Sari la conținut

iulian1900

Membru
  • Număr conținut

    61
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de iulian1900

  1. Iulian, am vazut zilele trecute un anunt de vanzare CBR800 si eu, curios ca n-auzisem de cbr-ica de 800, l-am citit si ... ce sa vezi: era vfr-ul tau :moron: .

    Mesaj completat

     

    Petrica si tu/iar vinzi mobra?

     

    Bafta la vanzare tuturor!

    sunt interesat s-o vand , din pacate nu se cunoaste multe , de multi , despre VFR . De CBR au auzit toti .

  2. Multumesc pt sfaturi insa nu ma incalzesc cu nimic. Si eu te-am vazut la Paulesti, putin cam plin de tine, probabil datorita vechimei in motociclism. Eu sunt inca incepator, am scapat mobra de pe loc de o gramada de ori - parca 3 (din nefericire eu n-am o conditie fizica impresionanta - eu dau doar ordine la servici), abia am trecut in cele doua luni si ceva de 4000 de km si, poate, n-am talent pt asta dar, pt ca-mi place senzatia pe care ti-o da mersul pe motor, n-am chef si/sau intentie de a ma lasa. Multumesc insa pentru sfaturi.

    Protectiile intr-adevar nu erau facute sa ma protejeze pe mine ci carenele la scapatul de pe loc (in mers uneori le foloseam pt a-mi intinde picioarele). La accident unul a zburat fara drept de apel lasand astfel cadrul intact. Unul mai dur mi-ar fi facut mai multe probleme. Felicitari pt simtul dezvoltat al umorului.

    Si da a avut si celalalt partea lui de vina cum si eu am fost un fraier la randul meu.

    Multa bafta si asfalt uscat!

    fiecare dintre noi am avut cate un eveniment rutier , si eu unu mic , cam in acelasi timp cu Gixu, adica Alex , asa ca cipriane ai trecut si tu prin asta .... trece ! important e ceea ce inveti din astea .

  3. Da am intrat in ceva ... un idiot care s-a gandit sa intre intr-un peco desi linia era continua si in curba la dreapta (iesire cazanesti spre slobozia). Doar ce terminasem o depasire si, in timp ce ma redresam, l-am vazut p'al din fata mea cum fandeaza dreapta si franeaza, mai sa intre-n parapet, si un altul, deja oprit pe mijloc asteptand sa intre la peco. Aveam peste 120 la ora si am preferat sa ma duc inspre cel ce mi-a oferit distanta de franare mai mare (cam 15m). L-am lovit in plina franare in spate. Habar n-am ce viteza am avut la impact caci abia am apucat sa gandesc "shieeet" si m-am trezit zburand peste masina si aterizand pe partea stanga (asta mi-am amintit-o la cateva ore dupa). De cum am aterizat, stiind de la cursurile de prim ajutor, am ramas nemiscat. Masinile (si mai ales idiotul de-l evitasem) au trecut mai departe pe unde-aveau loc. Eu mi-am facut self-checkingul partial si m-am intors cu fata in sus. A trebuit sa dau unora peste maini si altuia peste fata sa ma lase in pace (idiotii vroiau sa-mi zmulga casca din cap si sa ma ridice de jos - tampitii, taranii, tiganii dreakului). Dupa ce-am verificat ca nu am nimic rupt, imi simt toate extremitatile si pot sa-mi misc toate membrele m-am ridicat. Singura durere o resimteam in pubis (am strambat binisor tancul). Politaii, rude-prieteni sau ce draku mai erau m-au scos pe mine vinovat de accident (ca am lovit din spate - n-am tinut distanta de siguranta) iar lui ala i-au suspendat permisul.

    Cred ca reparatia ma va ajnge, cu putina bafta, la pana-ntr-o mie de coco. Asa ca, decat sa ma stresez cu contestatii, judecata dezbateri etc care poate m-or costa mai mult, o sa-mi repar singur mobra.

    Eu nu am nimic serios, doar 2 vanatai usoare intre picioare (zici c-am patru coa*e dispuse-n forma de mustata). Cu ocazia asta tin sa va spun ca echipamentul face diferenta atunci cand cazi. Abia mai tarziu am vazut pantalunii rupti in genunchi si genunchiera stanga usor zgariata, in zbor si aterizare capul mi-a fost tinut locului de neck-brace-ul din dotare (casca neatingand asfaltul - n-are nici o zgarietura), coate, spate sau orice altceva nici nu le-am simtit lovind asfaltul. Cazand in lateral, bazinul mi-a fost protejat de pantalonii scurti (chiloti) cu protectii/pad-uri asa ca nu simt decat o usoara jena.

