Sari la conținut

FastForWard

Membru
  • Număr conținut

    36
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Brasov
  • Carnet moto din
    2007
  • Motocicleta
    Honda VF 1000 F2 Bol d'Or
  • Numar Moto
    BV-13-MLW

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Yamaha(gone); Honda(still dating)

Vizitatori Recenți Profil

328 citiri profil

FastForWard's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salut! ai bateria terminata, motorul se invarte, dar bobinele de inductie nu mai pot ''suge'' suficient curent pentru a putea aprinde bujia cum trebuie. caraitul care il auzi vine de undeva de sub sa, bateria nu poate asigura suficient curent si tensiune si atunci releul de pornire caraie. Incearca sa incarci bateria cu un redresor, dar trebuie sa te gandesti ca daca te-a lasat la temperturile astea, avand in vedere ca nu e iarna, inseamna ca e dus. Bafta!
  2. Salut! Cum a spus Whi5ky_man, cel mai probabil ai probleme la carburatoare, o fi nesincronziate sau murdare. REZOLVARE:-ai putea sa desfaci robinetul de la benzina si sa il cureti cu benzina, apoi sa il ''sufli'' cu aer comprimat. - schimba filtrul de benzina, poate este colmatat cu mizerie sau rugina. - da jos carburatoarele, dezasambleaza-le si spala fiecare piesa cu benzina sau mergi la un service moto care se ocupa cu asa ceva. Poti sa mai incerci ceva, imediat dupa ce reusesti sa pornesti motoreta, incearca sa atingi usor fiecare teava de evacuare sa vezi daca sunt calde toate in mod egal, in modul asta poti verifica daca ai aprindere la toate bujiile( iti poti da seama daca bujiile sunt duse sau bobinele de inductie), dar fii precaut!!!!! teviile se incing imediat si te poti arde!! Si eu am acelasi model ca si tine dar e din 1990, si cu o problema asemanatoare m-a confrunt si eu, in sensul ca toamna cand e foarte frig, iarna si primavara cand e foarte rece afara de obicei sub 0 grade nu vrea de nici un fel sa porneasca, asta e! PS: modelul asta de motoreta se porneste in felul urmator: muti robinetul pe pozitia ''PRI'' tragi socul la maxim si apesi butonul start, dupa ce a pornit impingi usor socul, apoi muti robinetul pe ''ON''. Cam atat, incearca ce ti-am spus in ''PS'' si spune-mi daca e vreo diferenta. Totusi nu inteleg cum ar putea sa se tureze daca o bagi in neutru si sa se calmeze daca o tii in viteza. Aaa si sa nu uit, relnti-ul este pe la 1000-1200 de ture. Tine-ma la curent cu ce rezolvi!Bafta!
  3. Salut! in legatura cu modificarea care vrei sa o faci, trebuie sa fii atent la diametrele telescoapelor, in cazul in care vrei sa schimbi doar telescoapele(e mai simplu ca nu trebuie sa dai jos tot ansamblul care tine telescoapele impreuna), parerea mea este ca daca ai putea sa pui tdm ar fi mai ok, ca sunt moi si au cursa destul de lunga, destul de apropiata de furca de la xj, pe de alta parte furca de FZR are cursa mai scurta(e sportiva) si e ceva mai tare. Mai bine faci niste masuratori inainte si te hoatarasti tu. Bafta la modificare!
  4. Salut George! foarte faina motocicleta! se vede ca a fost ingrijita, sa o stapanesti sanatos si cat mai multi kilometri! si sa o respecti ca are totusi o varsta! he he! sa-mi trimiti te rog si niste poze cu XJ 900 al unchiului tau ca sunt tare curios, daca se hotareste sa-l vanda sa-mi dati si mie un semn. Sa ii transmiti salutari unchiului tau. Bafta!
