Sari la conținut

VRAI

Membru
  • Număr conținut

    105
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de VRAI

  1. S1000xr este o motoreta din seria "me too" (vis-a-vis de Multistrada), nu cred ca vor fi multi posesori de boxer+cardan+telelever care sa treaca la 4L cu lant si furca USD, vor fi probabil doar posesori de SS ce vor dorii mai mult confort...

  2. nu e adevarat, depinde de om. am un prieten care are 1.69 si un f650 fara kit de coborare. ajunge foarte bine si fara sa-si lase amortizorul "barca". bine, ce-i drept e o idee diform si pentru cat de scund e are picioarele lungi.

     

     

    ce vrei sa faci cu motorul? f650 e mai orientat spre enduro (mai, nu e enduro, sa nu fie confuzie) si transalp-ul mai spre strada. in loc de f650 as alege aprilia pegaso. acelasi motor, aceeasi electrica (in schimb are 3 supape pe evacuare, nu 2 ca bmw-ul) dar cadru mai bun si furca upside-down. franele sunt brembo la ambele.

    :funny: Nu cumva cele trei supape sunt pe admisie? Oare de ce?

  3. nu cred. http://www.promecha.com.au/leverage_linkages.htm arunca un ochi pe aici sa intelegi ce zic. si sa interpretezi un pic pe dos.

     

    mai mult sau mai putin preload nu inseamna doar ride height diferit. inseamna si pozitii diferite ale componentelor, deci leverage diferit. deci 10kg intr-o pozitie rezulta in efecte diferite de 10kg in alta pozitie.

    b374 are dreptate, la tipul asta de suspensie spate (foarte raspandit la enduro) forta arcului este transmisa prin intermediul unei parghii articulate asimetric. In functie de gradul de comprimare al basculei, raportul dintre bratul parghiei pe care este articulat arcul si bratul articulat cu bascula variaza. De aici rezulta o forta neliniara (functie de comprimaea basculei) chiar daca arcul este perfect liniar. Partea frumoasa este ca acesta progresivitate (chiar si "constanta" elastica perceputa) se poate ajusta prin variatia geometriei parghiei de forma triunghiulara.

  4. in spiritul topicului de anul trecut cu "bisnitarul de la ducati" :D, deschid si eu unul anul asta.

     

    anul asta am vrut si mi-am luat de la salon cateva chestii pentru revizia motocicletei. ma uitam si dupa bujii iridium (banii, desui, in buzunar) (ca multi vor zice ca nu se justifica, etc, e alta discutie), i-am intrebat pe cei de la mymoto daca au. nu au la salon, dar imi recomanda cu caldura unele normale pe care le aveau acolo, pentru ca, imi spun ei, cele iridium oricum nu sunt recomandate pentru motoarele cu carburator asa cum am eu (nu stiu, asa o fi, asta e alta discutie). ca sa scap de situatie, le spun, foarte politicos, ca oricum nu cred ca imi luam acum (eu totusi vreau iridium, sa nu uitam), la care tipul, foarte arogant si de sus: "MI-AM DAT SEAMA". stiu ca nu pare mare lucru asa, pe cititelea, dar tonul a fost groaznic si m-a scos din sarite, de parca eram ultimul taran venit ca se se afle in treaba (desi eram cu geaca, casca, genunchiere, cizme pe mine, tot), ca sa nu mai zic ca de la mymoto am cumparat multe chestii de-a lungul timpului (ba un sprai de lant, ba o plasa de bagaje, etc.). am plecat repede ca sa nu vin cu replici urate.

     

    problema este ca am avut impresia de multi ani ca, mai ales unul dintre cei care lucreaza acolo, este foarte arogant in felul lui de a fi, in modul cum vorbeste cu clientii (platitori). este doar impresia mea? s-au mai lovit si altii de asa ceva?

