Sari la conținut

alnaibii

Membru
  • Număr conținut

    62
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de alnaibii

  1. Ia de-aici nr Tel :+40 (232) 201000 Fax :+40 (232) 201201 si Adresa : Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506 Iasi, Romania

    Ca sa ai punct de plecare, ca scrii mult si prost. Better ?

  2. numai un motociclist adevarat intelege

    un motociclist "adevarat" sau chiar mai "epigon" intelege ca tu nu ai ce cauta pe sosele, nu doar in randul motociclistilor

     

     

    @Alnaibii ai dreptate motociclistii adevarati nu au ce cauta pe strazi, ei stau pe forum si se joaca MotoGp ca sa se simta in siguranta.

    Eu cred ca Soso ar trebui condamnat doar ptr faptul ca se urca pe motocicleta...ce sa-i faci inconstient.

     

    In general cei care se dau pe curbe merg tare , nu cei care se duc la munte si le este frica sa se incline sa nu le curga benzina pe la supra plin si cand trece cate un inconstient dasta pe langa ei de aproape ii darama vin si se plang pe forum.

    Si pentru Soso-Bum, multe curbe frumoase si cauciucuri cat mai aderente... :P

    Soso spune că pe el îl înțeleg doar "motocicliÂştii adevărați". Pasă-mi-te eu nu sunt, pentru că eu nu-l înțeleg.Bravo ție.

    Dacă îl înțelegi,foarte bine, încurajează-l. Învață-l Âşi puțină gramatică, apoi luați-o pe curbe. Doar că aia nu era cine Âştie ce curbă, be serious !

    Restul...aberații din lipsă de logică. Nu cei care se dau pe curbe merg tare, ci cei care se dau pe circuit. Când, dacă o să ajungi acolo vreodată, o să înțelegi. ÂŞi cei care merg la munte poate se înclină mai mult ca voi, reisării de linie dreaptă.

    ÂŞi da, asfalt cât mai uscat, gume cât mai aderente că toți avem nevoie. Cât despre curbe nu țin neapărat, luați-le voi pe toate, curbele frumoase, motocicliÂştii "adevărați".

  3. ia nu va mai bagati voi in seama daca nu va riscati

    prin simplu fapt ca iesi pe strada te risti.......inconstient

    tu te risti inconstient, noi majoritatea ne riscam constient, neavand incotro

    si azi mam dat si am intodeauna autocontrol

    esti si agramat pe deasupra

    numai un motociclist adevarat intelege

    un motociclist "adevarat" sau chiar mai "epigon" intelege ca tu nu ai ce cauta pe sosele, nu doar in randul motociclistilor

    nu gen...am r6....r1.....zx10..........speed sa fie.......si ma duc regulamentar sa pot da prioritate la conservarii inconstienti

    daca conservarul are prioritate, apoi trebuie sa acorzi prioritatea

    ....sunt bou.... ...cine ma cunoaste ma cunoaste..

    aici ai mare dreptate

    sunt frustrati la greu pe forum

    si aici ai mare dreptate dar astia, frustratii de la tastatura nu mor, tu insa daca tot asa mergi, da, o sa mori curand, calare pe un conservar, iar astia, frustratii iti vor da rip

    sunt bine sanatos si sper sa raman asa....macar

    si eu sper dar nu cred, decat daca iti schimbi mentalitatea aia de "rege nemuritor al soselelor"

  4. Referitor la "credeam ca o sa pot sa-mi fac prieteni pe aici"-Vrei sa fii prietena mea ? O da, am inviat. Am mai rupt o mobra, am facut rost de bani, am alta si da, am inviat. hehehehehhe. Bem un ceai inainte? Sau dupa?

    Iar ai inceput cu injuraturile mascariciule. Ai inceput sa dai si mesaje pe privat cum ai obiceiul ? Vezi ca ai mai muscat-o odata.Ai multi prieteni, o s-o mai musti, "agariciule" !