  5. Salut! eu am avut pe Diversionul meu din '92 un set de cauciucuri Heidenau, sunt niste cauciucuri bune si sunt destul de ieftine (sunt germane), acum au 4 ani de cand sunt montate pe motocicleta, iar eu nu am avut nici o problema pe timp de ploaie sau asfalt umed. Aaa si sa nu uit am avut alt set de Heidenau montate si pe Honda vf 1000 care avea peste 100cp si aproape 280 de kile, nici o problema. Cauta pe net review-uri, este si un site, chiar si un magazin in Romania cauti pe google ca nu pot sa fac reclama aici. Bafta!
  6. Salut! multumesc pentru raspuns, nici eu nu am fost pe faza sa vad raspunsul. Exact aceleasi probleme legate de piese le-am avut si eu cand detineam o Honda VF 1000 F2, e un motor destul de rar, iar cand vine vorba de piese costurile sunt destul de ridicate, asta este. Inca mai oscilez intre FJ 1200 si Honda CBR 1000 F, CBR-ul asta fiind destul de controversat in sensul ca pe ea scrie ''Super Sport'', dar este un sport-touring veritabil, multi o lauda ca fiind stabila este destul de grea si are 130cp(teoretic) are si 6 viteze, alt avantaj al ei ar fi ca supapele se regleaza cu surub si contra-piulita, ca tot veni vorba de supape. Un dezavantaj ar fi pozitia care este ceva mai aplecat decat pe FJ 1200 si carena care inconjoara toata motocicleta, adica la cazatura stupida la iarba verde sau la o oprire nereusita apar tot felul de zgarieturi sau crapaturi in carenaj, cam astea ar fi dezavantajele care le stiu eu fata de regina FJ 1200. Despre consum nu stiu nimic, dar imi pot imagina. Oricum daca ai vreodata drum spre Brasov sau in zona, da-mi un mail la yo6iog@yahoo.com ca sa vad si eu cat de mare e un FJ 1200, doar sa stau pe ea ca pe CBR m-am suit si sa mai discutam despre motoare. Numai bine!
  7. Salut, Gilbert! uite ce bine ca te-am regasit! ai mai facut ceva cu diversionul? nu am urmarit topicul pana aici si nici nu am tinut legatura. Salutari de la Brasov! Sergiu.
  8. he he, am spus motor de 600cc , iar Dversion e din '92 pana atunci e xj 600. Fantastic! abia astept sa vad un xj de 900, inca nu am avut ocazia sa vad una! Cand ajungeti pe la Brasov dati un semn! azi e ziua cea mare! ii schimb becul din far, ii montez unul galben cum aveau daciile vechi, ii confera un aer mai retro(daca se poate spune ''retro'' la varsta ei). asta e ''Trompeta'' mea Salutare din nou! este cineva de aici care calareste o Yamaha FJ 1200? stiu ca ''Draku'' are una, dar as vrea sa stiu ceva detalii despre ea, cum ar fi consum benzina si alte treburi, se poate trai cu asa ceva? eu am avut o Honda VF 1000 f2, nu consuma ea mult 6,4 litri cu 2 persoane calare cu tot cu bagaje, iar maxim cam 8 si un pic, dar ma usca la piese. Intelegeti ce vreau sa aflu. Astept opinii cat mai multe si mai variate! Numai bine!
