Sari la conținut

hashu

Membru
  • Număr conținut

    178
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de hashu

  1. Am trecut acum pe la Republica si la prima intersectie spre morarilor era un kawasaky verde cazut si o masina de la timbark avariata ..baiatul era pe jos nu prea am putut sa vad prea multe deoarece m-am luat in gura cu un taximetrist nesimtit care spunea ca isi baga si isi scoate in ei de motociclisti. Baiatul clipea sper sa fie bine. Multa sanatate.

    Pentru incompetentii care nu stiu sa explice :)

     

    Eram cu masina si erau acolo 200 de masini ! Baiatul era cazut si am specificat faptul ca clipea ..smurdul era acolo.. mai erau acolo inca 3 motociclisti. Eu eram cu familia mea in masina si politistu urla la noi sa trecem. Cum ati fi putut voi sa opriti vreau si eu sa stiu sunt foarte curios. Multi destepti pe acest forum. Daca eram cu motocicleta logic ca opream dar in situatia asta nu aveam cum. Dupa ce ca eram suparat si ofticat se trezeste si un taximetrist sa isi bage si sa isi scoata..la cati nervi aveam ce ati fi vrut sa fac ? sa opresc in mijloc sa ma injure toti si sa imi iau si vreo amenda . Cat de "inteligenti" pot fi unii oameni.

    P.S.

    ce intelegi in primul post? cum este al doilea ?

    BTW :

    No hard feelings
  2. Cum sa vezi un motociclist cazut si tu sa pleci mai departe tu fiind motociclist... Tu la randul tau cum te-ai simti sa fi pe jos si sa nu opreasca nimeni sa te ajute...

     

    Lumea in care traim a luato razna ....

  3. Trebuiesc cateva lectii de la marii fotbalisti ... Te-a atins , te-a daramat , mai este si porc te vaicaresti un pic apelezii 112 si lai lasat fara permis :) in alte cazuri cu 2 - 3 lovituri si julitori poti sa scoti o dauna frumusica pentru tine cat si pt motoreta daca cunosti un service "bun" daca nu vrei asa ii tragi un pumn in oglinda si te opresti direct la politie sa dai declaratie ca tea acrosat unu cu oglinda.. altfel cu lichid rulmenti baston ... risti sa o patesti tu pe cale legala .... numai bine!

  4. 7 e prea mic ... 8 e prea mare ...

     

    Stii ce vorbesti ?

     

    Ia in calcul si u;leiul de schimbat la 5000km si filtrul.

    la ce te bagi frate in seama aiurea?

     

    Era vorba despre rr omu' a spus ca are un consum de 7 si mie mi se pare mic pentru rr... beliti ochii si pe urma comentati..

  5. eu zic ca esti nelamurit

     

    am doua sezoane pe 600rr, cand o schimb raman in gama honda...

    cel putin 15k de km...pozitia e deranjanta daca faci 400+ km pe zi

    cutia e buna, e honda, nu yamaha :D

    galagie in oala are, dar daca ii schimbi uleiul, si umbli la intinzator esti salvati

     

    consumul 7/100

    fac cam undeva la 100km maxim pe zi si in weekenduri undeva 200km consumul asta de 7 parca e prea mic eu am avut un cbr 600 f4i si aveam consum undeva la 8 eu merg un pic mai turat de obicei :) schimb undeva la 8-10k .

     

    App daca cineva de aici vinde mobra la un pret decent .. :) PM me

  6. multumesc pentru replay-uri...

     

     

    Salut, ia-ti si tu un 125 daca te pasioneaza consumul, parerea mea!

    Pastreaza-ti parerile pt tine...

     

    Head shot ...

     

    Eu m-am ferit de cbr 600rr ... ca auzeam chestii de oale ambreaj, cutie viteza ... 1-2 ...

     

    Apoi ... alege ce iti place cu .... inima ?!?!?!

     

    Daca te iei dupa consum ... nu te bucuri de ea . Oricum mai mult de 8 nu consuma nici un 600 Iar touring un 600 L4 cu toba si filtru OEM poate lua chiar si 5 . Asta daca functioneaza in parametri ... respectabili.

