Sari la conținut

aoleks

Super Membru
  • Număr conținut

    1.189
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de aoleks

  1. mi se apre normal sa fie discutii. asta pentru ca nu totdeauna motociclistul este nevinovat, cu toate ca am vrea noi sa para asta. si unii de-aici sunt corecti. ii dai 150 in oras? pai atunci mori daca esti prost...

  2. ba, eu mai am unu... nu e perfect, dar merge trasnet. pardon, merge de parca e traznit :). neah, e bun, dar e vechi. faza e ca daca nu schimbi si dopu de la rezervor si lacatu de la "portbagaj", umbli cu 2 chei dupa tine. daca nu te deranjeaza, lasa un mesaj...

  3. Salut,

    Sunt nou venit pe forum (desi il citesc de ceva timp) si incepator pe ss. Am A-ul de vreo 6 ani (si B-ul de vreo 8) dar nu am avut bani sa-mi iau motor pana anul trecut. Cum intotdeauna mi-am dorit ss (si am si pus ceva bani deoparte), mi-am luat un gixxer de 600 din '08 (nu incerc sa fac reclama). De ce gixxer? Pai, pe langa celelalte sportive de 600 "la oferta" asta are ceva ce mie mi-a parut interesant si anume "Suzuki Drive Mode Selector". Banuiesc ca multi stiti despre ce e vorba dar ptr. cine nu stie e un sistem ce-ti permite sa scazi, oricand, puterea motorului pana la 70%. Pe mine asta m-a ajutat cel putin psihic. Primii 1000 de km nu am iesit din modul C ( cel mai mic). A calarit-o si un prieten care avea un Hornet si mi-a spus ca e mai "puturoasa" decat hornetu, cand e in "drive C". Deci un ss care nu te da pe spate daca esti incepator si-ti scapa mana pe gaz. :wacko:

    Ce m-a mai ajutat a fost faptul ca la 10 min. dupa ce am scos-o din showroom (da! era noua) incercand sa intorc cu 5km/h pe nisip, am scapat-o pe jos. N-am patit nimic bineinteles dar zgarietura, de pe motor, rezultata imi aduce aminte de fiecare data cand ma urc pe ea sa NU mai fiu PROST.

    Din sept. anu' trecut si pana acum am facut aproape 3000km, marea majoritatea in oras. Incerc sa merg cu ea de fiecare data cand am ocazia, inclusiv la servici.

    Concluzie: eu cred ca se poate. Nu am mai avut incidente si sper sa nu mai am... ever :laugh:

    n-are cum...

  4. cum poata sa piarda roata din spate aderenta daca ai abs? abs controleaza atat frana de fata, cat si aia din spate! in plus, franele fata/spate sunt actionate separat, deci daca spatele ar bloca, doar frana din spate s-ar elibera :wacko:!

     

    s-au gandit nenea inginerii la din astea! ct despre chip-uri si alea alea, nici eu nu sunt adeptul!

  5. ABS a fost pus pe o motocicleta BMW din 1989.

     

    Am auzit pareri diferite despre ABS, sunt si oameni cu experienta ca motociclisti care ocolesc ABS.

    Nu am inteles exact motivul dar banuiesc ca are legutara cu tehnica de franare pe care daca o stapanesti "simti" aderenta rotii si o poti controla. Astfel franand pana la limita aderentei (unde ar interveni ABS) se obtine o distanta de franare mai mica.

     

    Personal nu imi imaginez cum poti "simti" ca roata fata e pe cale sa rupa aderenta... si momentan nici nu vreau sa testez :love:

     

    Sunt incepator, dar logica imi spune ca daca te infigi in frane te duci jos cu tot cu ABS... mai ales sa fie praf, nisip... motorina! pe jos.

    inseamna ca ai logica de gaina. habar nu ai ce e ABS, care e ideea acestui sistem sau cum functioneaza, dar iti dai cu parerea! ia vezi aici:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=JFspgfYotSk - cel mai important film

     

     

  6. Gata ... am rezolvat si eu toate problemele. Am schimbat toti rulmentii pe fata, multumesc inca o data pentru coduri ... s-au potrivit toti, iar motorul se misca excelent acum. Eu mi-am cumparat SKF, ca idee toti 4 rulmentii (2 la roata si 2 sus) au costat 110 lei.

     

    Am rezolvat si cu pompa de frana fata, mi-am pus de gsx-r 2006 (e radiala) - aviz amatorilor ... se potriveste si merge perfect.