  9. He he, dragii mosului ce bine imi pare ca v-am regasit, sa spun o scurta povestioara, de-a lungul timpului am avut si eu un diversion din '92(prima mea motoreta) si am crezut ca motocicleta ca ea nu mai exista, dar timpul a trecut, turatiile au tot crescut, vitezele se schimbau din ce in ce mai rapid si kilometrii se tot adunau sub centura, dar tot in acest rastimp au crescut si pretentiile mele. Si dupa cum spuneam timpul a trecut si a venit timpul maritisului ei cu alt proprietar, iar eu ma pricopsii cu o Honda VF 1000 F2, o zeita! a trebuit sa reinvat sa merg cu motocicleta da fiind faptul ca Honda avea 277kg, iar timpul iar se accelera si trecu, ca vantul! la fel si kilometrii, pretentiile mele erau tinute sub control de faimosul motor V4(16 supape, 4 axe cu came, etc), dar dupa cum speneam timpul trecu si a trebuit sa divortez de Honda, o iubire intensa scurta si cu nabadai(love-hate relationship), iar acum a inceput un nou segment din viata alaturi de ''Trompeta'' a treia mea sotie, adica m-am pricopsit cu o Yamaha XJ 600 51J model 1990. Si dupa toate aceste cifre si litere insirate este timpul sa va spun ca daca stiam ca exista aceasta motocicleta nu cred ca ma-as mai fi uitat a doua oara la diversion inainte sa dau banii, adica acest model de Yamaha(pre-Diversion) este pur si simplu extraordinara, nici acum nu inteleg de ce inginerii de la Yamaha au luat hotararea ca pe noul model diversion(aparut in '92) sa nu mai puna: 2 discuri de frana pe roata fata, radiator ulei, ghidon reglabil fata-spate si mai ales au redus puterea de la 72 cai putere la 61 ponei subnutriti, iar in final ceea ce apreciez eu foarte mult la Diversion este cadrul care l-a imprumutat de la sora mai mare FJ 1200 adica ''Lateral Frame Concept'', cadru care ii confera o oarecare elasticitate si este un lucru bun pentru incepatori pentru ca iarta multe greseli. No dragii mosului cam atat am avut de spus, sper ca nu am suparat pe nimeni ca de altfel nici nu intentionez, vroiam doar sa fac o paralela intre 2 model de yamaha care oricum nu se mai construiesc. Apropos in cazul noului diversion sunt inca impartial pentru ca inca nu am incalecat pe una dar ca aspect.... Va doresc asfalt uscat si cat mai multi kilometri1 P.S.: prima motocicleta din lume cu motor de 600 cc cu 4 cilindrii in linie dispusi transversali racit cu aer, a fost... Yamaha XJ 600!
  10. Salut din nou! ma bucur ca va place motocicleta mea; raspuns pentru Jean_Taxi, nu am dat bani pe ea am facut un schimb de motociclete, am dat in schimbul ei o Yamaha diversion 600 din 1992, toti au spus ca sunt nebun, cum de am putut sa dau un motor din '92 pe un din '85, eu unu sunt extrordinar de multumit! raspuns pentru Louis Cyphre: tobele de pe motocicleta sunt originale, au un strat de crom negru. Si pentru cine intereseaza se vinde Honda VF1000 F2 Bol d'Or SC15 din 1985 74.000km la pretul de 1200 euro, desigur discutabil la fata locului, stare absolut originala mai putin cauciucurile care sunt noi si semnalizatorul stanga-fata, priza auto 12v, incalzire cu aer cald la maini si picioare, aer ce vine de la radiatorul de ulei prin niste fante ce se afla in bord la fel ca la o masina, suspensie spate Showa originala pneumatica si reglabila 3 trepte, suspensia fata la fel pneumatica reglabila 3 trepte, apoi are ambreiaj hidraulic, jante originale ComStar din aluminiu nituite si sa nu uitam motorul un V4 fantastic cu 4 supape pe cilindru cu 116cp, racire apa si ulei, in fine, motivul vanzarii este