Sari la conținut

Blizz

EX+
  • Număr conținut

    107
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Blizz

  1. Foarte ciudat. Mai exista si oameni pe forumul asta.
  2. Blizz

    Enduristi Din Cluj

    In afara cazului in care-ti cumperi o Honda care este, dupa cum iti spuneam, "as reliable as the Universe". Deci nu trebuie sa-ti faci griji, doar eventual in cazul in care-ti iei un KTM.
  3. Blizz

    Cu si despre accidente

    Da, si eu ma agitam la inceput in situatii de genul asta, revoltat ca nu sunt bagat in seama in trafic. Dar pana la urma, ajungi sa te obisnuiesti, te feresti, franezi ... Am ajuns ca nici macar sa nu mai claxonez cand mi se baga cineva in fata, daca se uita la mine ulterior si-si cere scuze, bine, daca nu, la fel de bine. Atentie maxima, oricum nu castigi nimica daca te enervezi.
  4. Blizz

    Cu si despre accidente

    Sfatul unui speed-er (nu cine stie ce, doar 2 ani m-am dat pe SS de 600) este urmatorul : Ia-ti un cross/hard enduro. Odata ce am pus mana pe unul, imi pare rau de fiecare secunda petrecuta pe Topa/Meser/whatever, cand puteam sa fiu pe/prin dealuri/paduri/beltzi/noroi/etc. Macar pentru faptul ca viteza de deplasare a pomilor este relativ usor de apreciat!
  5. Blizz

    Cu si despre accidente

    Scuze de confuzie, dar replica anterioara era destinata doar celei mai albastre persoane dintre noi, care sarea direct la concluzii in binecunoscutu-i stil .... necizelat e putin spus. Cat despre accident, naiba stie ... Cum ziceai, cauze pot fi 100.
  6. Blizz

    Cu si despre accidente

    Ba eu cred ca tocmai isi testa noul motor Rolls Royce montat pe motocicleta, luat din dezmembrarile din Lomb de la un Boeing 747, si la 350 km/h a tras putin acceleratia, si i-a fugit spatele. P.S. Daca am fi la fel de buni la toate precum la a ne da cu parerea asupra lucrurilor despre care de fapt habar n-avem, am depasi cu mult tarile scandinave la nivelul de trai.
  7. Blizz

    Sa mai si radem.

    Vladutz mai apare si aici: http://traficul.org/?p=4155 Comentariul la poza e genial (ca de altfel tot site-ul).
  8. Blizz

    Enduristi Din Cluj

    Ora e cam aceeasi, locul de intalnire neschimbat, doar directia de mers difera putin! )
  9. Blizz

    Topic in sprijinul lui Zoli

    Daca nu s-a inscris altcineva, cartea despre arme m-ar interesa pe mine.
  10. Si eu de cand m-am apucat de motociclism, am avut doar Honda de 600cmc, respectiv, F2, F4 si RR. Am picat de 2 ori (chestii minore, viteza de maxim 40 la ora), dar exclusiv din lipsa de experienta si reactie la traficul din jur, ceea ce se putea intampla indiferent de tipul motocicletei. Insa admit, daca as avea un fiu, nu l-as lasa sa-si ia un supersport (de fapt, nici motocicleta, cred) pana nu ar implini 25 de ani. Consider ca e o varsta la care te mai maturizezi un pic, si nu mai exista (asa de des ) avanturile si nebuniile tineretii. Dar asta ar trebui sa decida fiecare pentru el. Daca se constientizeaza pericolele, si exista si controlul psihic (care e cel mai important), un supersport pentru inceput e ok, de ce nu?
  11. Blizz

    Hai La O Plimbare !

    Fii serios! Un motociclist care se respecta nu face asa ceva (adica, sa se dea pe circuit). Pt vasta comunitate de motociclisti de viteza din Cluj (a se citi slapari) recomand asa ceva, pentru exersarea unor proceduri mai realiste: http://www.jocuri-motociclete.ro/joc-get-a-grip/
  12. Trecand peste limbajul putin cam dur, bine zici ce zici. Omul a gresit, a platit, insa la fel ca el o sa greseasca si altii, in mod cert nu va fi el ultimul. Si daca oarecine isi imagineaza ca prin critici aberante si inutile exprimate pe forum este "erou national" pt ca salveaza nenumarate vieti, eu zic sa se mai gandeasca putin. Cine pricepe ce e de priceput, intelege din simpla descriere a accidentului, nu are nevoie de destepti care sa spuna ca de fapt persoana decedata e un cocalar prost, care, culmea, a si pus in pericol viata unui cal prin inconstienta lui, si numai dupa ce citeste asemenea "critici constructive", o persoana are revelatia "daaaaa, acum inteleg, de fapt, motociclistul a gresit, nu voi face si eu asa". Hai sa fim seriosi, si sa nu dam pe-afara de destepti si corecti ce suntem.
  13. Corect, pt orice masina o distanta de franare 100-0 km/h de peste 38 de metri (sau oare era 40?) este deja considerata mediocra. Cat despre motociclete, performantele sunt o idee sub cele ale unei masini, insa nu cu mult. Pt cei interesati, un articol interesant despre distante, tehnici de franare, etc (inclusiv dezbateri) este aici: /index.php?showtopic=14647 Pt cei care nu au rabdare sa citeasca (desi eu unul i-as sfatui puternic s-o faca), concluzia e ca distanta de franare la testele lor varia intre 38 si 41 de metri (decelerare de la 100 km/h pana la oprire), in functie de tehnica de franare folosita.
  14. Blizz

