Sari la conținut

Marian_Anghel

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Marian_Anghel

  1. Salutare.

     

    Problema: furtunul hidraulic cu manta metalica de la motor (are vreo 15 cm lungime) s-a fisurat. Am pierdut aproape tot uleiul in 20 km. Am avut noroc ca am ajuns cu ea acasa.

    Intrebare: Unde pot gasi furtul, sau macar unul pe care sa il adaptez? Comanda in Italia ar dura vreo 6 saptamani.

     

    In schita de mai jos este piesa cu numarul 6.

    http://imageshack.us/photo/my-images/24/jcji.jpg/

  2. Salut.

     

    Cine ma poate ajuta cu cateva piese pt o Pegaso din 2000

     

    - melc Km

    - sonda benzina

    - jug inferior de la furca fata

     

    Pentru sonda de benzina, stie cineva sa imi explice princiul de functionare - am vazut ca are o rezistenta, care acum e rupta, dar nu imi dau seama ce fel de rezistanta? Daca as stii tipul as putea sa o inlocuiesc.

     

    Multumesc

    Asfalt uscat

    post-55695-0-89021300-1341233007_thumb.jpg

  3. aprox 50e e unu original, eu mi-am cumparat acu cu vro 2 luni. partea naspa a fost ca era bulit si melcul... inca 50e... acum imi merge dar acul nu imi scade sub 40km/h... de contorizat distanta parcursa contorizeaza dar na.... stiu cu cat merg doar cand merg peste 40km/h. vro idee cineva? (de mentionat ca daca ii f.ut catva pumni in bord scade/cade acul la 0... dar cand accelerez si decelerez tot la 40 e...

     

    si unde ai gasit cablul?

  4. mergi la orice service auto si roaga vopsitorul sa iti comunice codul. are un catalog acolo si te poate ajuta. nu uita sa iei berea cu tine. sau intreaba la united motors ?!....

    ms, o sa incerc, sa vedem cu culoare imi gaseste:D

     

    Sambata plecam spre Transalpina. Bucuresti-pitesti-ramnicu valcea-novaci-ranca-obarsia lotrului-sugag-voineasa-ramnicu valcea bucuresti.

    Eu o sa plec de dimineata, cu gandul sa fac o orpire si la Calimanesti, sa ma "imbaiez". Sambata dupa masa mai vin 2-3 motociclisti, cu care inoptam la ranca, si a doua zi de dim inca 2-3. Duminica dimineata plecam de la ranca si facem frumosul traseu pana inapoi in bucuresti.

     

    Ar ma fi loc de cativa amatori de plimbari pe la munte, chiar daca ni se altura din bucuresti sau de pe traseu. Asa ca asteptam mai multi caluti inaripati;)

     

    In poza am desenat, in mare, cum va arata traseul (albastru-bleu).

    0726.427.399.

    Mesaj completat

    un ulei bun pt una din 95 un 10w40 care stiti. la bani buni.

     

    un ulei bun -motul, se gaseste la oferta acum la unii care incep cu my, si se termina cu moto. Am primit un pliant de la ei

    5100, 10W40, 4L = 103 ron

    7100, 10W40,4L = 161 ron.

     

    cu vreo 40-50 ron mai ieftin fata de cat am luat eu in primavara.

    post-55695-1279807423_thumb.jpg

  5. As vrea sa repar niste zgarieturi la pegasul meu, dar nu am codul vopselei. In cartea de identitate si in talon imi apare la culoare un cod foarte lamuritor - "GRI". Am mai vazut pe forum motociclete de aceasi culoare, poate ma ajuta cineva

    ms.

     

     

    Cu cateva pagini in urma am adus in discutie o plimare pe Transalpina. Daca mai e cineva interesat, o sa plecam sambata pe 24 iulie, si ne intorcem pe 25 (daca nu cumva apare vreun cod rosu galben verde ,prin acea zona)

    post-55695-1279002561_thumb.jpg

  6. da...sa propuna cineva o locatie si o data si vedem ce si cum

     

    Zilele trecute mi-a propus un amic un traseu. si a fost o idee care mi-a placut mult. TRANSALPINA. Sa facem un traseu de vreo 2 zile, cel putin :) (cu cortul sau la pensiune, cu pasageri sau fara). Nu am fost pe acolo, si nu stiu treseul decat din povesti de pe forumuri, unde se povesteste ca e si dificil, dar si foarte frumos. Daca e cineva care poate sa dea detalii, as fi interesat, si multumesc anticipat.

