Sari la conținut

campers

Super Membru
  • Număr conținut

    584
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de campers

  1. @Klaus

    Am cumparat pana la urma asta

    Toba mea este cam ca asta (daca nu chiar exact ca asta ) si are gatul usor stramb . Motiv pentru care nu puteam baga tot carnatul ala pe toba . Imi ramanea cam un cm afara. Asa ca am taiat un rand de gaurele d-alea , din capat . Proba din nou => tot un cm ramanea afara :rusinica: .

    Avand la dispozitie doar un fel de traforaj ( domnul care comenta ca n-am ruleta - poate e cazul sa imi atragi atentia si aici ) , si m-am chinuit cre'ca vreo 30-40 minute sa tai prima bucata ..m-am pus de luat masura cu o surubelnita , din toba , sa vad cam cat ar fi toba dreapta , si surpriza ..trebuia sa tai aproape tot db-killer , am mai lasa decat 2 gaurele .

     

    Schimbari in sensul acustic sunt , chiar f mari (sper sa ma ajute la itp ) , dar gatuie motorul foarte foarte tare . Ca nu mai are pe unde scoate gazele ! Daca inainte puteam pleca doar din ambreiaj cu atentie , acum nu mai am nici o sansa , se opreste imediat . Sunt diferente si in mers , dar nu stiu sa iti zic ce si cum , l-am folosit doar cativa km sa vad daca chiar se aude sensibil mai incet (asta e principala mea grija ) .

    Daca nu chinui db-killer-ul prea tare ,cum am facut eu , cred ca nu o sa experimentezi partile negative care le experimentez eu , si totusi ,in acelasi timp , sa linisteasca un pic toba :)

    numai bine .

  2. Buna ziua ,

    Am o toba micron , pe un 636 2004 , care e cam galagioasa si nu vreau sa imi deranjez vecinii . De schimbat nu o schimb , asa ca m-am gandit la un db-killer.

    Nu am mai folosit pana acum asa ceva ,si am vazut ca sunt pe dimensiuni . Imi puteti spune , dupa inscrisurile de pe ea , ce dimensiune trebuie sa caut ?

     

    are pe ea stantele urmatoare :

     

    mmk56/0et

    [e24] 92R-00002

     

     

    o zi placuta ! :)

    post-60554-0-07561900-1492002868_thumb.jpg

  3. Ok, dar totusi ce-i cu el? nu curge benzina prin el si vine undeva de sus, din spre capacul rezervorului, insa nu se vede clar, este astupat la un moment dat de carcasa rezervorului.

     

    daca incarci rezervorul prea mult , curge p-acolo .

    de asemeni , cred ca si apa de ploaie tot p-acolo se scurge

     

    nu stiu exact cum e la motoreta ta , dar una din sarcinile astea le are , sau pe amandoua .

  4. in general , cel putin cu ce am avut eu de-a face , atunci cand este circuit normal (cel de care tot vorbim noi aici ) , martorul se aprinde progresiv . (din ce in ce mai tare pana la luminozitate maxima ) .

    Asa ti se aprindea cand functiona ? Sau se aprindea brusc la capacitate maxima ?



    La o alta jucarie , 2t , am intalnit la rezervorul de la ulei un ax pe care era fixat un plutitor , care cand ajungea jos , inchidea circuitul .

    Era tot ceva f simplist , dar la o scara mai mare . Nu cred sa ai asa ceva in capsula aia asa mica .

    Dar acolo era la ulei . Ma gandesc ca la benzina nu se face asa ceva , existand riscul de scanteie .

  5. esti sigur ca ai procedat cum trebuie ?

    pentru simplitate si testarea circuitului , sa fii sigur ca e acolo defectul , poti scoate papucul maro ( e papuc acolo , nu? ) , si pus termistorul intre cel maro si masa. (in timp ce ai contactul pus la motocicleta - poate ai uitat chiar acest mic detaliu .. )



    daca tot nu e cum vrem , poti folosi un multimetru , masurand continuitatea cablului maro in limitele sale extreme : din borna de la rezervor , pana la martorul din bord .

    post-60554-0-47396200-1400359002_thumb.jpg

  6. Mai stiu un caz care a avut aceasi problema , si i l-am reparat .

    La el nu am putut refolosi acea capsula si am fost nevoit sa ii confectionez una , simpla , dar eficienta . Au mai fost probleme cu etansarea cablurilor la el , dar la tine nu pare a fi cazul , vad ca are papuci acolo .