    Accident Pitesti

    Sunt multi posesori de permise de conducere care n-ar trebui sa aiba dreptul sa conduca pe drumurile publice, la ce prostii fac. Si, lasand la o parte litera legii (ai dreptul de a conduce o moto dupa ce dai mascarada de examen, indiferent ca tu de fapt stii sa circuli cu 5 km/h, sa faci 8-uri si S-uri, adica, mai nimic), dpdv PRACTIC, nu exista nici o diferenta. Daca el avea A-ul luat de o zi, crezi ca brusc era mult mai prudent, atent? Sau oare s-ar fi schimbat ceva? Nu. Una peste alta, nu se mai schimba nimic. Omul a gresit, a platit. Hai sa-l lasam sa se odihneasca, si sa incetam cu critici duse pana la extrem, care de fapt nu ajuta pe nimeni.
  15. Blizz

    Accident Pitesti

    Exact! Sa recapitulam ce inseamna examenul pt A : -legislatie - ture de poligon cu o moto care abia se misca, de ii tii ghidonul la 30 de grade ca sa mearga drept -dupa maxim o ora (timp total de condus moto prin poligon) instructorul vine si zice ca nu mai are rost, esti pregatit -dai examenul, si primesti plasticul in mana pe care scrie, mare si lat, "A". Imi explici te rog care este diferenta intre un om cu B (sau orice alta categorie) care stie sa miste o moto printr-un poligon si un incepator cu A-ul in mana? Pt ca in aprecierile "comunitatii motocicliste din Romania", unul fara A este idiot inconstient cocalar si prost, iar unul cu A este un incepator ghinionist. Absolut de acord. Nu sunt avocatul nimanui aici, omul a gresit, asta e evident. Dar unii sunt prea virulenti, era inconstient, nu avea permis!!!! So what? Tocmai spuneam, permisul respectiv mi se pare complet irelevant (tocmai datorita mascaradei de examen prin care-l obtii).
  16. Blizz

    Accident Pitesti

    Depinde la ce te referi. Pot sa-ti dau multe exemple din diferite domenii in care da, e bine sa fii "idiot". In cazul de fata, insa, n-a fost. Dar nu din comentarii de genul celor anterioare se face distinctia asta, intre bine si rau.
  17. Blizz

    Accident Pitesti

    Omul avea B-ul, implicit cunostea regulile de circulatie, si probabil ca era in stare sa faca poligonul. Si cum permisul pt A nu inseamna absolut nimic altceva, se poate considera ca omul avea si A-ul. Simplu. Si jur ca nu inteleg de unde atitudinea asta critica "nu are permis, e cocalar, e idiot, n-am vreme sa pierd cu idioti care mor pe strazi". De parca noi am fi perfecti! De parca noi n-am fost niciodata in situatia in care DOAR SOARTA a hotarat ca acuma sa stam si sa tastam post-uri critice, in loc sa fim intr-o lume ... se zice ca mai buna. Eu unul admit, chestii stupide, inconstiente am facut si eu (imediat dupa ce mi-am luat A-ul). Si daca de noi a avut grija cineva de sus, si de bietul om nu, asta inseamna ca noi suntem mai buni, mai destepti, mai grozavi, si el e un "inconstient idiot", care nici nu poate fi catalogat ca face parte din casta selecta, exclusivista si extrem de onorabila a MOTOCICLISTILOR? Si, in definitiv, ce rol are sa scrii un post in care te rezumi la a spune ca ala e prost, inconstient? In mod cert nu unul educativ, concluziile le trage fiecare din simpla prezentare a faptelor, nu din comentarii. Sau poate fiecare dintre noi isi recunoaste in asemenea cazuri inconstienta (intr-o mai mare sau mai mica masura, pt ca fara o mica doza de incostienta, am fi fost motociclisti?), si vrea sa-si alunge gandurile negre prin declaratii publice "oohooohoooo, asta a murit pt ca-i idiot, inconstient, eu nu fac chestii d-astea, deci, poate, n-o sa patesc nimica". A fost un om pe care nu-l cunoastem, nu putem presupune nimic despre el. Poate a fost mai bun ca multi de pe acest forum. Poate nu. Dar pana una alta, a fost un om, care in nici un caz nu merita sa fie tratat asa de catre niste MOTOCICLISTI care, in mod evident, tind catre perfectiune.
  18. Blizz

    Hai La O Plimbare !

    Desi unii ar fi dispusi sa bage mana in foc cum ca cei cu moto de viteza constituie o secta aparte, guvernata dupa reguli proprii, nu e chiar asa. Deci nu te-ai bagat deloc aiurea in discutie, eu acuma stau la lucru si ma uit pe geam, visand la o baie. Doar ca drumul de Tarnita nu e exact favoritul meu, asa ca o sa aleg o mica tura de "ventilatie".
  19. Blizz

    Hai La O Plimbare !

    Eu cred ca o sa dau o tura mai scurta pe la Dumbrava, spre Huedin. Nu de alta, dar "timpul" (prietenii stiu de ce) nu-mi permite inca o tura spre MONZA. Ma multumesc cu Hungaroring-ul!
  20. Blizz

    Hai La O Plimbare !

    La 17 la Sala Sporturilor?
  21. Blizz

    Hai La O Plimbare !

    Azi se anunta cineva?
×
×
  • Creează nouă...