Sari la conținut

Ghelmeci

Membru
  • Număr conținut

    85
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ghelmeci

  1. Salut, vorbeste cu baietii de la DAFWAY, poate te ajuta ei cu ce vrei.
  2. Salut! Porti te rog sa imi spui cat ma costa revopsitul (negru mat si auriu inchis) unui Monster complet? Adica cu demontare, montare componente, eventual polisat/curatat elementele aluminiu. Mersi in avans.
  3. Salut, Virgil sunt, am cumparat ultima casca. Ziceai ca poate sa aduca prietenul tau accesori pt. ea, m-ar interesa o viziera fumurie (Light Smoke Proshield), crezi ca poti sa il intrebi daca poate si cand?

  4. Incearca daca sti codul, pe Stein-Dinse.de, la ei am gasit kit de reparat receptorul de ambreiaj de exemplu.
  5. Multumesc pt. relatie, am sa dau un tel. sa vad ce poate face, daca nu cu problema asta, poate cu altele ce implica cauciucuri, etansari, etc.
  6. Am facut rost de codul garniturii de schimb, este 93040091A, aveti careva aceasta garnitura(de vanzare bineinteles), sau stiti vreun magazin sa o aibe pe stoc? Mesaj completat Mda, nimeni nu are, am incercat peste tot, am comandat in Germanica...sper sa ajunga repede. Este asa de frumos la soareeee!
  7. Interiorul are 20mm, grosime de 4mm, dar originalul este U-ring nu O-ring, cert este ca daca nu gasesc as incerca sa ii pun un 0-ring sa vad daca merge asa (provizoriu). Si poze cu inelul:
  8. Caut vehement as zice U-ring cu urmatoarele date: 26-20-4 (ext-int-grosime) pt. pistonas de frana. Este al naibi de greu sa gasesti ceva in Romania. Deci...stie careva unde gasesc? Are cineva de vanzare?
  9. Salut la toata lumea, stie careva de unde pot sa achizitionez un kit de garnituri pt. pompa de la ambreiaj, sau pe cineva care repara asa ceva?
  10. Deci...pt. toti cei care m-au ajutat si inspirat in rezolvarea problemei, le multumesc foarte mult, chiar m-au ajutat. Problema era redresorul cu care incercam sa incarc bateria din pacate, dupa ce am schimbat bujii, fise, cabluri (macar asa am mai inoit ceva la mobra) si tot asa facea, m-am gandit sa testez si redresorul care...surpriza! Scotea niste amarati de 5-6V, daramite amperajul necesar sa incarce bateria. Drept urmare saraca baterie a rezistat stoinic neincarcata peste iarna la toate chinurile supuse. Am pornit-o imediat cu clesti trasi de la masina, am lasat-o o juma' de ora sa mearga si de atunci si pana in momentul asta merg bine mersi cu mobra, asfalt uscat sa fie. Apropo...stiti de unde iau si eu o pereche de cauciuce noi sau foarte putin uzate la un pret rezonabil?
  11. buji NGK-uri (la fel cu cele initiale cand am cumpart-o), Champion inainte de astea. Bateria este cea recomandata Yuasa. Ce ma intriga este incalzirea excesiva a cablurilor de + si - care pleaca de la baterie.
  12. Multumesc pt. indrumarile de pana acum. Bateria are 1 an (practic ca noua)vechime, cu contactul nepus are 12.3-12.4V, cu contactul pus in jur de 11V, bujiile sunt noi noute doar ce le-am pus pe ea acum (in ideea de a porni la cheie dupa iernat). Pai voi vedea (nu am incercat inca) ce scanteie imi da pe fiecare bujie in parte (daca da) si verific traseul ca nu cumva sa fie vreun fir de + "lipit" de masa. daca mai aveti si alte indrumari, va rog, nu va sfiiti.
