Sari la conținut

Nevers

INACTIV
  • Număr conținut

    75
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Timis
  • Motocicleta
    caut Transalp 650

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Suzuki DR 650 RSE

Nevers's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nevers

    R.I.P SABINRACE

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace... Sincere condoleante familiei. O moarte stupida as zice
  2. Las' ca'i bine! Eu nu trag chiar asa de el. Am dat bani buni pe el. Am luat si imprumut destui ca sa il pot cumpara. A fost visul meu implinit (din multele avute si putinele implinite). Am fost cu el pe munte pe Padesu in vara (ati vazut pozele) trasee destul de grele dar nah. Nu cred ca as avea curajul sa experimentez pe el mai ales ca inca strang bani sa il achit. M'a durut sufletul cand l-am scapat si am spart carena. Si acum smirglui la ea P.S. daca tot suntem amandoi din timis te invit la vara sa dai o tura cu noi pe Apuseni . Va fi superb o sa vezi
  3. Hahahaha! Nu's eu bun mecanic, dimpotriva (dupa cum s-a vazut si prin posturile anterioare), dar daca mi-ar fi spus unu' ca DR-ul poate sa mearga cu segmenti de tractor l-as fi batut cu PARU'!!! Bravo omule, da' stiu ca esti inventiv. Ce nu face cineva din dragoste si pasiune? Sa ai noroc sa te tina cat mai mult si tine-ne la curent;).
  4. M-am speriat... se poate. Nu's tanar, da' nici batran. Anul asta schimb prefixul 2 cu 3. Am motocicleta doar din vara trecuta si e prima pe care urc si imi apartine (adica nu e a a unui prieten) deci tin la ea... ca la PRIMA motocicleta. Acum sigur, mi-am dat seama ca am avut o problema minora (si ma bucur ) dar daca nu m-am intalnit cu ea (nu am avut cum) sigur ca nu am stiut sa ma descurc. Si inca ceva am observat ca in majoritatea unor astfel de probleme nu se explica problema cum trebuie si atunci este normal ca nu poti fi ajutat. Stiu ca si asa este greu... dupa ureche adica: imi bate aia, nu porneste din senin si altele fara a spune si imprejurarile care au dus la asta sau simptomele cat mai exacte. Asa sa dau un exemplu m-a sunat varu' la telefon: el"Ma' nu imi merge messu", eu"pai cum asa?", el"pur si simplu... imi scrie ceva acolo", eu"ce iti scrie?" el"naiba stie, da' scrie ceva de o eroare si nu ma lasa sa ma conectez. Am un virus SIGUR" (nu stiu de ce dar orice ar fi de fiecare data trebuie sa fie un virus... poate de la aviara, porcina si altele... psihoza nene). In fine dupa 20 minute de discutii degeaba la telefon m-am dus la el acasa si.... am constatat ca ii picase netul. D'aia nu-i mergea messengerul . Cam asa e peste tot Multumesc inca odata, sper sa foloseasca si altora topicul asta!
  5. Fratilor cu toate ca in saptamana asta m-au trecut toate transpiratiile (si de la impins dar mai ales de la ingrijorare) cred ca intradevar DR-ul nu-i facut sa stea:)). Am venit "suparat" de la lucru si mai hotarat ca niciodata sa fac ce am fost sfatuit pe forum. M-am dus la un vecin (si el motociclist... pe moment fara) si mi-a dat doua fire groase cu cleste pentru tras curent de la alte... (auto-moto)vehicule. Am scos motorul din garaj am pus firele pe bateria de la masina (cu motorul mergand) si pe bateria de la moto. Tacanitul ala era intradevar de la baterie... nu mai avea curent, cel mai probabil sau oricum tindea spre zero fiindca cum am luat de la masina a inceput sa invarta. Ehh... acuma motoru' rece si nepornit de atata amar de vreme (vreo luna jumate) am dat de vreo 6-7 ori (cand cu socul tras cand nu) cu mici pauze pana ce a inceput sa "tuseasca". Am simtit atunci ca o sa porneasca. Ei, apoi a pornit, am luat repede firele... dupa vreo 10 secunde s-a oprit. Cum bateria nu a apucat sa se incarce am repetat figura de vreo 3-4 ori si pana la urma nu s-a mai oprit. L-am lasat vreo 15-20 de minute pana ce s-a incins un pic in gol si apoi am dat o tura si am tras un pic de el asa de ciuda ca tare i-am mai simtit lipsa. Bineinteles ca in graba am uitat sa imi iau cagula pe sub casca (si am luat si casca de enduro) asa ca sper ca nu o sa am probleme cu dintii ca tragea ca naiba. Multumesc tuturor inca odata. Yuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu P.S. ca sa evit nelamuririle. Deci la inceput cand am vrut sa merg cu el dupa pauza aia mare a invartit cat a avut curent la baterie. In rest pe panta doamne-fereste... roata ca sania... adica franata patina intr-una, ce sa'nvarta... ) Chiar mi-a povestit un coleg de munca... frate'su are un chopper monocilindru de 250 (asa mi-a zis el), i-a murit bateria si l-a tras cu un aro si nu a vrut sa invarta deloc. Abia iin viteza a patra parca a zis ca a invartit ceva dar nu a pornit. A tras fire de pe bateria de la aro (nu stiu ce amperaj are dar oricum destul). Abia atunci a pornit-o! Edit: Multumesc si.... Yuhuuuuuuuuuuuuu inca odata!!!
