Sari la conținut

gerzson

Membru
  • Număr conținut

    110
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de gerzson

  1. post-42822-0-85080900-1340540337_thumb.jpg

     

    Vand urmatoarele:

    - casca enduro-touring Nexo X-Tour, marime M, folosita intr-o singura excursie, cutie, husa textila, 350 lei;

    - doua casti noname, marime L, 75 lei bucata;

    - protectie Taichi cumparata de la nomad (450 lei) folosita de cateva ori: 300 lei;

    - protectie genunchi: 50 lei.

     

    Preturile sunt negociabile in masura in care cineva cumpara mai multe produse.

     

    Pentru informatii suplimentare, tel. 0722589939

  2. NEXO TOUR-X

    Cumparata de la Polo Germania

    Pret redus (acum) - 69.95 Euro (la care adaugati si un 15% comision + 19 ron taxe postale daca o luati prin intermediar ca si mine. 353 Ron batuti pe muchie, adica.)

    Pret intreg - 100 Euro.

     

    Am incercat azi pt prima data o casca din asta. Nu prea am cu ce sa o compar decat cu vechea mea casca integrala (ieftinitura). Fata de aia vajaie mult mai tare. De la 100 devine chiar deranjant. Desigur are si avantaje: camp vizual mult mai bun, o aerisire mult mai buna, ceea ce la viteze mici si pe caldura e important.

    Fata de a lui Raul, la a mea (marime M) nu da vizorul in cozoroc (dar asta pt ca nu se lasa asa de jos cozorocul).

  3. intrebare intrebatoare. la masinute stiu ca daca scurgi tot uleiul si nu il schimbi imediat trebuie sa amorsezi pompa de ulei.

    acuma la motociclete nu prea am idee despre tot si dat fiind ca am scurs tot uleiul ,pentru ca am schimbat furtunele de ulei si pentru ca am mesterit pe la alternator si motocicleta a stat vreo 14 zile fara oloi, acum cand pun uleiul cel nou ce trebuie sa fac ca nu cumva pistonul sa mearga fara a fi uns indeajuns de mult timp cat sa tzacane sau mai stiu eu ce sa se uta pe acolo. multumesc de raspunsuri!

     

    F650 clasic are doua pompe. Nu stiu sa fie ceva operatie suplimentara pentru amorsare.

    Citeste aici pasii pt schimbul de ulei: http://faq.f650.com/FAQs/Oil_Change_FAQ.htm#Oil Change for an F650

    Eu cand am schimbat uleiul primele dati am avut pagina aia listata.

     

    Trebuie avut grija ca in rezervorul din cadru intra numai ~1.5l. Restul de 0.5-0.6l se adauga dupa ce pornesti/opresti motorul.

  4. punand pinionul cu scrisul catre ext tot asa imi vine si mie pinionul nou, insa e in contradictie cu ce e in manualul de reparatie

     

    Eu am afacut operatia asta primavara trecuta. La momentul respectiv am studiat problema.

    Din punct de vedere ingineresc e mai logic sa stea scrisul catre exterior, dar si pe dvd-urile de pe f650.com (dvd2 minutul 12) zice ca borsura trebuie sa vina in exterior. Asa ca imi revizuiesc recomandarea: bordura catre exterior.

    Daca nu ai dvd-urile respective, secventa relevanta am gasit-o si pe google video:

    http://video.google.com/videoplay?docid=-5...8151&hl=en#

     

    gerzson

    Mesaj completat

    punand pinionul cu scrisul catre ext tot asa imi vine si mie pinionul nou, insa e in contradictie cu ce e in manualul de reparatie

     

    Apropo, pinionul ce vrei sa-l inlocuiesti e ca nou fata de ce am dat eu jos de pe motor :D

    post-42822-1259236049_thumb.jpg

     

    Vad ca la vechiul meu pinion atat scrisul cat si bordura erau pe aceeasi parte.

