Sari la conținut

binox

Super Membru
  • Număr conținut

    2.955
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de binox

  1. Mai bine pui o poza ca poate are cineva o idee mai simpla de a rezolva problema.

    Exista burghie pentru inox, cauta ceva de la firmele consacrate, dar depinde mult de ce fel de inox e acolo. Am avut nevoie la un moment dat sa gauresc o tabla subtire de inox chinezesc(sub 1mm). Am incercat cu cateva burghie nu a vrut sub nici o forma, pana la urma am renuntat si in loc de gaura+ surub am folosit un adeziv sa rezolv problema.

    Alta data m-am chinuit o gramada sa gauresc o platbanda subtire de inox, la fel, mergea foarte greu dar spre surprinderea mea urmatoarele gauri au mers ok, doar prima a fost cu probleme. Fix in punctul ala era inoxul mai afurisit...

  2. Poate-ti trage aer fals pe undeva, vreun racord de admisie fisurat, poate un furtun de vacuum lipsa, fisurat sau conectat aiurea, poate vreun port de sincronizare a pierdut surubul etc.

    Daca dai cu un spay de pornire prin zona carburatoarelor (nu pe admisia filtrului de aer) iti vei da seama daca trage aer fals pe undeva.

    Mai e de verificat si circuitul socului, poate ramane blocat ceva, tija/cablu etc

    Abia dupa verificarile astea m-as apuca de sincroinizare iar ideal ar fi ca inainte de sincronizare sa se verifice jocul la supape si sa se remedieze daca e cazul.

     

  3. Citat

    Nu am apucat decat sa urlu ceva înjurături in romana si sa sar ca o căprioară 

    Urletele si injuraturile sunt mult mai putin eficiente in astfel de cazuri decat claxonul. Ai avut cel putin 2s in care folosind claxonul ai fi marit semnificativ sansele de evitare a incidentului.

    Cand ma urc pe alta motocicleta primul lucru pe care il fac e sa testez claxonul, sa ma asigur ca functioneaza si ca stiu unde e pozitionat butonul. Reflexul asta mi l-am format dupa ce am trecut prin vreo 2-3 situatii limita care ar fi fost mult mai usor de evitat daca claxonam la timp dar ori nu a functionat claxonul ori n-am nimerit butonul in timpul necesar. Claxonez extrem de rar dar e musai sa pot claxona rapid in caz de urgenta.

  4. Pe langa umflat si desumflat am nevoie sa aspir nisipul/praful/apa din barca inainte sa o strang.

    Presiunea stiu ca nu o poate asigura dar aia nu e problema pt ca am si o pompa de picior cu care pot atinge presiunea necesara, pompa pe care o am oricum cu mine.

    Probabil solutia ar fi un chit cu ceva filtru tip ciclon atasat pe admisia suflantei.

     

  5. Citat

    are un kit de umflat diverse chestii, dar am vazut pe net oameni care muta stiuletele de cauciuc pe priza de aer si trag apa cu ea gen pompa..

    Ca trage pe acolo stiu, dar nu e ok sa plimbi prin suflanta aia praful/nisipul sau apa pe care vreau sa le  aspir.

    Am nevoie de ceva de genul asta pentru a umfla/desumfla si aspira o barca pneumatica si as dori sa am o singura unealta pt treburile astea.

  6. Aveti vreo recomandare de vaselina care sa aiba o vascozitate relativ constanta in intervalul de temperatura -20C....+40C.

    Imi trebuie pt caseta cu clicheti de la bicicleta. Mie nu-mi place sa aud zgomotul clichetilor , imi place ca bicicleta sa fie cat mai silentioasa motiv pt care supraincarc cu vaselina.

    Azi dimineata cand am vrut sa plec cu bicicleta "de iarna" am constatat ca nu mai cupleaza clichetii din cauza frigului( si a surplusului de vaselina).

    Si la cea de oras mai scapa din cand in cand la temperaturi scazute dar e utilizabila. Nu mai stiu ce vaselina am pus in fiecare, probabil ce am gasit la indemana , dar clar nu e ce trebuie nici la una nici la alta.

     

  7. Pe mine ma fascineaza discutiile astea despre redresoare superperformante care folosesc enspe mii de algoritmi ca sa optimizeze procesul de incarcare, in conditiile in care acumulatorii sunt incarcati pe redresor doar foarte putin timp in comparatie cu perioadele lungi in care sunt incarcati in maniera "brute force" de catre alternator.

    E foarte interesant cum strategiile de marketing reusesc sa duca la o cerere de produse aproape inutile. La fel se intampla si in domeniul "autofiliei" doar ca la o scara mult mai mare.

