Sari la conținut

rip_husi

Membru
  • Număr conținut

    122
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de rip_husi

  1. :))

     

    Mi-ai deconspirat gandurile ascunse .

    Stabiliti si voi o intalnire cu tipul ... macar de amorul artei .

    Ca sa nu mai spun ca o motoreta in stare "excelenta" la 600 euro poate fi foarte folositoare ca piese ...ca inceput al vreunui proiect frumos ...sau macar ca motiv bun sa-ti rupi capul pe coclauri
    ( asta in cazul in care nu plange cineva dupa ea )

  2. Salutari !

     

    Mi-a crapat releul ...mare chestie ...altceva nu l-a dus capu' sa faca .

    Am vorbit deja cu Seby sa ma ajute cu achizitia unuia nou de la cehi .

    Dar am zis ca merita si o intrebare aici , poate scap pe cineva de un surplus .

    Asa ca ...cine are de vanzare un releu regulator functional , pentru un RD07 din '98 ?

    0749102335 pentru discutii pe tema asta ...sau oricare alta ...

     

    Mult noroc !

  3. chiar la un moment dat cineva cu rd07a se palngea ca ii e teama ca are motorul de rd04 pt ca pe motor e stantat rd04 si dupa asta or descoperit ca toate au stantat rd04 pe motor de unde au tras ei concluzia ca motorul e neschimbat.

     

    Salutari !

     

    Am si eu acelasi dubiu . Am RD07 si banuiesc din mai multe motive ( cum ar fi mici diferente intre blocul stanga si dreapta motor , semne de uzura mult mai accentuate pe jumatatea stanga - uzura care se opreste brusc la imbinare , organe de ansamblare de toate rasele si formele , etc ) ca motorul este facut din bucati . In schimb chiar si asa in 4 ani si ceva de exploatare singurul loc unde nu am avut probleme a fost chiar motorul ; mobra ca ansamblu arata de parca a fos calarita de Rambo , Chuck Norris si Bruce Lee imediat dupa ce a scapat din Al Doilea Razboi Mondial .

     

    Noroc !

  4. vreau sa schimb garniturile de cupru de la imbinarea cilindrului cu teava de evacuare(ma fluiera pe la cil. fata si nu putem sa acceptam asta)

    imi trebuiesc atat pe fata cat si pe spate. cf fisei ele sunt diferite si au codurile 18291- MN4-920 si 18291- MM5-860. am gasit la wemoto si la louis dar vreau sa suntez transportul . any ideea de unde le-as putea procura din tara

     

     

    Salut !

     

    Wemoto au deschis reprezentanta in Romania . Scapi de transport ! ;)

     

    Noroc !

  5. uite aici cum arata o membrana noua http://www.transalp.ro/forum/curatare-carburator-inlocuire-mansoane-membrane-t1632.html si daca nu-i pui niste pleoape la afrikana aia nu are farmec

    Salutari !

     

    Fiindca tot vorbiti de membrana aia pacatoasa , azi am descoperit ca si ale mele sunt bolnave .

    Am citit tutorialul omului din linkul de mai sus . Foarte bine realizat . Am gasit acolo si astea : http://www.motorradbay.de/diaphragmlibranen-c-94-2.html

    Buba e ca pentru RD07 nu vad sa aiba deci banuiesc eu ca este aceeasi membrana ca la RD04 . Poate confirma cineva ?

     

    Mai sunt si alte surse , poate mai facile , pentru membranele astea ?

     

    Cu stima ,

    Lucian

  6. In afara de Raul, care a desconspirat totul, imi poate spune cineva de ce cu motorul oprit, bagat in viteza, debraia doar la mersul inapoi??? Deci daca impingeam in fata motocicleta, cu ambreiajul tras, parca nu eram cu mana pe ambreiaj. Daca am impins-o inapoi, ambreiaj perfect! Deci, pareri? :scratch:

    Pt cei off-topic, precizez ca am desfacut ambreiajul pt ca batea la relanti asa cum multi se mai plang...Sunt oarecum fixist, nu e ok bataia si vreau sa stiu de ce! Am schimbat cei doi rulmenti, cel din fata 6001 si cel din spate, pe ace RLM 3530

    Promit ca dupa ce scot din perfuzii hondita, deschid un topic pt bataia din ambreiaj Din tot ce am facut, desfacut si montat, trag concluzia ca bataia vine din fuleul blestematei de oala care tine discurile de ambreiaj... si totul e sprijinit in acel RLM 3530. Spun asta pt ca inainte sa desfac ambreiajul, daca trageam lateral de oala(tras de zona-ora6 si impins de zona-ora12), aveam un joc de cca 6-8mm. Un imens fuleu daca iau in considerare noul rulment care imi da un joc de max 2mm.

     

    Salutare !