  6. Fratilor cu toate ca in saptamana asta m-au trecut toate transpiratiile (si de la impins dar mai ales de la ingrijorare) cred ca intradevar DR-ul nu-i facut sa stea:)). Am venit "suparat" de la lucru si mai hotarat ca niciodata sa fac ce am fost sfatuit pe forum. M-am dus la un vecin (si el motociclist... pe moment fara) si mi-a dat doua fire groase cu cleste pentru tras curent de la alte... (auto-moto)vehicule. Am scos motorul din garaj am pus firele pe bateria de la masina (cu motorul mergand) si pe bateria de la moto. Tacanitul ala era intradevar de la baterie... nu mai avea curent, cel mai probabil sau oricum tindea spre zero fiindca cum am luat de la masina a inceput sa invarta. Ehh... acuma motoru' rece si nepornit de atata amar de vreme (vreo luna jumate) am dat de vreo 6-7 ori (cand cu socul tras cand nu) cu mici pauze pana ce a inceput sa "tuseasca". Am simtit atunci ca o sa porneasca. Ei, apoi a pornit, am luat repede firele... dupa vreo 10 secunde s-a oprit. Cum bateria nu a apucat sa se incarce am repetat figura de vreo 3-4 ori si pana la urma nu s-a mai oprit. L-am lasat vreo 15-20 de minute pana ce s-a incins un pic in gol si apoi am dat o tura si am tras un pic de el asa de ciuda ca tare i-am mai simtit lipsa. Bineinteles ca in graba am uitat sa imi iau cagula pe sub casca (si am luat si casca de enduro) asa ca sper ca nu o sa am probleme cu dintii ca tragea ca naiba. Multumesc tuturor inca odata. Yuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu
  7. @Lupu am pus postul si pe "Service". Aproximativ aceleasi sfaturi si acolo. Am cumparat motorul vara trecuta cu bateria pe ea. In aproximativ luna lui decembrie cat a stat motorul am dat bateria jos si am pus-o in casa la caldurica. Am sa cumpar bujii noi si am sa incarca bateria ca lumea. Sper sa o ia. Multumesc de sfaturi.
  8. Fratilor, mi-a mai venit inima la loc. Pun bujii noi si incarc bateria ca lumea. Sper sa aveti dreptate. Multumesc de raspunsuri.
  9. pai eu le-am curatat cat de cat prima oara cand am desfacut-o... unde mai pui ca una dintre bujii e nou-nouta... Nu cred ca asta ar fi cauza dar cu maine dupa ce vin de la lucru o sa mai fac odata... asa ca sa fiu convins ca am facut-o bine.
  10. Salut fratilor. Va cer si eu ajutorul intr-o problema fiindca atat eu cat si cei pe care i-am chemat sa se uite am ajunds la capatul cunostintelor (ale mele tind spre zero da' na'... ceilalti se stiu si cam degeaba). Pe la sfarsitul lui noiembrie m-a pus naiba si mi-am bagat DR-ul la iernat. Acum vreo cateva zile profitand de vremea frumoasa am zis sa ies la o tura cu ea... Credeti ca a vrut sa porneasca? Da' de unde... Motorul il invartea dar degeaba. Acuma drept este ca imi pornea mai greu si inainte. Invartea de 5-6 ori si poi isi dadea drumul... asta chiar si dupa o pauza de doar o ora. Ei aproape ca mi s-a dus bateria. Atunci i-am dat drumu' pe o panta... tot nimic. I-am mai dat odata... nimic! Am reincarcat bateria si i-am dat din nou drumu de pe un deal. NIMIC!!! Am dat bateria jos si am chemat peste vreo 2 zile un prieten care se pricepe cat de cat. Vine omu... masuram cu ampermetru. Precizez ca am model din '93 RSE, doua bobine si doua bujii pe piston. Bobinele primesc si dau curent dar intr-o bujie vine doar cand vrea. Imi zice ca s-ar putea sa fie din CDI (CDI-ul la mine e montat in stanga farului nu sub sa cum ar fi clasic). Chem pe altcineva... sa fiu sigur ca e CDI-ul nu de alta ca totusi e ceva bani si sa nu-i arunc degeaba pe fereastra. Vine omu' iar desfacem carene, rezervor, masuram. Ei de data asta se intampla si altceva. Mi se aude si un fel de tacanit sub carena mica din stanga sub sa. Un fel de releu din ce am inteles eu. Ei si acum faza ciudata. Cand tacane releul imi vine scanteie ca lumea pe ambele bujii, apoi cand o ia electromotorul si invarte imi vine doar pe una si mai slab. E de la releu? E de la electromotor? E de la CDI? Poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. Spuneti-mi va rog fiindca daca se poate rezolva nu as m-as mai duce in service sau la reprezentanta (??!!!). P.S. am pus postul asta si la tourin/adventure Suzuki DR 600/650/BIG750/800 in speranta ca ori aici ori acolo voi gasi raspunsurile pe care le caut. Daca moderaorii considera dublu-posting rog sa stearga unul dintre ele.
