Sari la conținut

mrrlr

Membru
  • Număr conținut

    390
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de mrrlr

  1. Mulțumesc pentru răspuns. Am mai avut o Toyota cu CVT si stiu cum se comporta,iar pt stilul meu de condus este perfecta.
    Eram curios daca a fost nevoie de reparații la acest Nr de km. Ce procent are/avea bateria de tracțiune? Suspensia pneumatica este uau sau este suficientă suspensia clasica? Cum sta la capitolul faza scurta/ lunga?
     

    Mi-ar fi plăcut să  discutam in weekend insa voi fi plecat. Dacă rămâne valabil revin alta data poate reușim să ne sincronizam.

  2. Acum 4 ore, Silver Arrow a spus:

    De unde esti de loc?

    Daca vrei iti imprumut un incarcator sa vezi cum sta treaba.

    Daca esti din Bucuresti da un mesaj.

    Daca trebuie trimis cu curier rapid, pretul dus-intors e 20% din bateria noua  🤣

    Multumesc Silver pentru oferta. Daca va fi nevoie iti scriu.

     

     

    Acum 54 minute, john17 a spus:

    95% a fost trântit redresorul și are fix ce a avut al meu! 

    Mereu a fost tinut in cutie in dulap , iar eu am fost singurul care l-am manevrat. 

    Il voi incerca si pe alta baterie, iar daca face la fel imi este clar ca incarcatorul este defect. Ai reusit sa il repari sau mai bine cumpar altul?

  3. Acum 5 minute, john17 a spus:

    Eu am pățit cu minunea asta de redresor ca, în urma unui șoc nu foarte puternic, să se rupă niște piste de pe cablaj pe care sunt lipiți pinii transformatorului. Revenea în standby imediat după ce apăsam butonul, dar parcă licăreau alea pe display 1-2 secunde. 

    Redresorul facea asa : il conectam la baterie apoi la alimentarea cu curent, moment in care incepea sa arate voltajul bateriei. Daca apasam butonul clipea voltajul 90 sec , aparea o fractiune de secunda semnul cu moto si apoi ramanea afisat voltajul bateriei. In tot acest timp led-ul standby ramanea aprins.

  4. În '91 cred că nici led n-avea, deci consumatori fără contact 0. Doar că bateriile se autodescarcă. 
    Întrebare: butonul redresorului l-ai apăsat? Lidl machine nu încarcă doar băgat în priză și legat la baterie, are 3 moduri selectabile prin apăsare repetată, moto, auto, și fulg de zăpadă (menținere). La 11 V ar trebui să o încarce. Dar la cum "ai avut grijă" probabil că tot la baterie 9 ajungi. Deși în ritmul ăsta nu văd la ce ți-ar trebui... 
     

    Este prima mea moto iar anul trecut am mai cumparat una mai noua cu ABS. Ma gandeam ca voi mai merge ocazional cu ea dar cu pandemia si alte prioritati nu am reusit. Poate se va bucura altcineva de ea.
    Butonul l-am apăsat însă nu are niciun efect: afișează voltajul dar ledul standby rămâne aprins. Manualul zice că ar trebui să încerce o regenerare daca are intre 7.5 și 10.5V
    c067c1471178baf42efbb3e32dac670d.jpg
  5. Acum 23 minute, Silver Arrow a spus:

    A stat peste iarna montata pe motor, si amandoua in frig?

    Daca mobra nu este ceva cu nspe electronice care sa iti sece bateria, nu trebuia totusi sa se faca praf.

    Am avut o bateria Varta tinuta pe Shadow, fara sa pornesc mobra timp de vreo 12 luni din septembrie pina in septembrie anul urmator , tinuta in garaj neincalzit, si a pornit fara sa tuseasca.

    Nu ai avut chiar cea mai buna baterie.

    O poti pune la un alimentator clasic, ca sa ajungi cu ea la vreo 11 V si sa o poti apoi pune pe incarcatorul electronic.

    Oricum, desi probabil ca mobra va porni, nu o sa te poti baza pe ea, fiind foarte probabil ca peste noapte sa se autodescarce.

    Iti iei la anul una ca lumea, si ai grija sa o dai jos de pe mobra peste iarna.

     

    Nu ar fi rau sa faci o verificare ce consumatori ai pe mobra: dupa ce iti vei lua o baterie noua, cu contactul taiat, pui un ampermetru in serie pe una din bornele acumulatorului si vezi ce consum ai in stationare. Si apoi faci si tu o socoteala: daca sa spunem vezi ca ai un curent de 25 mA, inmultesti cu 24 h si rezulta un consum de 600 mAh pe zi. Deci in 30 de zile inseamna 18.000 mAh, adica 18 Ah. Asta inseamna ca in mai putin de o luna ingenunchezi o baterie de 12Ah.

    Rapsunsul este : da , a stat afara cu bateria montata. 

    Mobra este una din 1991 ( motorul de Intruder vs 800 ) si fara electronica. Curios este ca in martie a pornit fara nicio problema iar acum , am pus contactul iar cand sa dau la automat s-au stins becurile din bord si nu a mai invartit.

     

     

×
×
  • Creează nouă...