     

    Acum mi-as cumpara un cbr 600 rr ... 05 cu furca usd ... dar ptr traficul din Bucuresti ... cu ghidon inaltat ... nu semighidoane ... scot toba ... si ma deplasez. Treburi si touring. Cu o vitezana.

    daca consuma un 8 e bine eu am auzit ceva povesti ca ,consuma undeva la 10-12l/100km. Mersi pt info ..

  7. motorul era un suzuky GSXR 600 K7 .

    Pilotul e ok dar inca e in spital cu o cusatura in zuna claviculei si ceva julituri la genunchi. Viteza din cate stiu de pe la colegi (sunt coleg de munca cu pilotul) era cam 50 , coloana astepta la bariera de tren pusa, contrasesul era liber si conservarul cu toyota s-a trezit ca vrea sa intre in parcare.

     

    Din cate stiu mototorul are carenele dreapta muci, semighidonul dreapta indoit , radiatorul lovit.

     

    CONSERVARULUI DE PE TOPICUL ASTA: Si eu am masina (sport prietene,cu multi cai, nu Logan care are impresia ca daca il tureaza de ii sar pistoanele si fute ambreiajul la semafor imi demonstreaza mie ca el e mai tare) si motor si copil de 3 luni acasa - combinatia fatala nu - si vreau sa il mai vad in fiecare seara. Cu masina merg normal sau sport unde imi permite drumul, dar nu incomodez pe nimeni, nu port abtibild cu atentie la motociclisti dar MA UIT IN OGLINZI INAINTE DE A SCHIMBA DIRECTIA SAU POZITIA MASINII pentru ca se poate ca un biciclist sau motociclist sa apara din punctul mort pe care eu nu l-am observat. Daca un motociclist incearca sa se strecoare in coloana (cum de altfel fac si eu cu motorul) incerc sa ii fac loc, sa nu il incomodez si dupa ce m-a depasit daca e in fata mea sa il protejez prin pozitia masinii de idiotii frustrati ca tine. Pe motor un accident se intampla o singura data si dupa aia pa. Masina e ma permisiva. Te sfatuiesc sa te urci sa pilotezi o motocicleta si sa vezi ce inseamna sa iei o curba, sa depasesti un tir, sa iti bata vantul din lateral, sa semnalizezi in acelasi timp in care tii de ambreiaj, sa sincronizezi franele fata cu spate pe o motocicleta fara ABS si dupa aia in p***a mea sa iti dai cu parerea despre motociclistii care merg cu 250 si te depasesc pe tine cu ferrari sau merc. Voi conservarii dedicati sa incercati sa acordati prioritate cand intrati in sensul giratoriu ca sa nu fiu eu nevoit sa franez brusc fata (data viitoare dau cu handguardurile si nu ma mai uit), sa pastrati distanta fata-spate de um motociclist ca ala poate cadea din diverse motive (greseala lui, ulei pe strade, apa pe strade, pietris, nisip, etc...), sa nu incercati sa ii luati fata daca va devanseaza pe banda 1 pt ca voi sunteti prea idioti sa eliberati banda 2, etc...

     

    Bafta si asfalt uscat.

     

    Gata a iesit din spital si e ok.

    OFF Super post Grimstone !

    ON Insanatosire grabnica motoristului ...(dal in colo de fier ca se repara!)

  8. Daca il prinzi pe Dl. Ivan Ion la udriste (par portocaliu si pistruiat) este cam tzeapa nu prea sufera motociclistii tace mut si face te pune sa scrii in declaratie ce vrea el ca sa nu iti faca dosar penal...

    Din ce stiu eu daca lovitura este mai in spate de stalpul masinii (stalpul de la usa este considerat jumatea masinii ) esti de vina acum conteaAZA UN PIC SI CUM SA INTAMPLAT dar sper sa nu il prinzi pe cel mentionat mai sus!

    Insanatosire grabnica.!

    P.S. de acum incolo tavalestete si cheama smurd ca sa faca masuratori mai bine...

  9. Am patit acelasi lucru in 2008. Mergeam pe banda 1, un taxi pe banda 2. Cand ajung in dreptul lui, IN MERS, se deschide deodata usa iar pasagerul da sa coboare din masina. Peste mine. Usa taxiului si pasagerul ma izbesc si ma proiecteaza pe dreapta.

     

    Motorul peste mine, piciorul prins sub el. Opreste taxiul de tot, coboara soferul in fuga si impreuna cu un pieton de pe strada ridica putin de motor sa pot iesi de sub el. Pasagerul din taxi nonsalant coboara de tot si vrea sa plece mai departe pe jos!!!

