Sari la conținut

gory

Membru
  • Număr conținut

    233
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de gory

  1. Salve,am un ij 56 si am auzit ca merge sa ii pun aprindere de minsk cu o flansa ,fara sa modific nimic la motor, are cineva asa ceva? cum merge? si de unde pot sa iau aprindere cu tot cu flansa?

  2. Falnsa adaptare alternator 12V (Planeta 5) pe cartere de IJ 56. Sper sa-ti fie de folos.

     

     

     

    Pistonul nu se incalzeste cu lampa sau cu benzina deoarece se va incalzi neuniform si se poate deforma. Cea mai buna solutie este sa-l pui intr-o oala plina cu apa apoi sa lasi apa sa dea in clocot si sa tii pistonul in apa aia clocotita aproximativ 5 minute. Boltul , intr-adevar , se baga la congelator.

    ms mult! deci fac flansa asta si pun stator si rotor de planata5 ?

  3. salut, sunt mai nou aici (forum) cu comuniste dar am nevoie de ajutor sau sfat. stiu ca a mai fost ceva pe forum dar nu gasesc! vreau sa modific un ij 56 de la 6 v la 12 v stiu ca se poate sa ii schimbi carterul drept cu unu de planeta 5 si mai merge cu o flansa dar nu mai stiu , daca are cineva o schema cu flansa si platoul, vreau sa nu modificnimic pe motor sau in carcasa, era o chestie cu un magnetou de minsk cred! va rog nu porcaiti forumul aiurea decat daca stiti despre ce e vorba! folositi si PM cu incredere!

  4. Traiasca rockul!

     

    Fain eveniment!

     

    Felicitari tuturor!

    Unchiule roku-i dificil,roku n-a murit asa miroase el ;) , pe langa ca au venit toti taranii la poarta ca dam moca mancare si bautura ca asa e in campanie! restul roachenrolllll!! va pup si va astept pe 3! punem berea la rece si femeile la cald! citez un mare mare om ,mare carater!! :))

  5. La Dakar, 2000. Motorul trage ok, insa la relanti se opreste. Banuiesc ca e filtru de combustibil. Daca se schimba e musai tester pe el pentru resetare? Daca a mai facut cineva operatiunea sau s-a lovit de probleme asemanatoare? Si daca stie cineva vreun tester BMW moto mai aproape de mine,(stau in Mures), sa nu merg pana in Bucuresti? Multumesc

     

    verifica gatul de admisie..cel de cauciuc ,eu am patit la fel si am rezolvat cu unul nou ,verifica cu atentie daca tot cureti celelate piese ca eu le-am curatat le-am montat si tot la fel ...asa.. ca sa nu mai desfaci incaodata :)

  6. Unele, da :blink: Dintre ele: bulbu de la presiune ulei, sonda lambda (senzorul de oxigen). Asta stiu eu ca se potriveste de pe masina pe F-uri. La R am maul mai multe de unde alege ;)

    senxorul de presiune cum am scris si mai sus nu tre sa corespunda doar filetului ci si presiuni de lucru adica din cate mai tin minte 0.3- 0.6 bar sau cam asa ceva si atunci merge normal si exact ca celalat( nu sta aprins..nu clipoceste...etc)

  7. :)) ar fi o idee buna, dar exista sansa sa raman fara ulei in motor pe cine stie ce deal.

    problema mea este ca isi pierde etanseitatea ( se strapunge) daca pot spune asa...imi curge ulei prin senzor

    da am patit eu! vezi ca se potriveste sonda de opel (corsa sau astra) dute ca a ta la un magazin de piese auto si cere o sonda de corsa sau astra si e ok lucreaza la acceasi presiune are accelasi filet numai ca tre sa ii schimbi papunul dupa fir!

    Ps: eu mi-am luat si de rezerva ca doar e 15 lei una :crack:

  8. iti dau fata de planeta 5,dar nu mai am ghidonul cu comenziile aferente si roata,[cea din imagine e de ij 56] vreau la schimb o cupla de planeta 5 sau jupiter cu tot cu saboti de frana,ce zici te bagi? ;)

    Mesaj completat

    inca o pozaca nu se vede prea ok.

     

    ps.furca nu e tzapana cu atat mai putin stramba sau lovita

     

    Ms mult am gasit! multam pt oferte!

  9. Nu ma supar deloc !

     

    Rezervorul a iesit in cel mai rau hal posibil . s-a scurt peste tot !

     

    Asa ca rezervorul il refac. Dar restul pieselor au iesit bine .

     

    Impuritati nu prea au fost , doar la rezervor . pe restul pieselor nu am gasit impuritati.

    Oricum, e facut de mana mea, tot , de la curatat, vopsit , mecanica, instalatia electrica. Chiar daca nu iese perfect , mie tot o sa-mi placa :D , poate am sa mai iau un hoinar , si la ala o sa lucrez cu mai multa grija , si in timp mai indelungat . Pana atunci , eu sa-l vad pe asta gata si sa-i dau o peda !

     

    Succes la refacerea ij-ului !

    nu poti sa te bucuri asa de mult daca nu muncesti tu la el...daca il iei pe tava...nu prea e dragoste asa mare!..rezervorul nu-i bai...poti sa il cureti cu nitro sai cu smilgher si iar acceasi procedura dar cu atentie...stai linistit se intampla si la case mai mari,parerea mea ca merita sa il mai faci odata ca nu mai stii daca o sa il mai faci vreodata sau daca il vei face va fi peste ani buni daca ai grija de el! in rest spor

    ps: am vazut si o cutie laterala scursa sau mi-sa parut! bafta!

  10. nu te supara ...si mie imi place mobra....dar trebuia sa nu te grabesti la vopsea pacat de munca ta...s-a scurs prin unele locuri ..si ai multe impuritati pe ea. trebuia sa vopsesi undeva fara praf si cu mai multa atentie in rest e ok ,astept si eu sa vad cum iese...eu mai lucrez la ijul meu in casa acum ca nu am nici eu rabdare pana la primavara! bafta! :)

  11. "twotimer"

    e suspicios omul.de 2 saptamani imi tot trimite prin posta un pachet preplatit cu niste piese de IJ56.nu raspunde la nici un fel de sistem de comunicare.omul e din LUDUS,jud. MURES de origine. dar cica sta in miercurea ciuc.lucreaza acolo.deci atentie de la cine cumparati.el are un IJ56 pt dezmembrat. am fost eu mai naiv si i-am platit in avans piesele.m-a convins sa am incredere in el.asta e

    sa fie sanatos

    Si eu patesc accelasi lucru! i-am scris de 2 ori adresa l-am sunat de cateva ori si tot zice ca imi trimite ..decat sa astept piesele de la el il astept pe Mos Craciun. cred ca au trecut 3 luni ..dar nu inteleg ce vrea sa puna la cale...minute nu mai poate face pe tel, banuiesc ca vrea sa traga o teapa si nu stie cum?

    asa ca atentie TWOTIMER

  12. am o dilema. de cateva zile, dupa ce se incazeste motoru palpaie becu la ulei cand este la 1500 de ture.ce sa fie ? pentru inceput ma gandeam sa schimb bulbu de ulei. uleiul din motor este castrol 20W50 si am in jur de 1200 km cu el. ce pareri aveti voi ?

     

    asta e un inceput de sfarsit de sonda de ulei vezi ca se potriveste de opel corsa sau astra nu stiu ce motor dar sa lucreze la 03-1,5 bar cred ca scrie pe ea! cand accelerezi se stinge nu? daca da cat de curand o sa ramana aprins!

×
×
  • Creează nouă...