Sari la conținut

mihneanu

Membru
  • Număr conținut

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de mihneanu

  1. Eu cred ca toata smecheria este sa ai o persoana de incredere in State care sa te ajute de acolo. Iar daca aduci doua-trei motoare, s-ar putea sa merite. O sa mai cercetez care este treaba cu formalitatile,daca mai sunt interesati poate facem o miscare sa ne aducem niste motoare la un pret mai bun.

  2. Salut! Voi mai stiti pe cineva care aduce motoare direct din US? Preturile acolo sunt muuult mai mici si poate ca ai iesi mai bine cu toata cheltuiala cu importul. Voi ce ziceti? Acolo un Custom 1200 nou costa echivalentul a 7500 de euro. Aici e 12500. Ca sa nu mai zic de cele second hand...

  3. Salut! Am si eu de vanzare doua kituri de reparatie carburator pentru Virago 535. Detalii pe siteul Louis - codul produsului este 10042440. Le dau pe ambele cu 100 Ron - mai negociem la o bere ...

    Daca intereseaza pe cineva ma gasiti la tel 0722215863 sau mihneanu@gmail.com

    Atasez si niste poze. sper...

    Toate cele bune, Mihnea.

     

     

    post-54347-0-04285700-1388842019_thumb.jpg

    post-54347-0-88704600-1388842028_thumb.jpg

  4.  

    Multumesc pentru sfaturi. Acum si intrebarea: de unde satana fac eu rost de acid clorhidric?

     

    Referitor la contactele electrice :

     

    --recomand renuntarea la papucii electrici si cositorirea conexiunilor ce nu necesita ,,demontare"decat in cazuri dramatice ..(daca iti cade releul regulator si ai unul de rezerva tai firele si-l pui ,izolezi si gata ..).

    --daca tii neapart sa cureti papucii o poti face cu acid clorhidric (scufundarea papucului in acid il curata ,,bec"..) apoi dupa ,,conectare " izolarea cu ceara Daca nu gasesti la spray cumperi ceara de modelj pt ,,dinti"... :)) pt ca este maleabila si nu crapa in timp.La demontare musai sa cureti ceara cu ,,caldurica"si terebentina.

    --daca tii neaparat sa schimbi papucii ,cauta papuci de calitate ,mergi la un atelier de bijuterii si roaga-i sa-i arginteze sau sa-i aureasca ..va costa ceva (nu o avere ) dar vor fi PERFECTI.Dupa operatia cu ,,tratarea papucilor " TREBUIE obligatoriu sa vizitezi pe cineva care are cletste de sertizat si scule adevarate ,nu ii strange ca mine cu ,,patentul" ca te caci pe ei .(Mergi pe mana lui Cristi 57 ca stie ce face ).

     

     

    Releul regulator se demonteaza ,se curata suprafetele de contact si se aplica pe ele(corpul releului si radiator) ,,pasta termoconductoare " (se gaseste din cate stiu eu la magazinele cu piese de calculatoare si se foloseste la procesoare si radiatoarele lor .Verifica ,,legatura"sau ,,prinderea" releului de sasiu ,sa aiba contact electric cat mai bun (perfect nu cred ca se pioate dar trebuie sa fiemacar ,, aproape perfect" )

  5. Multumesc pentru raspuns. In concluzie tu spui ca unde nu sunt distrusi conectorii si daca nu vreau sa cositoresc contactele, simpla aplicare de contact spray este suficienta? Adica fara o curatare mecanica? Cred, asa cum ai spus si tu ca inlocuirea papucilor e o solutie buna. Doar ca trebuie sa imi procur niste scule pentru asta...

     

    Singura metoda practica este spray-ul contact, evident ca nu in toate cazurile exista si rezolvare. Se poate folosii si o periuta la curatare. In cazul in care oxidarea este intr-o stare avansata, conectica este erodata partial sau chiar distrusa, perechea respectiva(mama/tata) de papuci se inlocuieste sau se inlatura inlocuindu-se cu o lipitura prin cositorire.

    Exista si o protectie, un spray de ceara e se aplica inaintea mufarii conectorului, astfel papucii raman acoperiti cu un strat protector ce impiedica oxidarea acestora cu conditia ca(,)conectica sa nu fie subdimensionata.

    Insa trebuie avut in vedere faptul ca orice contact electric tebuie dimensionat functie de intensitate curentului pe care trebe sa-l suporte. Daca suprafata de contact este sub dimensionata, atunci apar degajari de caldura care declanseaza o reactie de oxidare intensa in primul rand, apoi incalzirea produce dilatare, o crestere a rezistentei de contact(deci o ambalare termica) - degradarea rapida a materialului...

