Sari la conținut

Giz

Membru
  • Număr conținut

    106
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Yahoo
    fat_giz

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Timisoara
  • Carnet moto din
    2006
  • Motocicleta
    Voshod 3M
  • Numar Moto
    TM 90 ANF

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Yamaha Mint

Vizitatori Recenți Profil

1.099 citiri profil

Giz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nu ai incercat cu ceva conectori Superseal de la AMP? Mi se par ok. http://www.te.com/catalog/cinf/en/c/10876/956 Trimite-le un mail si cere o mostra. Majoritatea producatorilor iti trimit fara probleme. Poti vedea si la distribuitorul pe Romania: http://www.ampnetconnect.ro/web/RO/Home/ , dar nu stiu daca se ocupa si de conectori automotive. In cel mai rau caz va strangeti mai multi si comandati de pe http://tme.eu. Taxa de transport e in jur de 20 de lei.
  2. Giz

    sablare

    Asta depinde de mai multi factori: tip abraziv, granulatie, presiune, marimea diuzei, geometria cadrului, tipul de vopsea care trebuie indepartata. Cu o instalatie buna si abraziv corespunzator un cadru delta poate fi sablat in 30 de min; cu o instalatie proasta, abraziv prea fin sablarea unui cadru tubular de Ducati care a fost vopsit in camp poate sa dureze mai mult de 5-6 ore.
  3. lsd

    salut. caut niste comenzi avansate pt un intruder 800. ma gasesti pe lsd_galati@yahoo.com sau la 0720.330.963 Numai bine.

  4. Giz

    Yamaha XT600Z Tenere 3AJ

    Ieri am inceput sa imi bat capul cu pregatirea pieselor. Incerc sa evit pe cat posibil sablarea carterelor, prea multe chestii pot merge prost. O sa ma grabesc incet cat de repede pot.
  5. Giz

    Facerea de bine...

    Am vorbit cu cei de la RACE EXHAUST ADA, ei produc finale din inox si carbon. Pot face si galerii la comanda. Pentru unele modele au sabloanele necesare, iar daca nu au trebuie dus motorul la ei. Dureaza o zi sa faca o galerie la comanda.
  6. Giz

    Custom Powdercoating

    Salut, Scuze ca raspund asa de tarziu, am uitat de topicul asta. Jante cu spite sau aliaj? Vrei numai cercurile sau si spite+butuci? La mine nu dureaza mult 24-48 de ore depinde de volumul de lucru pe care il am, problema esta la sablat unde se misca ei foarte greu(2-6 zile).
  7. Eloxarea se poate face in mai multe culori, dar nu stiu preturile. La mine preturile pentru un cerc incep de la 20 de euro pentru vopsire in camp electrostatic.
  8. Dupa rezistenta ar fi: eloxare > vopsire in camp elecrostatic >> vopsirea normala. Eloxarea nu e mult mai rezistenta decat vopsirea in camp electrostatic.
  9. Daca e foarte rugoasa suprafata nu acopera pulberea denivelarile. Poti sa sablezi brut si sa smirguiesti, dar e preferabil sa sablezi mai fin.
  10. Asa aratau si niste scaune pe care le-am dus la sablare cu alice, ca sa iasa ok a trebuit sa le smirgluiesc pe toate. Pe otel sablarea cu nisip cuartos e ok, daca se foloseste nisip refolosit. Pentru aluminiu merge cat de cat nisipul cuartos, dar mai bun e oxidul de aluminiu. Outgasing apare daca piesa este turnata si raman in pori urme de ulei.
  11. Undeva pe la 150-200 de eur cu sablare/mascare vopsit intr-o culoare solida. Pentru culori metalizate sau speciale pretul creste. Dar momentan nu pot sa vopsesc cadre, deoarece din cauza unor probleme cu actele nu am trifazic in atelier si nu pot vopsi in cuptorul mare. Mai am doar cuptorul de rezerva care e micut.
  12. Nu prea sunt cazuri de ruginire, inainte de de vopsite se elimina orice urma de umezeala. Nu sunt probleme daca intra lichidul in cadru. Pentru a proteja ghizii rulmentilor ajunge banda de mascare, dar dupa cum am spus asta e treaba atelierului de vopsire(banda rezistenta la temperaturi inalte). Ghizii si gaurile filetate trebuie protejate la sablare(un fel de banda adeziva groasa/dopuri). Eu prefer sa imi maschez singur piesele pentru sablare si folosesc cea mai groasa banda adeziva pe care o gasesc.
  13. Nu e un tratament inlocuitor sablarii(la modul ca nu da jos vopseaua). Fosfatarea degreseaza suprafata, ajuta la aderarea pulberii si protejeaza materialul impotriva corodarii in cazul in care pulberea se zgarie. Nu este un tratament crucial din punct de vedere al finish-ului. Producatorii mari de pulberi (Rohm and Haas, Tiger Drylac) recomanda fosfatarea inainte de vopsire. Daca sablezi cadrul cu nisipi fin si cei de la vopsitorie nu sar peste etapele de pregatire nu trebuie fosfatat. Etapele pe care le urmez eu: -sablare cu nisip fin; -smirgluire daca trebuie; -daca piesa e turnata o bag in cuptor la o temperatura cu 30-40 de grade mai mare decat temperatura de polimerizare sa iasa gazele din pori; -degresare -cuptor la 70-80 de grade sa se evapore urmele de alcool; -vopsire si polimerizare.
  14. Depinde foarte mult de atelier. O vopsire in camp electrostatic facuta cum trebuie va fi tot timpul cu mult peste cea facuta cu vopsea lichida. Din cauza ca sunt putine vopsitorii, multi isi permit sa isi bata joc de client, si din nefericire multi clienti fac pe sub mana si nu pot comenta de executia proasta a lucrarii. Chestia cu vopseaua casanta am patit-o si eu (nu a stat suficient in cuptor), dar a fost greseala mea si m-am oferit sa o remediez pe banii mei.
×
×
  • Creează nouă...