    Momentan cam atat.

    P.S.: I-am facut pe altii idoti dar si eu am fost, la randul meu, unul - trebuia sa stau draku linistit vazand ca ma apropii de peco (asa cum fac la hanuri sau intersectii).

     

    imi pare nespus de rau sa aud asa ceva de la tine , din pacate acum intelegi mult mai bine de ce vreau sa ma las de motociclism pe strada (vreau off-road) Imi pare bine ca esti bine .... asta e cel mai important . Din pacate orice sfat , experienta ... etc sunt un nimica cand e sa se intample se intampla .

  4. dupa lungi discutii cu sotia si fiicamea care are 8 luni , am luat decizia sa imi Vand Frumusetea VFR ul , daca e cineva intereseat ultim pret 2600 in conditiile in care am cumparat o in primavara cu 3000 ,vand separat Toba un GPR si parbrizul turing , cel din poza .

    post-45025-1283159486_thumb.jpg

    post-45025-1283159532_thumb.jpg

    post-45025-1283159550_thumb.jpg

  5. In weekend am facut un drum de 700 km pana in Vama si pot spune ca sunt super multumit de comportamentul ei dar are cateva carente in ceea ce priveste protectia la vant si nu in ultimul rand consumul...

     

    In cel mai scurt timp o sa-i caut la Dilly un parbriz mai mare, eventual niste genti laterale textile si un suport de topcase cu topcase...Motorul promite multe, din pacate consumul de 6-6,2 dezamageste un pic.

    Frate Alex ... mie imi ia VFR 800 - 6 % daca merg linistit , turatii maxim 7000 . daca sar de 7000 ture , adica un mers mai sportiv , sare lejer de 7 , chiar 8 .

    Mesaj completat

    PS Bine ai venit in lumea VFR istilor . Cum e ?

  6. Asatazi am comis-o din nou! Sa ma mai :laugh: n-are rost. Sunt bun la asta si pace :drink: .

    Am primit astazi manetele de frana si ambreiaj (cea din urma o aveam rupta) si m-am dus la posta/vama dupa ele. Am parcat mobra usor la vale si inclinat dar, pare-se, am fost neglijent cu cricul (nu l-am scos de tot) ca, in momentul in care m-am ridicat de pe ea, s-a lasat usor, cu incetinisorul, pe partea (tot) stanga. Prostia mea ca n-am lasat-o in viteza. Rezultatul e crash pad-ul stanga usor indoit. S-a sprijinit practic pe crash pad si suportul de genti laterale. M-am felicitat totusi ca nu l-am ascultat pe Iulian sa le scot sau scurtez, pt ca nu mi-a atins deloc carenele.

    In incheiere, 'ete niste poze cu vfr-ica inainte de a trage o fuga la Vama Veche sa fac un drive test cu un Gas-Gas. :)

    daca le scurtezi bati pariu ca avea acelasi impact cu solul ? crashul daca e pus unde trebuie isi face treaba .... mai ales la cazaturi de pe loc si viteza mica .

    E bine sa ai crashuri . Am scapato si eu usor in fata hotelului la Neptun ..... o mica zgarietura .... direct pe vopseaua proaspata

  7. Se merită ~3000euro pe un vfr modelul de la '02- încoa` ? Am tot văzut prin Italia vfr-uri pe la prețurile astea. De banii ăÂştia mai primeai Âşi ceva genți laterale, ori topcase Âşi ceva parbriz aftermarket.

     

    ÂŞtiu că nu e recomandat în oraÂş dar aici la mine, e destul de liber, pot merge lejer constant cu ~60km/h, cam ce consum are vfr-ul în oraÂş la un mers normal ?

    a mea VFR din 2000 ia probat 8% in oras , mers neturat . Daca mergeam mai turat sigur trecea de 9 % . Pot s-ati mai zic ca consumul in afara localitatii mers cu turatii de maxim 7000 - 8000 consum de 6 % , mers mai sportiv - turata peste 9000 - 10000 fregvent - consum 8 %

  8. trebuie sa imi cumpar cauciucuri si oscilez intre Michelin PILOT ROAD 2 CT si Dunlop SPMAX ROADSMART. Din ce am citit Dunlop ii neutru si stabil cu aderenta buna, iar Michelin ii foarte manevrabil cu aderenta buna la rece si pe plaoie. Eu inclin catre Michelin, dar cica ii instabil in viraje si da miscari ciudate in ghidon.

