Sari la conținut

florinGSR

Membru
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de florinGSR

  1. Salut! Nu..GSR-ul s-a vandut inca de atunci. Cele bune!
  2. Cateva foto de detaliu si un pret nou:4500 negociabil; am nevoie de spatiu in garaj...a venit cea noua.
  3. Din motive de urgenta se reduce pretul la 4600 EUR. si foto.... ...usor negociabil
  4. florinGSR

    BURSA LOCALA

    Vand Suzuki GSR 600 k8, primul proprietar, inmatriculata iunie 2009, 19.000 km la bord, fara evenimente, impecabila optic si mecanic, multiple imbunatatiri:set ghidon Al negru, mansoane sport Al, crash pad-uri, toate Rizoma, set evacuare Akrapovici, titan, parbriz-semicarena original turing Suzuki(Germania), deflector suplimentar vant Puig,masca radiator originala Al(Germania),furtune frana inox Hell, amotizor directie proactiv Hyperpro, filtre aer/ulei K&N,pozitii LED,lampa far cu paladiu, suporti stand spate Puig;tinuta in garaj, consumabile schimbate la timp - imbunatatiri de peste 3000 EUR. La acestea se adauga componentele originale noi, inlocuite la cumparare: toba originala, ghidonul si mansoanele, parbrizul mic original. Motiv vanzare: inlocuire cu un model pentru peste 40 de ani, turing.Pret actual:4600 EUR. Relatii: encescuflorin@yahoo.com, telefon 0723550416. si foto...
  5. Telefon: 0723550416; prefer mesaje sau email; pot fi citite si se poate raspunde si ulterior; multumesc!
  6. Vand Suzuki GSR 600 k8, primul proprietar, inmatriculata iunie 2009, 19.000 km la bord, fara evenimente, impecabila optic si mecanic, multiple imbunatatiri:set ghidon Al negru, mansoane sport Al, crash pad-uri, toate Rizoma, set evacuare Akrapovici, titan, parbriz-semicarena original turing Suzuki(Germania), deflector suplimentar vant Puig,masca radiator originala Al(Germania),furtune frana inox Hell, amotizor directie proactiv Hyperpro, filtre aer/ulei K&N,tinuta in garaj, consumabile schimbate la timp - imbunatatiri de peste 3000 EUR. La acestea se adauga componentele originale noi, inlocuite la cumparare: toba originala, ghidonul si mansoanele, parbrizul mic original. Motiv vanzare: inlocuire cu un model pentru peste 40 de ani, turing.Pret:5000 EUR. Relatii: encescuflorin@yahoo.com
  7. Salut! Mansoanele Rizoma sunt excelent finisate, fiind confectionate din materiale de inalta tehnologie, iar gripul mie mi se pare excelent...evident trebuie sa porti manusi!! Personal am schimbat toata linia ghidonului si acum am alta motocicleta...ghidonul original era foarte greu si neergonomic pentru mine. Am un GSR 600 pe care am schimbat ff multe: tobe, protectii, furtune, filtre, parbriz, amortizor directie, anvelope etc.. Am pus pe ea numai nume consacrate...Nu regret...este alt motor acum...Evident totul are un pret....La mansoanele Rizoma vulnerabila mi se pare fixarea capatului...trebuie executata cu putina atentie pentru a nu se roti in gol sau a se slabi in mers. Recomand capetele cu greutate mai mare (cel putin pt, sport turing nacked) desi nu se compara cu cele originale la greutate, fiind din aluminiu. Mentionez ca si ghidonul cat si protectiile de motor sunt tot Rizoma...furnizorul a fost Dual Tours din Bucuresti; foarte seriosi( a se citi serioase doamnele cu care am corespondat pentru comanda).
  8. florinGSR

    Prezentati-va!