     

    daca imi sar toti (sau majoritatea) in cap ca ei nu au sesizat chestia asta cand intra la mymoto, ca problema e la mine si sunt eu prea sensibil, atunci promit sa sterg topicul in termen de 7 zile, ca sa nu le fac reclama proasta degeaba, dar eu promit oricum sa nu mai calc in magazinul lor.

    ah, si cu ocazia asta este bine venita si o replica de la my moto

    Si eu cred ca angajatul a făcut o greșeală, dar cred că si tu l-ai "ajutat" un pic in momentul in care " ca sa scap de situatie, le spun, foarte politicos, ca oricum nu cred ca imi luam acum (eu totusi vreau iridium, sa nu uitam)". Aici ai cam dat-o si tu in bara, oare nu era mai cinstit sa-i spui ce gândeai: "eu totusi vreau iridium, sa nu uitam"...

    Poate ca in acest ultim caz si răspunsul vanzatorului ar fi fost diferit.

  5. Aha,

    O luara-ti ca Gogu si Patraulea: 12-12 si ceva, fix!

    Eu, in jur de 11 pornesc mobra, asta insemnand ca pe la 11.15 sunt in zona Real

    Noroc cu tine Trandafire, cum le zici tu, ca un om mare...

  6. Nu am auzit pana acum de motociclisti care sa aiba probleme sa merga cu o motocicleta. Motociclistii sunt oameni liberi. Merg cand vor ei si cum vor ei. Inmatricularea este cea mai mica problema a noastra. :)

     

     

     

    44 o sa merga cu mine pe Mobra. Dar e posibil sa reconditionam cate Mobre gasim fiindca mai avem doi motociclisti dornici de aventura.

     

     

     

    Nu cred ca poti intelege.

     

     

     

    Multumesc Cuxi. Tu intodeauna ai fost saritor.

    Daca o sa avem nevoie te anunt.

     

     

     

    Nu cred ca drumul nostru va trece prin Pitesti. Dar te poti alatura daca doresti sa fii martor la aventura.

    Din pacate BMW-ul tau nu este de nomenclaturist. Aia aveau R 80 daca nu ma insel.

     

     

     

    Te poti interesa de ea? Imi poti face rost de un numar de tel de la proprietar?

    Cum spuneam mai am doi amatori.

    Multumesc mult.

     

     

     

    Se intampla ca simti cum vibreaza viata in jurul tau. Asta se intampla cand iti urmezi visele. Imi place sa rezonez cu acea vibratie.

    Multumesc

     

     

     

    Nu cred ca mai impinge cineva motocicleta in ziua de azi. Nu am spus ca plec fara telefon mobil la mine. :)

     

     

     

     

    Ti-am furat ciocolata cand eram mici? Iti luam mancarea din ghiozdan?

    Ne cunoastem?

    Daca iti sunt asa antipatic de ce intri pe topicurile mele?

    E o tara libera. Foloseste-ti drepturile omule.

     

    Multumesc totusi de incurajari.

     

     

     

    Eu cred ca nu esti suficient de informat cu privire la activitatea mea de motociclist.

    Pana acum am refacut 2 MZ-uri gat de lup, un MZ 125, un CZ 175, si sunt pe cale sa termin o Jawa 250 in doua tobe (vezi ca e topic), un Ij cu atas si inca un gat de lup.

    Nu e masochism. E pasiune.

    Ce fac eu cu timpul meu liber si cu banii mei ma priveste doar pe mine. Si oricum nu sunt cine stie ce bani. Ca nu le fac de expozitie. Le fac sa merga si sa arate cat mai aproape de original. Nu o sa bag 2000 de euro intr-o vechitura oricat imi plac acele vechituri. Am si eu o limita.

     

    name='SO_TOXIC'

    .deci sfatul meu este sa incerci ...MULTA BAFTA

     

     

    Multumesc mult. .

    Va fi o super aventura.

     

    name='VULPOIU'

    ...stai să vezi ce de ajutor o să-i fie "vorba bună" cînd o fi singur în niezu nopţii şi nijlocul cîmpului!!!

    Tre' să fii tembel să pleci la drum şi să crezi că în momentele alea te reconfortează "gîndurile bune".