    Cei care aveti Michelin ati sesizat asemenea comportament sau sunteti multumiti de cauciucuri?

    Multumesc

    Am michelin Pilor 2 road si foarte multumit . pe poaie le-am probat , intradevar aderenta foarte buna , mi-a alunecat spatele odata la o accelerare puternica intr-o depasire , dar consider ca era normal a aluneca . Aderenta cand cauciucul este rece .... eu cred mai bine zis ca Michelinul se incalzeste mai repede . Pe curbe intradevar apar ceva probleme la viteze mari si inclinari la limita . Am un prieten care a avut michelin pilot attach si acum are Dunlop ceva sport (sigur aceeasi categorie ) si este mai multumit de Dunlup , se inclina mai bine . Trebuie sa stii exact ce faci cu ele , daca conduci mai sport , mai turing , inclinari , franari , drumuri lungi etc ..... punele in balanta pe toate si fa alegerea cea mai buna

  9. DUMNEZEU SA-L IERTE ! DIN PACATE E VINOVAT 100 % . DEPASIREA UNEI MASINI CARE VIREAZA LA STANGA SE FACE PRIN DREAPTA . NOI ASTIA CARE MERGEM PE STRAZI TREBUIE SA INVATAM DIN GRESELILE ALTORA , IN CAZUL ASTA INVATAM DINTRO GRESEALA FATALA . GRELE SUNT VESTILE DE GENU ASTA , SPERAM NOI TOTI SA REALIZAM CA NU TREBUIE SA NE INCANTE DOAR VITEZA .

  10. Pe mine unul m-a intalnit! O noua cunostiinta in lumea moto pt mine. Iulian nu uita sa dai un semn cand ajungi in C-ta.

    Frumos la Predeal, stunt show-ul, concertele si ce a mai fost pe scena 2 (cunoscatorii stiu de ce).

    Bafta si sa ne vedem, cine-o putea, la Buzau!

     

    mi a facut placere sa ne cunoastem , pacat ca am stat de vorba doar 10 minute . Dar la Buzau sigur vin ! poate ne intalnim de inainte mai multi VFR isti .... SI FACEM O INTRARE .... MARFA !!!! CE ZICETI ? intalnirea e 7 - 8 august

    Mesaj completat

    Intrunirea a fost super , Sambata , ca Duminica plecarile au fost super . Duminica am plecat din Predeal pe la ora 13 si am luat-o spre Focsani pe intorsura Buzaului , un drum foarte bun si remarcabil pentru viraje si peisaje . Din pacate dupa ce am trecut de Nehoiu a inceput o ploicica .... care a durat vreo 20 km ..... apoi a inceput o torentiala , de care nu am putus sa ma ascund si am luat hotararea sa merg in continuare . Problema a fost ca pana la Focsani nu s-a oprit ploaia .... torentiala .... pe langa faptul ca in costumul meu de piele aveam apa .... unde nu aveam apa !!! VFR ul meu si a italianului Franco s-au comportat exemplar , in special cauciucurile Michelin pilot road 2ct care nu a alunecat absolut deloc , binenteles in viraje nu am avut mai mult de 60 la ora in conditii de viraje largi , cu o singura exceptie unde a derapat usor spatele la o depasire pe care am fortat-o . Pe ruta Buzau - Focsani am prins ploaia ce-a mai ploaie , la care nu avea rost a ma opri pentru ca nu se intrevedea nici o bucatica de soare si oricum nu aveam posibilitate de a ma usca . Viteza maxima cu care am mers 110 km/h cu accelerari - dezaccelerari foarte lente pentru a nu brusca roata spate turatii intre 4000 si maxim 6000 .

    In rest a fost o aventura pe cinste ...... Nu doresc la nimeni sa prinda ploaie , dar daca ma gandesc mai bine a fost o aventura pe cinste ;)))

  11. are cineva idee de unde fac rost - cumpar o cheie de intins lantu pentru VFR 800 din 2000 ? am cumparat o fara trusa de chei motoreta si am ajuns la capitolul , intins lant . Surpriza e ca nu am cheie de intins. Astept disperat sugestii . Multumesc!

