Sari la conținut

apostelnicu

INACTIV
  • Număr conținut

    26
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Buc
  • Carnet moto din
    2012
  • Motocicleta
    HD Sportster 883 Iron

apostelnicu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salut! Vand parbriz pentru Harley Sportster, part number: 58063-04, quick detachable polished braces 58063-04 18" Clear. Windshield dimensions: Overall height – 26.8"; width – 19.7". Cumparat anul trecut in august si folosit de cateva ori, e prea inalt pentru mine... Pret 300 EUR.
  2. Salut tuturor! Observ o impartire in doua tabere mari pe forumul asta, impartire care se vede si in posturile din topicul asta: Tabara celor care merg "cu traficul" si tabara celor "car fug de trafic" sau care "nu stau in trafic" si asta e independent de utilajul din dotare, ce-i drept cu un utilaj mai sportiv e mai usor sa "fugi de trafic". Avem o problema de educatie si de intelegere a fenomenului la modul general, si nu e neaparat de blamat, e normal pentru o tara care si-a reinceput existenta de 23 de ani. Noi nu intelegem ca "fenomenul moto" nu e un fenomen decat daca practicam sportul in sine si anume motociclismul pe circuit, indiferent ca e viteza, enduro sau altceva. In rest ne folosim de un mijloc de transport care iti ofera avantaje si dezavantaje in acelasi timp si care in anumite situatii iti ofera mai multa placere decat sofatul unui automobil. Din pacate, atat timp cat pe forumuri vor exista discutii despre cum am atins cu scaritele de asfalt si am mers cu nu stiu ce viteza pe drum public, astfel de evenimente vor tot exista.....repet: indiferent de tipul mobrei folosite... Pana nu vom intelege ca a merge pe motocicleta e una si a pilota o motocicleta (pe circuit in primcipiu) e alta vom avea accidente, accidente grave soldate iata cu moartea celor implicati. Nici nu mai conteaza cine e de vina.... Chiar conteaza??? Cred ca tuturor va e clar chiar daca vreti sau nu sa admiteti ca vina e la jumate in marea majoritate a cazurilor chiar si atunci cand tehnic/legal vorbind vina nu apartine motociclistului. Ca sa sustin teoria: 1 kmh in plus peste limita legala si vina e la jumatate! De acord? Si asta e doar un exemplu, daca luam la puricat itp-uri, echipamente, etc atunci ajungem si mai repede la concluzia asta. Valabil si pt auto acelasi lucru... Imi pare rau sa citesc dupa fiecare weekend cate un topic din asta insa asa cum spuneam mai sus, din pacate, pana nu vom face diferenta intre sport si mijloc de transport sau de petrecere a timpului liber nu cred ca numarul accidentelor se va reduce..... Si nu ma refer exclusiv la evenimentul recent ci in general. E o chestie de educatie.
  3. dau si eu cu parerea ca proaspat posesor de mobra si permis A: nu inteleg exact care e treaba cu " nu ma respecta conservarii". eu am invatat ca respectul se castiga... in afara de un incident (mizerabil dealtfel) pe care l-am avut in prima zi cand am iesit cu motorul, de 2 luni de zile de cand merg aproape zilnic (3k de km daca are vreo importanta) nu mi s-a mai intamplat nimic. asta pt ca imi "ocup" banda fara sa las loc de inghesuiala, pentru ca atunci cand "ma bag" la stop o fac non-agresiv, si pentru ca asa cum zicea "lil debul" pur si simplu merg, la fel ca si cu masina pe care o conduc de 12 ani si cu cateva 100k de km in total. nu am asteptari mai mari desi am invatat in astea 2 luni de cand ma dau pe mobra ca motociclistii sunt mai vulnerabili oricat as incerca sa neg asta, dar nu pentru ca ar avea cineva ceva cu noi ci pentru ca nu avem educatia de a merge in trafic cu masina consientizand ca exista si motociclete pe drum...peste 10 ani o sa fie altfel. asta e situatia punct. ca exista modalitati de educare inca din cursurile de legislatie pt cat B dar nu se gandeste nimeni sa introduca asa ceva asta e partea a doua...pana atunci "shit happens" PS: nu iau totusi in calcul situatiile cu motociclisti care folosesc drumul public ca pista de competitie sau de show-off. pot intelege si asta pana la un punct dar in situatia data sa-mi fie cu iertare da' hai sa nu ne asteptam la respect. si eu daca ma plimb intre benzi agresiv cu masina tot carne in frigider iau de la ceilalti soferi asa ca e acelasi lucru. PSS: stiu ca mobra pe care o am nu incita la activitati si actiuni ca una sport/sport-tourer dar cred ca e cam universal valabila situatia cu respectul se castiga indiferent de mobra. respect!
×
×
  • Creează nouă...