    @andu_wasup Nu-l lua in seama nu stie ce spune !

  5. 2. Da : Colpitts, Hartley si Clapp

    Ai dreptate : lm323 si lm123 ambele 3A si ambele putere mare de disipare (30W / TO3) dar capsula mare depinde ce alimentezi si daca ai loc. Daca esti ambitios folosesti MC34063A din incarcatoarele de tel auto ca aici ca sa ai alimentator in comutatie. Doar ca asta in comutatie produce armonici multe.

    Apropo de HID, sunt foarte multe detalii de care se ocupa chinezii in ultimul timp: elimina armonicile, fac semnalul sinusoidal, protectii.

  6. Le mai stiu si eu un pic ca am facut Fizica si am lucrat niste ani ca electronist, dar m-am lasat de sportul asta de circa 15 ani. Da, exista un moment cand respectiva lampa consuma ceva mai mult, si asta se intampla la amorsarea descarcarii in gaz (o fractiune de secunda), ca dupa ce s-a aclansat descarcarea tot ce ai de facut e sa astepti sa se incalzeasca lampa (cateva secunde). Pe de alta parte exista 3 posibilitati sa declansezi descarcarea in gaz, dar nu toate functioneaza cu orice: 1) Un filament care sa incalzeasca metalul care va deveni gaz (metoda folosita la banalele "neoane" care merg de fapt cu mercur); 2) Forta bruta (adica tensiuni mari de genul 20-30kW, metoda folosita la mai vechile HID); 2) Creier si ceva electonica (adica tensiuni rezonabil de mici la inalta frecventa, metoda folosita la becurile economice de azi si la unele lampi HID mai noi).

     

    Ca vrei sa obtii 5V din 12V nu e informatie suficienta, depinde si de puterea de care ai nevoie:

    - Cazul ultra-simplu e ca nu ai nevoie de putere foarte mare si ca nu-ti pasa ca 7/12 sin energie se va transforma in caldura, si in acest caz exista niste stabilizatoare de tensiune in 3 puncte care arata ca un tranzistor de putere (un punct la masa, un punct intrare si un punct iesire);

    - Daca nu vrei sa ai mari pierderi de putere ai nevoie de o sursa in comutatie (caz in care oricum o sa pierzi 10-20%, dar nu peste 50%).

    Esti cam pe langa, ti-am dat niste linkuri sa citesti e vorba de HID urile comercializate acum, cele noi. Nu prea esti familiarizat cu fenomenele, nu te supara. Daca tensiunea nu e suficienta potzi sa cresti frecventa cat vrei tot n-o sa strapunga gazul si in plus sa-l incalzeasca rapid.Crezi ca aia care folosesc FIT ( foarte inalta tensiune) la tuburile color nu au creier ? Alea merg la 25 kv cu max 1 mA ( cu 25 semicadre x 625 linii = 15625 Hz).

    Omu vrea 5 V din tensiunea auto de 12 V, nu invers.

  7. nop, era un muncitor(probabil si necalificat) pe la 35 care pleca probabil de la munca. El cred ca era lovit la maini...sau julit la maini, oricum nimic grav. Cred totusi ca mai nasol a fost pentru motoristi. Sanatate maxima!

    Bine ca nu era calificat sau doamne-fereste vreun inginer ca aia sunt tari in gura ! Din astia, muncitori necalificati cati ai dreptul sa tavalesti pe zi ?

  8. Distinsul categoria A?de unde pana unde poolifrici ala e distins?Cred ca va "distingeti" amandoi la poponeata..... :)

     

    Sa stii ca din cauza unor lache ca voi ce a-ti aparut pe forumul asta ca ciupercile dupa ploaie..toti anu asta..de prin iunie..iulie asa si va dati cu presupusu si improscati cu noroi pe orice topic si pe oricine,userii mai vechi si-au luat talpasita de aici.Sincer ma bate un gand si pe mine sa o las dracului de forum sa nu ma mai agit atata.

