Sari la conținut

Blizz

EX+
  • Număr conținut

    107
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Blizz

  1. Sincer, nu stiu. Mie mi-a spus o prietena despre el. Saraca plagea dupa el si am tras concluzia ca mai bine nu pun aici , pentru ca aici nu sunt oameni , sunt doar Rossi din Romania care sunt perfecti din toate punctele de vedere. In plus, daca ea vedea Reply-urile de aici , mai rau se intrista.

     

    Foarte ciudat. Mai exista si oameni pe forumul asta.

  2. Pretul este oricum preferabil unui 2800-3000 contravaloare a unui motor care "juri"ca este nou....

     

    In afara cazului in care-ti cumperi o Honda care este, dupa cum iti spuneam, "as reliable as the Universe". Deci nu trebuie sa-ti faci griji, doar eventual in cazul in care-ti iei un KTM. :)

  3. Stiu ca ceea ce scriu eu acum nu sunt lucruri straine pt multi dintre voi, dar parca trebe sa spun :cheers: eu sunt conservar de meserie , merg cu conserva zilnic si sunt constient de taranii pe care ii avem in jungla, care nu respecta regulile de circulatie dar ce am vazut azi m-a socat. Sunt incepator pe motor , nu am f multi km asa ca nu am apucat sa vad prea multe scenarii pe 2 roti :blink: Azi ies la o tura pana putin mai departe de huedin sa aduc un prieten de acolo . dus intors 115km, nu e cine stie ce. Ce m-a marcat a fost faptul ca de 4 ori a trebuit sa evit masini care depaseau din sens opus si mergeau pe banda mea, deci pur si simplu vedeau ca vin dar intrau in depasire, cred ca gandind ceva de genu "lasa ca ma fereste el". in toate cele 4 situatii a trebuit sa reduc viteza si sa merg spre marginea drumului pt a nu intra in coloziune cu acestia, am dat flashuri , clanxoane , nici o treaba. Fratilor nu suntem deloc respectati :) imi pare sincer rau pt ca daca eu ca motociclist nu sunt atent si nu fac manevre de evitare sunt victima clara. Pe langa asta in localitatea Luna de Sus un papuc a iesit de pe drumul lateral in fata mea find nevoit sa trec pe marcajul continuu, macar asta si-a cerut scuze apoi .... . Chestii deastea nu am patit in iesirile in grup, doar cand merg singur, probabil le e frica cand ne vad mai multi sau nu stiu ... :P asfalt uscat tuturor si gria mare :|

     

    Da, si eu ma agitam la inceput in situatii de genul asta, revoltat ca nu sunt bagat in seama in trafic. Dar pana la urma, ajungi sa te obisnuiesti, te feresti, franezi ... Am ajuns ca nici macar sa nu mai claxonez cand mi se baga cineva in fata, daca se uita la mine ulterior si-si cere scuze, bine, daca nu, la fel de bine. Atentie maxima, oricum nu castigi nimica daca te enervezi.

  4. Felicitarile mele :P .... mie cel putin imi prind foarte bine astfel de topicuri , pentru ca sunt "incepator legal" :) si o sa ma dau pe asfalt cu SS :o va spun sincer ca pana ajung sa ma dau o sa citesc, aud si ascult multe sfaturi :P pana atunci sper sa cunosc cat mai multi speed-eri sa-mi dea sfaturi :laugh: ...

    Asfalt uscat si remember : NEVER RIDE FASTER THAN U`R GUARDIAN ANGEL CAN FLY !

     

    Sfatul unui speed-er (nu cine stie ce, doar 2 ani m-am dat pe SS de 600) este urmatorul : Ia-ti un cross/hard enduro. Odata ce am pus mana pe unul, imi pare rau de fiecare secunda petrecuta pe Topa/Meser/whatever, cand puteam sa fiu pe/prin dealuri/paduri/beltzi/noroi/etc. Macar pentru faptul ca viteza de deplasare a pomilor este relativ usor de apreciat!

