Sari la conținut

marian94

Membru
  • Număr conținut

    108
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marian94

  1. marian94

    Ij (izh)

    Va salut, prieteni! Un set de discuri de ambreiaj pt ij 56 unde as putea sa gasesc si eu?
  2. Am comandat releul, l-am montat si rezultatele sunt aceleasi (12,5v la 4000 de ture cu becul aprins si 13,2v la 4000 de ture cu becul stins). Sunt 2 variante: ori am in momentul de fata 2 relee de incarcare bune si problema poate fi vreun contact imperfect pe undeva sau vreun fir, ori am 2 relee la fel de proaste. Metionez ca releul comandat este de la dezmebrari. Intre timp iau o bucata de smirghel si ma apuc sa frec toate firele de masa si bornele bateriei. » Post actualizat in 21 Jul 2017 20:25 Problema rezolvata! Un fir de la stator frecat de lant si rupta sarma, se tinea doar in imbracamintea panzata. Acum pot sa ma bucur de ea linistit! Va multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor!
  3. Baieti, unde gasesc si eu un releu de incarcare pt Z750 2006?
  4. Da. Am desfacut butonul de pornire si am facut contact intre fire cu o surubelnita. A pornit si motorul, s-au aprins si luminile. Am luat o bucata de smirghel fin, am frecat usor contactele butonului de pornire si gata...totul functioneaza cum trebuie. Acum trebuie sa rezolv cu incarcarea pt ca am observat ca incarca destul de putin, mai ales cu luminile aprinse (undeva la 12-12,5v la 5000 de ture - foarte slab). Am luat-o pas cu pas, initial am crezut ca statorul este cu problema dar am consultat un manual de service si acolo scria ca la 4000 de ture, statorul trebuie sa scoata peste 42v. La mine e in jur de 44-46 la 4000 de ture ceea ce e in parametrii. Ramane sa probez cu alt releu de incarcare sa vedem ce se intampla. Va multumesc pentru sfaturi si pentru interes!
  5. De asta imi e frica...unde as putea sa merg si sa verific cele spuse de tine? » Post actualizat in 04 Jul 2017 08:29 Am mers azi la motocicleta dupa 3 zile de pauza si la prima pornire s-au aprins si luminile...am lasat-o pornita aproximativ 10-15 min iar dupa aceea am vrut sa vad daca se mai aprind luminile dupa oprire. Am oprit motorul, l-am pornit din nou si surpriza...nu s-au mai aprins. Am conectat o baterie mai mare la motocicleta, am pornit, luminile nu s-au aprins odata cu pornirea motorului, insa, in timp ce motorul era pornit am apasat de 2-3 ori pe butonul de pornire si s-au aprins si luminile. Am ajuns la concluzia ca instalatia este buna asa cum am crezut initial, problema este, zic eu, la impulsul de aprindere a farului. Fug acum sa mai incerc.
  6. Am verificat sigurantele, sunt bune toate. Nu stiu ce sa zic...azi am fost la un sercive langa Bucuresti si ca o prima concluzie dupa cele povestite de mine, au spus ca problema e de la cdi. Totusi eu cred ca problema nu e asa complicata, ramane ca zilele urmatoare sa ma ocup de ea.
  7. Am masurat si tensiunea de incarcare si este cam slaba zic eu ( 12,5v la 3000 de ture) dar am schimbat bateria mea, care are aproximativ 3 luni, cu o alta baterie mai ok insa tot nu s-au aprins. In ceea ce priveste becurile, contactele si cablurile totul este verificat si functional. Am desfacut butonul de pronire pentru a verifica ceea ce ai spus mai sus dar acolo nu am decat 2 fire, fire care actioneaza electromotorul. Comanda de aprindere lumini cred ca se da din alta parte pentru ca se aprind doar dupa pornirea motorului.
  8. Salutare tuturor! In urma cu cateva seri am iesit putin cu motorul in cauza la o plimbare de aproximativ 20 de km in regim normal de mers. Dupa mai multe opriri ale motorului si implicit ale luminilor, am pornit pentru ultima data motorul pentru a-l parca in garaj. In acel moment am observat ca farurile nu s-au mai aprins, fara sa vad inainte vreun semn care sa anunte vreo defectiune. Pur si simplu nu s-au mai aprins. Mentionez ca becul de faza scurta de aprinde automat dupa pornirea motorului. A doua zi am verificat becurile si firele insa nu am gasit cauza defectiunii. Astazi am mers la un prieten, am schimbat unul din releele de pe codita, am pornit motorul si s-au aprins si luminile. Am mai oprit si pornit de cateva ori si totul a fost ok, dar cand sa plec, defectiunea a aparut din nou. Am mers pe ideea ca a ars releul pe care el l-a montat, am incercat si cu altele insa de atunci nu s-au mai aprins deloc. Tin sa precizez ca atunci cand pun contactul se simte un tacanit in ambele relee, ceea ce ma face sa cred ca ele functioneaza. Are cineva vreo idee? A mai patit cineva asta? Cunoasteti vreun service bun prin sector 6 unde as putea sa merg cu motocicleta?
  9. Salut! Becurile nu sunt arse, firele nu sunt intrerupte, le-am verificat astazi. Ma gandesc la junction box sa nu cumva sa se fi ars vreun circuit pe acolo pt ca firul care pleaca spre faruri de acolo pleaca. Legat de aceasta piesa imi poate da cineva mai multe detalii? Pe ea sunt niste sigurante care sunt in regula toate.
  10. Salutare baieti! Revin cu o problema la motocicleta mea. Aseara, dupa o tura obisnuita, am oprit motocicleta pentru 5 min iar dupa aceea, cand am vrut sa pornesc si sa plec, farurile nu s-au mai aprins deloc. Am pornit si am oprit motorul de cateva ori in speranta ca se vor aprinde luminile insa nicio miscare. De dimineata am zis sa merg sa verific sigurantele dar nu am gasit problema. Mentionez ca problema apare la faza scurta, faza lunga si flash, pozitiile sunt functionale. Aveti vreo idee ce poate fi defect?
  11. Multumes pentru informatii. Inseamna ca defectiunea este minora, astept sa prind o zi libera si sa dau rezervorul jos.
  12. Salutare! De astazi ma alatur si eu grupului cu un Z 750 din 2006! Am cumparat motocicleta si la momentul alimentarii am observat ca in bord la indicatorul nivelului de benzina din rezervor se aprinde doar prima linie chiar daca rezervorul este plin. Dupa ce rezervorul se goleste, apare "Fuel" si licare acea liniuta. Atunci cand pun contactul se aprind toate, deci exclud varianta defectiunii bordului si ma gandesc ca de vina ar fi sonda litrometrica. A mai intampinat cineva aceasta problema? Sonda de benzina la Z750 e integrata in pompa de benzina sau se poate inlocui separat?
  13. marian94