     

    Si on topic:

     

    bafta la reparatii...Daca ai probleme la recuperarea banilor iti recomand sa apelezi la un avocat , chiar si doar pentru cateva scrisori de amenintare ( stiu ei cel mai bine cum sa le formuleze ) pentru cei de la asigurari si chiar pentru mos.

    @ fas-fas Tu esti cam analfabet si putin prost, cred : userii vechi sau noi, prin iunie asa pleaca prin tara, la mare etc si nu mai stau prea mult pe forum, de-aia te-ai panicat tu dar ai rabdare in oct,nov revin la tastatura.

    Scrisori de amenintare poti scrie tu la cat te duce capul, asha trebuie scrise, agramat, sa-l ia racorile pe ala : esti credibil !

    Iar 'poolifrici' ala de multe ori are dreptate, in ciuda ideilor lui fixe.Daca are dreptate doar in 1 % din cazuri si tot trebuie s-o recunoastem !

  9. Si eu am gresit asa de mult daca am spus ca are randamentul in zona 2-4%?

     

     

    Chestia asta cu 23-25kW se intampla binisor inainte de vremea cand aici in Romania unii se ocupau cu impuscatul lui Ceausescu, mai precis atunci cand unii in america (care nu stiau de loc fizica) se chinuiau sa faca becuri HID cu curent continuu. Azi cam tot chinezul care se respecta iti vinde HID-uri din generatia 9 (sau macar 8, mai la tara) si pe stickerul alimentatorului scrie "maximum voltage ~200VAC"; n-am nimic impotriva daca ~200VAC poate sa aproximeze pana la 25kW daca se ia in considerare si anul de masurare 1975 si principiul de incertitudine al lui Heisenberg, desi e clar ca asta e un principiu prost, ca am ajuns sa masuram aproximativ si tensiunea de alimentare a becurilor, dar de, eu il respect pe heisenberg...

    Penibil sa mananci cct mushtruluind pe altzii.

    Iti dau doar un mic exemplu tu de ce nu citesti ?

     

    ........

    Instant Start-up Voltage 23KV

    Rated output voltage 85V AC (60-160V AC)

    .........

    Exemplele tale cu carbunii lampii de la cinema sunt nerelevante, n-au treaba decat f putin ca principiu de functionare.

    HID de generatia 8, 9 etc sunt praf in ochi pt fraieri, pt ar fi prea complicat sa-i spui unuia ca tine ca are "output short circuit protection" sau "output open circuit protection" si atunci ii dai cu "generatia X". Tensiunea aia de 23-25 kV e pt start-up cum scrie acolo si e mentinuta pana la 10 sec.

  10. Stai linistit. M-am facut ca nu vad caracterizarea si urarea distinsului "alnaibii". Sunt obisnuit cu priceputii care le stiu pe toate... Sa trecem peste...

    Cateodata, foarte rar, sunt de acord cu distinsul categoria A care are cateva marote.

    Prima ca un incepator n-are voie pe mai mult de 500 cc.

    A doua este ca atunci cand te apropii de o intersectie trebuie sa te comporti ca si cum ai fii invizibil.

    Este exagerat dar sa nu te asiguri pe strazile laterale absolut deloc si sa-l mai si vezi pe ala cu spatele la tine...parca ai fi jucat deliberat rolul victimei.

    Ce concluzie ai tras ? Ce te-a impiedicat sa-l vezi, sa franezi ? Pozitia pe motocicleta ? Mergi preponderent urban ? Ia-ti una pe care sa stai drept, cu alt camp vizual ! Eu fac naveta la Bucuresti cu a mea dar in oras era mult mai buna fosta mea naked care m-a scos din bucluc de mai multe ori decat era asta sa ma bage. Peste doua saptamani va aparea un alt conservar. Esti pregatit ?

  11. Are ID-ul vintze.

     

    VĂNTRE, vintre, s.f. (Pop.) 1. Pântece, abdomen, burtă. 2. (La pl.) Măruntaie. 3. Dizenterie; diaree. – Lat. venter, -ris.

