Sari la conținut

LionEl

Super Membru
  • Număr conținut

    3.295
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de LionEl

  1. Acum 47 minute, Microbec a spus:

    Din tot ce ai insirat in postarea aia, nimic nu este gratuit in afara invatamantului, care si el poate fi pus in discutie, intrucat gratuitatea se aplica numai pana la un anumit nivel.

     

    Asistenta medicala nu este gratuita. 

     

    Cam aici este raspunsul. Nimic nu este gratuit atata timp cat platesti taxe/impozite, oricat de haiduc te crezi. Pana si injuratul politicienilor se regaseste in taxele platite.:)

    Fix așa. 

     

    Poate unii chiar sunt asistați social 

    Îndoaie, impozite la fel.

     

    Daca am nevoie de ceva tot la privat mă duc și decontez pe asigurarea medicala. 

     

    Și la facultate ca sa fie gratuita trebuie sa intri pe locurile fără plată altfel dai din buzunar,.

     

    Dar deh......unii e haiduci

  2. La 17.04.2024 la 16:24, EL Ciupacabra a spus:

    Nu se amesteca nimic, comentam conceptul propus de tine, respectiv "haiducie" si-ti dadeam dreptate. Doar mentionasem ca haiducia e mult mai extinsa si nu se reduce doar la subventia pentru masini.

     

    Pana la urma, cand iei bani de la unul si-i dai altuia pomana e haiducie. Si cand ii dai unuia mai mult decat cotizeaza el catre Stat (direct sau indirect) se numeste asistenta sociala. Parerea mea

    Da tu nu plătești taxe și impozite? Ce anume iei tu complet gratuit?  

     

    Las-o ușor cu haiducia că ești pe lângă...

  3. Acum 9 ore, iama a spus:

    Salut,

     

    Vreau sa montez (si sa adaptez) o prindere tanklock de la givi (inel care sa prinde la busonul de rezervor), pe o geanta de rezervor comuna (care are fixare cu magneti sau chingi).

    A mai facut cineva o astfel de modificare?
    Aveti sugestii, exemple, sau chiar servicii pentru asa ceva?

    Salut, 

     

    Îți dau o idee dar pe SW Motecu nu Givi.

     

    La SWM geanta este semirigidă dar ai o placa adaptoare care se prinde de ea dedesubt. Daca și la givi e la fel poți da gauri in geanta ta, prinzi cu șuruburi și după se prinde de inel.

     

    Uite cum arata placa adaptoare 

     

    20240415_080608.thumb.jpg.fec9464364b80bd0f8c1269a5ed3e109.jpg

  4. Acum 29 minute, ENEOS a spus:

    Mai sunt?!? La Yamaha dacă întrebi îți bagă Tracer-ul în față! Păi bine, mă nene, ăsta e înlocuitorul/urmașul FJR?!? Tourer la care stai să ungi lanțul și protecție la vânt de Fazer?!?

    Yamaha nu are nimic în gama asta. Doar BMW și Să zicem Goldwing in rest adv-uri

  5. Acum 4 ore, MotoS Garage a spus:

    eu nu inteleg de ce te excita kakaturile alea de prize de la tracer. sau de la orice motocicleta in general. priza e slaba, nu poti sa pui un compresor de exemplu fara sa o incalzesti, iar usb-ul e o porcarie cu 2.4 amperi. exista suporti moto pentru telefoane dedicati care au si incarcare qc4 si wireless. iti recomand wireless, ca altfel se strica mufa de la telefon (mai devreme sau mai tarziu, in functie de mufa, evident) de la cablul ala atarnat care balangane. o priza de 12v de calitate alimentata printr-un releu de calitate (nu o porcarie luata de la auto de 5-10 lei de "40" de amperi) va fi mult mai rezistenta si versatila.

     

    la scutere inteleg de ce au prizele sub sa. acolo se incarca dildaul, sa fie ferit de ochii lumii. honda dau bonus la shfortza un dildau de mari dimensiuni, cu 12 viteze si jet de apa calda, pentru realism. ala se incarca prin usb...

    Și la Yamaha de 300? Că nu am primit bonus nimic când l-am luat?? 😱😱

     

     

  6. Acum 2 ore, Adrian M. a spus:

    Daca esti ironic, cam meh ironia.

    Daca vorbesti serios, io nu folosesc, ca s mai curajos din fire. E bun raspunsul, se aproaba?

     

    On topic:

    @longilinul,

    Amesteci cam rau lucrurile! vrei o ciorba cu tarhon afumatura si smantana, dar vrei sa i pui si 2l de bors de casa ca in Moldova:)))

    Trebuie in primul rand sa te gandesti foarte bine la ce folosesti jucaria. Asta vad ca ai cam facut, naveta, ocazional drumuri lungi, iar in oras , doar oras mic, nu i cazul de aglomeratie, trafic, etc.

    Ambele utilaje pot face ce vrei tu. O fac insa foarte diferit.