     

    Soferul taxiului consternat striga dupa el, iar asta da din mana sictirit si-i transmite ca el se grabeste, "ca are sedinta si a intarziat". Pietonul care ajutase la ridicarea motorului fuge dupa el, il ia de guler si-l baga in taxi fortat, soferul incuie usa la taxi si suna la politie si salvare. Eu vazand mobra pleasca pe jos incerc sa o ridic singura dar ma ia cu ameteli si ma asez in c.ur langa ea.

     

    Vine salvare, politie, tot tacamul. Se fac masuratori, se testeaza cu alcooltestul ambii soferi si pasagerul, apoi politistul imi spune sa merg cu salvarea ca vin si ei apoi dupa mine la spital.

     

    La spital verificari, radiografii. Diagnostic: umar dislocat, entorsa la glezna si genunchi. Imi pun umarul la loc in articulatie, urlete si injuraturi.

     

    Apare si politia, face copie dupa foaia de observatie, imi spune ca se duc la sediu sa deschida dosar de urmarire penala si ma intreaba daca pot veni la declaratii sau vin a doua zi. Le zic ca vin, cu umarul pus in bandaj Dessault si cu piciorul in atela.

     

    La politie, declaratii, schita accidentului. Desi pasagerul sustinea ca de fapt eu am depasit taxiul pe partea dreapta politaiul n-a stat la discutii si i-a zis doar atat: "Cate benzi are bulevardul Decebal? 3 benzi. Taxiul pe ce banda se afla? Pe banda 2. In dreapta benzii doi este banda 1, unde era motocicleta. Discutia se incheie aici."

     

    Procesul verbal in favoarea mea, copie dupa RCA-ul taxiului, amenda de rigoare. Mi-a fost mila de soferul taxiului, pt ca el chiar nu avusese nicio vina, apucase sa vada motorul si chiar strigase la pasager sa nu deschida usa ca trage la bordura, insa ala fiind pe locul din spate a facut ce-a vrut.

     

    Cu toate acestea, n-am rezolvat nimic, iar politaiul m-a avertizat inca de atunci, deoarece erau patiti cu inca vreo 3 cazuri identice. De ce n-am rezolvat?

     

    La asiguratori cand sa deschid dosarul de dauna mi s-a spus ca se va refuza despagubirea, din start, pe motiv ca nu soferul taxiului este vinovat de accident, ci pasagerul taxiului. Le-am replicat ca vina pt ce face un pasager in taxi este a soferului de taxi. Mi-au replicat ca nu ai voie sa incui usa unui taxi, asa ca nu ai cum sa te asiguri ca ala nu face tampenii, cum s-a intamplat. Plus ca am fost rasturnata cu motorul "si de pasager, nu numai de usa taxiului si ca nu se stie cu exactitate ce anume m-a daramat, usa sau pasagerul".

     

    Am crezut initial ca fac misto, insa erau seriosi. Le-am spus ca fac plangere la CSA, mi-au replicat ca sa fac, ca au mai avut astfel de cazuri si nu le-au pierdut. Am facut plangere, iar peste 1 luna am primit raspunsul "cum politia nu a facut expertiza exacta pt a stabili ce anume a dus la producerea accidentului, usa taxiului sau pasagerul (nu aveam urme pe mobra, ma lovise cu usa exact in piciorul stang) nu se poate considera ca partea asigurata (taxiul) se face raspunzatoare de producerea accidentului, astfel ca despagubirea nu este justificata". Si ca daca vreau despagubiri, sa cer pe civil, de la pasagerul taxiului.

     

    Am crezut ca nu e adevarat. M-am dus la politie, le-am povestit iar ei mi-au confirmat ca din pacate au mai avut astfel de cazuri, in care nu s-a tinut cont de procesul verbal facut de ei.

     

    Intre timp, a doua zi dupa accident, m-am dus la IML pt certificat medico-legal, cu foaia de la spital. S-a uitat ala la foaie, la mine si mi-a zis "mda, nu sunt fracturi, nu sunt hemoragii interne, nu este spitalizare. Veniti in 24 ore dupa rezultat". Dupa 24 de ore ma duc si al doilea soc: 7 zile de ingrijiri, deci adio urmarire penala.