    Daca ajungi la reparatie prin inlocuire de papuci, iti recomand sa cauti papuci argintati(oxidul de argin este bun conducator electric), sa nu fie mai mici decat cei originali. Eu practic operatia de inlocuire papuci in mod curent, am scule de declipsat papucii din conector si cleste de sertizat papucul nou.

     

    PS. Datorita faptului ca instalatia electrica nu se inlocuieste decat in cazuri extreme, cand apar astfel de problema, eu inlatur in general conectica (acolo unde se poate face asta) trecand la lipituri prin cositorire si obtin o legatura ferma pe viata. Evident acolo unde sunt becuri, senzori sau alte dispozitive elecrice(consumabile) nu se pot face cositoriri.

  6. Buna Cristi! Pentru ca este clar de acum ca esti expertul in probleme electrice de pe acest forum, da-mi si mie un sfat!

    Vreau sa curat toate contactele instalatiei electrice (sau ma rog, toti papucii si mufele la care am acces) si apoi sa le tratez cu spray de contacte, dar nu stiu exact cum sa curat papuceii aceia micuti - poate cu o perie speciala, sau cu o solutie? Sunt convins ca ai o metoda verificata.

    Nu as vrea insa sa ii cositoresc. Doar sa ma asigur ca sunt contacte ferme acolo.

     

    Multumesc mult!

    O baterie formatata se utilizeaza, nu se pastreaza. Punct. Altfel se sulfateaza. Procesul de erodare are loc oricum si este dat in timp(in ani). La o utilizare conforma are o viata de cca 3 - 4 ani. In cazul in care nu o folosesti o pui la incarcat dupa 30 de zile daca temperatura este peste 0 gr sau la 15 zile daca teperatura este sub 0 gr (asa spune fabricantul).

    In cazul tau este sulfatata, proces ce sa desfasurat in timpul de neutilizare si care este ireversibil. Nu cred sa mai fie buna, dar incearca sa faci incarcari/descarcari repetate - singura operatie de desulfatare partiala cunoscuta. Daca nu-si revine dupa 2-3 cicluri, cumpara una noua...

  7. Salut! Uite mai am o poza cu crashbar-ul. Modelul este acesta:

    http://www.phatperformanceparts.com/ProductDetails.asp?ProductCode=HH-592-012

     

    Vezi daca nu te poate rezolva userul "rados". El se ocupa din cate stiu de inox pe la voi prin Bucuresti...

    Ceva poze mai in detaliu cu prinderile la crashbar nu ai? Fa te rog neste poze exclusiv la prinderi, ca-mi place tare cum arata si vreau si eu. Multam fain, Nick.

     

    P.S. Daca nu cer prea mult, fa pozele si din stanga si din dreapta. Ma deruteaza faptul ca e indoit.

    P.S.2. La inceputul lui august ajung vre-o doo-trei zile prin Bucuresti si as fi bucuros sa bem o bere impreuna, pe care bine'nteles o dau eu, pentru deranj.

     

    dezmembrez YAMAHA virago 535 din 1994 cu 32000kmm rulati probleme [ la cilindrul din spate sa rupt o cama de la supapa de admisie si supapa este indoita] in rest este ok , detalii pm

     

    Salut! Spune-mi si mie cu cat dai furtunul de frana? Dar cablul de kilometraj?

    post-54347-0-61706000-1337710177_thumb.jpg

  8. ziceam pe pagina anterioara ca imi trebuie baterie.

    am cumparat o varta - 157 lei. a trebuit sa o formex eu cu materialele incluse in pachet.

     

    ieri am demontat pentru prima data carburile si, impreuna cu un prieten foarte priceput, le-am demontat si curatat. carburile par a fi in regula, neexistand semne de uzura. membranele intacte. o singura problema am intampinat: surubul pt. aer al carbului cilindrului fata e atat de intepenit incat nu am reusit sa-l scoatem nici macar cu toate uleiurile degripante avute la indemana. nu am fortat si l-am lasat asa.

     

    am reglat si jocul tachetilor (tot pt. prima data). toate jocurile tachetilor erau in marja data de hynes in manualul sau de reparatii si intretinere dar am ales sa le reglez la minimul dat.

     

    azi am montat carburile pe motor si am pornit masinaria.

    a pornit destul de usor la primul buton cu socul tras. am asteptat sa se incalzeasca, anuland socul treptat. la relanti motorul merge rotund mai tot timpul dar din cand in cand turatia variaza si parca da rateuri. am verificat aprinderea si e perfecta. cel mai nasol e ca daca opresc motorul si vreau sa-l repornesc cald fiind, porneste foarte greu...

    deocamdata dau vina pe benzina de anul trecut. maine merg la peco sa improspatez combustibilul (mai e foarte putin in rezervor) si sper sa nu mai persiste problemele. tot maine merg la prietenul meu ce are scule pt. sincronizat carburi pt. a face aceasta operatiune.

