Sari la conținut

VäinämÜinen

EX+
  • Număr conținut

    8
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de VäinämÜinen

  1. Multumesc inca o data pentru ajutorul dat, ati fost foarte prompti. O sa raman la r 1150 rt si o sa caut unul in Suedia pentru ca am sunat la Vågvercket(un fel de autoritate a drumurilor) si inmatricularea plus drumul ma aduce cam la aceeasi bani. In plus unul inmatriculat de la inceput in Suedia e mai ieftin la asigurare decar unul importat si introdus in circulatie. Am intrebat de ce si mi s-a raspuns ca asa e legea. Asta este! Ar fi fost o afacere daca aduceam unul nou pentru ca acolo diferentele de pret justifica oarecum efortul. Deci cu ajutorul bunului Dumnezeu la vara o sa ma dau cu motorul. Pana atunci o sa icerc sa imi cumpar tot echipamentul. Asa ca vin cu alta intrebare. Daca motocicletele BMW sunt top of the art technology nu ar trebui sa fie la fel si echipamentul? SIdaca e asa nu ar fi bine sa imi cumpar echipament BMW. Se justifica diferenta de bani? Voi ce ziceti?
  2. multumesc tuturor pentru info, ati fost foarte amabili, am gasit ieri un r 1150 rt, e din 2002, are 27.000 si costa undeva la vreo 9000 euro. si e singurul la vanzare pe care am reusit sa il gasesc in Suedia(unde locuiesc). Are cineva vreo alternativa de pret mai viabila? Ar fi mai bine daca as merge sa imi aduc unul din Germania?
  3. multumesc mult pentru sfaturi, am fost ieri la un dealer de motociclete bmw si am mai discutat si cu cei de acolo si mi-au cazut ochii si pe un r 1100 rt. are acelasi motor ca si r 1100 s dar de o mie de ori mai confortabil. imi venea carena in jurul corpului ca o manusa, arata bestial de tot. parca mi-a dat peste cap tot rationamentul initial. m-a incantat faptul ca are genti laterale destul de mari, ca are autonomie mare(dat fiind faptul ca are rezervorul destul de mare cred ca e undeva la vreo 29 de litri), ca esti f bine protejat de curent, si nu in ultimul rand ca pasagerul sta foarte bine(in cazul meu sotia va fi un factor decisiv in achizitionarea acestui motor, si cam stramba din nasuc la ala sport). am uitat sa precizez ca in cazul meu sport nu inseamna nicidecum motoare gen gixxer de 1000 sau altele de acelasi gen ci viteze mai mari pe autostrada gen 150-160km/h. m-am gandit si la faptul ca as putea sa mi-l iau nou dar ala sport r 1200 s a devenit total nepotrivit pentru mersul cu pasager, iar r 1200 rt desi este o bijuterie, si desi castig destul de mult parca totusi este prea scump pentru bugetul meu actual. asa ca...scuze de deranj dar...incep iarasi. fratii mei, am o noua obsesie...bmw r 1100 rt...cat mai multe.
  4. Salutare! Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii despre acest model de bmw(r 1100 s). Intentionez sa mi-l cumpar la vara si de aceea vreau sa ma documentez cat mai bine despre el. Ce parti bune are, ce parti mai putin bune, la ce fel de stil de condus se preteaza, daca se poate face touring usor cu el,daca este destul de vioi pe autostrada, ce se strica mai des la el, cat consuma la mers normal(110-130km/h)si cat daca tragi tare de el, cat de tare poti sa tragi si cat timp. Astept cu nerabdare raspunsurile posesorilor de bmw-uri, categorie de oameni pe care o consider...aparte si in randul careia sper sa intru. Va multumesc!
  5. Salutare! Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii despre acest model de bmw(r 1100 s). Intentionez sa mi-l cumpar la vara si de aceea vreau sa ma documentez cat mai bine despre el. Ce parti bune are, ce parti mai putin bune, la ce fel de stil de condus se preteaza, daca se poate face touring usor cu el,daca este destul de vioi pe autostrada, ce se strica mai des la el, cat consuma la mers normal(110-130km/h)si cat daca tragi tare de el, cat de tare poti sa tragi si cat timp. Astept cu nerabdare raspunsurile posesorilor de bmw-uri, categorie de oameni pe care o consider...aparte si in randul careia sper sa intru. Va multumesc!
  6. salve, oarecum ma incadrez in aceeasi dilema ca si tine, eu sunt oarecum blocat in ideea ca nu stiu daca vreau bmw r 1200 gs sau altceva mai bun(ce anume?). o sa iti dau cateva linkuri luate de pe advrider si ceva de pe youtube poate te lamuresc baietii aia mai mult ca mine. Ca sa iti ofer si sfatul meu...ma gandesc ca nu intotdeauna mai nou inseamna si mai bun dar bmw cred ca face exceptie de la regula asta. Cel vechi 1150-ul e mai greu din start cu 30 de kg, care crede-ma inseamna foarte mult, gandeste-te ca pot insemna bagaje si ajungi la aceeasi greutate cu un 1200 incarcat la greu, lucru care zic eu ca te avantajeaza. 1200 nu cred ca va avea vreodata probleme cu cadrul sau cu orice alte componente, nu trebuie sa uitam faptul ca acele defectiuni tin de anumite conditii de exploatare duse la extrem, conditii pe care majoritatea celor ce tin la o motocicleta si mai ales care dau atatia bani pe ea nu cred ca se vor stradui sa le reconstituie. nu mai stiu ce sa iti spun cam stiu aproape orice despre aceste doua motoare, intreaba si o sa iti raspund, dar in final testul cel mai valabil ar fi daca ai putea sa te dai cu amandoua si sa vezi care iti place mai mult. a te da=tura serioasa eventual in conditiile de exploatere pe care le intentionezi cu motorul respectiv, si nu 150 de metri pe o straduta. si acu linkuri-le: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?p=6203159 http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=303181 primele doua sunt la obiect , ultimele pentru cultura generala. sa auzim de bine!
  7. VäinämÜinen e considerat in mitologia nordica drept creatorul pamantului, potrivit unor surse, iar conform altora e un batranel simpatic care calatoreste mereu fara incetare. Evident ca mi-am ales nick-ul pentru al doilea sens.
  8. salutare, sunt nou pe acest site, adica abia acum mi-am luat inima in dinti sa imi fac un cont, dar citesc cu mare atentie toate topicurile. voi posta la coltul enduristilor deoarece simt ca asta e ceea ce imi place. vreau sa incerc deocamdata sa vad cum se misca, daca reusesc sa incarc si poze, iar dupa aceea voi reveni cu detalii. mentionez pentru inceput ca este vorba de cea mai mare expozitie moto din tarile nordice, a avut loc timp de 4 zile in Suedia la Goteborg, si a adunat aproape 150.000 de vizitatori(dupa spusele lor). voi reveni cu detalii. Pana atunci, ma bucur ca ma aflu printre voi.
×
×
  • Creează nouă...