  5. nu ii vorba de dat cu parerea.

     

    eu am luat un articol dintr-un ziar online local care sa autoproclama a fi cel mai bun din judet...

     

    ei au expus faptele dintr-un unghi profesionist si real (cel putin asa ar trebui sa se intample...dar noi mergem pe acest considerent)

     

    pana aci totul este ok...dar de aici pleaca dilema, dilema care mi-a oferit-o aceasta presa locala superba...motociclsistul a depasit alt motociclist, a pierdut controlul si a intrat pe contra intr-o remorca... :baldy:

     

    wtf...daca spunea ca a depasit o masina ziceam ok...nu o avut loc, sau l-o impins ala cu masina fara sa vrea in tir...dar un motociclist...ce naiba putea sa faca ala????

     

    viteza nu cred ca avea domnu albastru, pentru ca din cata fizica cunosc eu...nu iti trebuie viteza mare sa scapi cu viata dupa ce iei contact cu un obiect de peste 5-6t...

     

    oricum s-a intamplat ceva acolo, ca din proprie initiativa nu cred ca s-o dus omu sa pupe remorca...

     

    am tot stat si m-am tot gandit ce naiba putea face ala, sa fi fost vreo defectiune la motor???, sa ii se fi rupt lantu???, sa-i fi puscat vreo guma??? wtf, ceva nu-i clar aci...

     

    sper totusi sa nu scrie vreun martor sau cineva cine stie despre circumstantele accidentului, ca asta era intr-o roata si cand o pus motoru jos, s-o pus si pe el in remorca tirului....

     

    gata...eu nu mai inteleg nimica, poate vine cineva cu mai mult info si ne lumineaza pe toti aci, eu nu mai imi dau cu parerea despre acest eveniment

     

    Scuze de confuzie, dar replica anterioara era destinata doar celei mai albastre persoane dintre noi, care sarea direct la concluzii in binecunoscutu-i stil .... necizelat e putin spus.

     

    Cat despre accident, naiba stie ... Cum ziceai, cauze pot fi 100.

  6. eo cre ca "zburda" cu mult sub viteza legala alfel nu se poate esplica incidentu. daca "ii dadea in pizdoc" cum zice la carte nu erea acolo in momentu fatidic. era deja calare pe linia orizontului.

    poate sa gresesc eo ceva in elaborarea esplicatiei stiintifice, in tot cazu am incercat sa aplic principiile teoretice de baza ale motociclismului expuse aici pe acest prestigios forum.

     

    Ba eu cred ca tocmai isi testa noul motor Rolls Royce montat pe motocicleta, luat din dezmembrarile din Lomb de la un Boeing 747, si la 350 km/h a tras putin acceleratia, si i-a fugit spatele.

     

    P.S. Daca am fi la fel de buni la toate precum la a ne da cu parerea asupra lucrurilor despre care de fapt habar n-avem, am depasi cu mult tarile scandinave la nivelul de trai.

  7. scuze, abia dupa pub intors acasa am vazut postul tau, miine mai esti, respectiv vineri? Mi-au distras atentia alte prostii :scratch:

     

    :lol: S-a mai uitat cineva prin casa sa vada de ce posesii de valoare s-ar putea dispensa. E vorba de o eleva care a mai demonstrat o data ca nu trebuie sa fii neaparat avut ca sa faci cite ceva pentru cei din jurul tau. Nu am sa-i divulg identitatea ca nu doreste publicitate .

     

    A donat doua obiecte : o carte ilustrata despre arme de o excelenta tinuta grafica si o macheta de motocicleta rasucita de ea din sirma. Cartea e noua si a costat 80 lei. dar noi cerem pe ea doar 40 lei. Macheta ? nu stiu, eu nu am asociat niciodata o creeatie artistica unei valori monetare, dar astept propuneri. Se cheama parca cota de piata, nu?

     

    post-4028-1234093024_thumb.jpgpost-4028-1234093039_thumb.jpg

     

    Daca nu s-a inscris altcineva, cartea despre arme m-ar interesa pe mine.

