Sari la conținut

ktln

Membru
  • Număr conținut

    15
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2012
  • Motocicleta
    GSX600F

ktln's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. ktln

    Accident Grecia

    Am tot cautat sectiunea "Tavaleli" dar se pare ca nu e. Ma gandeam ca poti scrie pe forum pentru ca altii sa invete din greseli (cum am invatat eu destule din sectiunea accidente - si de aceea poate inca n-am nici un os rupt la activ). Poate ar trebui sa stim de la cate oase rupte in sus putem sa postam ca sa nu piarda lumea vremea. Concluzia a fost simpla: nu te sui pe alta categorie de motociclete like a boss daca tu ai experienta pe un singur model.
  2. ktln

    Accident Grecia

    Motocicleta nu prea a avut nimic ca n-am fost inspirat sa-i dau drumu si s-a sprijinit de mine
  3. ktln

    Accident Grecia

    N-am apucat sa iau curba. Am redus de la 70 la 50 in linie dreapta, am vazut ca nu tine, m-am infipt in frana si am scapat fata.
  4. ktln

    Accident Grecia

    Clar l-am subestimat! Traiam cu impresia ca sunt cele mai sigure motociclete... Poate pentru cei care stiu sa le conduca...
  5. ktln

    Accident Grecia

    Salutare. Speram sa nu ma gasesc pe aceasta sectiune dar, here I am. Am fost sapt trecuta in Grecia si am inceput sa inchiriez motoare. Cate un tip de motor la fiecare 2 zile. Aprilia Pegaso (ciclistica excelenta), Yamaha XT660 (perfecta si pe strada si pe offroad), iar in ultima zi o Honda Magna (cu pasager). Neavand experienta pe un cruiser ma asteptam la prima curba sa franeze normal cu 80% putere de franare pe fata. Rezultatul a fost urmatorul: roata fata a pierdut aderenta, si ne-am tavalit pe la 50 la ora. Din asta am invatat urmatoarele: 1. Asfaltul doare si in Grecia cand mergi fara echipament corespunzator (noroc cu castile care si-au facut treaba, in rest julituri si arsuri de la toba cat curpinde). 2. Motocicletele de inchiriat nu sunt chiar cele mai bine intretinute. 3. Echipament complet oriunde ai fi pe orice temperatura. Dupa 4 ani de motociclism mi-a pus capac un cruiser. Ce nu inteleg este ce am facut gresit? La cruisere difera distributia puterii de franare fata spate?
  6. Deci concluzia e sa caut o bateria yuasa cu gel. Thx
  7. Salutare. Am si eu nevoie de un sfat in legatura cu bateria. Ce baterie sa-mi iau si de unde? Mi-am cam prins urechile in ce-am gasit pe net... Cu gel, standard, cu cip, factory activated
  8. RIP! Intr-adevar femeia respectiva a incalcat o regula de circulatie care a dus la moartea unui om. Cei care au masini cred ca stiu ca din cand in cand au mai comis-o si ei la un U-turn, la o fortare a galbenului la semafor, la o schimbare rapida de benzi fara sa se asigure, etc., dar au avut norocul sa nu fie nici un motociclist/pieton in drumul lor sau in unghiul mort. Chiar daca am B-ul de 11 ani fara nici un incident (A-ul il am de anul asta), acu 2 saptamani am iesit dintr-o coloana fara sa ma asigur cum trebui (oboseala/neatentie). De-abia cand am ajuns acasa am constientizat ca ar fi putut iesi rau. Cat despre condusul preventiv, e bine sa mai tii si mai fie si un deget pe frana cand vezi o masina care merge mai incet. De ce merge masina aia incet? Poate sa faca un U-Turn la 60 km/h? Nu poate. Trebuie sa poata face intoarcerea dintr-o singura miscare => ca va trece pe dreapta drumului si va incetini => posibilitate sa intoarca sau pur si simplu sa traga pe dreapta. (just an example) Nu mai bine pui un deget pe frana si esti "safe than sorry"?
  9. Caut garaj/curte preferabil zona Pta Chibrit, Agip sau macar Bucurestii noi, Grivita, 1 Mai.
  10. @CataGrecu: se numeste countersteering. Ca sa iei o curba prima data trebuie sa inclini motocicleta in directia curbei. Tu cand impingi ghidonul cu mana dreapta roata fata ti se duce putin spre stanga si forta centrifuga te "arunca"/inclina spre dreapta, astfel putand sa iei virajul mai precis si mai rapid.
  11. Salutare, De curand m-am alaturat si eu posesorilor de moto din zona. Vroiam sa va intreb daca stiti vreun garaj/curte/duba/etc prin zona Podu' Constanta pe unde as putea lasa si eu motorul (pentru pretul corect bineinteles ).
  12. Salutare, De cateva luni mi-am luat si eu un gsxf pe care n-am apucat sa-l conduc pana sapt asta cand mi-am ridicat carnetul. Problema pe care mi-o face este ca se "balbaie" pana in 6000 de ture dupa care merge perfect. E normal sau e vreo problema la carburatie? (bujiile sunt noi)
×
×
  • Creează nouă...