Sari la conținut

tarpescu.vali

Membru
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de tarpescu.vali

  1. tarpescu.vali

    DONATII

    Iau eu detectorul. Ma mai pricep la reparat contacte imperfecte. Il mai ai?
  2. Se baga cineva? Toate info: http://blajalive.ro/ As vrea sa plec vineri pe la pranz, sa am vreme sa pun cortul si sa beu o bere inainte.
  3. Vand Kawasaki EN500C din '96. http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&act=view&src=db&ID=603381&selpic=5&zoom=1#foto Pregatita de drum. II trebuie doar benzina si cheie. Pretul evident e negociabil. Comenzi avansate, coburi, burduf de piele cu prindere pe furca, dragbar, ghidonul original si parbriz, lant nou si pinion nou, cauciuc fata nou, cauciuc spate 80% uzura, lant distributie schimbat la 60000 km, ulei + filtru noi. ITP valabil pana in Iunie 2016, dar evident daca nu vine nimeni pana atunci o sa-i fac altul. Pozele de pe bikeshop sunt din 2013. De atunci i-am montat Dragbarul, i-am reparat pedala de frana (am pierdut scarita pe drumurile patriei).
  4. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Jeni vrea alt stapan pentru ca se simte tradata. Am trecut la ceva mai maricel si cu durere in suflet va trebui sa o las altcuiva sa aiba grija de ea si sa o plimbe. http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&act=view&src=db&ID=603381&selpic=5&zoom=1#foto Pretul evident e negociabil. Comenzi avansate, coburi, burduf de piele cu prindere pe furca, dragbar, ghidonul original si parbriz, lant nou si pinion nou, cauciuc fata nou, cauciuc spate 80% uzura, lant distributie schimbat la 60000 km, ulei + filtru noi. ITP valabil pana in Iunie 2016, dar evident daca nu vine nimeni pana atunci o sa-i fac altul. Numa buna de drumuri lungi si multe.
  5. Intreb pe cei care au mai fost. Se preteaza si pentru posesorii de chopper?
  6. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Salutare, Tinand cont de temperaturile de 15+ si ca iepurasul imi bate la usa am hotarat sa scot fierul de sub husa. Se pare ca iarna nu a avut nici un efect asupra ambreiajului meu defect. Cu toate ca am schimbat placile de frictiune si arcurile problema s-a manifestat similar: cu ambreiajul tras puteam impinge motorul (in a doua fiind) daca eram bine mancat, semn ca lucreaza el cumva dar nu de tot. Cu ambreiajul liber, nu am nici o sansa sa mut motorul de pe loc. Asadar azi am facut un filmulet. Cand e motorul pornit, in neutru, si dau drumul la cablul de ambreiaj, se aude o bataie ca in a doua parte a filmarii. Daca reglez cablul, atunci parghia de la ambreiaj are un joc ca in filmarea a doua. Ati mai vazut efectul asta pe undeva? Merita sa mai merg la mecanic? Sau e posibil sa fie din cutia de viteze si sa trebuiasca dat jos motorul si desfacut bucati. Asta nu mai am chef sa fac. Partea 1: Sunetul: Nu pot adauga link la youtube: Search youtube for: EN500 Vulcan clutch noise - Part 1 Partea 2: Tremuratul: Idem 1: search youtube for: EN500 Clutch noise Sarbatori fericite tuturor. V.
  7. tarpescu.vali