  8. In ianuarie o sa implinesc 18. Intentionez sa-i multumesc scuterului si sa imi iau un cbr 600 f4 din 99-2000 . Din cate am inteles honda este cv cv mai blanda decat restul. Scuteresc de 2 ani si nu am cazut niciodata (nu prea conteaza asta). Am fost pasager vara asta vreo 500 km pe un R1 vreo 400 i-am facut intr-o zi alaturi de un cbr 1000 din 2008 si unul din 2007 , faina zi :) (baia mare-meses). Stiu si ce-i aia 260+ cu toate ca nu mi-as fi dorit prea mult, deci stiu ce inseamna multe fps. In km astia am avut timp sa vad si cum se se franeaza , cum se schimba vitezele, cum se depaseste si cum se franeaza dupa, mai multe.

     

    Nu-mi place naked din pct de vedere al aspectului cu toate ca ar fi mai bine sa incep pe el. Imi plac sportivele, mai ales cbr-u care ar urma sa-l iau.

    NU consider astia 2 ani de scuterit si ca am fost pasager pe r1,fireblade 2008 si 2007 :) avantaje, ci doar niste mini avantaje.

    Is constient de calutzii care o sa-i am . Tinand cont de ce am scris mai sus, risc prea mult pe un f4?

     

    Numai bine ;)

     

    Si eu de cand m-am apucat de motociclism, am avut doar Honda de 600cmc, respectiv, F2, F4 si RR. Am picat de 2 ori (chestii minore, viteza de maxim 40 la ora), dar exclusiv din lipsa de experienta si reactie la traficul din jur, ceea ce se putea intampla indiferent de tipul motocicletei.

     

    Insa admit, daca as avea un fiu, nu l-as lasa sa-si ia un supersport (de fapt, nici motocicleta, cred) pana nu ar implini 25 de ani. Consider ca e o varsta la care te mai maturizezi un pic, si nu mai exista (asa de des ;) ) avanturile si nebuniile tineretii.

     

    Dar asta ar trebui sa decida fiecare pentru el. Daca se constientizeaza pericolele, si exista si controlul psihic (care e cel mai important), un supersport pentru inceput e ok, de ce nu?

  9. nu pot sa cred ca multi dintre voi compatimeatzi calul.....

    Nu pot sa cred ca declara cineva ca pana acum 2 ani motocicletele erau conduse de motociclisti nu de cocalari....

    Faceti un topic cu definitia cocalarului,iar cei care participatzi la discutii sa precizati de ce voi nu suntetzi cocalari,sa spuneti de ce va iubeste dumnezeu numai pe voi,sa ne explicati de ce voi o sa ajungeti in rai,sa spuneti de ce voi sunteti mai destepti,mai curati,mai sanatosi,ce muzica scultati DA??

     

    Cocalar este cel care condamna un mort!!!!!! Mie mi-ar fi frica sa nu ma bantuie baiatul ala fiindca m-am crezut mai BUN CA EL,sa nu imi apara noaptea in vis,sa nu mi se arate copiilor mei plin de sange,sa nu ma bantuie sa am si eu un accident si sa ma vada "langa el" EU ASA V-AS FACE!!!!Voi ati sta in pat in stanga nevestei si eu in dreapta ei si as ranji la ea!!!!!!!BLASTAMATZILOR

     

    Cretinela atinge cote maxime.....

    Auzi soro....cocalar....mi-e mila de cal.....

     

    Trecand peste limbajul putin cam dur, bine zici ce zici.

     

    Omul a gresit, a platit, insa la fel ca el o sa greseasca si altii, in mod cert nu va fi el ultimul. Si daca oarecine isi imagineaza ca prin critici aberante si inutile exprimate pe forum este "erou national" pt ca salveaza nenumarate vieti, eu zic sa se mai gandeasca putin.