     

    Nu cred ca si-ar pune cineva acest id...sau mai stii...

     

    Ride safe!

    Stiu...similar fr, dar mai are inca un inteles popular, pe care nu l-ai enumerat...la ala faceam referire.

  12. imi pare rau de ce s-a intamplat. lucrurile stau asa: ai lovit in spate esti vinovat. politia asa te va declara fara nici urma de tagada. daca vrei sa-ti dovedesti trebuie sa deschizi proces civil. altfel la revedere. am avut acelasi accident in aprilie anul asta. am asteptat sase luni ca parchetul sa concluzioneze ca nu ma dau singur in judeacata. nimeni nu mi-a spus niciodata nimic. nu am fost intrebat de martori, nimic. doar declaratia data dupa accident. mentionez ca accidentul s-a intamplat cand in bucuresti era summitul nato si la locul accidentului a venit un politist-motocliclist, inainte sa ma adun si sa ma ridic dupa jos. a luat delclaratiile martorilor si tot. am luat si eu doua nr de telefon in caz de nevoie de la persoane care ar fi fost dispuse sa spuna ce s-a intamplat - o tipa caruia ii fuses omorat un motociclist in familie si un instructor auto. cand am pomenit de ei, mi-sa raspuns la fel: dai in judecata in civil, noi - adica politia si parchetul - nu avem ce face. ai lovit in spate esti vinovat, asa spune legea.

     

    m-am resemnat. eu nu am avut decat vanatai, iar fierul se repara...

    Da Vintre, nu stiai ? Legea aia se numeste "Cine pupa-n c.r, plateste !" Insa ea se refera la nerespectarea distantei corespunzatoare, nu la neacordarea de prioritate. Ai gasit un dobitoc, pe deasupra si motopolitist, care ti-a spalat creierul. Loveste spate, vinovat ! Loveste spate, vinovat !

  13. "Ma uitam la figura lui, jur ca n-a-ntors capul nici macar o clipa catre stanga."

    Daca poti jura, inseamna ca ai vazut bine lucrul asta. ...Puteai deja sa franezi pana la 30, 20 sau chiar 5km/h daca el continua sa nu se uite spre tine. ...Si la 5km/h daca tot nu se uita si iesea asa cum a iesit in intersectie, puteai frana in siguranta.

     

    Vina este oricum a lui... Multa sanatate!

    Categoria A are dreptate ! Cand l-ai vazut cu spatele trebuia sa incepi sa franezi. Ai ramas cu ochii pironitzi in ceafa lui !

    Amice ori ai avut mai mult decat spui, ori esti idiot ! E bine ca esti inca viu dar in alte circumstante s-ar putea sa faci mai mult rau tu, decat batranul conservar. E bine ca statzi amandoi pe margine un timp ! Insanatosire grabnica ! Poate iti mai creste si niste minte !

  14. Am spus urmatorul lucru: Ca baiatul asta cu permis de 1an si ceva si Bandit1200 chiar este luat in serios. Si-am mai spus ca nu se poate sa umplem paginile doar cu RIP, din care exact categoria tinta a acestei sectiuni a Forumului, adica incepatorii, sa nu inteleaga nimic. Din toate prostiile(OffTopic) care se scriu aici, se mai desprind si lucrui bune, cum ar fi chiar acela ca n-ai ce cauta pe motor de 1200cc prea repede...

    In fine... Probabil ca merit si-un BAN pentru ceea ce am scris.

    Este luat in serios pt ca vorbeste mai putzin. Tu iti dai cu parerea peste tot, ca o baba bocitoare de profesie de-aia nu te mai ia nimeni in serios ba iti mai sterg si posturile. Sper sa ti le numere macar ca sa nu mai scrii altele, noi.

    Si da, meriti mult mai mult, ia de la mine doi BANI si canta la alta masa.