     

    Forza 750 

    Maxiscuter. Mare, gras, dodolotz, cu spatiu depozitare meh-22l doar-incape doar o casca, DCT. Centru de greutate jos, manevrabil, dar totusi maare-lung si lat. Protectie la vant la nivel de tourer mare. Pozitie asa si asa la drum lung-eu unul nu prea indragesc pozitia de pe scuter, pe distante lungi- stai ca pe scaun/sau ca pe un cruiser Nu e cea mai ok pozitie pentru coloana, toata greutatea se duce in noada, pt spate nu i grozav.

    SCUMP pentru un scuter, din punctul meu de vedere-mi se pare mult sa dai 11k pe ....un scuter :)

     

    Yamaha tracer 7

    Motocicleta

    Supla, jucausa, manevrabila. Viteze :D Pozitie de pilotaj mai activa-esti usor aplecat pe ghidon, iar picioarele vin sub tine-asta face ca o parte din greutate se se duca pe scarite cat si rezervor-te sprijini cu genunchii de el. Pozitia asta este mult mai confortabila pentru timp mai indelungat in sa, sau pur si simplu la un drum Bucuresti-Cluj.

    Nu stiu specificatii la ambele, dar e de vazut si suspensia-cred ca totusi tracerul are ceva mai ok.

    Protctie la vant clar sub forza. cam toate motocicletele expun mai mult la vant pilotul, prin constructia lor-cu unele exceptii. Sigur ai ceva vant la picioare, sub genunchi, sigur si la umeri, cap, etc. Depinde si de inaltimea ta mult. Exista si parbriz touring mare, care rezolva problema in mare parte.

    Fun factor, clar mai mare la Tracer.

    Cu un quickshifter, un parbriz mai mare, si un topcase, e gata de touring foarte fun.  Daca nu stii ce e un quickshifter-e un device ce iti permite sa schimbi vitezele fara ambreiaj. Si atunci ai rezolvat problema de ambreiaj-dupa ce te pui in miscare dai de schimbator in sus sau un jos, pentru treapta superioara/inferioara.

    Unul dintre cele mai reusite motoare a celor de la yamaha, impreuna cu cel in 3 cilindrii.

     

    NC 750 X DCT

    Ca sa te incurc si mai tare, ar trebui sa pui in discutie si NC 750 X DCT. Este fix definitia unei moto de naveta. Ai cutia DCT, si scapi de ambreiaj si viteze-dar poti schimba cand vrei tu. Ai o moto cu centru de greutate jos-sus unde e rezervorul ai un gol in care incape ceva gentura/rucsac mic. Ai o moto usurica si simpatica, buna pentru un inceptor care face naveta, si nu vrea 130 cai si 250 pe autostrada.

    NU SPUNE NIMIC, are putini CAI, nu e fun comparand cu Tracer.  Dar e acelasi motor ca pe maxi, un pic chiar mai voios.

    Dar este o jucarie PRACTICA, utila, simpla. Daca esti pragmatic, poate fi o solutie.

     

    E de ales practic vs fun. Eu as merge pe fun, in cazul tau, si as lua tracer.

    Si eu sunt utilizator de scuter, dar forza 350. In oras si naveta legata cu orasul, e top. Uite, de exemplu eu am mereu 2 casti sub sa, plus topcase in care duc bagaje dupa caz-rucsac, cumparaturi, etc. Si in oras asta e foarte util. E agil si manevrabil, nu i de gabaritul lui 750. Eu nu vad rostul scuterului maare-maxi, dar care sub sa are loc doar de o casca, si aia inghesuita!

     

    IN FINAL< cel mai important, ar trebui sa faci cumva sa te sui pe ele, sa vezi cum ti se par. Apoi, poate sa te si dai cu ele, fie si 10 minute. Cam greu, ca nu prea am vazut sa fie la teste forza 750-tracer mai exista, la cluj il gasesti cel mai probabil.

    Si asa poate iti dai seama mai bine ce vrei de la jucarie...

    fza 350.jpeg

    t7.jpeg

    Pai așa mai bine face saltul spre Tracer 9 GT+ și are și mai multe gadgeturi pe ea. 

  7. Acum 5 ore, MotoS Garage a spus:

    au dreptate colegii care rad de astia pe scuter. daca vrei sa fii in cel mai bun caz confundat cu un hipster metrosexual ia-ti wc din ala. eu cand vad pe vreunu' pe scuter il intreb de unde-si ia tampoanele mai ieftin, ca sa-i spun si nevesti-mii...