    Apropro ( ca de asta am si scris acest mesaj) - acum e prilejul perfect pentru a ridica 'rezerva' un pic mai sus . La cazul cu care am avut eu de-a face , i se aprindea becul cand mai avea vreo 3-4 litri , si am ridicat termistorul pentru a i se aprinde cand mai avea vreo 7-8 litri . Asta , in cazul in care nu esti multumit de actuala configuratie .

  7. asa cum a spus si Bica , acel senzor e un termistor

    cand este racit cu benzina , are rezistenta mare , si nu permite trecerea curentului electric

    atunci cand este in aer , si nu mai este racit cu benzina , ii scade rezistenta si permite inchiderea circuitului , aprinzand martorul din bord

     

    in general , daca imi amintesc corect , intradevar sunt de 100 ohmi

     

    ideea e ca , nu cred ca vei gasi tot asa incapsulat , si va trebui sa te orientezi , sa faci in asa fel incat sa fie cat mai protejat , pentru a evita alarmele aiurea de la valurile si stropii din rezervor . In sensul ca , daca el nu mai este scufundat in benzina , dar din cauza virajelor , este inca stropit ,nu ii va permite sa se incalzeasca , motiv pentru care nu iti va aprinde martorul .

     

    propun inainte de a te apuca de treaba , sa probezi circuitul punand o rezistenta in locul senzorului . Pentru siguranta , poti pune intai una de 470 ohmi . Daca nu se aprinde martorul corespunzator , incearca cu una de putere mai mica , pana se va aprinde cum trebuie :) .

  8. cred ca ai o problema grava , si e undeva intre gat si par

     

    Cum ma uitam ca curca in lemne la un capac de culbutori dat jos , cand chiar iti spusesem ca m-am uitat si eu pe acolo inainte ? De fapt , chiar am si scris mai sus ca eu am scos garnitura aia fara sa o rup , deci clar mai m-am uitat acolo

     

    Si treaba cu 'mi-ai explicat cum e cu pastilele ' a fost ceva gen - " Eu : astea cum is , cu cat is mai mici cu atat e jocul mai mare ? Tu : da" , discutie care a fost mai mult de dragul a vorbi ceva , ca mie imi place sa vorbesc cu oamenii ...

     

    nu iti voi mai raspunde la absolut nici un mesaj de acum inainte , pentru ca nu mi le va mai afisa forumul

  9. Da' pe tine te duce capu , nu gluma , d-aia esti mecanic da' nu iti merge motoreta cum trebuie :))))

     

     

     

    Garnitura de chiuloasa din cate imi amintesc era cam 280 lei , cea la 100 si ceva de lei era cea de guma, de la culbutori care ai rupt-o tu . Era veche intradevar , da' eu am reusit s-o scot fara s-o rup totusi . Eu , prost si neindemanatic.

    Si chiar si aproape 200 lei imi pare mult pt o garnitura de chiuloasa pt un 4 in linie vechi , care odata desfacut o sa manance o gramada de bani pt a fi reablitat . Va depasi cu muuuuult pretul unui motor SH in stare decenta .

     

    Am sters semnatura sa nu te mai simti atacat , si sa ma lasi cu prostiile tale in pace , pentru ca cum tu ai dreptul la o parere despre mine , am si eu dreptul la o parere despre tine.

    Scule nu cred ca am cumparat , singurul lucru de care as avea nevoie ar fi insa un sincronizator . Doar d-astea de masurat , pentru a reface jocul la supape , ca , dupa cum stii , am dus-o cu cilindru 2 nefunctional , si am luat-o cu alt cilindru nefunctional + bonusurile care n-are rost sa le amintesc .

  10. n am mai umblat cu spritchit pana acum , si la ochi mi-a parut ok . Mai ales ca il diluasem mai mult decat trebuia deja . Si ma cam si grabeam ca azi trebuia sa fie gata , nu am avut rabdare sa se usuce de tot spritchitul . Cand am dat prima vospea , parea ok chiar ..insa cand a inceput sa se usuce si am dat si a 2a mana , au inceput sa se vada asperitatile

     

    nu ma prind unde ar trebui sa se incadreze replica ta , poate doar la 'atacuri'

    oricum , decat sa ma incurc si cu un vopsitor , care sa fie mecanic ca tine , mai bine o vopseam cu var lavabil si trafalet , sa sa iti raspund in acelasi ton.

×
×
  • Creează nouă...