    Ma gandeam sa asteptam sa se faca vremea mai buna cu noi, si sa plecam un we. Amatori?

     

    http://ro.wikipedia.org/wiki/DN67C

  7. Vreau sa schimb lantul, si as vrea sa iau pe bucati, nu kitul intreg. Am auzit ca e mai avatajos asa(dpdv finaciar).

    Este prima data cand ii umblu la asa ceva de cand am luat-o, adica de vreo 4 luni:D si 3500 km

    AS vrea si eu daca puteti sa imi spuneti ce ar tb sa caut, poate si niste marci mai "sanatoase".

    Am un pegas din 2001, ultimul model pe carburatie.

    multumesc

  8. Cam asa face . dar parca mai accentuat. Si nu merge la fel de rotund la relanti. De oprit oricum se opreste.

     

    Daca mecanicul din mine nu rezolva problema .... Cat a costat la UM reparatia ?

     

     

    Vis-a-vis de consum , a mea papa cam 8-9 in oras ( cu scurte momente de euforie: )) si afara la 90 la ora cam 6-6.5 la suta !

    Mesaj completat

     

    Hai sa iti povestesc toata peripetia cu ce am avut eu la motocicleta. Am cumparat-o, a mers f bine pt vreo 300km si apoi a inceput sa imi faca exact ce spui tu ca are, inclusiv inrosit incandescent tevile de esapament, chiar la iesire din motor. Am fost al un mecanic care m-a ajutat. A curatat carburatorul, am schimbat bujia, am umblat la distributie, am umblat la intinzator, am umblat la supape, am dat chiloasa jos, am dat tobele jos... din nou(poate sunt infundate), am curatat din nou carburatorul...si din nou....si cred ca asta a fost tot. Problema inca exista, si nu stiam ce sa ii mai facem. Apoi am venit cu ideea sa scot carburatorul meu, sa il inlocuiesc cu altul ----> Surpriza!! motocicleta functiona perfect! Asa am inteles ca de la carburator era problema....deci sa il mai desfacem odata.....l-am montat la loc......si la fel.

    Inca odata, simptomul la a mea era ca de abia pornea cu socul tras, nu statea la relanti, sub 2000 rpm se oprea motorul, tevile inrosite incandescent, nu mergea decat cu socul tras.

    Dupa 2 saptamani de umblat la ea, am zis ca merg la reprezentanta. Acolo mi-au zis imediat ce are, doar cand au auzit cum facea. M-a costat 150ron, reglajul carburatorului si strangerea furtunului pe unde lua aer fals (nu am inteles exact pe unde).

    Probabil saptamana urmatoare ma duc sa rezolv si cu consumul. Am intrebat si de reglajul asta si mi s-a spuns ca undeva la 2-300 ron.

     

    Acum nu pot spune ca avem acelasi defect, dar sunt foarte asemanatoare. Sper ca te-a ajutat ce ti-am zis :cheers: .

    In cel mai rau caz, la U.M. pt a-ti spune defectul cred ca te costa 50 ron(constatarea parca se numeste).

  9. Nu merge linku ! . Pai si pana la urma care era problema ? sau inca nu ai descoperit-o ?

     

    p.s. Ma imprumutati si pe mine cu o bobina de inductie sa vad daca e de acolo ? :cheers:

    Se poate verifica cumva bobina ? testere etc ? - Daca nu e nici de aici , urmeaza jocul supapelor .

     

     

    pana la urma am aflat ca lua aer fals pe la un furtunas de la carburator. ti-as recomanda sa nu dai inca chiuloasa jos, pt ca si eu am dat-o si a fost degeaba munca. In schimb incerca si un mecanic "talentat". Eu am ajuns cu ea la United M. Acolo mi-au spus exact ce are si in cateva ore au rezolvat problema.

     

    uite inca odata cum linkul, poate merge acum, ca sa vezi cum facea motocicleta mea.

    http://www.dump.ro/video/mov00469-mp4/27498

     

     

    Cum vi se pare un consum de 7.2 litri, ,mixt?>?? Mare nu?? ce as putea face pt a reduce consumul?

    Pegasii vostri cat mananca la suta de km??