  13. Salut colegi motociclisti! Iaca vine "primavara" si incerc sa dau viata mobrei mele. Evident ca pot interveni ceva probleme, ceea ce s-a si intamplat, respectiv cred ca "cineva" fura curent din retea. Bateria in stare excelenta, verificata, antrenata, redresata, odata pusa pe mobra se intampla urmatorul fenomen, cu fisele scoase invarte elecromotorul de mama focului, zici ca este la relantiu, cu fisele puse pe buji invarte o tura la 5 secunde! Asa ca ce mi-am zis eu, stai, inainte sa desfac itele sa intreb ceva combatanti de pe forum, combatanti care s-au mai intalnit cu asa ceva si pot sa ma indrume direct (sau aproape direct) la furtacios (caci asta bauiesc sa se intample). In acest timp se mai intampla urmatorul fenomen: cablurile + si - ce pleaca de la baterie se incing de mama focului cat ai zice "Supercalifragilisticexpialidocious" (asta cu fisele puse si dand la demaror). Asa ca roguva voua stimati colegi de trafic (mai e putin si vine primavara), daca aveti vreo idee sau vreo incurajare datii bataie aici pe forum. @GeorgeStefan, vezi ca se gasesc pe internet de downloadat manuale ale posesorilor de Ducati, mai precis cauta unul care stiu ca le contine pe toate astea 3 (600, 750, 900) dintre anii '93-99, si acolo ai sa afli ceva coduri de consumabile (nu am acum la indemana manualul), cat despre ulei la a mea pun Motul 7100. Toate cele bune.
  14. Salut, dupa dezghetare intradevar ies toti trantorii (glumesc), exact pt. acelasi an de fabr. pt. M900-le meu am luat de la scorpio-az ls preti ok, pt. ca aveau pe stoc. Mesaj completat Am o noua iubire! (Sper sa nu ma auda sotia mea) DUCATI DIAVEL, autchhhh.
  15. Mersi pt. raspuns, speram la un contact, ceva, dar mai caut.
  16. Salut baieti...si fete bineinteles, uite ca postez si eu din cand in cand si atunci cu diferite probleme. Cine stie pe unde gasesc (in Romanica) un kit de discuri de ambreiaj pt. M900 meu din '97 ? Dau o bere pt. cel cu informatii pretioase.
  17. Ok, mersi pt. sfaturi, am sa verific scanteia pe ambele bujii si cat de curand ii fac o compresie. Stiu ca este cam batranica motocicleta mea, dar ma incapatanez sa ii redau vitalitatea de altadata. P.S. De ce sa faca cineva misto, doar suntem oameni, si eu sunt un om cu o problema! Stai linistit ca tin la glume! Dar bune sa fie! Mesaj completat Apropo, este cineva pe aici care poate sa ma ajute sa masor compresia? Rog PM.
  18. Pai de schimbat carburatoarele vechi cu cele noi s-a ocupat Ionut (este pe aici pe forum), el face colortunare, reglare si sincronizare si o face destul de bine, niciodata nu am avut probleme dupa mana lui. Am sa veific curentul de incarcare cum s-a specificat mai sus, acum ceea ce am "constatat" eu a fost faptul ca dupa 2 minute de incalzire timp in care mergea doar cu un piston, am demontat bujiile si am pus cea buna in locul celei proaste si invers, tot pistonul DIN FATA cel cu problema, nu porneste. Singura modalitate de pornire simultana a pistoanelor este cu o curatare amanuntita a bujiilor, si asa imi mai da cate un mic rateu din cand in cand.
  19. Nu stiu daca nu cumva sunt reglate pe banc asa cum se reglau carburatoarele de Dacie si Oltcit, dar cand a pus vacumeterele pe ele erau foarte ok si nu a mai fost necesar nici un reglaj! Acum revenind la aprindere, ma vad nevoit sa specific (caci nu specificasem evident) faptul ca nu imi este fum de nici o culoare din tobe chiar daca accelerez la maxim, iar pe bujia cu probleme nu se gasesc urme de ulei evidente ci doar benzina....din plin! Cand totusi le curat si reusesc sa o pornesc am ceva rateuri mici pana se incalzeste (5-8 min). Nu cred sa fie vorba de carburatoare din cauza faptului ca problema este repetata, ma gandesc la curent slab la pornire pana furnizeaza alternatorul energia care trebuie (inca o data zic bateria este noua). Poate s-a mai intalnit cineva cu aceeasi problema! Pana acum m-am intalnit cu asemenea problema doar la batrana Dacie cu bobina de inductie, dar as vrea sa stiu ceva sigur sa nu dau bani aiurea.