     

    Aceeasi problema o am si eu tot dupa o revizie la ambreiaj ( kit nou de placute si arcuri ) . La mine insa se comporta asa numai cand e motorul rece . Fiindca nu ma deranjeaza prea mult am zis "fuckit" daca o sa pice ceva repar atunci . Insa curios sunt , asa ca daca afli raspunsul te rog sa il impartasesti . La mine banuiala e pe arcurile noi care sunt cu 15% mai tari decat alea originale ( asa zice pe eticheta ) .

     

    Noroc !

  7. mm, punctul de vedere al fiecaruia! de fel furca fata, amortizorul spate , rezervorul de la 03 si 04 puse pe un cadru de 07a cu motor si instalatia electrica inclusa ar fi afrikana stock de vis, si cu aripa fata de cross!

    iubitorii de off zic ca 03 si 04 is cele mai reusite(robuste si fiabile in draci, made in japan), cei care fac touring zic ca 07 si 07a ar fi cele mai (pen ca is mai aerisite si lucrezi mai usor la ele, cadru din dural parca(mai usor), consum mai mic). afrikana se trage din NXR-750 care o castigat dakarul si de fel motorul e derivat din superfiabilul VT500, n-are nimik cu transalpul decat cateva asemanari

     

     

    Corect !

    CDI-ul de RD03 nu e neaparat o buba . Stiu Africana ( RD03) care a mers aproximativ 700 de km intr-un singur CDI ( 30% din distanta numai pe forestiere si drum de tara ).

    Si mie imi plac mai mult ...par mai barbate . Mai degraba RD07 seamana cu transalpul ( mai joase , mai suple , etc .. ) .

     

    Noroc!

  8. Salutare tuturor. Revin si eu cu o intrebare. Am reusit sa termin si eu motocicleta insa acum ma necajeste ceva. Motorul merge foarte bine, insa ma deranjeaza ceva la modul in care schimba pe inferioare. De mentionat ca uleiul a fost schimbat si este un Motorex 15w50

    Ca sa fiu mai explicit cu problema, plec cu ea dp loc, intra in viteza foarte frumos nu e nici o problema. Pe superioare ...din 1 in 2....din 2 in 3 samd nu e nici o problema, insa cat retrogradez, din 4 in 3 ....sau si mai pregnant din 3 in 2 levierul de la schimbator parca ar agata "undeva" si e nevoie de mai multa forta ca sa schimb (nu va inchipuiti ca tre sa ma las pe el, dar nu schimba asa cum ar fi normal....perfect), iar la schimbare face un mic zgomot. De mentionat ca in superioare schimb fara sa se auda nimic.

    Inca o remarca...maneta de ambreiaj e de Transalp, e posibil sa aiba asta vreun efect, si de asemenea am manere incalzite, care au diametrul destul de mare, care ma gandesc ca ar putea micsora cursa la ambreiaj.

     

    Astept ceva pareri ale voastre de unde ar putea sa fie! Imi e greu sa cred ca e totusi din cutie pentru ca motorul merge prea bine in general cat sa aibe totusi o problema de cutie (ba mai mult are garniturile originale pe motor si abreiajul nu scapa deloc,deci tind sa cred ca nu a fost tras prea tare de ea)

     

    Oarecum am si eu aceeasi problema . La fel ca la Marius , la ridicare in trepte nu am probleme insa din 3 in 2 trebuie sa fiu mult mai ferm . Mentionez ca am montat recent ( asta iarna ) un kit de ambreiaj nou ( placi ferodo + arcuri ) . Pe langa asta , atunci cand e rece , mi se blocheaza ambreiajul . Nu stiu cum sa explic exact ... dupa o oprire de cateva ore parca se lipesc placile de ambreiaj una de alta si imi ramane roata blocata chiar daca am ambreiajul tras la maxim . Ca sa pot pleca trebuie sa o imping jumate de metru sa se deblocheze roata . Daca o pornesc pe liber , in momentul in care bag in viteza se comporta exact ca atunci cand lasi cricul jos ( chiar daca am ambreiajul tras ) . In rest functionarea este exemplara . Banuiala o am pe arcuri care sunt noi si " cu 15% mai tari decat cele originale " - asa scria pe ambalajul lor .

    Ceva idei ?

     

    Cu respect ,

    Lucian

  9. salutare la cat se schimba uleiul cati km sunt intre revizi anul pe care il recomandati la cumparare daca o voi cumpara numai din germania o voi lua si cred ca de la un diler am citit tot topicul vostru am aflat cateceva undeva am vazut pe bordul unei motor 800000 km e real voi stiti se poate la cate am citit eu despre acest motor vreau daca se poate mai multe imformati despre motor multumesc mult cat consuma am tot cautat una gata echipata ma refer rezervor de 43 litri lazi 45 litri si accesori cam tot ce se poate pune pe ea stiu ca costa am intrat la turatech si am vazut ce se poate pune pe ea arata super multumesc mult o sa caut un prieten sa mio dea sa merg putin cu ea am vazut ca va plangeati de fund eu unul cand merg ,merg

    pot sta o zi intreaga in saua ei va salut

     

     

    Aegroto dum anima est, spes est .