     

    My SV is back on track :)

    aia nu-i mult. pe mine numa aia de la jug m-au costat, in lei, 124 lei! :P

  7. confirm ce a spus budd. asigurarile aici sunt mai mult decat ok. normal ca incearca sa reduca costurile pe cat posibil, insa aste se intampla peste tot in lume, n-are nimic de-a face cu olandezii. si eu cunosc un coleg de munca care a primit vreo 100.000 euro de la asigurare pentru ca a avut un accident in care si-a accidentat gatul. n-are nici pe dracu, nu e paralizat, lucreaza, face sport, dar s-a plans mult... dovedeste ca nu e asa!

  8. un radiator nou nout e pe la 150 euro. nu de la suzuki, ca aia indraznesc sa ceara 500 euro pe un radiator nou, ci de la delkevic. e aftermarket, dar se potriveste de minune (am si eu unul). insa e doar radiatorul, nu are ventilator. piese mici gasesti pe ebay!

  9. uite aici dimensiunile:

     

    SUS

    25mm diametru intern

    47mm diametru extern

    15mm grosime (rulment + "carcasa")

     

    JOS

    30mm diametru intern

    55mm diametru extern

    17mm grosime (rulment + "carcasa")

     

    daca iei masurile astea si poza de mai sus cu tine, stie orice vanzator ce iti trebuie! din pacate nu am un cod pentru ca astia nu apar in catalog!

     

    @chivu: nu as "piscali" cu un ciocan la rulmenti. la demontare ok, dar nu la montare... mai ales cu aia de la jug!

  10. nu, codul dat de mine e pentru modelul vechi, insa nu cred ca difera de cel nou. lasa-ma sa verific!

     

    @radu86: normal ca la suzuki codul nu include 2RSH. ala e codul rulmentului, iar la suzuki tu ai codul din catalog. suzuki numeste fiecare piesa cum vrea el, ca sa fie totul uniform, si nu cum o denumeste producatorul. insa intre paranteze vezi dimensiunile (17X40X12). asta se traduce in 6203, in lumea rulmentilor. intelegi? :laugh:

     

    LE: da, codul se aplica si la modelul nou, este acelasi tip de rulmenti!

     

    cat despre rulmentii de la jug, daca tot ii schimbi, pune-ti rulmenti cu ace in loc de bile. altfel nu are rost sa ii schimbi, mai ales daca nu sunt "stricati". adica in loc de aia standard, pui din astia:

     

    0000speedymototaperedbe.jpg

     

    ii gasesti pe ebay pentru orice model de sv. se poate si cu masuratori, dar nu am un set la dispozitie ca sa iti dau masurile!

     

    PS: adica am un set in garaj, da e frig si mi-e lene sa ma duc pana acolo :). daca nu e urgent, ii masor maine si iti dau un cod!

  11. Schimbă-i să nu te trezeÂşti cu surprize la frânare. Mie îmi fâna în hopuri Âşi la o frânare mai bruscă era să o pun la orizontală.

    Nu sunt scumpi, undeva între 10 maxim 50lei Âşi se schimbă relativ uÂşor.

    la tine alta e problema. sv-ul este un motor buget, asa ca suzuki a economisit costuri cand a fost vorba de suspensie. astfel, suspensia unui sv este mult prea slaba pentru motor si pilot. chestia asta este o problema cunoscuta. daca suspensia nu functioneaza cum trebuie, apar "hopurile" la franare. nu zic ca daca rulmentii sunt busiti nu poti avea astfel de simptome, insa probabil are de-a face cu suspensia. pune-i arcuri pentru greutatea ta, un ulei bun si ai sa vezi ca totul se schimba vizibil!

     

    cat despre codul de rulment, asta e articolul: 08133-62037

     

    rulmentul are un diametru intern de 17mm, extern de 40mm si o grosime de 12mm. codul standard pentru acest rulment e 6203. pentru roti insa, acesti rulmenti trebuie sa fie "inchisi", adica sa aiba 2 placi de cauciuc/metal ca sa nu iasa lubrifiantul din ele si ca sa nu intre apa de ploaie! atunci codul devine 6203-2RSH (6203 e marimea, 2RSH vrea sa zica ca e inchis la ambele capete). deci mergi la un magazin de piese si ceri 2 rulmenti 6203-2RSH. vezi sa iei ceva de marca (SKF de exemplu). la un depozit costa muuult mai putin decat la dealer.

     

    PS: intereseaza pe cineva o fisa technica pentru un kit de jenti marchesini pentru primul model de sv650? eu am pus rotile alea pe motorul meu si am toate masuratorile aici. daca aveti nevoie, dati un pm sau lasati un reply!

×
×
  • Creează nouă...