    Să o stăpânești sănătos Gică...frumos exemplar ...Panzer....o vedem ”pe viu” la primăvară pe drum. Florin
  9. florinGSR

    Accidente In Zona Gorj

    Ivan, te rog pune tu pe forum fotografiile cu Sorin de la întâlnirea de la Țicleni...sunt câteva, iar el este acolo...imi spunea în dimineța acelei zile prin SMS că speră să iasă soarele și să putem merge...azi ne gândim la el la trecut. Eu după ce am recitit mesajele din zilele anterioare cumplitului accident, de la si catre el, m-am pierdut cu firea, mai ales că niște personaje au intentat zilele acestea atâtea procese de conștiință celor care l-au cunoscut și care au mers alături de el pe motoare.Ipocriții!!!...și știm noi de ce!
  10. florinGSR

    Accidente In Zona Gorj

    Da Adrian! Prietenul nostru Sorin a plecat azi dintre noi în urma unui accident grav...a plecat pe motorul pe care l-a îndrăgit atât de mult. Se pare că un șofer inconștient a virat brusc în fața lui în timp ce el efectua o depășire...Soția lui era medicul de gardă de la urgențe...Suntem șocați și profund îndurerați....Sâmbătă am fost împreună la Țicleni la întrunirea motoveteranilor....Să-l odihnească Dumnezeu!
  11. Totul este asigurat de ei. Inclusiv anvelope noi fiind dealeri Dunlop...aceasta probabil pe bază de comandă dacă nu au pe stoc dimensiunile necesare. Eu am fost foarte mulțumit.
  12. Salut Ivan! În primul rând scuze pentru faptul că nu am putut răspunde la apelul tău de ieri. L-am văzut abia azi, din motive de "prins rău, rău cu treburile intelectuale"ş.a.m.d, dar şi din motivul mai multe rețele de telefonie, deci VF acasă...singur. Îmi pare rău pentru pățania ta, dar de ce nu vorbiți şi voi fraților, pentru că ne putem sincroniza dorințele şi astfel se pot găsi soluții mai "eficiente". Bunăoară să meargă un turism cu toate anvelopele de schimbat...fără alte costuri...Eu am mers singur şi mai încăpeau două rânduri, iar cei de la Vâlcea, pentru că se respectă şi îşi respectă şi clienții, la final spală vechile anvelope şi le şi ambalează în ceva corespunzător pentru drum. Cât despre prețuri, acestea sunt în limita celor practicate de celelalte (puține) firme specializate din țară, majoritatea aflate în Bucureşti. Ori decât un drum de Bucureşti, prefer chiar mai multe de Vâlcea, în funcție de cât de țin gumele. Din documentarea făcută de mine la Gorj, echipament dedicat pentru schimb anvelope, echilibrat roți moto la noi nu văd prea poponeataând. Şi i-am întrebat pe cei mai "tari" de pe piața noastră. Plus că mai trebuie şi ceva standuri (față/spate), ceva scule speciale ( cheia pentru axul față) şi ceva pricepere (care se dobândeşte în timp cu ceva minte ), mai ales la roți spițate. Iar la tipicul modest al comunității noastre locale, ca număr de membrii şi ca buzunare, nici o şansă de amortizat investiția...deci de ce să investească. Dar, cine ştie, poate apare vreun entuziast şi sparge piața...
  13. Salutare tuturor! Deşi nu m-am prezentat oficial pe acest site, numele de utilizator este elocvent pentru oraşul nostru, în care, din câte ştiu este un singur GSR negru. Ce m-a determinat să deschid acest topic a fost faptul că nu găseam răspuns la problema unde schimbăm anvelopele, dar mai ales unde le echilibrăm. Din discuțiile cu mulți dintre voi am aflat cu surprindere că de multe ori schimbul se face pe unde se poate şi mai ales cu ce se poate, dar şi că roțile nu se echilibrează ulterior. Personal am găsit soluția profesionistă destul de aproape de noi, la Râmnicu Vâlcea, intrând de pe centură şi trecând podul peste Olt la primul sens giratoriu, unde firma Gomm prin persoana de legătură Claudiu, rezolvă problema rapid şi de cea mai bună calitate, având toate dotările necesare dar şi priceperea cuvenită. Şi apropo, deşi am montat anvelope noi Michelin Power Pure (120/180), despre