greutatea ei, are 277kg ceea ce face manevrarea ei la parcari sau mers la viteze mici o adevarata provocare luand in considerare cele 60kg ale mele, in rest motocicleta este perfecta la drum lung, are un demaraj fantastic mai ales cand intri in depasire si esti in ultima viteza, doar rasucesti maneta de acceleratie si te trezesti la 5000rpm si 120kmh. nr. meu de tel. 0732.751.898---Sergiu aruncati un ochi aici http://bikeshop.ro/motociclete/anunturi-vanzare-motociclete-second-hand-honda-vf%201000%20f2%20bol%20dor-din-1985-387065.html Bafta! Salut din nou! ma bucur ca va place motocicleta mea; raspuns pentru Jean_Taxi, nu am dat bani pe ea am facut un schimb de motociclete, am dat in schimbul ei o Yamaha diversion 600 din 1992, toti au spus ca sunt nebun, cum de am putut sa dau un motor din '92 pe un din '85, eu unu sunt extrordinar de multumit! raspuns pentru Louis Cyphre: tobele de pe motocicleta sunt originale, au un strat de crom negru. Si pentru cine intereseaza se vinde Honda VF1000 F2 Bol d'Or SC15 din 1985 74.000km la pretul de 1200 euro, desigur discutabil la fata locului, stare absolut originala mai putin cauciucurile care sunt noi si semnalizatorul stanga-fata, priza auto 12v, incalzire cu aer cald la maini si picioare, aer ce vine de la radiatorul de ulei prin niste fante ce se afla in bord la fel ca la o masina, suspensie spate Showa originala pneumatica si reglabila 3 trepte, suspensia fata la fel pneumatica reglabila 3 trepte, apoi are ambreiaj hidraulic, jante originale ComStar din aluminiu nituite si sa nu uitam motorul un V4 fantastic cu 4 supape pe cilindru cu 116cp, racire apa si ulei, in fine, motivul vanzarii este greutatea ei, are 277kg ceea ce face manevrarea ei la parcari sau mers la viteze mici o adevarata provocare luand in considerare cele 60kg ale mele, in rest motocicleta este perfecta la drum lung, are un demaraj fantastic mai ales cand intri in depasire si esti in ultima viteza, doar rasucesti maneta de acceleratie si te trezesti la 5000rpm si 120kmh. nr. meu de tel. 0732.751.898---Sergiu aruncati un ochi aici http://bikeshop.ro/m...985-387065.html Bafta! Salut din nou! ma bucur ca va place motocicleta mea; raspuns pentru Jean_Taxi, nu am dat bani pe ea am facut un schimb de motociclete, am dat in schimbul ei o Yamaha diversion 600 din 1992, toti au spus ca sunt nebun, cum de am putut sa dau un motor din '92 pe un din '85, eu unu sunt extrordinar de multumit! raspuns pentru Louis Cyphre: tobele de pe motocicleta sunt originale, au un strat de crom negru. Si pentru cine intereseaza se vinde Honda VF1000 F2 Bol d'Or SC15 din 1985 74.000km la pretul de 1200 euro, desigur discutabil la fata locului, stare absolut originala mai putin cauciucurile care sunt noi si semnalizatorul stanga-fata, priza auto 12v, incalzire cu aer cald la maini si picioare, aer ce vine de la radiatorul de ulei prin niste fante ce se afla in bord la fel ca la o masina, suspensie spate Showa originala pneumatica si reglabila 3 trepte, suspensia fata la fel pneumatica reglabila 3 trepte, apoi are ambreiaj hidraulic, jante originale ComStar din aluminiu nituite si sa nu uitam motorul un V4 fantastic cu 4 supape pe cilindru cu 116cp, racire apa si ulei, in fine, motivul vanzarii este greutatea ei, are 277kg ceea ce face manevrarea ei la parcari sau mers la viteze mici o adevarata provocare luand in considerare cele 60kg ale mele, in rest motocicleta este perfecta la drum lung, are un demaraj fantastic mai ales cand intri in