     

    Cine pricepe ce e de priceput, intelege din simpla descriere a accidentului, nu are nevoie de destepti care sa spuna ca de fapt persoana decedata e un cocalar prost, care, culmea, a si pus in pericol viata unui cal prin inconstienta lui, si numai dupa ce citeste asemenea "critici constructive", o persoana are revelatia "daaaaa, acum inteleg, de fapt, motociclistul a gresit, nu voi face si eu asa".

     

    Hai sa fim seriosi, si sa nu dam pe-afara de destepti si corecti ce suntem.

  10. O masina normala cu cauciucuri bune si valente sport franeaza de la 100km/h in sub 40 de metri. Asta e indiscutabil si se probeaza.

     

    Corect, pt orice masina o distanta de franare 100-0 km/h de peste 38 de metri (sau oare era 40?) este deja considerata mediocra.

     

    Cat despre motociclete, performantele sunt o idee sub cele ale unei masini, insa nu cu mult.

     

    Pt cei interesati, un articol interesant despre distante, tehnici de franare, etc (inclusiv dezbateri) este aici: /index.php?showtopic=14647

     

    Pt cei care nu au rabdare sa citeasca (desi eu unul i-as sfatui puternic s-o faca), concluzia e ca distanta de franare la testele lor varia intre 38 si 41 de metri (decelerare de la 100 km/h pana la oprire), in functie de tehnica de franare folosita.

  11. Raspuns: Dreptul de a circula cu motocicleta acolo unde a murit ala. Adica pe drumurile publice. Tot idiot inconstient ramane pana la obtinerea categoriei A. Dupa ce l-ai luat idiot inconstient ramane cel care nu vrea sa invete sa mearga. E clar raspunsul?

     

    Sunt multi posesori de permise de conducere care n-ar trebui sa aiba dreptul sa conduca pe drumurile publice, la ce prostii fac.

     

    Si, lasand la o parte litera legii (ai dreptul de a conduce o moto dupa ce dai mascarada de examen, indiferent ca tu de fapt stii sa circuli cu 5 km/h, sa faci 8-uri si S-uri, adica, mai nimic), dpdv PRACTIC, nu exista nici o diferenta. Daca el avea A-ul luat de o zi, crezi ca brusc era mult mai prudent, atent? Sau oare s-ar fi schimbat ceva? Nu.

     

    Una peste alta, nu se mai schimba nimic. Omul a gresit, a platit. Hai sa-l lasam sa se odihneasca, si sa incetam cu critici duse pana la extrem, care de fapt nu ajuta pe nimeni.

  12. Dupa tine ar trebui ca toata lumea care are categoria B sa se urce pe motoare si sa inceapa sa mearga ,ca sunt in stare sa faca poligonul ??? :bigstar:

     

    Exact! Sa recapitulam ce inseamna examenul pt A :

     

    -legislatie

    - ture de poligon cu o moto care abia se misca, de ii tii ghidonul la 30 de grade ca sa mearga drept

    -dupa maxim o ora (timp total de condus moto prin poligon) instructorul vine si zice ca nu mai are rost, esti pregatit

    -dai examenul, si primesti plasticul in mana pe care scrie, mare si lat, "A".

     

    Imi explici te rog care este diferenta intre un om cu B (sau orice alta categorie) care stie sa miste o moto printr-un poligon si un incepator cu A-ul in mana?

     

    Pt ca in aprecierile "comunitatii motocicliste din Romania", unul fara A este idiot inconstient cocalar si prost, iar unul cu A este un incepator ghinionist.

     

    Frumos post,sublim,educativ,si total aiurea.Daca ala se infigea in tine si o pateai cred ca erai altfel "conectat" la eveniment!!Deci puLifricii astea de se suie pe motor cu gandul la ce or sa aibe la asternut(cei care le iau din alte considerente au achizitionat echipamentul inainte)nu merita decat bate in gura si suturi in poponeata.Mi-e sila deja de frustratii care descopera motorul si se omoara pe capete.Tot ce imi doresc nu poate fi decat sa nu le stau in cale eu,familia prietenii si cunoscutii mei.Si nici macar tu!:crack:

     

    Absolut de acord.