  15. Inca una si ma duc :

    Distribuitorul asta de HID uri zice (apropo de folosirea in US) :

     

    Q: Are these XENON HID light systems street legal?

     

    A. NO XENON HID conversion kit available from any source is DOT approved if installed outside of the factory. Moreover, in the U.S, this is not street legal for use on public roads. As a result, we officially endorse the kit for exhibition and off-road use and will only sell the kit to be used for these purposes. We are not responsible for buyers who violate the terms of sale while in which they will assume all responsibilities for any unauthorized or unintended use other than exhibition or off-road use.

    Deci treaba cu omologatul luminilor after market ...nu prea cred !

     

    - Lampile HID moderne au o sursa mai inteligenta cu tensiune variabila, astfel incat la amorsare sursa da cam 200V, iar dupa declansarea arcului electric pe masura ce lampa se incalzeste si isi intra in parametri tensiunea scade la 12V. Sunt numite popular "Xeoane" pentru ca gazul in care se face descarcarea e de obicei in proportie destul de mare Xenon (daca nu ma insel xenonul produce lumina de 6500K care noua ni se pare seara destul de albastruie), dar punand acolo alte substante media emisiei poate fii mutata cam oriunde in spectru (sodiul e galben, heliul roz, neonul rosu, argonul albastrui, etc.). Avantajele majore fata de un bec cu halogen sunt doua: 1) nu are filament, deci e mult mai fiabil si mai rezistent la socuri; 2) Iti permite la 35W sa produci cu circa 50% mai multa lumina decat cele mai bune becuri cu halogen existente pe piata, practic iti permite sa produci maximum de lumina pe care are voie sa il produca farul unui autovehicul (da aia consuma 35W, ca sa nu incalce legea).

    Tensiunea de start e de 23-25 kV tensiunea in mers normal dupa start-up 60 V - 120 V asta fiind si motivul pt care nu poti prelungi firul ala ca e de o constructie speciala cam ca si firul care duce la ciuperca de pe tubul TV .

    La punctul 2 nu am inteles ce ai vrut sa spui cu legea si cu 35 W: ele oricum sunt in afara legii pot sa consume si 10 W.

    Legea n-are treaba cu Watt-i doar alternatorul si bateria.Legea se ocupa eventual de lm - lumeni.

  16. unu la mana: hai sa-i acordam mai mult respect lui stege, pana una alta este printre noi si e bine mersi

    doi la mana: pentru fata moarta nu mai putem face nimic, decat poate sa dam cu Dumnezeu s-o ierte!

    1. Si daca e printre noi trebuie sa-l veneram.

    2. Putem sa-i intinam memoria vorbind urat despre ea daca tot n-o fac americanii cei inculti.

    Asta e noua strategie de educatie moto : vorbind urat despre morti vom determina incepatorii sa-si ia motoare mici ca uite ce se intampla nu doar mori , dar te mai si barfesc 'post mortem', 'veteranii ', survaivarii forumului. Trebuia sa pun si forum intre ghilimele ?

  17. ce palme peste cap le-ar trebui astora care nu au mers 100 de metri cu motoreta dar cred ca au si ei dreptul la pareri.

    fratilor intelegeti ca aicea nu suntem egali ( ca in fata legii). unu ca stege care are mai multi km ca voi trebuie ascultat mai cu atentie ca nu le zice din burta.

    De acord, trebuie ascultat cu mare atentie ca are experienta si de cele mai multe ori dreptate dar tot nesimtit este.

  18. Scuze, am deviat discutia din cauza mea. Doar ca am pus niste HID uri proaste la entuziasti care dupa aia s-au lamurit. Posibil ca ale tale sa fie bune, astea pe care le-am montat eu erau niste porcarii .

    Ridicatorul de tensiune ( 'balastul' ) nu mi s-a parut 'profi' realizat, am reparat unul in care se arsese FET - ul si care nu parea sa stabilizeze suficient incat sa mearga intr-o plaja larga de alimentare (8-16 V).

