Sari la conținut

ReluOlaru

Membru
  • Număr conținut

    43
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ReluOlaru

  1. Aveam un bun prieten Sile ( fratele emiliei, Domnul sa-l odihneasca ) care avea o jawa de 175. Intr-o zi eram la ei si i-a zis fratelui cel mic sa-i deschida poarta sa iasa din curte. A ambalat-o si.... a disparut. In spatele lui era beciul cu chepengul deschis si a nimerit fix in beci ! Saracul a scapat ( daca-mi aduc aminte bine ) numai cu o coasta rupta si citeva julituri.
  2. Unii o luau cu spatele contrar vointei lor ...
  3. Of, of, mai dane.... nu a existat jawa ruseasca, ci numai jawe aduse de la rusi. Diferenta era la vopsea, tobe ( daca-mi aduc bine aminte ), si la aripi, care la cele facute pentru piata din Rusia erau vopsite. Prima jawa modelul nou a fost adusa de o mare cintareata romanca ( nu-i dau numele ) care statea pe Dorobanti, cinta des in urss si a adus-o special pentru vinzare. Intimplator eu am aflat de ea. Ulterior au mai adus si altii tot de acolo. Import direct a facut mai tirziu si militia pentru echipajele din provincie ( citeva, nu multe ).
  4. Eu am inceput chiar mai jos, adica cu o capra ! Honda mea de 400 ( CB-N care mai merge si azi ) a venit dupa 1 capra, 2 mobre, 1 CZ 175, MZ TS 250/1 si Jawa 350 ( eu si Dan Nastase am avut primele jawe modelul nou din buc. ). Honda mea a venit in '82, a fost prima japoneza noua din buc. si a fost initial argintie. Dupa accidentul de care am amintit citeva posturi mai inainte, a tebuit sa o fac rosie pentru ca rezervorul a fost indoit rau si nu a gasit tata afara decit rezervor rosu.... Si cum tot ce e vopsit pe moto se vinde gata vopsit, a trebuit sa-mi ia si capace laterale + codita tot rosii. Aripa fata mi-a vopsit-o Tibi in negru mat si n-am mai schimbat-o. Oricum argintie a stat doar 1 luna pentru ca accidentul l-am avut cind eram inca in rodaj. Honda care a ajuns la Fane si ulterior la Gigi blanarul, a venit mult mai tirziu si era intr-adevar un model deosebit. A mea a fost o clasica. Mesaj completat Cam asa arata Mesaj completat Inainte de Honda mea, mai erau in buc. : yamaha 200 , yamaha xs-400 a lui Alexei Florescu cumparata second din Germania dar modelul de 27 cai care a ajuns ulterior la Tibi, si un CX-500 tot second a unui baiat de la arhitectura, imi scapa numele. Ulterior ( pina in revolutie ) au mai aparut in buc.: honda lui doru 500 XLR, inca un CX-500, o honda CBX-650 adusa tot de Alexei, un kawasaki 650 a lui zaharel, un suzuki 550 in 3 cilindri/2 timpi nu mai stiu modelul, honda de mai sus, si parca cam atit. Misto a fost cind a primit Doru honda lui... A primit o cutie de carton in genul celor in care se livreaza plasmele. In afara de motor pe cadru, toate piesele erau in cutia aia pe linga cadru, fiecare ambalata frumos. Un fel de lego... Am muncit 2 zile sa o asamblam
  5. Ivane asa e cind esti tinar. Dar cind te mai "coci" si ai 2 copii acasa ( ai mei au 2 si 7 ani ) iti spun eu ca devii mai atent la ei decit la orice altceva. Nu vrei sa stii ce simt cind vad motoarele in jurul meu, sau cind ma mai dau cu cite unul. Invariabil, dupa fiecare plimbare cu un motor, citeva zile ma gindesc serios sa-mi iau din nou. Dar cind ajung acasa si vad cum imi sar copii de git, zic in sinea mea "mai tirziu cu moto"... Daca aveam copiii mari era alta situatie. Dar am fost "golan" si m-am insurat tirziu.... Dupa ce vor creste, poate voi fi linga voi din nou si pe 2 roti. Pina atunci ne mai vedem la un suc, agapa sau ce o fi. Voi pe 2 , eu pe 4 roti. Doamne ajuta !
  6. Viorele, bine ca ai scapat, si sa te faci bine cit mai repede. Aceleasi ginduri le-am avut si eu acum 2 ani cind am vrut sa cumpar ( cumparam, eu si frate-miu ) din nou moto. Amindoi am ajuns la concluzia ca in momentul asta ( cel putin pentru noi care avem copii mici ) e mult mai important sa putem avea grija de ei si sa fim aproape de famile. Pe linga faptul ca mersul pe 2 roti este el insusi periculos, circulatia dementa din ultimii ani si inconstienta celor de la volane si ghidoane ne-au facut sa preferam siguranta considerabil mai mare a conservei. Pentru cei fara copii poate fi greu de inteles, dar daca ii ai, nu exista alta grija mai mare pentru tine decit sa poti sa-i ajuti si sa-i cresti. Ori daca da peste tine un papucist, taximetrist, vitezist, sau oricare sofer sau motoretist tupeist sau inconstient, ce faci ? Cine duce copilul la gradinita, sau in parc ? Cine iti ajuta nevasta la treburila casei ? Nu mai vorbim de drumurile la spital sau doamne fereste sa fie mai rau.... Dan m-a "dojenit" pentru faptul ca nu mai am moto si citeva posturi inainte mi-a urat atit mie cit si fratelui meu sa ne laum din nou. Iti multumesc din suflet, dar cu tot dorul nostru ( inca foarte mare !! ) pentru moto, cred ca vom ramine conservari. Dane, crede-ma ca nu ne e usor, mai ales dupa zeci de ani si 4 anotimpuri/an petrecuti pe 2 roti ( si aproximativ 20 motoare ale noastre ! ) sa renuntam. Insa, uneori in viata, prioritatile se schimba cerind si sacrificii.