  5. acum pun 16 cu 47 si trebuie sa dau bascula jos ca am luat did gata nituit(asa mi-a dat louis)). o mica paranteza, nu inteleg cum vine pus pinionul mic, care e ext. ca parca nu m-as lua dupa lucrarea maimutei anterioare si dupa f650.com nu ma dumiresc, de asemenea pinionul mare ...il pun cum vreu eu?

     

    Pune toate pinioanele cu inscrisul (numarul de dinti stantat) catre exterior.

    Cand dai jos bascula fa-ti un bine si demonteaza si reconditioneaza toate oasele de legatura pana la suspensie (inclusiv ultimul).

    Eu am avut surpriza ca ultimul rulment sa fie complet calcificat/blocat. Gasesti pe DVD-urile de pe f650.com cum se desfac si reconditioneaza rulmentii aia.

     

    Referitor la lantul nituit din fabrica, bucura-te ca e asa. Fara nu stiu ce scula speciala e tare incomod sa-l nituiesti pe motor si nu e bine sa te joci cu asta. Al meu a venit desfacut si a trebuit sa-l nituiesc pe bancul de lucru.

     

    gerzson

  6. Am avut placerea sa parcurg in aceasta dimineata, prin judetul Arad, traseul

    Lipova - Ususau - Dorgos - Zabalt - Bata.

    Fara nici o exagerare, este cea mai faina padure (de foioase) traversata de sosea prin care am mers vreodata.

    Poate a contribuit la impresie si faptul ca suntem in noiembrie (era ruginita toata padurea) si faptul ca era plina de multe luciuri de apa, in urma ploilor abundente din zona.

     

    Confirm si eu Zabalt - Bata: asfalt nou, padure, dealuri line, curbe.

    Lipova - Zabalt in schimb e mai sec si e nisip/pietris pe drum. Are si cateva curbe ce te surprind dupa segmente drepte, mai ales suprafata nefiind curata.

     

    Lipova - Bata a fost cuprins si in traseul de enduro turism Timis din toamna asta.

  7. am si eu o rugaminte la voi. vreau sa schimb fisele si pipele la f650 din 95 ce il posed. va rog cei ce le-au schimbat sa-mi recomande un magazin de unde sa comand si desigur sa-mi dati si codul lor si specificatiile tehnice .

    multumesc anticipat!

    ps: pe louis.de nu m-am descurcat sa descifrez specificatiile si exact ce-mi trebuie.

     

    Eu mi-am schimbat o pipa intrerupta acum doua saptamani. Pe cea noua am luat-o de la promotor (promotortm.ro). Mi-au adus-o a doua zi dupa comanda telefonica.

    Tipul care se potriveste il gasesti pe f650.com: NGK XD05F

  8. nene io am cautat cu gel pt a mea asta vara si nu am gasit la dimensiunea potrivita,da poate n-am cautat eu cum trebuie asa ca nu vreau sa te sperii.Am auzit ca la asta pe gel daca baga releul prea mult se umfla si face poc.

     

    Eu am pus acu cateva luni una din asta:

    http://www.motomike.eu/mike/category/10300.../article/281243

    Dimensiunea, polaritatea bornelor si pretul sunt potrivite.

     

    Pana acuma n-a facut poc.

  9. Am nevoie de putin ajutor.

    In urma unui mic incident un surub de la carena stanga mi-a perforat stutzul ce iese pe partea inferioara a radiatorului.

    Ca o prima solutie de rezolvare m-am gandit sa inlocuiesc furtunul de apa cu unul nitel mai lung astfel incat sa acopar gaurica. Mai am acolo cam 1.5 cm de stutz expus si gaurica e pe la mijlocul partii expuse. Ma gandesc ca daca acopar tot stutzul cu furtun si pun doua bride as putea scapa ieftin.

     

    Si acuma cu ce va rog sa ma ajutati: daca poate cineva sa masoare diametrul stutului ce iese in coltul stanga jos al radiatorului sa stiu ce furtun sa iau (motorul nu l-am adus acasa si m-as duce direct cu furtunul cumparat dupa el).