    Probabil ca ale tale sunt bune, altfel nu ti-ar conveni sa-ti vina mushterii pe cap in garantie.

    Si probabil daca le reglezi atent si cu responsabilitate poti sa obtii un fascicul corect ( legal ) iar atunci chiar e un castig.

    Eu raman la parerea mea ca daca imi pun le va dauna celor cu care ma intalnesc si mai bine raman cu un far bun si bine reglat (cu halogen). Dar daca intr-o zi o sa trec la filosofia 'decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa' o sa te caut.

    Deocamdata sunt la 'Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face !'

    Numai bine.

     

    LE: Ca bine zici :

    FREE B.RIDE, FREE SSSS, FREE KUMUYA, FREE DANNY, FREE WHITEMAN, FREE DKW.....AND THE REST

     

    am si eu o intrebare dak tot vad ca se discuta despre lumini p aici .dak ma hotarasc sa imi pun xenon pe f2 meu ,credeti ca m-ar dezavantaja oglinda si farul meu ,avand in vedere ca este un model mai vechi ?dezavantaja in sensu de luminozitate.merci

     

    Sa-i dau o mana de ajutor lui LUV si tie :

    Dupa umilele mele experimente mi s-a parut ca exact la farurile mai vechi se preteaza HID . Cu cat un far e mai nou si mai elaborat cu atat mai degenerat mi s-a parut a fi fasciculul rezultat. Cel mai bine insa ar fi sa dai o fuga la maestrul LUV si sa vezi diferenta la farul tau.

    Cateva diferente(avantaje) ti le spun eu :

    1. Fascicul mult mai puternic .

    2. Consum mai mic (35 W in loc de 55 W / filament, arc cum vrei)

    3. Poti sa-ti alegi culoarea intr-o plaja larga de la 3000 Kelvin pt ceatza, trecand prin decentul 5000 k si ultramanelistul 8000 k si ajungand la 15000 k .

    Cum o sa arate fasciculul rezultat si cat o sa te tina balastul asta doar bunul Dumnezeu si respectiv LUV pot sti.

  19. cat e limita de viteza in zona?

     

    daca e max 50, nu cred ca mai poti spune asta.

     

    in momentul in care nu acorda prioritate masina trebuia lovita in lateral dreapta.

    50 e limita si care-i problema ? Nu avea mai mult de 50 . Poti demonstra contrariul ?

    in momentul in care nu acorda prioritate masina trebuia lovita in lateral dreapta. :grinbandit:

    Ce spui Frantz ? Asta-i cea mai tare !!!!!

     

    In 'Manualul de Evitare a Imbecililor Care Nu Acorda Prioritate de Dreapta ' scrie ca daca nu-l poti evita, poti sa i-o dai unde vrei ca tot el e vinovat ! Poate a intrat cu spatele in intersectie si a intors-o 'Tokyo drift' ? What do you know ?

  20. Nu,gresesti,daca as fi unicul care vinde asa ceva as mai spune.

    Aici discutam de ceva concret,iar un lucru concret este acela ca HID(tehnologoa xenon) este de top.Halogenul a fost,dar este trecut.

    Cind s-o inventa altceva mai vorbim.

    Revenind la chinezarii,acolo se fac lucruri pt.toate buzunarele,daca imi arati tu ceva pe care nu scrie Made In China eu il maninc..

    Bafta multa si hai sa-l ajutam cu sfaturi pertinente pe baiat..

    Multa sanatate iti doresc.

    Luigi Vicol

    PS:Te astept sa-ti dau un kit xenon de calitate,atunci cind vrei ceva peste e ai tu..

     

    Redevenind seriosi sa continui si cu tine, exact ce i-am spus lu musiu Hayabusa :

    Halogen headlamps and HID headlamps require very different optics to produce a safe and effective—not to mention legal—beam pattern. How come? Because of the very different characteristics of the two kinds of light source.