care se spunea prin reviste că nu prea au nevoie de echilibrare, chiar a fost nevoie de echilibrare, demonstrând acest lucru plumbii lipiți pe jantele motorului (din fericire nu prea mulți). Datele de contact le găsiți şi pe site-ul firmei pe net, costul unui schimb complet fiind de 120-130 lei în funcție de gazul ales pentru umplerea pneurilor, la recomandarea lor eu optând pentru azot (5 lei/pneu) pentru considerente de menținere constantă a presiunii chiar când temperatura exterioară şi cea a pneului sunt crescute. Firma este uşor de identificat, deasupra acesteia fiind fixat un dirijabil mare inscripționat GOOD YEAR, vizibil pe partea stângă la capătul podului. Vorbind despre gume, la întoarcerea de la Vâlcea am avut impresia că merg cu o altă motocicletă, aderența şi manevrabilitatea fiind incredibile. Pneul de comparație a fost Bridgestone BT014, hypersport. Acest fapt m-a făcut să chibzuiesc din nou la calitatea unor dotări de serie ale motoarelor noastre şi la recomandările constructorilor. Aici am mers pe recomandarea fabricantului de anvelope premium Michelin şi confirm calitățile descrise de acesta cel puțin pentru stradă, recomandând tuturor posesorilor de sportive, sau sport-turinguri, gumele menționate. Sper să vă fie de folos aprecierile mele. Asfalt uscat şi numai bine!
  14. Mulțumesc pentru informații Âşi sfaturi...Am dus GSR-ul la service-ul firmei de la care l-am cumpărat : Sara Motors TimiÂşoara. După diagnoza cu computer-testerul a reieÂşit că s-a ars ventilatorul de răcire suplimentară... cauza ????...Nu se Âştie...Apoi eroare la sistemul de injecție...cel mai probabil ca urmare a supraîncălzirii...Motorul a fost pornit Âşi i s-au schimbat lichidele esențiale...MeÂşterul Bobi spune că nu s-a întâmplat, din fericire, nimic grav, adică nu s-a 'puÂşcat garnitura de chiulasă...Voi vedea ulterior după cum va merge...Acum trebuie aÂşteptat motoraÂşul cu pricina. Sper să fie bine. Oricum, trebuie acordată mare atenție tuturor acestor aparente nimicuri tehnice, cu cât motorul este mai tehnologizat. Voi mai posta după ce voi face primele ture cu GSR-ul după eveniment. Mulțumesc tuturor Âşi...asfalt uscat!
  15. Salutări! Mulțumesc pentru întrebare! Nu am încercat vîrtos dar cînd am intervenit motorul funcționa, fără zgomote ciudate. Zgomotul la contactul scurt este asemănător celui din situația cînd rămîi fără benzină. Sună altfel inițierea injecției. Altfel vizual motorul nu prezenta scurgeri, lichidul fiind evacuat cel mai probabil prin supapa care este drenată jos, sub motocicletă, întrucît acolo am constatat că era împrăștiat. În schimb atunci cînd apăs butonul de igniție, dispare simbolul CHECK și apare F1, clipind concomitent lampa roșie F1.
  16. Salutare tuturor! Vă cer un sfat sau mai mai degrabă încurajări, întrucât în această seară pornind GSR-ul pentru a mai încărca bateria ( nu îl pornisem de cca. două săptămîni), am constatat la un moment dat că am rămas fără lichidul de răcire, blocîndu-se ventilatorul de răcire suplimentară, la bord clipind martorul luminos F1 iar pe display la temparatură fiind afișat simbolul HI . Motorul este nou, K8, în garanție, avînd 4500 km la bord, făcuți în această vară, fără nici un incident. Nu l-am mai pornit și am semnalat deja incidentul vanzătorului SARA MOTORS Timișoara. Nu pot aprecia cîte minute a funcționat fără lichid de răcire(sau cu el scăzut dramatic) dar cînd am intervenit motorul mai funcționa. Precizez că am verificat nivelul lichidului înainte de pornire și era OK. La fel și cel de ulei. Electric totul este ok, indicatorul de temperatură indică temperatura în scădere, dar sunetul de inițiere a injecției este diferit-la punerea contactului. Aș ruga pe cei avizați să-mi spună părerea lor despre gravitatea avariei. Mulțumesc !
×
×
  • Creează nouă...