  20. Multumesc pt. un reply asa prompt. In privinta bujiei dupa imaginile din adv. ar arata ca si cum ar avea depozite de carbon depuse, intradevar dupa ce o sterg de benzina (atunci cand este inecata de nu mai porneste) are lamela un pic alba si cuiul si restul negre, pot observa depuneri cu ochiul liber pe ea. Compresie nu am facut la niciunul dintre pistoane, mecanicul care s-a ocupat de ea pana acum a zis ca este ok din pct. asta de vedere. Mesaj completat precizez totodata ca bateria este noua, are aproape 5 luni de cand am pus-o pe ea.
  21. Salut, in primul rand, la toata lumea. Vin cu o problema pe care o am de cand am cumparat Monsterul meu de 900, respectiv mi se tot "defecteaza" o bujie. Dar hai sa expun datele problemei: motocicleta este din 97 evident pe carburatie, de cand am luat-o pornea dimineata greu, respectiv o lua un piston si al doilea mai intarzia cu plecatu. Am cumparat set nou de bujii si am constatat cu placere ca timp de o luna nu am mai avut probleme, dupa o luna s-a repetat situatia, am presupus ca este vina carburatoarelor, ca nu ar fi sincronizate si unul dintre ele imi alimenta prea mult bujia cu probleme si o ineca. Am chemat pe cineva cu ustensilele pt. asa ceva si atunci am vazut si o improvizatie pe carburatoare la unul dintre jiglere, bun zic eu si am comandat din Italia o baterie de carburatoare noi (le-am gasit la un pret bun si nu ma asteptam), le-am pus pe motocicleta impreuna cu pretenul respectiv, fericirea a fost maxima caci au venit sincronizate si reglate din fabrica, drept urmare a mers "beton". Parte proasta e ca dupa o luna au revenit simptomele, am cumparat iar buji noi cu gandul ca cele cumparate anterior s-au dus, dar dupa o luna aceeasi situatie. Acum chiar nu stiu ce poate fi.. ma gandesc la una dintre bobine! Poate este defecta si imi strica bujia! Sincer sper sa imi zica cineva mult mai priceput ce problema pote sa aibe si sa termin cu cosmarul asta. Mersi anticipat. Daca mai aveti nevoie de alte detalii, va rog nu ezitati.
  22. Mai, stie careva pe cineva ce se ocupa cu adusul de piese de pe ebay.it? Mare nevoie am de un astfel de contact. Multumiri depline!
  23. Poate ca s-a asigurat, dar nu destul. Nu cred totusi ca cel de pe motocicleta a fortat o depasire pe dreapta daca soferul avea semnalizarea in functiune si efectua corect manevra, totusi masina era pe banda 2! Eu personal sunt de parere ca a fi sofer nu consta numai in a te feri de cei din trafic, ci sa ii feresc si eu, dar asa cum am mai zis este parerea mea!
  24. Da, cam naspa cu accidentele astea, aseara cand ma intorceam de la servici am ajuns tocmai cand plecase salvarea cu un nefericit de motociclist, la capatul tramvaiului 14 (Cora), ce fusese tavalit de un pustan la 18-20 ani cu o Vectra, care nu s-a asigurat destul pentru virajul la dreapta. Motociclistul era constient cand a plecat, julituri pe mana stanga si dureri cervicale. Nu avea decat casca!
×
×
  • Creează nouă...