Sari la conținut

drares

Membru
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de drares

  1. Fara nici-o intentie de lauda - nici n-as avea de ce... - as zice ca "daca era alt tip de pilot". Repet, nu ca as fi eu un pilot foarte bun, doar ca nu cred ca toti cei care se urca pe o sportiva trag automat de gaz prin Bucuresti. Taximetristul cred ca este ok cu actele, RCA-ul din cate am inteles e la Omniasig, ceea ce suna mult mai bine decat m-as fi asteptat. Sa vedem finalizarea anchetei.
  2. Salut, eu sunt transalpistul zburator. In primul rand, multe multumiri celor de la fata locului, care au avut grija de motor si si-au facut timp si pentru o vorba buna. Conteaza tare. Pe langa asta, probabil la fel ca fiecare dintre noi, am cei mai buni si mai frumosi prieteni din lume. Dar asta stiam. Am avut o bafta porcina, ajutata si de mine, dar evident ca nu suficient, ca altfel as fi ajuns la birou, nu la spital. Accidentul l-a povestit mai sus obm. Algoritmul de Paranoia-mode care se activeaza cand ma sui pe moto a functionat corect, eroarea a intervenit la final, ilustrata perfect de zicala aia cu "nu zice hop pana...". Adica am vazut masina stand perpendicular pe o buna parte din banda 4 cu suficient timp inainte, am redus viteza, m-am tras mai spre banda 3, l-am avertizat sonor, estimand ca va pleca de pe loc si-mi va taia fata. Traficul era foarte lejer la ora aia, masina nu s-a clintit, eu comutand privirea alternativ de pe roata imobila a Loganului pe sofer. Aici ar fi o prima problema, nu am putut evalua 100% sigur ca soferul se uita sau nu la mine, imaginea fiind contre-jour. Dar roata nu a inceput sa se invarta si masina nu a plecat de pe loc. Pana cand mai aveam cativa metri... Avariile personale se rezuma la o contuzie la cotul drept, unde aveam protectiile gecii, si contuzii insotite de julituri la genunchi. Unde eram in jeans, exact conform schemei clasice in care se intampla sa mergi 3 zile din 300 fara genunchiere sau pantaloni cu protectii. De ce? De prost, desigur.
  3. Salut, anunt si aici ce am pus pe forumul transalp, poate ii e cuiva de ajutor: Am de donat o baterie Varta Funstart 512 011 012 (YB12A-A - da, e cu vent-ul pe stanga cum te uiti la ea). Am luat-o acum 2 ani si jumatate. Vara asta am avut o surpriza, dupa ce a stat mobra o saptamana si ceva neatinsa m-am trezit ca nu mai vrea. Completat cu apa distilata ca era spre minim, pus pe redresor (nu suficient, ca era de imprumut). Episodul asta a fost acum vreo luna si ceva. De mers, merge, azi (19.09) am dat-o jos de pe moto, pana acum am folosit-o zilnic. N-as pleca totusi cu ea in jurul lumii. O dau in Bucuresti, ca e complicat de trimis. O mai tin cateva zile, daca n-are nimeni ce face cu ea ma duc s-o predau.
  4. Din acelasi an de soi e si al meu. Nu alimentez din acelasi loc, dar in rest il intretin cu grija, asa cum a facut si fostul proprietar (de la care de altfel am primit un mega .xls cu istoricul schimburilor/interventiilor). Sincer, fiind si incepator, nu m-as fi gandit ca ar putea merge _mai_ bine, ca nu aveam nimic de reprosat. Dar a fost evident dupa inlocuire ca trage altfel.
  5. Ah, scuze ca n-am detaliat. Povestea arata asa: am constatat halul (crapaturi+cauciuc imbatranit) in care se gaseau membranele originale tot cu ocazia sincronizarii si a reglarii amestecului. Motorul pornea foarte bine si inainte, intr-adevar. Am ajuns la mecanic pentru ca bujiile aratau un amestec cam bogat si in plus - dupa cum este expresia consacrata - "dadea in nas" la accelerari bruste. Schimbarea a fost categoric sesizabila, reactioneaza mult-mult mai bine. Iar prin "in regula" ma refeream la faptul ca in cei 3.000 km facuti de-atunci si-a pastrat calitatile.
  6. La mine au fost schimbate acum 3.000 km; deocamdata totul e in regula.
×
×
  • Creează nouă...