     

    Despre aspecte tehnice si legale aici.

    In UK au fost si campanii care arata aspectele legale care impiedica montarea lor.

     

    Am ajutat cativa prieteni ca si third party sa-si monteze HID ( i-am ajutat cu disclaimar, care stipuleaza faptul ca eu nu agreez asa ceva, si nu incurajez folosirea lor...) Nu am avut de castigat decat experienta nu m-a implicat in vreun fel prieten fiind si cu cel care aducea kinezaria si cu proprietarul masinii.Am observat ca se preteaza foarte bine la blocurile optice cu lupa : am pus pe Fiat Punto,Skoda Octavia pe faza scurta si merg bine . Pe VW Golf 4 merge mai prost. Cel mai prost insa au mers pe Peugeot 206 si pe Citroen C5 adica exact acolo unde fasciculul era cel mai bun cu halogen. Cu HID lumina sarea in toate directiile ca din globul cu oglinzi al discotecii.

    Apoi cade balastul pt ca becurile au durata de viata mare si nu se defecteaza intr-adevar, balastul insa este un ridicator de tensiune care daca e facut prost se defecteaza sau o sa va bruieze cu armonicele lui tot ce tine de parte de electronica intr-un vehicul.

    PS Cand o sa ai un HID cu bloc optic cu tot facute de BOSCH sa-mi dai si mie un PM deocamdata am halogen Phillips si nu sunt sub chinezarii.

  21. Am pus de ceva timp xenon pe hayabusa.Pe faza scurta am h7 si pe lunga am hb3 sau 9005(este un h7,dar cu un soclu suplimentar de plastic).Faza lunga are si o lupa probabil ca sa amplifice lumina data de bec sau bulbul de xenon.Problema este ca faza lunga nu bate nici 50 %din cat bate faza scurta si o pot folosi doar pt flashuri.Nu este de vina timpul de 3-5 secunde pana becul ajunge la temperatura de lucru.Este cauza generala la bixenon din cauza ca are catadioptrul mai mic la faza lunga?Majoritatea am vazut ca isi pun xenon doar pe scurta pe busa sau pe alte moto.Sa fie din aceasta cauza?Inainte aveam becuri normale cu halogen si puteam merge linistit si cu faza scurta la drum la viteze mari,iar faza lunga chiar batea asa cum trebuie.Fericiti cei care au un bec sau 2 h4 cu xenon sau 2 h7 pe scurta si 2 pe lunga.Eu vad cu faza scurta bine,dar de la anumite viteze am nevoie de faza lunga.Unii vor spune ca e mai bine ca asa voi merge mai incet si mai precaut,dar macar sa o fac s aam lumina mai buna pt ca imi sta pe creier chestia asta.

    Da, e mai bine pt noi toti ceilalti sa mergi mai incet cu busa. Rasp la ce ai spus tu (am subl cu verde, cata dreptate ai ! ) este ca 'Mai bine' este dusmanul de moarte al lui 'Bine' iar un bec bun Phillips, Osram etc este becul pt care au fost concepute oglinzile farurilor uzuale si nu pt lumina polarizata generata de HID. La acelea cu lupa se pune de obicei HID. Cu cat oglinda farului este mai elaborata si da un fascicul mai bun, cu atat mai prost si neuniform va fi fasciculul generat de HID.In plus, la scurt timp ti se va arde chinezaria. Ai rabare si vei vedea. Si atunci vom fi si noi mai safe ca n-o sa ne mai bagi in ochi porcaria aia chinezeasca de HID, tu shi cu manelarii cu GOLF x (sper sa fi avut decenta sa-ti pui de 5000k si nu variantele ultramaneliste de 6000k, 8000k ). Acuma in afara de asfalt uscat o sa-ti urez mult noroc ca ai nevoie, fiind legat la ochi.

    Sfat sanatos si prietenesc : arunca chinezaria pana nu e prea tarziu !

×
×
  • Creează nouă...