  12. Daca rămâi în mijlocu' nicăieriului, cu un patent, o Âşurubelniță Âşi o trusă de chei, în principiu poți repara o dacie pe carburator, dar dacă rămâi cu un autovehicul, la care, aproape toate funcțiile sunt asistate electronic, nu cred că poți să faci multe cu sculele de mai sus.

    AÂşa Âşi modelele de vfr. Părerea mea, nu dați cu bota cei cu modele de după 2000 la care distribuția e pe lanț, e că practic s-a întrerupt tradiționala caracteristică a vfr'urilor de dinainte, mieunatu ăla specific făcut de pinioane, Âşi simplitatea lor. Acum sunt cu catalizatoare, sonde lambda, injectoare, ori, cu cât sunt mai multe sisteme creÂşte proporțional Âşi probabilitatea ca ele să se defecteze.

    Am văzut pe forumurile externe, vfr-uri, din generația 90-97, cu peste 200 000 de km, fără reparații majore.

    Adevărul e că sunt atrăgătoare cele noi, stau bine la capitolul optic, dar personal nu aÂş opta pentru una.

    Sunt curios la câți km trebuie schimbate injectoarele, sau lanțul de distribuție la astea de după 2000.

    la cat se schimba nu stiu , dar cat costa ..... cu siguranta costa 5700 lei o distributie de Honda VFR .... dar sunt sigur ca nu pica oricum .

  13. Off Doamne, urate momente..

    ON: Eu m-am bagat la scorpion auto, eu sunt multumit si chiar recomand celor care inca nu s-au inscris pana acum la o scoala pentru categoria A!

    mister ..... adevarata scoala incepe dupa ce obtii permisul de conducere , lasa laudele ca ce faci la scoala este doar sa ti pastrezi echilibrul pe doua roti si sa faci niste jaloane . ATAT ! ai sa vazi in trafic cate ai de invatat . momentan pune si invata cartea . E CEA MAI IMPOTRANTA ! SI CEA MAI IGNORATA !

  14. in legatura cu accidentul de la Vidra... am auzit de el, dar niste detalii mai amanuntite, cine-i baiatul, ce mobra avea, de unde este, ce a patit... se poate??? ;)

    Mesaj completat

    eu atat am aflat: La data de 1 iulie 2010, orele 18.50, pe D.N.2D, km.34+200 m, în localitatea Vidra, B. Cristian, de 25 ani, în timp ce conducea motocicleta marca Honda, a executat manevra de depăÂşire a autoutilitarei marca Dacia 1307, ce se deplasa în aceeaÂşi direcție de mers Âşi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mitsubishi care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a lui B. Cristian, care în prezent se află internat la o unitate medicală din BucureÂşti. Cercetările sunt continuate de polițiÂşti în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului!!!

     

     

    sau

     

     

     

    Fiul judecatoarei de la Tribunalul Vrancea Aneta Bordea a suferit un grav accident rutier la Vidra. Aseara in jurul orei 19.00, in timpul unei depasiri neregulamentare, Cristian Bordea in varsta de 25 de ani a intrat cu motocicleta intr-un autoturism care circula regulamentar. Cele doua vehicule au fost puternic avariate iar tanarul motociclist a ajuns la spital!!!

     

     

     

    Asfalt uscata fara asemenea evenimente neplacute!!!

    eu nu stiu cum s a produs accidentul , dar pot spune cu exactitate ca era primul sau drum cu motocicleta care tocmai o cumparase cu o zi inainte .

  15. propun o intalnire pe aceasta tema , nu stiu exact cum v-a decurge aceast subiect , detin sala pentru asa ceva , ne putem apoi intalni si la anumite intervale , mai precis la scoala Melinteanu . Propun prima intalnire sambata 03. iulie ora 16 , apoi sper sa urmeze plimbarea .... astept comentarii si sugestii pe aceasta tema . Chiar daca nu ne cunoastem e o oportunitate de a schimba din pareri , a organiza unele activitati de cunoastere in profunzime a artei motociclistului.

    ASTEPT PROPUNERI .... 3 IULIE 2010 ORA 16

×
×
  • Creează nouă...