     

     

    Gandurile bune te ajuta intodeauna. Cand esti in mijlocul noptii pe marginea drumului si deja ai epuizat toate ideile, gandurile bune te ajuta sa incerci in continuare. Poate tu nu mai poti de oboseala dar stii ca nu poti sa ii dezamagesti pe cei care sunt langa tine din tot sufletul.

     

    Dar nu se va intampla asa. Deja un om care nu ma cunoaste s-a oferit sa vina cu noi cu BMW-ul lui de nomenclaturist.

    Cred ca iti poti imagina unde or sa fie cei care ma cunosc.

    Poate sa plec pe ascuns ca sa nu vina cu mine.

    Desigur ca eu voi merge singur cu 50-60/H ora probabil. Nu are rost sa ii tin dupa mine, se vor duce inainte. Dar ei vor fi acolo pentru mine, pentru aventura mea, pentru ideile mele tembele. Vor fi acolo.

    Nu vor avea voie sa ma ajute decat in situatii extreme. Vor fi doar observatori. Si vor face pozeeeeeeeee. Multe poze.

    Eu nu am fost niciodata singur in lumea motociclistilor..

     

     

    name='Louis Cyphre'

    Du-te, Ozzi, de unde vrei, pana unde vrei si cu ce vrei, ca mergi pe timpul tau, banii tai si pentru propria placere.

    Bafta.

     

     

    Merci Louis

     

     

    Daca timpul imi va permite ma voi alatura cu placere acestei plimbari nostalgice, consider ca nu motocicleta il face pe motociclist si ca doar uneori reciproca este valabila.

    Cat despre legatura intre R80 si nomenclaturisti, pot sa-ti spun ca nu era intotdeauna valabila. Eu am avut un vecin militian care avea in dotare un R70 si in posesie un R60 (parca), nu cred ca putea fi numit nomenclaturist, in schimb era foarte pasionat si le ingrijea foarte atent pe amandoua.

    Spor la treaba si nu-i lua in seama pe cei ce nu intelg ce vrei sa faci.

  7. "Moarte sigura cu cobra dar mai sigura cu Mobra" era una din glumele posesorilor acestei masinarii "infernale".

    Si eu am cateva amintiri placute legate de Mobra, (tatal meu a avut vre-o doua) am fost mai intai pasager si mai tarziu "pilot".

    De exemplu, mirosul de ulei ars "emanat" de motoarele 2T imi trezeste instant amintiri legate de Mobra.

    Probabil ca stii, mobrele nu erau deloc renumite pentru fiabilitate, dar posesorii lor erau buni mecanici si erau niste oameni foarte saritori. Daca vei pleca acum la drum lung cu Mobra, nu cred ca vei retraii acele timpuri pentru simplul motiv ca oamenii s-au schimbat (si nu neaparat in bine).

    Oricum, cred ca este respectabila initiativa ta si-ti doresc succes!!!

    Daca vei trece prin Pitesti, te voi insotii cu placere o parte din drum (cu BMW-ul meu de nomenclaturist...).

  8. Week-end insemnand ce: sambata sau duminica? As merge si eu, dar nu cred ca rezist pana la Balea, din cauza incheieturii mainii drepte, care e franjuri.

    Mă gândesc să plec sâmbăta la 10, cu plecare din sensul giratoriu Bascov. Da-mi un PM cu nr de tel.

  9. Compendiu despre franare

    din practica moto dobândita in 44 de ani de Dan Nastase

    Sa invatam sa incepem franarea mai intai cu "asezarea" motocicletei cu frana de spate !

     

    In conditii de aderenta redusa (ploaie, zapada, nisip),

    limita de aderenta este atinsa mai repede si astfel decelerarea maxima are o valoare mai mica,

    iar valoarea transferului de greutate poate fi aproape neglijabila.

    De exemplu, la o motocicleta cu un raport static de 60% / 40% se poate considera -

    in conditii de aderenta foarte scazuta, ploaie, mazga, ghiata - o valoare nula.

    In acest caz, nefolosirea franei spate reduce forta de franare cu 40% !!!