     

    Politistii mi-au spus ca singura solutie pe care o mai am este sa il dau in judecata pe civil, pe banii mei, pe timpul meu, cu durata foarte mare de asteptare si cine stie cu ce sentinta de la judecator.

     

    Nu vreau sa te descurajez. Si sper sa fii mai norocos decat mine, la deschiderea dosarului de dauna. Singurul lucru pe care il regret este ca in seara accidentului nu m-am gandit sa ma duc dupa el sa vad unde locuieste, sa ii fac o vizita dupa ce ma faceam bine. La momentul ala nu credeam ca se va sfarsi asa.

     

     

     

    Deci au patit-o mai multi. Trist.

    Mda nasol final ... dar eu am multa vopsea de la masina pe mobra adica de la ambreiaj la bascula..

  10. Repet, amiabila il ajuta pe politist. Deci nu e necesara/obligatorie. Nu am citit toate postarile de aici si nu stiam ca a venit si salvarea, in cazul asta clar iese din discutie amiabila.

     

    Multa bafta!

    Multumesc pentru explicatii ! Sper sa nu ma scoata vinovat oricum daca se intervine cu pile si dastea si o sa cad vinovat nu o sa semnez schitele alea si o sa cer alta expertiza sau cum so numi..

  11. Salut, ce pot sa-ti spun eu sigur e ca pentru lucruri de genul asta (accidente usoare si alte chestii care nu sunt grave) te complici mult prea mult cu judecata - am avut un prieten care a patit ceva similar si l-a dat in judecata pe celalalt sofer. Si-a recuperat banii pentru daune si cheltuieli de judecata dupa vreun an, timp in care a avut de alergat in 1000 de locuri si-a fost frecat la greu cu hartii, semnaturi, taxe, chitante, martori etc. El mi-a spus ca nu o sa mai dea in judecata niciodata pe nimeni, decat daca e ceva grav - altfel nu se justifica orele pierdute si drumurile facute din cauza birocratiei romanesti.

     

    Cat despre daunele efective, sfatul meu e sa ii iei cucoanei ceea ce se cere pentru o constatare amiabila (adica copie dupa actele ei: asigurarea RCA, talon auto, permis si buletin + constatarea amiabila completata si semnata de amandoi) si sa te duci la asigurator sa te rezolve. Daca te duci la politie exista riscul sa iti iei amenda (pot sa zica ca nu aveai voie sa depasesti prin stanga - chiar daca tu circulai regulamentar pe banda ta - si sa se lege de faptul ca depasirea se face numai prin dreapta). Oricum, dupa politie tot la asigurare vei ajunge pentru despagubiri si vei face aceleasi proceduri. Eu am patit-o cu politia, in sensul in care stateam pe loc si celalalt sofer m-a atins usor, iar politistul a spus ca eu am miscat masina si de fapt eu l-am atins pe respectivul, nu invers - asta si fiindca amandoi aveam declaratii in contradictoriu iar politistul nu putea sa ma creada nici pe mine nici pe respectivul sofer.

     

    Asa ca... cel mai sigur te vei complica si vei pierde timp cu politia. Mai bine du-te linistit la asigurare, fa-o pe cale amiabila si consoleaza-te ca vei avea motorul reparat si ca nu ai patit nimic. In felul asta eviti timpul pierdut fara folos.

     

    Bafta!

     

    P.S.: eu sunt si sofer si motociclist, iar ca sofer am experienta de vreo 8 ani. Iti recomand ca de fiecare data cand vezi o masina oprita sau care vrea sa se opreasca, sa te distantezi cat mai mult, pentru ca ceea ce ai patit tu se va mai intampla cu siguranta daca nu esti precaut.

     

     

     

    Am incurcat stanga cu dreapta. Modificarea a fost facuta :)

    Frate ai dreptate dar eu nu depaseam ma deplasam pe banda mea care era libera banda 1 ea era pe banda 2 cu 10 masini in fata pana la semafor eu mergeam pe banda mea sa ajung la semafor ..... daca se pune rosu nu conteaza unde sunt ma opresc la 300m de semafor ca sa pus roru nu ? nu conteaza ca eu nu am ajuns la semafor.las banda goala 30 metri doar pentru ca este rosu ? sau merg pe banda mea pana la semafor

    ?

     

    Referitor la amiabila cum fac odata ce actele sunt la politie?

×
×
  • Creează nouă...