    DONATII

    Monitor Philips 19" CRT - perfect functional Tastatura A4Tech Casca moto/scuter open face 0735 686 174 Sunati ca nu intru zilnic pe forum.
  8. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Probabil nu m-am facut inteles cat se poate de bine. Cu motorul oprit, ambreiajul tras, pot misca motorul dar nu ca si cand ar fi decuplat de tot. In mod normal, cand trag ambreiajul, motorul ar trebui sa se miste ca si cum ar fi in punctul mort. In cazul meu tre sa ma incord destul de tare sa-l misc. Scuzati exprimarea.
  9. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Sunt multi EN-isti fericiti in RO dar eu nu ma numar printre ei. Oi fi eu mai ghinionist. Problema se pune din momentul unei furtuni ingrozitoare. Fiind la semafor, am turat-o mai tare si am plecat putin mai brusc. Moment in care, ambreiajul nu a mai functionat. Oricat as fi strans de maneta, nu puteam sa schimb in a doua. Asadar am mers in viteza intaia pana acasa, vreo 5-6 km. Am desfacut ambreiajul, iar arcurile erau putin mai comprimate decat valorile din carte. Am cumparat un set nou de placute de frictiune + set de arcuri. Dupa schimb, efectul e acelasi. Daca trag ambreiajul pare ca nu decupleaza de tot. Adica, in a doua cu ambreaiajul tras pot sa imping motorul (oprit). Daca las ambreiajul nu pot sa-l misc de pe loc. Ar fi fost indicat sa schimb si placile de otel? Sau poate o fi de la rulmentul de pe axul ambreaiajului? Care e parerea voastra?
  10. Vand o pereche de tobe Turn-out universale, noi. Au fost folosite vreo 100 de km. Stare foarte buna. Poze + pret: http://www.tocmai.ro/tobe-turn-out-17313348.html Au fost montate pe un EN500. Sunet frumos, dar un pic cam zgomotoase pentru mine. Numar de telefon corect: 0735 686 174 De la ultima reparatie a motorului mi-a mai ramas un set de semeriguri de supape (10 bucati). Se potrivesc pe o gramada de Kawasaki-uri: http://www.partzilla.com/parts/detail/kawasaki/KP-92049-1062.html Sunt noi, in ambalajul original. Pret: 80 de lei. Telefon: 0735 686 174
  11. Vand o pereche de tobe universale. https://www.louis.de/_107826d6e7bb0e322286727f6ca29530f1/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10027006 Cumparate de vreo saptamana de la un coleg motociclist din Cluj. Eu le-am folosit vreo 20 de km (sau cat e de lunga centura Timisoarei). Motivul vanzarii: Nu ma pot obisnui cu zgomotul. Sunt prea cantatoare pentru gusturile mele. Se pot monta pe aproape orice tip de chopper. Pret si poze: 0740 500 232 Momentan sunt montate pe motobra mea. Se poate face si o proba.
  12. Vand casca moto Uvex, marimea S. Stare: Nou. Mai multe info si poze la varu' pe mercador: http://mercador.ro/oferta/vand-casca-uvex-ID1GHjB.html#3e88fb6484 Vali.
  13. tarpescu.vali

    Facerea de bine...