     

    Nu sunt avocatul nimanui aici, omul a gresit, asta e evident. Dar unii sunt prea virulenti, era inconstient, nu avea permis!!!! So what? Tocmai spuneam, permisul respectiv mi se pare complet irelevant (tocmai datorita mascaradei de examen prin care-l obtii).

  13. Tu ca si noi am fost in unele momente idioti. Asta inseamna ca e bine sa fii idiot?

     

    Depinde la ce te referi. Pot sa-ti dau multe exemple din diferite domenii in care da, e bine sa fii "idiot". :bigstar:

     

    In cazul de fata, insa, n-a fost.

     

    Dar nu din comentarii de genul celor anterioare se face distinctia asta, intre bine si rau.

  14. Omul avea B-ul, implicit cunostea regulile de circulatie, si probabil ca era in stare sa faca poligonul.

     

    Si cum permisul pt A nu inseamna absolut nimic altceva, se poate considera ca omul avea si A-ul. Simplu.

     

    Si jur ca nu inteleg de unde atitudinea asta critica "nu are permis, e cocalar, e idiot, n-am vreme sa pierd cu idioti care mor pe strazi". De parca noi am fi perfecti! De parca noi n-am fost niciodata in situatia in care DOAR SOARTA a hotarat ca acuma sa stam si sa tastam post-uri critice, in loc sa fim intr-o lume ... se zice ca mai buna.

     

    Eu unul admit, chestii stupide, inconstiente am facut si eu (imediat dupa ce mi-am luat A-ul). Si daca de noi a avut grija cineva de sus, si de bietul om nu, asta inseamna ca noi suntem mai buni, mai destepti, mai grozavi, si el e un "inconstient idiot", care nici nu poate fi catalogat ca face parte din casta selecta, exclusivista si extrem de onorabila a MOTOCICLISTILOR?

     

    Si, in definitiv, ce rol are sa scrii un post in care te rezumi la a spune ca ala e prost, inconstient? In mod cert nu unul educativ, concluziile le trage fiecare din simpla prezentare a faptelor, nu din comentarii.

     

    Sau poate fiecare dintre noi isi recunoaste in asemenea cazuri inconstienta (intr-o mai mare sau mai mica masura, pt ca fara o mica doza de incostienta, am fi fost motociclisti?), si vrea sa-si alunge gandurile negre prin declaratii publice "oohooohoooo, asta a murit pt ca-i idiot, inconstient, eu nu fac chestii d-astea, deci, poate, n-o sa patesc nimica".

     

    A fost un om pe care nu-l cunoastem, nu putem presupune nimic despre el. Poate a fost mai bun ca multi de pe acest forum. Poate nu. Dar pana una alta, a fost un om, care in nici un caz nu merita sa fie tratat asa de catre niste MOTOCICLISTI care, in mod evident, tind catre perfectiune.

  15. ce ziceti sa mergem la o baie la tarnita , e cald e bine ne mai racorim :jump: daca doreste cineva cat de rpd eu oricum ma duc (scuze daca m`am bagat aiurea in discutie) .

     

    Desi unii ar fi dispusi sa bage mana in foc cum ca cei cu moto de viteza constituie o secta aparte, guvernata dupa reguli proprii, nu e chiar asa.

     

    Deci nu te-ai bagat deloc aiurea in discutie, eu acuma stau la lucru si ma uit pe geam, visand la o baie. Doar ca drumul de Tarnita nu e exact favoritul meu, asa ca o sa aleg o mica tura de "ventilatie". :P

  16. astazi la 18 petrom calea baciului-destinatia MONZA?

     

    0752191516

     

    Eu cred ca o sa dau o tura mai scurta pe la Dumbrava, spre Huedin. Nu de alta, dar "timpul" (prietenii stiu de ce) nu-mi permite inca o tura spre MONZA. Ma multumesc cu Hungaroring-ul! :P

×
×
  • Creează nouă...