Sari la conținut

tene_razvan

Membru
  • Număr conținut

    209
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Galati
  • Carnet moto din
    2008
  • Motocicleta
    Yamaha FZ6

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Kawasaki ZXR 400, Honda CBR 600 F3, Suzuki GSX-F 750

tene_razvan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Am avut un scenariu similar, cand mi s-a bulit releul de incarcare, si farul manca direct din baterie, am ajuns acasa si a doua zi dimineata era moarta complet. A fost practic o coincidenta ca a tinut pana acasa, daca era drumul mai lung s-ar fi oprit motorul in mers.
  2. Cam cati km te-a tinut un kit de lant, de curiozitate? ...in doi ani eu nu cred ca as putea sa dau gata un kit.
  3. Din cate stiu eu, 16/46 e raportul standard, am schimbat lantul recent, si asta gasisem si eu la vremea respectiva.
  4. De fiecare data observ asta cand ma urc pe hornetul tatalui meu, cupleaza mai frumos, mai calm...dar personal, nu ma deranjeaza catusi de putin cutia de yamaha.
  5. Vin si eu cu o rugaminte la voi, poate ma ajuta cineva. In proportie de 90% sunt sigur ca ce am auzit nu e corect, dar ca sa fiu 100% apelez la voi. Am fost azi sa dau comanda de la un magazin local de ulei si filtru atat pentru motorul meu, cat si pentru a tatalui meu. Motul 7100 10w40, si surpriza a aparut cand in baza domnului de date, aparea ca FZ6 are un filtru mai special. Eu din ce m-am uitat pare pe cat de standard se poate, si va intreb pe voi care este indicativul pentru un filtru Hiflo sa zicem ? Ca el mi-a spus ca nu-i apare in baza de date, ca ar fi un filtru refolosibil care are un fel de carcasa, mi s-a parut aiureala.
  6. Ce ai descris tu, e fix ce am patit eu la al meu. Cand l-am cumparat m-a prins o ploaie torentiala, si deh, ca un baiat destept ce-am fost cand am ajuns n-am curatat/gresat lantul. La vreo saptamana doua trei, la fel am inceput sa aud niste batai, si in cazul meu au fost de la lant. Din cauza ca nu am avut grija, s-a uzat inegal, si pe unele portiuni era intins la maxim, si pe altele foarte larg. Pune-o pe cricul central, sau pe stander daca varianta N nu are cric central, si invarte roata si verifica daca lantul e intins la fel pe toata lungimea. Daca ai portiuni unde e foarte intins si altele in in care e mai larg, atunci e clar din cauza lantului, si trebuie schimbat (eu cel putin nu stiu sa existe vreo solutie de a remedia un lant)
  7. Sunt convins ca s-a mai discutat treaba, dar probabil n-am stiut eu cum sa caut prin acest topic. Urmeaza primul schimb de ulei, si am nevoie de o recomandare de ulei, eventual de ce sa ma feresc. Fostul proprietar folosea Motul 7100 10w40, si in prima instanta ma orientasem spre un motul 5100 10w40, ca e putin mai ieftin si nu stiu in ce masura merg eu asa tare incat sa simt efectiv diferenta, dar dupa putina documentare pe net, am aflat ca multi se feresc pe FZ6 de 5100, si spun ca devine mult mai aiurea cutia de viteze, acel "clank" cand se baga in treapta intai devine mult mai sesizabil. Poate cineva confirma / infirma acest lucru ?
  8. Nu stiu daca culoarea rotilor e in stricta legatura cu cadrul, din cate stiu eu, cele cu cadrul argintiu au avut atat roti negre cat si argintii. A fost in functie de culoarea din fabrica, FZ6'urile albastre au venit cu roti argintii, iar cele negre sau gri au avut roti negre. Asta-i teoria mea cel putin
  9. Exista diferente intre Fazer 2004 si 2005 ? Intreb, pentru ca din cate stiu eu, sunt identice, si din moment ce esti dispus sa iei un 2005, nu vad de ce ai refuza un 2004. S2 stiu ca este diferit din mai multe puncte de vedere.
  10. Daca s-a mers mai mult in regim touring, linistit, si s-a ingrijit corespunzator, probabil a reusit sa ajunga la 60.000 km. Eu am auzit ca ar tine aproximativ 30.000 km daca e ingrijit. Probabil ca numarul variaza foarte mult datorita a doi factori, stilul de mers, si mentenanta lantului. Vazusem pe forum parca si o discutie referitor la sprayul de lant, era o teorie conform careia ieseai mai bine financiar daca nu mai dadeai bani pe sprayuri de lant, si il schimbai cand se uza, adica mult mai rapid, dar eu unul n-as incerca asa ceva
  11. Eu folosesc setup'ul stock 16 / 46 dinti, si parca nu sunt curios in mod special sa incerc altul. Merge bine asa cum este Cat despre parbriz, eu am puig pe al meu Fazer, si depinde foarte mult si de rider. O sa-l incerc si pe cel stock sa vad cum se comporta, pentru ca puig'ul mi se pare ca-mi redirectioneaza fluxul de aer fix in casca. Am in jur de 1.83 inaltime, poate pentru cineva mai inalt/scund e mai ok.
  12. La o cautare rapida, doar lant DID 530VX 118 zale, am gasit la ~360 de lei, la care mai adaugi si transport, si manopera pentru montat lantul...fiind doar lantul sa zicem ca iti ia vreo 50 de lei. In oras la mine un service mi-a cerut 200 de lei pentru schimbat lant + pinioane, drept urmare am preferat sa-mi cumpar singur presa aceea micuta de lant care a costat fix atat, si mi-am rezolvat singur operatiunea. Deci sunt slabe sansele sa incluzi si un schimb de ulei in suma asta. De asemenea, daca spui ca nu te pricepi, ori ceri o opinie cuiva care chiar se pricepe...ori mai strangi din dinti si cumperi kitul complet, ca altfel, daca pinioanele sunt uzate, o sa iti uzeze si lantul prematur, si ajungem la eterna noastra vorba romaneasca cu "lenesul mai mult alearga, si scumpul mai mult pagubeste"
  13. Nu as merge atat de departe incat sa zic ca ar fi o motocicleta care consuma atat de mult...e ok comparativ cu altele, are acelasi consum cu hornetul tatalui meu. La cutia de viteze, da...poate fi putin cam deranjanta, dar eu ma obisnuiesc rapid. Per total fata de hornet, fazerul "imi vine mai bine", doar cutia de viteze e mai smooth.
  14. Sa o stapanesti sanatos, si cat mai multi km fara incidente ! Baga poze sa vada si ochiu nostru cu ce te lauzi
  15. Am spus ca merg calm, nu subturat.
×
×
  • Creează nouă...