  10. Salut !

     

    Problema mare !!!!

     

     

    Am un pegaso din 98 carburator si am o problema care deja m-a stresat la culme . Motorul nu sta la relanti , trage nistre rateuri si pana la urma se opreste. Daca ii trag putin socul (la rece) porneste fara probleme dar cand se incalzeste , imping socul , intra in turatia normala si apoi dupa 2,3 minute iar se opreste.

    Am citit despre toate problemele si am facut urmatoarele lucruri :

     

    - am desfacut carburatoarele si le-am reglat ( aerul era la 9 ture dar l-am dat la 4 ).

    - cuiul de la combustibil era ok

    - am schimbat bujia ( am pus d8ea )

    - am verificat scanteia si pare ok , continua si puternica.

    - membranele si admisia in carburator -ok (fara pierderi)

    - instalatia de alimentare ok - i-am schimbat furtunele si am curatat sorbul din rezervor.

    - filtrele din carburator erau ok

    - filtrul de aer schimbat.

    - am curatat sorbul ala mic din carcasa filtrului de aer.

     

    Aseara am facut toate astea si si-a schimbat mersul , dar tot face probleme la relanti si la turatii foarte mari. Acum , din concluziile de pe forum mai am de schimbat bobina de inductie si de verificat jocul supapelor.

     

    Alte idei ? Sunt 100% sigur ca problema e minora dar nu mi-am dat seama inca.

     

    Toate problemele au inceput cand i-am dat mai tare odata , s-a auzit o bubuitura puternica si apoi s-a oprit motorul . In seara aceea nu a mai pornit. De dimineata facea exact cum am scris mai sus.

     

    Distributia ? A sarit de la punct. Chiar nu mai stiu ca deja nu mai pot. :cheers:

     

    HELP !!!!

     

    daca mobra ta face ce in filmuletul asta ( http://www.dump.ro/videoclip/mov00469-mp4/27498 ), iti pot spune ca si mie mi-a facut nopti albe problema. Intradevar minora. Motorul nu sta la relanti si nu mergea decat cu socul tras, murea sub 2000 ture. Lua aer fals.

    Am umblat si eu la distributie, ba chiar am dat chiuloasa jos; dar din cate am vazut eu e foarte greu sa sara de la punct. dupa 2 sapt de chin la motor, pot spune ca orice e pozibil. :huh:

  11. Scuze de intarziere nu am avut net cateva zile. As avea nevoie de inaltime (de la talpica pe care sta, pana sus unde se termina cricul, langa prindere), lungimea tevii care vine la mijlocul cricului si lungimea tevii pe care apesi sa pui cricul jos, am insemnat si in desen ce trebuie masurat. Merci frumos.

    Mesaj completat

     

     

    Si eu caut asa ceva dar sunt cam scupe, mai bine urmezi sfatul colegului de mai sus cu strungarul. Si eu sunt in cautari, daca gasesc ceva postez aici.

     

     

    Uite si niste poze, poate te ajuta. Eu am masurat la cricul meu L4 15 cm, fara talpa.

     

    Daca afli ceva de crashbar, anunta-ne si pe noi:D

    post-55695-1272012417_thumb.jpg

    post-55695-1272012422_thumb.jpg

    post-55695-1272012432_thumb.jpg

  12. Verifica din nou carburatorul. Motorul tau trage aer fals. La carburator in partea dreapta cum stai pe motor, ai o duda sa zic asa care trebuia sa aibe dop si probabil a sarit. Pune degetul pe duda aia si dai cheie si vezi daca mai face la fel. daca nu mai face cauta un dop de cauciuc sau pui un furtun cu surub in el si prinzi cu coliere sa nu mai cada. se poate intampla daca a avut ceva detonari sau din cauza benzinei.

     

    Ms de sfaturi :love: . intradevar de la carburator era problema. Am dus-o miercurea trecuta la repreznetanta, in pipera, nu stiu daca pot sa dau nume, ca nu cumva sa fac reclama,dar am rezolvat problema. PT VREO 30 KM, cat am apucat sa fac cu ea, pt ca a inceput din nou sa imi faca aceesi problema - sub 2000rpm moare motorul. Ma duc din nou luni la ei.

     

    Are cineva idee daca exista crash bar-uri pt pegaso ? sau se pot confectiona?(apropo de tuning moto :love: )

×
×
  • Creează nouă...