depasire si esti in ultima viteza, doar rasucesti maneta de acceleratie si te trezesti la 5000rpm si 120kmh. nr. meu de tel. 0732.751.898---Sergiu aruncati un ochi aici http://bikeshop.ro/m...985-387065.html Bafta! Salut din nou! ma bucur ca va place motocicleta mea; raspuns pentru Jean_Taxi, nu am dat bani pe ea am facut un schimb de motociclete, am dat in schimbul ei o Yamaha diversion 600 din 1992, toti au spus ca sunt nebun, cum de am putut sa dau un motor din '92 pe un din '85, eu unu sunt extrordinar de multumit! raspuns pentru Louis Cyphre: tobele de pe motocicleta sunt originale, au un strat de crom negru. Si pentru cine intereseaza se vinde Honda VF1000 F2 Bol d'Or SC15 din 1985 74.000km la pretul de 1200 euro, desigur discutabil la fata locului, stare absolut originala mai putin cauciucurile care sunt noi si semnalizatorul stanga-fata, priza auto 12v, incalzire cu aer cald la maini si picioare, aer ce vine de la radiatorul de ulei prin niste fante ce se afla in bord la fel ca la o masina, suspensie spate Showa originala pneumatica si reglabila 3 trepte, suspensia fata la fel pneumatica reglabila 3 trepte, apoi are ambreiaj hidraulic, jante originale ComStar din aluminiu nituite si sa nu uitam motorul un V4 fantastic cu 4 supape pe cilindru cu 116cp, racire apa si ulei, in fine, motivul vanzarii este greutatea ei, are 277kg ceea ce face manevrarea ei la parcari sau mers la viteze mici o adevarata provocare luand in considerare cele 60kg ale mele, in rest motocicleta este perfecta la drum lung, are un demaraj fantastic mai ales cand intri in depasire si esti in ultima viteza, doar rasucesti maneta de acceleratie si te trezesti la 5000rpm si 120kmh. nr. meu de tel. 0732.751.898---Sergiu aruncati un ochi aici http://bikeshop.ro/m...985-387065.html Bafta! Salut din nou! ma bucur ca va place motocicleta mea; raspuns pentru Jean_Taxi, nu am dat bani pe ea am facut un schimb de motociclete, am dat in schimbul ei o Yamaha diversion 600 din 1992, toti au spus ca sunt nebun, cum de am putut sa dau un motor din '92 pe un din '85, eu unu sunt extrordinar de multumit! raspuns pentru Louis Cyphre: tobele de pe motocicleta sunt originale, au un strat de crom negru. Si pentru cine intereseaza se vinde Honda VF1000 F2 Bol d'Or SC15 din 1985 74.000km la pretul de 1200 euro, desigur discutabil la fata locului, stare absolut originala mai putin cauciucurile care sunt noi si semnalizatorul stanga-fata, priza auto 12v, incalzire cu aer cald la maini si picioare, aer ce vine de la radiatorul de ulei prin niste fante ce se afla in bord la fel ca la o masina, suspensie spate Showa originala pneumatica si reglabila 3 trepte, suspensia fata la fel pneumatica reglabila 3 trepte, apoi are ambreiaj hidraulic, jante originale ComStar din aluminiu nituite si sa nu uitam motorul un V4 fantastic cu 4 supape pe cilindru cu 116cp, racire apa si ulei, in fine, motivul vanzarii este greutatea ei, are 277kg ceea ce face manevrarea ei la parcari sau mers la viteze mici o adevarata provocare luand in considerare cele 60kg ale mele, in rest motocicleta este perfecta la drum lung, are un demaraj fantastic mai ales cand intri in depasire si esti in ultima viteza, doar rasucesti maneta de acceleratie si te trezesti la 5000rpm si 120kmh. nr. meu de tel. 0732.751.898---Sergiu aruncati un ochi aici http://bikeshop.ro/m...985-387065.html Bafta! Scuze pentru admin-ului multiplicarea post-ului nu stiu cum am reusit sa fac porcaria asta, oricum continutul conteaza! Bafta!