  11. Salut fratilor. Va cer si eu ajutorul intr-o problema fiindca atat eu cat si cei pe care i-am chemat sa se uite am ajunds la capatul cunostintelor (ale mele tind spre zero da' na'... ceilalti se stiu si cam degeaba). pe la sfarsitul lui noiembrie m-a pus naiba si mi-am bagat DR-ul la iernat. Acum vreo cateva zile profitand de vremea frumoasa am zis sa ies la o tura cu ea... Credeti ca a vrut sa porneasca? Da' de unde... Motorul il invartea dar degeaba. Acuma drept este ca imi pornea mai greu si inainte. Invartea de 5-6 ori si poi isi dadea drumul... asta chiar si dupa o pauza de doar o ora. Ei aproape ca mi s-a dus bateria. Atunci i-am dat drumu' pe o panta... tot nimic. I-am mai dat odata... nimic! Am reincarcat bateria si i-am dat din nou drumu de pe un deal. NIMIC!!! Am dat bateria jos si am chemat peste vreo 2 zile un prieten care se pricepe cat de cat. Vine omu... masuram cu ampermetru. Precizez ca am model din '93 RSE, doua bobine si doua bujii pe piston. Bobinele primesc si dau curent dar intr-o bujie vine doar cand vrea. Imi zice ca s-ar putea sa fie din CDI (CDI-ul la mine e montat in stanga farului nu sub sa cum ar fi clasic). Chem pe altcineva... sa fiu sigur ca e CDI-ul nu de alta ca totusi e ceva bani si sa nu-i arunc degeaba pe fereastra. Vine omu' iar desfacem carene, rezervor, masuram. Ei de data asta se intampla si altceva. Mi se aude si un fel de tacanit sub carena mica din stanga sub sa. Un fel de releu din ce am inteles eu. Ei si acum faza ciudata. Cand tacane releul imi vine scanteie ca lumea pe ambele bujii, apoi cand o ia electromotorul si invarte imi vine doar pe una si mai slab. E de la releu? E de la electromotor? E de la CDI? Poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. Spuneti-mi va rog fiindca daca se poate rezolva nu as m-as mai duce in service sau la reprezentanta (??!!!).
  12. Dumnezeu sa-l odihneasca! Pacat de tineretea lui, de viata pe care o avea in fata. Si sper ca fata si baiatul celalalt sa-si revina...
  13. Frumoasa ideea. Imi place si nu cred ca sunt "ipocrit" prin asta ) Intradevar sunt endurist. Prin asta intradevar poluez. Este hobby-ul meu la fel cum al altora este sa impuste animale nevinovate, sa pescuiasca, sa joace la ruleta etc etc. Intotdeauna am fost de parere ca fiecare barbat (ca sa nu fiu acuzat de discriminare sau misogism) si chiar si femeile, isi are nebunia lui! Mai multe sau mai putine defecte sau calitati dar dintre ele una se evidentiaza in mod clar si aceea este nebunia sa. Poti face ceva impotriva hobby-ului? NU! Este o boala, un drog ce te macina din interior, simti cum adrenalina iti pompeaza in vene fie ca astepti cerbul in bataia pustii, numarul la ruleta, urmatoarea curba pe circuit sau urci o panta pe munte cu motorul fie ca e plina de noroi, pietroaie sau gropi. Ce putem face in caz ca placerea noastra suprema devine supararea altora (in cazul nostru unii oameni, animale si natura in general? Doua variante: 1. RENUNTI (ceea ce nu prea e cazul) 2. Incerci sa reduci acele suparari prin aplicarea regulilor enumerate mai sus si pe care ne le mai spun inca odata. In general ele tin de bunul simt al fiecaruia. Cand acesta este inexistent atunci este o problema si din cauza unora sufera toti. Pentru ca niciodata nu s-a intamplat sa se tina cont mai mult de faptele bune decat de cele rele. Chiar daca trec 4 grupuri de enduristi linistiti vine al 5-lea care sfideaza orice regula si atunci oamenii (majoritatea) isi formeaza parerea (din pacate) dupa cei "rai". In fine, nu suntem aici sa facem morala:D dar in concluzie cred ca daca fiecare ar incerca sa respecte acele cateva reguli cred ca natura si ceilalti oameni ar avea mai putin de suferit, ne-ar oferi mai multe si cred ca fiecare dintre noi ar fi mai multumit de sine.
  14. Foarte frumoasa excursia. Peisaje superbe si sa vezi asemenea motoare de 2xx kg prin locuri unde se intra cu caprite usoare Va doresc la cat mai multe asemenea iesiri!
  15. Mda.... multam ca mi-ai adus aminte. Inca nu am alipit carena Oricum mai e programata una doar ca inca nu e sigura data. Poate o sa mergem pana la Ruschita atunci... mai vedem. Stii ca ce este neprevazut iese cel mai bine
×
×
  • Creează nouă...