    Ij (izh)

    Cam asa arata placile portocalii de care spuneam. » Post actualizat in 21 Apr 2016 15:25 Cam asa arata placile portocalii de care spuneam.
  14. marian94

    Ij (izh)

    Problema cu saritul peste treapta a 2-a de viteza am avut-o si eu, la mine a fost de la axul fix (cel cu placile de ambreiaj), avea joc in carter. Am montat niste distantiere intre carter si placa aceea care se monteaza peste si am rezolvat problema.
  15. marian94

    Ij (izh)

    Cu prima ocazie in care o sa desfac capacul, promit sa fac o poza.
  16. marian94

    Ij (izh)

    Da, stiu. Le are. Multumesc pentru sfaturi!
  17. marian94

    Ij (izh)

    Am umblat ieri la el si am strans cele 5 suriburi astfel incat sa fie "la fata". L-am reglat astfel incat atunci cand e in viteza si debraiez sa pot sa misc motocicleta de pe loc, insa patineaza in mers. Am umblat si la surubul de pe capac din putin in putin (cand patina il slabeam iar cand nu debraia cum trebuie il strangeam), insa nu am reusit sa ajung la punctul acela in care sa debraieze suficient si nici sa nu patineze. Ma gandesc sa nu fie de la cablu. Cablul pe care il am acum e luat de la dl. Gaspar si se vede ca nu e un cablu de buna calitate. O sa il repar pe cel vechi zilele astea si incerc. Cu cel vechi mergea bine insa s-a rupt la un capat si trebuie cositorit. Legat de placile de ambreiaj, ele au fost noi in 2012 cand motocicleta a intrat in RK. Nu cunosc foarte multe detalii despre ele, pot sa va spun ca sunt unele portocalii (poate mai are altcineva asemanatoare).
  18. marian94

    Ij (izh)

    Buna seara! Intampin o problema la ambreiajul de la Ij, atunci cand strang abreiajul si bag in viteza pleaca cu totul (nu debraiaza) iar atunci cand sunt in mers si incerc sa accelerez se accelereaza in gol (patineaza). Mentionez ca aceasta problema a aparut dupa ce am schimbat lantul primar si am pus ulei nou un motor. Poate cineva sa imi explice ce reglaje trebuie sa fac?
  19. marian94

    Ij (izh)

    Vin si eu cu o intrebare referitoare la IJ 56, poate unii dintre voi v-ati confruntat cu aceasta problema. De ce da rateuri in filtrul de aer atunci cand se incalzeste motorul? E problema de avans sau de carburator?
  20. El a respirat pana a venit ambulanta, adica inca 30 de minute dupa impact, deci sanse mai erau.
  21. Sa va spun eu ce s-a intamplat, sa terminati cu toate speculatiile si cu toate prostiile. Baiatul nu avea absolut nici o problema psihologica, nu a avut niciodata nici o problema de genul. Totul s-a intamplat din neatentia lui deoarece a depasit o duba si nu a mai apreciat distanta pana in curba si s-a izbit de o podisca de beton. Ambulanta a venit foarte tarziu, chiar daca spitalul se afla la doar 10 km distanta. Cand au sosit nu s-a mai putut face nimic, doar sa se costate decesul. Va rog sa nu mai faceti tot felul de speculatii daca nu stiti despre ce e vorba. Odihneste-te in pace, Pavel Eduard Stefan!!!
  22. Totul s-a intamplat in comuna Podisoru judetul Giurgiu. Baiatul avea A2 de aproximativ un an si detinea o motocicleta marca suzuki gsr600. A depasit o duba si nu a mai apreciat distanta pana in curba si a mers pe frana pana a cazut motocicleta intr-o parte si el s-a izbit cu capul de o podisca de beton. Ambulanta care a venit de la 10 km distanta, dupa jumatate de ora de la primul apel nu a mai putut doar sa constate decesul. Asta e Romania zilelor noastre, mori cu zile. Odihneste-te in pace, Pavel Eduard Stefan!!
  23. Am tinut motocicleta in casa unde temperatura nu a scazut sub 0 grade......oricum pana nu ii iau baterie nu o mai scot. Multumesc de sfat!!
×
×
  • Creează nouă...