Sari la conținut

stefanfaida

Membru
  • Număr conținut

    55
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de stefanfaida

  1. Este cineva interesat de un set de pinioane 15/48 pentru XR 400?
  2. Spor la treaba domnilor! Unde va fi acest stabiliment?
  3. Trebuie sa vezi de unde e problema intai. Daca e de la simering piesa pe care ai gasit-o tu pe ebay va rezolva problema. Daca tija e zgariata sau indoita e mai complicat. Amortizorul spate se umple complet cu ulei ( procedura e descrisa in manualul de reparatii ) dar procedura nu e tocmai usoara si pe deasupra trebuie sa golesti "basica" cu azot si apoi trebuie umflata TOT CU AZOT la 142 PSI altfel risti sa faca bau.
  4. da da! photoshop si o amarata de honda xr400r care a costat 3500 euro si un buget total de 25.0000 pt Dakar. http://www.dakar.com/dakar/2013/us/rider/127.html https://www.facebook.com/#!/NicolasBoyerDakar2013/photos_stream E foarte tare tipul! A si terminat Dakarul .... http://www.dakar.com/dakar/2013/us/summary/adrenalin.html
  5. Asta va fi urmatorul meu cauciuc pt spate. Ce ziceti? http://www.rockymountainatvmc.com/p/44/86/176/1420/-/4412/Dunlop-D952-Multi-Terrain-Tire
  6. Cum sa alegi pinioanele... http://john.rushworth.com/Pics/XR400/XR4FAQ/gearing.htm
  7. M-am apucat de o revizie generala si m-am gandit sa impartasesc asta cu voi. Am facut asta pentru ca nu stiam cum a fost intretinuta de neamt si pentru ca vreau sa vopsesc cadrul care este cam lovit pe burta si a inceput sa rugineasca ( nu a avut scut cat a fost la neamt ). Plecand de la acest lucru am desfacut absolut tot. Ce probleme am gasit: - rulmenti jug ruginiti - rulmenti bascula ruginiti - rulmenti linkage ca noi si fara joc - rulment superior amortizor uzat ( cu joc mare ) - burduf etrier frana fata rupt si pinul aferent ruginit - o tija rupta intr-un amortizor fata si doua bucsi uzate ( voi detalia mai jos ) Ce am facut: - schimbat kit ambreiaj ( discuri metalice+ discuri frictiune + arcuri - ebc drc : dirt rider ) - demontat carburator si curatat integral - demontat furci si curatat - reglat joc supape - curatat instalatie electrica - desfacut si curatat pompe si etrieri frana ( fata spate ) Ce urmeaza sa mai fac: - rulmenti jug noi - rulmenti bascula si amortizor noi - schimb bucsi, simeringuri si ulei furca - rulmenti si simeringuri roti noi - verificat spite si centrat roti - sablat, galvanizat si vopsit cadru Dupa asta sper ca 4 ani sa schimb doar uleiul si filtrul si sa mananc kilometri si noroi pe paine. Pana atunci mai am o problema cu tija rupta de la amortizor: Bineînțeles ca odată cu ruptura au rezultat niște așchii metalice ce au ajuns in ulei și au muscat din bucșile cu teflon drept urmare am un amortizor care arata ca nou (ori neamțul a întreținut-o ca la carte ori japonezul a facut-o ff bine) si unul caruia trebuie sa-i schimb doua din cele 3 bucși cu teflon si mai trebuie sa găsesc o soluție pentru '' tija'' rupta ( ghilimelele sunt pentru ca este defapt o teava ). Țeava asta se montează asa cum se vede mai jos: Daca aveți o idee mai buna decât o piesa noua care costa 85 euro +tva va rog sa postați. Dau o bere chiar și mai multe!
  8. Nu prea s-a discutat nimic despre suspensiile noastre asa ca o sa incep eu. Poate mai sunt printre noi si altii care au aceleasi probleme/nedumeriri si astfel sper sa gasim solutii impreuna. Va spun de la inceput ca nu am prea multa experienta de offroad ( 3 ani de transalp si 1 an de xr400r ) Datele problemei: Ea: xr400r 1999, Eu 73 kg , fostul proprietar neamt nu stiu cate kg avea . Suspensia fata: Ce se intampla? Pe teren denivelat sau cu bolvani maricei 30 - 40 cm inaltime simt ca furca este foarte rigida si drept urmare imi solicita bratele iar oboseala apare mult prea repede. Am reglat compresia la maxim soft si nu s-a schimbat foarte mult. Cum as putea sa fac furca mai moale fara sa cumpar arcuri noi? Daca reduc cantitatea de ulei sau pun un ulei mai 'light' credeti ca ar face o diferenta sensibila? Schimbul de ulei si eventual simeringuri se poate face si in gospodaria proprie sau este mai dificil decat la amortizoarele simple fara reglaje pentru compresie sau rebound? Suspensia spate: Cu precomprimarea arcului la minim posibil atunci cand ma urc pe motoreta nu se lasa decat 3-5 cm, fata de 10 cat ar trebui conform specialistilor in noroi. Pe aceleasi denivelari si chiar si pe urcari denivelate ( unde greutatea ar trebui sa tina mai bine motoreta lipita de pamant ) topaie si pierde aderenta foarte mult. Din reglajele posibile nu am reusit sa scot un setup care sa fie acceptabil. Oare tot schimbarea arcului sa fie solutia? Sau o revizie completa + reglaj la un specialist ar fi suficienta? Daca stiti un om care este priceput la service si reglaje si poate pune un diagnostic pertinent va rog sa-mi spuneti si mie. Eu am gasit arcuri si pt fata si pt spate la racetech dar sunt scumpe ( 120 dolari fata + 120 spate + 80 transport) nu stiu daca mai sunt si alti furnizori. Deocamdata mai incerc sa ma joc cu setarile amortizorului spate poate macar aici sa ajung la un rezultat satisfacator. Astept parerile voastre.
  9. Cateva piese de vanzare pentru xr400r aici
  10. De vanzare piese honda xr400r 1999. Toate piesele sunt in stare foarte buna si cred ca au fost folosite foarte putin de primul proprietar german. 1. ghidon 2. protectie motor 3. aripa fata 4. sa 5. amortizor spate
  11. Salutare! Inca un xr400r Eu sunt Stefan si stau in buc dar xr-ul sta la 50 km in Titu, Dambovita. Cu Cristache m-am intersectat de cateva ori (eu eram cu transalpul). Eu nu am prea mult timp liber dar daca planificati o iesire as veni.
  12. Multumesc! Voi mergeti prin Buftea sau prin Tartasesti?
  13. Ok. Eu trebuie sa fac un olcol pe la Titu sa imi iau echipamentul de noroaie... Cu aproximativ 20 km inainte de a ajunge in Targoviste este o benzinarie Lukoil pe partea dreapta. Va voi astepta acolo incepand cu 9-30. Daca se schimba traseul va rog sa imi dati si mie un semn. 0761688508 Este ok pt voi?
  14. Salut! Primiti si un transalp cu gume K60 si ceva experienta prin noroaie?
  15. Eu pot doar sambata din pacate.
  16. Salutare, As merge eu ( Stefan ) cu ea ( transalp 650 ) dar pot sa confirm doar pe la ora 21 dupa ce mai vorbesc cu ceva transalpisiti care sunt la munca si nu raspund la telefoane.
×
×
  • Creează nouă...