     

    De asemenea m-ar interesa lungimea aproximativa furtunului existent ca sa pot lua o lungime acoperitoare.

     

    Multumesc.

  10. Am vopsit interiorul cu vopsea pt. textil. am pus de 3 ori mai multa substanta si n-a iesit decat un gri murdar care s-a luat la prima spalare a interiorului. Ba era si cat pe ce sa-mi belesc interiorul in procedeul de fierbere. Vopseaua textila e pt. bumbac, iar interiorul e din nylon.

    Doar sa incerci cu alta vopsea, nu pt. textil.

     

    In loc de vopsire eu as incerca sa cos manual cu grija ceva material subtire negru.

    Cineva se plangea ca respectiva captuseala alba se oglindeste putin in viziera ceea ce e deranjant.

    Voi fi atent la acest aspect daca ma hotarasc pentru un S4, pentru ca am vazut din poze ca nu toate au captuseala aia alba.

  11. salut... proaspat posesor de f650, as avea nevoie de gemuletul de plastic de pe bord din dreapta, unde arata semnalizarile, Neutral, uleiul... etc si capacelele rotunde negre ce mascheaza piulita ce prinde bratul din spate, undeva sub motor situate, in lateral. sau idei pe unde le-as putea gasi! multumes, asfalt uscat!

     

    O varianta gratis pt capacele alea: am observat ca un dop de PET intra aproape la fix. Am mai aplicat doua ture de banda si n-am pierdut dopul in cateva mii de km, mai mult off.

     

    Recent am dat jos bascula si ca sa scot dopul respectiv mi-a trebuit o scula ascutita. Ceva mai greu decat capacul original ce il mai am pe partea cealalta, dar a mers pana la urma.

     

    gerzson

  12. E inflorita rapita pe camp. In perioada asta, locuri faine de plimbat sunt si zonele unde se cultiva aceasta planta.

    Am vazut weekendul trecut zone intinse pe langa Voiteg.

     

    De asemenea exista un deal foarte fain la S de Gataia. Are forma unui vulcan - e greu de ratat (se vede din drumul de Resita). Si dealul asta e in mare parte imbracat in galben acuma (rapita).

     

    gerzson

  13. Cazaturi cu F650

     

    Salut,

     

    Am si eu din toamna trecuta un F650 din '95 si as avea doua intrebari referitor la cazaturi. Am trantit-o de cateva ori, de cele mai multe ori pe teren la viteza aproape 0, dar ultima data la vreo 40 pe asfalt (nisip in curba).

     

    Prima nelamurire/nemultumire e referitoare la crashbar-urile ce le am - niste "semicercuri" ce se fixeaza in doua puncte pe partea din fata a cadrului. Aceste crashbar-uri se indoaie la fiecare tranta si sfarama triunghiurile alea negre de plastic de sub rezervor. M-am plictisit de cate ori le-am reconstruit si trebuie sa gasesc o solutie. M-am gandit sa le inlocuiesc cu ceva de material elastic, sau sa schimb crashbar-ul daca e vre-un model mai protector. Sugestii?

     

    A doua ar fi ca de prea multe ori (aproape de fiecare data) mi-a prins glezna sub suportii de sidecase (ultima data m-a lasat pe carje pt 10 zile). Adevarul e ca eram incaltat numa in bocanci de munte, nu in ceva special cu protectii moto, dar cineva mi-a zis ca daca aveam cizme cu protectii imi intorcea genunchiul. Am mai auzit si de un alt posesor de F650 ca si-a rupt piciorul tot asa. In fine intrebarea e daca acest fel de leziune (partea inferioara a piciorului prinsa sub suportul de sidecase) e ceva comun la cazaturile cu F650 si cum ne putem proteja?

     

    Atasez o poza in care se vede cat de cat crashbar-ul si suportul zdrobitor de picioare :blink:

    post-42822-1237822491_thumb.jpg

     

    Multumesc,

    gerzson

×
×
  • Creează nouă...