  7. Imi aduc aminte in perioada grea cu benzina, plecam la mare cu benzina de rezerva in bidoane de ulei mobil de cite 1 litru pe "elefant". 5 litri sa fiu sigur ca ajung... Dupa accidentul ala nasol, fiind cu o mina operata si in ghips, m-a ajutat Doru sa fac motoru: indreptat jambele strimbe la atelier la tatal lui "bujie", carat fiarele cu triumph-ul lui, reparat pompa de frina, Tibi mi-a rezolvat aripa fata, etc.... Si cind mi-au scos dupa 1 luna ghipsul si firele, in sec 2 eram pe moto ! Degetele de la mina stinga nu le puteam indoi ( avusesem 1 deget smuls ), dar trageam ambreiajul din brat si am mers din momentul ala din nou zilnic ...
  8. Apropo de grija "lor" pentru motoarele noastre, imi aduc aminte cind am avut un accident destul de nasol ( doru stie foarte bine ) militia a ajuns la locul accidentului instant ! Dar nu de grija mea, ci fusesm dat prin statie de generalul "N..A" sa fiu oprit dupa ce-i "crosetasem" pe la universitate dacia neagra in care era. Pe ala il f-tea grija de unde am eu japoneza ( era prin '82 ) si a trimis un echipaj dupa mine, care m-a gasit - din pacate- infipt intr-o dacie 1100 citeva sute de metri mai departe. Dacia intrase pe contrasens... Mesaj completat Asa e dorule. Simion, Silitra, Relu Gladoveanu, etc.... niste oameni deosebiti !!!
  9. Corect ! Ne goneau pur si simplu cind ne intilneam. Schimbam saptaminal locul, veneau sa noteze numerele si ne "imprastiau". Sau ma rog, asa credeau ei....
  10. Radare erau, si ramineai fara permis instant. Daca opreai ...
  11. Erau alte vremuri, de neinteles ( poate ) astazi pentru multi. Eram o gasca de "prieteni" in primul rind, unde nu conta ce motor ai. Pleacm la munte, mare, mobre pe linga cehesti, nemtesti, rusesti, japoneze, etc.... Au fost situatii cind faceam 2 zile pina la mare din cauza penelor de cauciuc sau schimbam ambielaje la mobre in santz si nu se supara nimeni ca intirziem sau dormim in cimp. Bagam motoarele la iernat numai cind oprea ceasca circulatia, etc, etc, etc......... Mesaj completat Iar taximetristii erau chiar prietenii nostri...
  12. Era periculos rau ! Asa-s astia mici, RAI ! Mesaj completat Dorule, mai adauga ceva: NU bagau motoarele la iernat din octombrie ... Dane, cum era pe zapada an de an ?
  13. Pe piticu cu minimobra nu l-am prins...
  14. Dorule, identifica si tu pe mustacios, ca-s curios.
  15. Dane, Eu NU pot face parte din asociatia asta pentru ca nu mai am motocicleta. Si chiar daca o sa-mi iau in curind, prefer sa ma vad in continuare cu prietenii de 2 roti si sa nu ma complic justificind nu stiu cui ce am facut, cit am mers, unde , cum, etc.... Scuza-ma, dar mi se pare cel putin o copilarie Nu ma intereseaza trese, lauri, TV, reportaje, etc... Ce ma intereseaza e sa-mi vad in continuare prietenii, si-i voi vedea si fara "asociatii".... Imi pare sincer rau ca ai avut probleme, dar asta nu inseamna ca poti veni cu citeva zile inainte de eveniment sa-l dai peste cap. Ori intrai pe net citeva minute in ultima luna si propuneai altceva, ori lasa-l asa cum s-au chinuit altii timp de citeva saptamini sa-l faca. In ultima instanta, nu-ti convine, nu vii ! Sau poate intilnirea asta aprtine "asociatiei" si-mi ceri talon la intrare ? Daca-i asa, macar spune-mi sa stiu ca n-am ce cauta acolo, sa nu bat 600 km aiurea.
  16. Parerea mea e sa va hotariti repejor in privinta intilnirii, adica daca se va mai tine saptamina viitoare sau nu. Cum nu mai suntem liceeni si avem familii, un program pentru un week-end lipsa de acasa, se planifica cu ceva timp inainte. Astept hotarirea voastra. Dane, poti fi mai explicit ?
  17. Mie mi se pare super misto. Toata stima pentru efortul depus !
  18. Poate n-o sa ploua totusi.. http://www.accuweather.com/world-forecast2...NA&metric=1
  19. Personal Mobile Radio, adica walkie talkie in norma europeana. E bine sa le avem la noi fiind destul de multi. Nu ne mai plimbam sa batem la usile camerelor, sa ne cautam, etc....
×
×
  • Creează nouă...