    De la DM 👍

  8. Acum 2 ore, TomTheMouse a spus:

    Acum 15-20 de ani erau frecvente iesirile cu incepatorii, in special primavara cand erau dupa o pauza de mers pe moto. De obicei mergeau cativa (2-3) cu experienta si inca 5-10 fara. Am fost in cateva ture, eram vreo 5-10 oameni, singurele incidente vreodata au fost o carena julita la 15 km/h pe sosea si un nor de praf facut de un incepator prea increzator care pe offroad a gasit singura movila de nisip (cam 2-3 bascule) de pe marginea drumului si s-a urcat pe ea. Cu 10 oameni nu a fost asa de greu pe cat m-am asteptat, cu 5 era lejer. Cred ca am fost de o duzina de ori la Bolboci, prin Moroieni, cu incepatori. Am colectii intregi de poze de pe vremea aia, desi aproape nimeni de atunci nu mai e activ pe forum.

     

    Cand membri ai familiei si-au luat permis, am facut iesiri cu ei in primele sute de kilometri. Zero probleme. De obicei faceam o tura sau doua pe sosea, apoi una pe forestiere pretabile si pentru moto de strada, dupa aia umblau si singuri. Au venit si de la 500 km ca sa iesim cu moto dupa ce si-au luat permis.

     

    Deci, se poate. Se poate si cu 125cc, o prietena a iesit cu noi avand zero experienta cu o Honda de 125cc, dupa vreun an facea naveta peste 150 km pe zi, de primavara pana toamna tarziu cu motocicleta aia. Mai nasol a fost cu tipa cu moto de 800cc, ca se cam chinuia cu ea, era si prea grea pentru ea si mai putin manevrabila la viteze mici.

     

    Acum nu stiu de ce sunt oamenii speriati de incepatori. Se moare mult mai putin, ca procent, decat acum 15 ani, sunt si soselele mai bune si soferii de conserve mai atenti. Si daca un idiot in grup merge tare, nu are decat sa mearga singur, dar cand erau frecvente iesirile astea si aveau un istoric in spate, aflai repede cine e in stare sa mearga civilizat si cine nu. 

    👍👍

  9. Daca tot e de refulare: am avut o operație la încheietura stânga (ligament rupt) la privat. După 1 săptămână (vinerea trecută)schimba atela gipsata cu o orteza termoformată pe mana mea. Pe dedesubt un fel de mânecă ca sa nu stea plasticul ăla de la orteza direct pe piele. Toate bune și frumoase, aseară după o plimbare de 14 km evident că ..... transpirație, odoruri. Cum nu pot singur sa dau jos orteza zic hai mă duc aproape aici langa mine la Spitalul Colțea. E de ajuns o asistenta sa dea jos orteza, mâneca, sa curețe mâna, sa curețe orteza, să pună o mânecă noua și orteza înapoi - treabă de maxim 5 minute. 

    Ei bine nu știe nimeni să facă această operațiune complexa. In plus azi am fost la tot ce e pe lângă mine - Cantacuzino, Institutul de reumatologie, clinici, policlinici - nimeni nu are specialiști pentru așa ceva. Nu avem, nu știm cum!! 

     

    Mă duc și la Foișor: sunteți client de-al nostru? Nu?? Ahhh atunci nu se poate - pai doamna plătesc la taxe de vomit, cum nu sunt ? 

    - hmmm bine așteptați să vina un medic de gardă!

    - nu am nevoie de medic, am nevoie de o asistenta.

    - nu se poate fara consult!

     

    Concluzie: degeaba ne plângem de conducători când și oamenii tot niste spurcăciuni incompetente și puturoase sunt.

     

    PS: da ar trebui sa mă duc la clinica privata unde m-am operat dar e mai departe și nu pot sa mă duc toată ziua buna ziua (in fiecare zi) cu taxi, Uber, Bolt, Blue, Black Cab, samd. 

    E mult mai comod și uman sa mă duc undeva in apropiere pentru operațiuni ultra simple de "mentenanța".

     

     

  10. Acum 5 minute, Kawasaki10 a spus:

    Hai să spun la ce m-am gândit când am deschis acest topic (asta pt ca mi-ai ridicat mingea la fileu): faza cu eșapamentul ruginit va fi pusă în cârca mea pe motiv ca am spălat scuterul la spălătorie unde apa/soluțiile de curățat conțin solvenți.

     

    După cum am spus, după ce voi merge la dealer, voi posta aici cum vor fi rezolvate problemele scuterului.

     

    Tot n-are voie sa rugineasca atat de repede ca doar nu o tii in baie de saruri. 

  11. Acum 19 minute, ingineru a spus:

    Credeam că lămâie=începător :), scuze. Da, așa este, pe partea cu banii nu am ce să reproșez, a fost impecabil, deși pe zona tehnică am avut oarece divergențe că nu țineam morțiș să indice zero km pe bord. Dealerul a susținut că majoritatea cumpărătorilor insistă să aibă zero km pe bord când se urcă pe ea și de asta nu au dat o tură măcar în curte cu ea. Îmi amintesc că CRF-ul avea câțiva km când l-am luat.

    Da lămâie m-am referit la produs nu la tine că ai zis că ai  Africana deci știi cum ar trebui sa meargă 😁

     

    Bine că ai rezolvat-o 💪

×
×
  • Creează nouă...