     

  8. Citat

    Producatorii de masini pun ce este mai bun,ca doar clientul plateste,nu vor sa tot vina lumea la garantie sa schimbe pe cheltuiala lor.

    Defapt pun ce tine fix cat perioada de garantie :)

    Am schimbat la un moment dat acumulatorul original la un BMW 320d dupa 12 ani de la cumpararea masinii. Acel acumulator a avut si un regim dificil, masina aia fiind folosita in mare parte pt deplasari in Bucuresti pe distante scurte.

    La masina de munca a crapat acumulatorul in mai putin de 6 luni de la expirarea garantiei de 5 ani (nu stiu daca garantia acoperea acumulatorul). Mi s-a parut ciudat pt ca masina o folosesc aproape exclusiv extraurban.  Initial m-am gandit ca poate pt ca merg rar cu ea deaia o fi crapat. Am intrebat alti 2 colegi cu masini la fel, schimbasera bateria inaintea mea desi ei le foloseau zilnic.

  9. Citat

    Le manaca pe paine

    Ce inseamna asta? Cam cate baterii ai schimbat?

    Daca deja ai schimbat mai multe si nici yuasa nu te tine mai mult de 2 ani pare ceva in neregula la motorul tau. Nu stiu daca la model sau doar la exemplarul tau.

    Eu in locul tau pana sa cumpar alta baterie as verifica sistemul de incarcare si consumatori ascunsi. Poate incarca prea mult, poate prea putin ,poate ai ceva gadget care-ti goleste bateria in repaus, poate ai ceva conexiuni proaste ( suruburi nestranse, mufe oxidate, etc)

    Daca pe parte electrica totul e ok, in functie de istoricul cunoscut sau nu al motocicletei as verifca si decompresorul/decompresoarele.

    Nu cunosc detalii despre modelul tau dar in general V-urile mari au ceva sistem de decompresie care ajuta pornirea, sistem care la un moment dat ar putea fi anulat in loc de reparat pe principiul ca " merge si asa". Un V mare si comprimat ca al tau, fara decompresor omoara repede bateria.

     

     

  10. Pot fi multe cauze, acum depinde cat de mult te pricepi ca sa poti verifica/remedia:

    -carburatie dereglata (poate chiar de cei ce au servisat-o)

    -consum de ulei care duce la afumarea bujiilor ( poate fi pe la segmenti sau pe la simeringuri de supape)

    -probleme de compresie

    -probleme electrice ( conexiuni imperfecte care se manifesta la anumite vibratii, fise bujii fisurate, bobine de inductie cu probleme,bujii proaste(fake) etc)

    -joc termic al supapelor mult in afara parametrilor

  11. Sa nu cumva sa fie prea copt rezervorul si sa apara noi pori mereu.

    Am in curte o moto abandonata de proprietar din acest motiv. Model destul de rar, rezervor copt la care apar pori si rugina din interior infunda des carburatoarele.

    A fost dus la un service, i-au curatat si alamit pe unde a fost nevoie rezervorul dar in scurt timp problemele au revenit si au aparut noi scurgeri.

    Am cositorit si eu o data niste gaurele, tine daca faci treba cum trebuie dar apar mereu altele in alte parti.

    Pentru cositorire trebuie ciocan serios (minim 200-300W) si un flux bun de ex TS-81 TOPNIK e foarte bun pt asa ceva. Pt zone mai mari ciocanul poate fi ajutat cu feon industrial.

     

     

  12. Citat

    Oare se poate reproduce mai ieftin? 80 Lire pare cam mult...

    Mai bine explici exact ce vrei sa faci.

    In mod normal daca vrei sa alimentezi ceva numai cand ai contactul pus, cea mai simpla solutie e sa montezi un releu simplu a carui bobina o alimentezi dupa contact.(va functiona si cand contactul e pus si motorul nepornit dar in cele mai multe cazuri asta nu te incurca)

    Orice modul deasta de-l pui direct pe baterie va avea un consum (mai mic sau mai mare in functie de cat de bine e proiectat) care iti va descarca bateria in timp daca lasi moto nepornita lungi perioade .

  13. Citat

    in primul rand cred ca mi-as lua un curs, sa invat sub supravegherea unui specialist macar bazele

    Chiar sunt curios daca o sa gasesti un curs care sa merite la nivel de hobby :)

    Am cochetat si eu cu ideea asta cand mi-am luat TIG-ul dar n-am gasit ceva care sa consider ca merita. Pt nivel hobby cred ca ai nevoie  de cineva sa te ghideze cateva ore cu aparatul tau asta dupa ce ai studiat un pic pe YT si ai si incercat un pic. Apoi de banii pe care i-ai da pe un curs mai serios iti cumperi consumabile pt practica.

×
×
  • Creează nouă...