     

     

    Domnule Nastase, in general sunt de acord cu modul de franare pe care l-ati prezentat, am doar o mica nelamurire:

    In coditiile unui raport static de 60% / 40% si incepand franarea cu frana spate pentru "asezarea" motocicletei nu cumva irosim 60% din forta totala de franare pana in momentul in care aplicam si frana fata?

    Din punct de vedere teoretic, nu s-ar putea oare actiona concomitent atat frana spate cat si cea fata incepand sa zicem cu un raport 60% / 40% urmand ca pe masura ce transferul de masa se realizaza sa slabim frana spate si sa strangem mai tare frana fata?

  10. Si a venit si timpul meu ( botezul ) sa scriu pe topicul asta, din fericire este totul bine si frumos, doar julituri si vanatai. M-am gandit mult daca sa scriu sau nu, dar am zis ca poate invata altii de la mine mai ales incepatorii .

     

    Ieri pe seara am zis sa ma plimb cu monsterul din dotare, un prieten drag de inima a zis sa il duc si pe el cateva strazi ca nu se prea plimbase cu motorul, am dat o tura mica de oras si am ajuns la Alba Iulia, trec de rond si la primul semafor era rosu, opresc intre 2 masini si ma pregatesc sa plec la verde, m-am ambitionat sa plec primul tocmai pentru a nu ma luat baietii din spate pe capota si nah...putin gaz ca teoretic era linie dreapta :rolleyes:. Rezultatul a fost ca in urmatoarele 5 secunde eram imprastiat pe asfalt si mobra se invartea in intersectie singura. Dinamica cazaturii a fost in felul urmatorul, pasagerul fiind incepator incerca sa tina mainile pe rezervor iar la plecare de pe loc nu a mai avut aderenta si a incercat sa se prinda de pieptul meu/umeri in loc sa ma tina de jos de burta, eu am incercat sa il trag inapoi tragandu-ma de ghidon si in felul asta cele 150+ kg ale noastre combinate au ridicat motoru pe o roata, a fost spectaculos, frumos ( pacat ca nu am filmat ) . Pasagerul practic a ramas in picioare la stop eu am plecat mai departe cu agregatul in wheelie, deja eram cu privirea la stele si tot ce ma gandeam era cum sa o pun jos sa nu stric prea multe, am reusit sa o las putin pe partea stanga si dus a fost, daca ii dadeam drumul se ducea pana la Unirii dar nu aveam nici o julitura, in schimb a cazut peste piciorul meu si porma a mers taras pe scarite. Dupa ce m-am vazut pe jos in buimacimea mea m-am uitat daca sunt intreg si porma am fugit la motor, noroc ca in spate era un prieten care ii raman dator ca a sarit din masina si a luat contactul de la motor ca altfel mai aveam alte suprize ( cursese benzina din carburatoare si eram spalat cu material inflamabil :blink:) . Am vazut ca am totul atasat, nimica rupt si am fugit sa ridic mobra...la ce adrenalina am avut in mine aproape ca am reusit :hurt:.

     

    Damage dupa distracite : genunchi raschetat, glezna dreapta julita, si gamba stanga pe care a cazut jucaria / blugi franjuri, adidasi franjuri / la motor nu am reusit decat sa rup ornamentul din capatul ghidonului si strambat maneta/pedala ambreaj ( cand am vazut benzina pe jos am crezut 100% ca am spart rezervorul :baldy: ) in rest nici macar o julitura serioasa pentru ca a ramas pe scarite cand era jos

     

    Lectie de invatat ! Instructaj ca la armata pentru pasager, cum sa se tina cum sa stea in scarite, si fara demaraje bruste / frane lafel . Echipamentul OBLIGATORIU, eu aveam casca+geaca+manusi+blugi, daca as fi avut genunchere si ghete de moto nici macar nu imi trebuia un leocoplast :pow:

     

     

    Prietene, rad cu lacrimi de doua minute, ai talent la scris si foarte mult umor, te felicit pentru modul in care ti-ai descris patania. Toate cele bune, refacere usoara si nu te lasa nici de motociclit dar nici de scris!!!

×
×
  • Creează nouă...