    Sa nu mai deschid un topic nou ... Rog un coleg motoretist sa ma ajute cu un CDI de EN500 (96') pentru o proba. Jeni a mea incepe s-o ia dracii (scutura) cand urca in ture. Am curatat carburatoarele, robinetul de benzina, am verificat bobinele si fisele. Cei drept bujiile sunt cam afumate. Voi incerca si un set nou de bujii. Iara daca aveti si alte idei va rog sa nu va sfiiti. Sporuri si vant din pupa.
  14. Se vinde Jeni. Kawasaki EN500C, '96, 67000 km. Istoric complet. http://bikeshop.ro/motociclete/anunturi-vanzare-motociclete-second-hand-kawasaki-en500c-din-1996-500966.html
  15. Se vinde Jeni. Kawasaki EN500C, '96. Mai multe detalii in anunt: http://www.bikeshop.ro/handler.php?act=view&src=db&tip=am&ID=500966
  16. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Ne dai si noua niste poze cu noile finale? Sunt si eu in cautare de noi tobe pentru Jeni.
  17. Cunoasteti mesteri care sa reconditioneze tobe? Sporuri.
  18. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Tot am cautat pe topicul asta, dar fara succes. Are cineva vreo idee sau indicatie de unde pot achizitiona tobe pentru mobra? Problema e ca la astea s-au cam stricat sitele din interior. Daca le dau jos si le scutur, pot sa merg cu sorcova de anu nou. Nush ce s-a rupt prin ele. Daca exista vreo posibilitate sa le reconditionez ar fi super, daca nu macar pe cineva care le comercializeaza la un pret decent. Sporuri.
  19. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Momentan folosesc 20W50 Motul 3000 (mineral) la un EN500 din '96. Uleiurile full sintetice sunt pentru motoare mai turate ceea ce in cazul nostru nu se prea aplica. Cel mai bun ulei mi s-a parut 10W40 Motul 7100 (asta pe cand era rosu ca sangele).Am gasit o oferta anul trecut (4l la 150 de lei). Anu asta as fi bagat tot 7100 dar sub 200 de lei nu gaseam, plus ca recomandarile de la colegii de pe forum m-au determinat sa bag mineral. Motul 3000 am cumparat de la un reprezentant din Brasov cu 117 lei/4L (inclusiv transportul pana la Timisoara).
  20. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Partea electrica e destul de simpla la agregatele noastre. Am avut si eu o problema similara cu semnalizarile. Clipeau, dar total aiurea, cand mai rapid cand mai lent. Solutia a fost sa refac legarea la masa. Cel care a avut inainte motorul a pus semnalizari metalice (carcasa),care aveau numai un singur fir (adica cel de plus) circuitul inchizandu-se prin carcasa semnalizarii si cadru. Cum Romania nu e Suedia sau Elvetia, unde strazile sunt mai curate ca azilele de batrani de la noi, de la praf, apa si ce-o mai fi fost contactul la masa nu se mai facea perfect, de aici problemele de temporizare. Refa legaturile la masa in prima instanta. Ai nevoie de un tzvic si vreun metru de cablu. Poti verifica si releul de semnalizare (scrie in carte). Acuma issuesul meu . Din poza de mai jos ... ce reprezinta partea incercuita si ce scop are? Ca Jeni a mea e prea cu nasu pe sus sa o aiba. Unde ar trebui sa se conecteze partea de jos? Multumiri si sporuri. Vali.
  21. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Motorul a fost desfacut ca urmare a garniturii de chiuloasa care a 'puscat'. Desfacandu-l s-a constatat ca lantul de distributie si intinzatorul erau praf iar cu ocazia asta am schimbat si semeringurile de la supape. Segmentii au ramas neatinti ca urmare a lipsei de fonduri. Multumiri voua: Filosofull, alex_en, Beatrice. Mi-ati dat idei de verificat in zilele urmatoare. Noroc ca ii ziua lunga. Sporuri maxime. Vali. Pfuu a drac' Jeni. -> alex_en ... ai cam avut dreptate. Furtunul de la epurator e fisurat chiar la imbinarea de la capacul cutiei de viteze. Fisurat e putin spus. E rupt bine, iar furtunul respectiv nu mai prelua nimic din vapori. Pe roata nu pot sa zic ca e ulei. Tin motorul in fata blocului si avem ceva caini care isi mai marcheaza teritoriul. Sunt cativa stropi pe partea dreapta a cauciucului dar pot sa fie si de la curatzatul lantului. Numa bine, pana imi vine furtunul 'problema', am vreme sa curat carburatoarele si airboxul. Sa speram ca asta e singura buba. Sporuri.
  22. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    O papat ceva ulei? Numa din curiozitate. Un coleg cu un Intruder de 1500 o pus acelasi ulei si nu i-a scazut nivelul deloc. Pana la urma o sa merg pe varianta uleiului mineral. @alex_en: Ce oloi folosesti?
  23. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Cei drept, vaca e din 96 ceea ce inseamna ca uleiurile sintetice nu erau disponibile la vremea respectiva. In manual, cum bine stiti, scrie ca uleiul sa fie 10W40/10W50 (climat rece) si 20W40/20W50 (climat cald) API grade SE, SF sau SG. Repsolul ce l-am pus acuma are API grade SL. Wikipedia, mama tuturor nestiutorilor, zice ca gradele API dupa SH au o cantitate mai mica de fosfor in compozitie pentru a nu dauna convertoarelor catalitice. Prin urmare, un singur ulei il stiu compatibil cu motorul meu (dupa cum scrie in carte) si anume: Motul 5100 10W40 API grade SG. Dar probabil o sa incerc un ulei ceva mai gros motorul fiind batran si cu 63k km (ex. 15W50 Motul 5100 SG). E mai scumputz da poate ma scapa de belele pana in toamna cand il pun la iernat si verific motorul prin interior. Intrebare de corijent: De la ce e capacul rotund, localizat sub airbox/carburatoare in spatele cilindrilor si cu un conector in mijloc? E destul de greu de ajuns la el. Izolatia de la firul din mijlocul capacului e murdara de ulei si ma gandeam ca saptamana asta sa-mi bag nasu pe acolo. Sporuri si drumuri bune. Vali.
  24. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Daca mai tin bine minte, compresia era undeva la 13 bari. Anu trecut lui Jeni i-a placut mai mult pe la mecanici, iar anu asta mi-am propus ca daca nu e de umblat la corason (motor) servisul o sa-l fac eu. Am nevoie doar de un six pack, un pachet de tigari si 5m patrati de umbra. Deci probabil o sa va fie multe intrebari adresate. Sporuri.
  25. tarpescu.vali

    Kawasaki EN500

    Beton explicatia. Hand made tools. Eu tot urmaresc topicul, din postura de proprietar de EN500. Acu sa va fac cunostiinta cu a mea. Jeni - ei sunt colegii de pe forum, Colegi de pe forum - ea e Jeni. Jeni e modelul din '96. Amu sa va zic ce-mi face vaca. Am scos-o pe la inceputul lui martie. De anu trecut picura o tara de ulei pe la conductele ce intra in cilindrii. Rezolvat problema la un mecanic si tot atunci schimbat si uleiu (Repsol 10W40 sintetic). Dupa miraculoasa operatiune a inceput sa inghita ulei, pentru ca de ars nu-l arde (nu scoate fum). De picurat nu mai picura pe nici unde. La vreo 1200 de km am adaugat 1.5l de ulei. Va intreb asadar pe voi.... Ce uleiuri folositi? Cu vechiul ulei (Motul 7100) cu toate ca pierdeam ulei pe la conducte, nu scadea asa rapid nivelul. Completam cu maxim 200 de ml la 5-600 de km. Compresia am verificat-o anu trecut in toamna dupa ce am schimbat garnitura de chiuloasa. Sporuri.
×
×
  • Creează nouă...