Sari la conținut

paideus

Membru
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    SV
  • Motocicleta
    izh jupiter 3
  • Numar Moto
    1

paideus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. paideus

    Ij (izh)

    Are cineva condensator original pentru aprindere de 6v ? Daca da spuneti-mi citi microfarazi au ca din teorie stiu dar nu am vazut alb pe negru scris pe nici unul.
  2. paideus

    Jawa

    Si eu vreau sa pun aprindere electronica dar pina atunci mi-ar fi de mare ajutor daca te-ai uita in capatul de sus al condensatorului( se vede in fotografie ) sa-mi spui ce scrie acolo, repet ma intereseaza neaparat citi microfarazi are. Sau fa te rog o fotografie in care sa se vada bine ce scrie. Multumesc !
  3. paideus

    Jawa

    Spune-mi te rog citi microfarazi are condensatorul de la aprindere, este original ?
  4. paideus

    Ij (izh)

    Vlad Crisan amindoua bobine tb. schimbate, altfel va fi diferenta la aprindere.
  5. paideus

    Ij (izh)

    O bobina de dacie e ok.
  6. paideus

    Ij (izh)

    Are cineva o fotografie cu o cama de ij ? Am impresia ca la mine platinile stau prea mult in contact chiar daca am marit distanta la aproape 1mm. Contactele se incalzesc destul de tare desi condensatorii sunt noi.
  7. paideus

    Ij (izh)

    Rusii au facut lucruri trainice prin anii 70, sper sa reziste sirma din bobina de excitatie .Am facut o proba deja cu dinamul, si am reglat releul de 6 v sa scoata 12 v, si se cam incalzeste si nu cred ca va rezista. Despre dinam am auzit ca duce 12v... o perioada macar .Ideal ar fi alternatorul,dar pina atunci sper sa tina dinamul.Am sa pun si dioda. Multumesc pt raspuns. Daca mai sunt si altii cu dinam de 6v trecut pe 12v ii rog sa-mi spuna. Cele bune!
  8. paideus

    Ij (izh)

    Da vreau sa trec cu dinamul pe 12 v. Releul de dacie tb sa functioneze, pt ca de la alternator curentul este convertit in curent continuu prin puntea de diode si apoi ajunge la releu. Deci la dinam curentul este oricum continuu si merge direct la releu.Am auzit unii pe un forum englez "cossaks" daca nu ma insel ca au pus releu auto la dinam de 6v si scoate 12v functionind de ani bun. Problema mea este ca nu stiu cum sa fac sa nu se descarce bateria in dinam ca releul de dacie nu are conjunctor.
  9. paideus

    Ij (izh)

    Ajutati-ma sa adaptez un releu electronic de dacie de 12 v in locul unuia de 6 v de izh jupiter 3. Problema este ca nu stiu unde sa pun dioda ca bateria sa nu se descarce in dinam, si nici nu stiu de cit sa fie de 10 sau 20 amperi? Mesaj completat In concluzie trec pe 12 v cu dinamul.
  10. paideus

    Ij (izh)

    Pe termen scurt imi pun sperantele in dublarea condensatorilor altfel trebuie sa trec pe 12 v mai repede decit credeam. Cele bune !
  11. paideus

    Ij (izh)

    Sa inteleg ca prezenta sau lipsa unui condensator nu influenteaza scinteia la bujie ci numai durata de viata a platinilior ? La mine problema este scinteia la bujie nu e prea clara si tensiuna sistemului este de 7,8v masurat.Pt un sistem electric de 6v este ok.
  12. paideus

    Ij (izh)

    Gata am lamurit problema , la motoarele cu aprindere pe 6 volti condensatorii au in jur de 0,5 microfarazi. In concluzie daca pun in paralel doua condensatoare auto de 0,2-0,25 microfarazi voi avea in jur de 0,5mf. Cu cit farazii sunt mai multi bobina de inductie de incarca mai repede...sper . Multumesc tuturor pt. ajutor ! P.S. Abia astept weekend-ul, jar maninca farazii...toti pina la unul, ca m-au inebunit !
  13. paideus

    Ij (izh)

    Zidule , atunci mai am o problema : bujiile si fisele sunt de dacie si nici urma de rezistor . Ce e de facut ? stiu ca sunt bujii cu rezistor incorporat , dar pt 6v pe care sa le aleg ? E musai rezistorul ?
  14. paideus

    Ij (izh)

    Exact asta este problema nu am tensiune suficienta si scinteia nu e puternica . Mesaj completat
  15. paideus

    Ij (izh)

    Ma refer la condensatorii de pe dinam, am sa incerc cum zice Zidu cu 2 condensatori in paralel pe fiecare platina.Viorel bobinele le-ai lasat tot pe cele de 6v cind ai crescut voltajul la 12 ?
×
×
  • Creează nouă...