  11. Salutare! uite vin si eu cu o Honda VF 1000 F2 din 1985 nu este la fel de ''clasica'', ca Honda VF 1000 R, dar este mai rara(sper sa nu gresesc) 6000 de bucati daca imi aduc aminte bine.Face parte din prima generatie de motoare V4 de la Honda si are 1000 cmc 116 cp, la testul de compresie la cilndrii a trecut cu brio, presiunea variaza de la 11.64 cea mai ridicata si 11.32 cea mai scazuta, destul de bine zic eu. in Romania sunt 4 inscrise in circulatie, in fine, ''exemplarul'' meu are 74.000 de km si mananca asfaltul! Salutare! uite vin si eu cu o Honda VF 1000 F2 din 1985 nu este la fel de ''clasica'', ca Honda VF 1000 R, dar este mai rara(sper sa nu gresesc) 6000 de bucati daca imi aduc aminte bine.Face parte din prima generatie de motoare V4 de la Honda si are 1000 cmc 116 cp, la testul de compresie la cilndrii a trecut cu brio, presiunea variaza de la 11.64 cea mai ridicata si 11.32 cea mai scazuta, destul de bine zic eu. in Romania sunt 4 inscrise in circulatie, in fine, ''exemplarul'' meu are 74.000 de km si mananca asfaltul!
  12. Bun, am inteles, dar sunt tare curios daca a facut cineva schimbul pastilelor si daca a facuto chiar a trebuit sa dea axele cu came jos, pentru ca am inteles ca exista o unealta speciala cu care o stragi afara, ideea e ca daca a facut cineva operatunea sa ne spuna si noua ''diversionistilor'' cum au decurs lucrarile si cat au costat. sunt curios daca s-au facut in romania genul asta de reparatie la un diversion. Mesaj completat Bun, am inteles, dar sunt tare curios daca a facut cineva schimbul pastilelor si daca a facuto chiar a trebuit sa dea axele cu came jos, pentru ca am inteles ca exista o unealta speciala cu care o stragi afara, ideea e ca daca a facut cineva operatunea sa ne spuna si noua ''diversionistilor'' cum au decurs lucrarile si cat au costat. sunt curios daca s-au facut in romania genul asta de reparatie la un diversion.
  13. Salut! si eu am aceeasi problema, trebuie sa schimb pastilele alea nenorocite, dar nu am gasit nicaieri, doar pe un site englezesc la care am trimis o groaza de mail-uri si nu raspunde nimeni. In principiu trebuie masurat jocul dintre pastila si axa cu came si apoi te uiti intr-un tabel cu valori nominale din manualul de intretinere si apoi comanzi de undeva pestilele cu cota sau dimensiunea care iti trebuie, acum vine si intrebarea, daca pana la urma ai gasit un magazin care iti vinde pastile, intrebarea e daca le schimbi pe cele de la evacuare, cele de la admisie sau pe toate? si alta intrebare! oare e necesar sa schimbi si lantul de distributie? ca totusi daca ai ajuns sa schimbi pastilele e clar ai facut zeci de mii de km si lantul ala s-a tot slabit. in fine, sper sa fie cineva in Romanica asta mare care a facut aceasta operatiune. Ateptam vesti!
  14. Salut! ca si perseu77 sunt aceasi stare de ''agregare'', bun, ideea e ca xj 600 Diversion, fiind vorba de robinetul de benzina care are pozitiile ''PRI, ON si RES'' nu ai cum sa-l deschizi pentru ca nu are ''OFF'' ca alte motociclete, stiu sigur ca unul din acele furtunuri sau furtune(cum o fi corect) e pentru supraplinul benzinei, iar celalalt nu stiu sigur, acum problema e ca daca ''deschizi'' robinetul si curge benzina si nu se mai opreste si nu porneste motocicleta, e adevarat cineva a umblat la ea si e o problema, iar daca ''deschizi'' robinetul si curge benzina un pic si motocicleta porneste si te sui pe ea si faci 300 km si un pic cu un singur plin, eu declar solemn cu mana pe inima ca nu ai nici o problema. si cu asta imi inchei pledoaria! Multumesc!
  15. Salut, cum sta treaba? e intrunire moto in Timisoara 19-21 iunie? daca e, se anunta ca un Diversion vine din Brasov.
×
×
  • Creează nouă...