Sari la conținut

exxocet

Membru
  • Număr conținut

    0
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

exxocet's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. CONSTANTA Buncar Portul Tomis, zona statuie Mihai Eminescu. Se observa si o canalizare, ce e posibil sa fi servit ca gura de acces in cele doua buncare. Buncar Cazino. A se observa zona dreptunghiulara ce a fost zidita ulterior, probabil gura de tragere. Buncar Str. Traian. "Intrarea este libera" Zoom buncar Str. Traian. Nu eram "de scandal", asa ca nu am incercat sa explorez interiorul, se poate intra doar de-a busilea. Gunoi, fecale si, cand s-o raci vremea, probabil si ceva boschetari. Alta cazemata in aria Str. Traian - Port. Zona este impanzita de astfel de constructii.
  2. Cred ca ai dreptate, exista o gura de canalizare pe faleza, chiar in dreptul celor doua cazemate aflate la nivelul marii. Am auzit ca au incercat prin anii 50' sa le bubuie, dar s-au lasat ca " no chance"; acum nu stiu daca e realitate sau fictiune, insa privid la tesitura zonelor de imbinare poti deduce grosimea zidurilor - erau foarte, foarte solide, cred ca interiorul nu e mai mare de 1,5 m. Intre blocurile din Faleza Nord sunt o multime de buncare, si stiu sigur ca cel putin unul e deschis. Asta inseamna ca e golit de orice accesoriu si plin de cacati si boschetari. Daca nu ma inseala memorie, imediat langa cap de linie 102 exista un buncar in care (sau pe care) s-a deschis un mic bar. E plina zona de astfel de structuri, la 300m (pe langa piata) de barul asta exista o parcare pe acoperisul unui astfel de buncar, in interior banuiesc ca locatarii au facut o magazie. Chiar si buncarul din ultimele mele poze e deschis (ori era, greu de zis ca e acoperita de vegetatie), am intrat putin inauntru, dar trebuia facut mersul piticului. Are un "hol" dinspre intrare in capatul celelalt, din care pleaca camarute dispuse simetric in stanga si dreapta. Buncarul de pe Str. Traian, din dreptul statuii a stat desachis mult timp, acum exista niste traverse usor de indepartat, asa cum ai mentionat si tu. Probabil au fost instalate pentru a indeparata boschetarii si copii ce isi pot rupe gatul pe acolo. Chestiile astea ar trebui cercetate serios, nu atat ca "mister si oroare", ci mai ales dpdv istoric. Fotografiat, filmat, planul structurii etc. Evoca ultimele timpuri de existenta decenta a Romaniei, cand tara asta insemna ceva, iar prostia si marlania nu erau notiuni de importanta nationala. De scufundat in forturile inundate (deliberat) din jurul Bucurestiului - NO WAY! Chiar si cu echipament de scafandru, un amator are mari sanse sa isi lase ciosvartele pe acolo. Te scufunzi intr-un spatiu inchis, necunoscut ca arhitectura, si cu vizibilitate zero. Ai mari sanse sa nu stii pe unde sa te mai intorci. Seamana cu scufundarea in epave, doar ca e vizibilitate mai mica ca e plin de mal. Daca intr-adevar se doreste a se vizita nivelurile inferioare ale acelor structuri e mult mai simplu sa iei un generator, doua pompe si intr-o zi ai scos toata apa. Sigur, asta necesita organizare si ceva mai multi bani decat scufundarea cu paiul, dar e infinit mai sigur. In plus vezi ceva, poti fotografia ceva, daca te scufunzi in apa te scufunzi degeaba, ca nu vezi nimic.
  3. Cele doua cazemate aflate in Portul Tomis, la nivelul marii. Ma fascineaza de ani de zile, mi-as dori sa pot filma in interiorul lor, au stat "sigilate" 60 de ani. Nu au "intrare", doar gurile de tragere, si acelea foarte mici, cat diametrul mitralierei. Sunt convins se intra in ele de undeva din cladirea Amiralitatii (fostul Hotel Carol I) ori printr-o gura de access/canalizare, ce probabil a fost astupata intre timp. Cazemata dinspre Cazino mai poarta vestigiile unui dispozitiv periscop ori gura de aspiratie a unui sistem de ventilatie. Inclin sa cred ca era vorba de un periscop totusi, cei din interior trebuiau si ei sa vada unde trag, nu? Sistemul, identic, in stare buna, se poate remarca in poza #4 ce prezinta cazemata din dreptul plajei Modern. Mai exista inca o cazemata in zona, este plasat chiar lipit de Cazino, sub terasa pentru formatie. Este partial zidita, posibil ca actualmente sa fie folosita ca depozit pentru Cazino. Daca mai functioneaza Cazino-ul, deoarece pare parasit si lasat in paragina.
×
×
  • Creează nouă...