  10. caut sa cumpar niste bagaje laterale....suporti am...daca are cineva de vanzare la un pret bun sau ofera o solutie mai buna(ceva textil) help pls

     

    Prinde 2 carlani , beleste-i , freaca chelea cu sare , o lasi la uscat , o bati bine cu maiul , o cosi la loc si intr-un loc ii aplici un fermoar . Cu doua curele bune si ceva saculeti de levantica bagati acolo or sa fie bagajele laterale ideale pentru multe mii de km ( waterproof and shit ) .

    Daca vrei variata mai High Tech baga 2 saci de canepa unsi cu smoala !

     

    Spor la treaba !

     

    pentru o mai buna exemplificare atasez o poza cu doi berbeci !post-38644-0-10852100-1308203519_thumb.jpg

  11. sa nu uiti sa faci o poza! si ... mie unul nu-mi plac carpelile. am patit destule si am vazut ca , cel putin in cazul meu, de fel scapi mai ieftin cu o rep[aratie ca la carte!

    Nu uita sa faci multe teste dupa ce o repari cu poxipol, sa vezi cum se prezinta rezolvarea si la cald!

     

     

    Am dat cu lipici si deocamdata tine . Teoretic lipiciul tine pana la 100 grade Celsius dar numi in timp o sa vad ce o sa fie . Pana la urma nu erau deplasate blocurile . Stiti triunghiul ala din scut taiat si orientat la interior . Cand am lovit cu scutul de bordura rahatul ala mi-a spart baia . Astazi l-am indreptat si e destul de tare . La prima ocazie pun flexul pe el .

     

    Noroc !

  12.  

    RIP, pare rau ca ai ceva probleme, dar las ca trec. Asa cum spunea cineva, orice sut in coor e un pas inainte.Si eu zic sa mergi pe mana lui RedPlanet. Daca nici el nu se pricepe la motoare... Lipeste-l cu Bizon Epoximetal, pune ulei si vezi daca mai merge motorul. Daca functioneaza, atunci ai noroc, daca nu, asta e, nu ai avut noroc, dar merita sa incerci solutiile ieftine, mai ales ca nu treci printr-o perioada care sa iti permita sa te apuci de investitii. Si daca vrei interventie chirurgicala, ia legatura cu RedPlanet. Dar cred ca tre' sa stai la rand, ca e deja coada mare...

    topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=480&wgr=346&list_total=20&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10034543

     

    Mersi pentru incurajari baieti . Asa e , problemele trec . Deja am gasit alt servici , chiar ceva mai bun .

    In ce priveste Africuta , m-am hotarat sa ma duc weekendul asta acasa si sa o carpesc . O sa o curat bine sa fiu sigur ca nu are deformari sau crapaturi in bloc si dupa asta o sa aplic solutia propusa de @red_planet . Motorul se auzea si functiona impecabil alea 3-4 minute cat l-am mai tinut pornit dupa lovitura asa ca nu vad de ce sa nu continue asa . Fiindca noul servici e la vreo 7 km de noua locuinta o sa am neaparat nevoie de el si sper sa nu ma lase la greu .

    Multumesc inca o data pentru sfaturi si incurajari !

     

    Noroc bun !

  13. Salutari !

     

    Hai sa va dau si eu o tema de gandire fugutza ca ma grabesc :

     

    Acu 2 zile am sarit cu motorul o bordura si am atins cu scutul . Lovitura a fost destul de slaba , amandoua rotile atingeau solul si am trecut obstacolul fara sa pun piciorul jos .

    Dupa 2 minute am oprit si imi curgea ulei de sub motor . Pana am desfacut scutul sa vad care e problema am pierdut cam tot uleiul . Din ce am vazut eu acolo ( era murdar de ulei si m-am bazat mai mult pe pipait ) cele 2 bucati care formeaza tot blocul motor s-au deplasat cam cu 3-4 mm una de alta in plan ( adica una in sus si una in jos ) . Cu aceeasi ocazie am observat si ca garnitura dintre blocuri a fost impinsa afara putin . Acu o ora am sters putin pe acolo si am vazut mai bine situatia . Deci clar nu s-a sfarmat nimic , nu este nici o crapatura in afara de imbinarea blocurilor motorului .

    Solutii :

     

    - Desfacut motorul si ansamblat la loc ( prima care mi-a trecut prin cap )

    - Inlocuit motorul ( a doua care mi-a .... )

    - Desfacut numai suruburile din partea de jos , marit putin spatiul intre blocuri , silicon de motor si strans la loc suruburile ( asta ar fi oarecum provizoriu )

    - Sinucidere ( abia am fost dat afara de la munca , trebuie sa ma mut in alt oras , nu am unde sta si numai motorul rupt nu imi mai trebuia )

    - ... ideile voastre ...

     

     

    Noroc !

×
×
  • Creează nouă...