     

    credeti ca benzina din noiembrie (sau octombrie?) poate cauza pornirea grea la cald si rateuri???

    trebuie sa verific si incarcarea. cat trebuie sa-mi indice voltmetrul???

     

    merci!

     

    Salut! Am si eu o intrebare: Garniturile de la cele patru capace ce a trebuit sa fie scoase pentru a regla jocul valvelor a trebuit sa fie inlocuite? Si daca da, de unde ai facut rost de ele?

    Multumesc mult!

  9. exact vis-a-vis de intrarea in poligon la ilioara ar fi un tip, ROSCATU isi spune,0720288121, treaba la carburi cam 200-250 lei destul de bun tipu dar la mine nu prea s-a rezolvat problema pt ca imi trebuie diafragme,si mai dureaza pina le iau. Rezultate bune am avut si cu unii prin Prelungirea Ghencea http://dynamitemotors.wgz.ro/

    vorbesti cu ei te intelegi, si rezolvi problema

    la mine a fost totul ok, nu garantez ca va fi la fel si in alte situatii

    bafta

     

     

    Multumesc mult pentru informatii! Deocamdata i-am pus vechile bujii si vad ca merge. Cu consumul e alta problema...

  10. Multumesc de raspunsuri, din pacate eu sunt acum in Bucuresti. Daca stiti un mecanic bun in Bucuresti...

    A, nu v-am spus ca dupa ce i-am pus bujii noi noute, da rateuri si cloncane intr-o veselie...Crec ca nu le-a reglat bine gap-ul...(mecanicul...)

  11. Bun, poate cei ce au facut reglaje, curatari de carburatoare si au fost multumiti ar trebui sa dea si niste detalii. Sa stim si noi restul unde sa ducem motocicletele la reglat...

     

    Multumesc mult!

  12. Fr@ntz, mie mi se intampla frecvent chestia asta pana sa fie curatate si aranjate asa cum trebuie carburatoarele. Acum este O.K. Bafta!

     

    Poti sa imi spui si mie cine s-a ocupat de curatatul si reglatul acelor carburatoare? Multumesc!

  13. Acum doua zile l-am facut eu si nu e complicat.Trebuie sa-ti functioneze luminile si semnalele precum si stopul pe frana.Cauciucurile sa fie conform specificatiilor din talon.Franele se fie ok si cam atat.

    Locatia?... in Mogosoaia la Samtradi,cum treci pe sub pod la 300 de metrii pe dreapta.Cost..100 ron.

    Daca vrei mai multe detalii cum sa ajungi doar spune.

    Sa nu uit...trebuie sa ai la tine si cartea de identitate a mobrei

     

    Multumesc mult! Cred ca am sa merg si eu acolo. Stii cumva ce program au? Trebuie sa fac o programare ceva?

     

    Multumesc mult pentru ajutor!

     

    Mihneanu.

  14. Sal, zi de unde esti ca sa stim unde te indrumam :D

    si io tre' sa fac verificarea luna viitoare, sper sa termin motorul pana aunci.

     

    Am modificat profilul sa se vada de unde sunt... Bucuresti...

  15. Foarte tare,acum e pe la centrat si vreu un pic sa o pregatesc de vara.Cand vrei sa iesim suna: 0752663873.Abia astept.Cred ca aia cu husa de langa gard la petrom e a ta ,se vede bine o roata cunoscuta :friends:

     

    Gata! Te caut in we! Din pacate in timpul saptamanii ajung tare tarziu acasa! Sambata trebuie sa ii usuc bujiile si sa ii incarc acumulatorul ca am inecat-o marti... Asa ca te caut atunci!!

    Mihneanu.

  16. Salutare lume.Tocmai ce mi-am luat si eu o viroaga si hop la treburi mari.As vrea sa ii pun un sissy bar si nu vreau unu'de serie ca am si ghidon custom pe 12 rasucit si as vrea un sissy tot asa,acum intrebarea e cine face asa ceva si de unde ii iau?Multumesc pentru orice sfat.Numa' bine :cheers:

     

    Salutare! Te-am vazut ca ai parcat la intrarea in scara blocului... Se pare ca suntem vecini! Poate ne vedem la o bere sa povestim cum e cu Virago!! :))

     

    Mihneanu

  17. Dar stiu ca ai fost rapid! Ar fi super sa ne vedem maine, pentru ca nu vreau sa aman prea mult schimbatul lichidului de frana... Dimineata nu prea pot pentru ca duc pe cineva pana la aeroport (pe nevastamea mai exact). Dar daca ai chef putem iesi dupa amiaza oricand sa dau si eu o bere ca m-ai scos din belea!! Iti dau un PM cu numarul meu de telefon!

    Multumesc mult si ne auzim maine!

×
×
  • Creează nouă...