Sari la conținut

alegros

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de alegros

  1. Arde toba ca sa se curete si neaparat schimba "vata" ca este plina de ulei, uzata si nu se poate curata. Costa cca 20 euro. Incearca sa mergi mai in ture cu motorul ca sa ai ardere completa. Pt cine stie, se poate auzi pe "glasul" motorului daca e vata plina de ulei sau curata. Ulei pune in cantitatea in care motorul turat, la cald nu scoate fum, desigur scazuta cantitatea progresiv prin experimentari. Un motor in 2T nu are voie sa scoata fum daca merge cu mai mult ulei decat amestecul prescris, fara exagerari de cantitate, in cazul in care e bine reglat. Mai exista si problema amestecului din carburator, un mestec prea bogat da aceleasi simptome ca la tine: stropeste bine de tot. Recomand si reglarea carburatorului la stilul tau de mers.

     

    Fum nu scoate excesiv, reglajul carburatorului e din fabrica asa am inteles adica nu s-a umblat la el, cred ca nu s-a mers turat deloc cu el insa si amestec prea bogat, de unde as putea cumpara "vata" acea?

  2. Amestecul la Ulei si se confruntă în Functie de cum mergi cu motorul si where il folosesti. 31 ml de Ulei la un litru de benzina e cam mult, ar trebuii sa mergi cu gazul la maxim DESCHIS (CRED CA si deasta Recomanda 31ml producatoru, KX `ul de 250 A creat Fost for motocross) Nu daca il folosesti la motocross si Nu mergi Foarte proprie Pune el cu 25 CA O SA FIE Nu Nici o problema.

    [/ Quote]

    Multumesc de sfat Domnu" Alfred...dar mai bine ati rezolva cu pinionul acela de KX450F 2008 pentru care v-am facut comanda caci cu cel pe care mi la-ti trimis e de Suzuki si nu am ce face cu el mai ales ca spuneati ca verificati in cateva minute si imi dati un raspuns si a trecut o zi.... pana acum si nici la e-mail nu mai mi-ati raspuns...ma gandeam ca iar v-ati dus pe la Deva, Cluj :laugh: ....scuze de off-topic si nu mi-o luati in nume de rau dar nu m-am putut abtine....

  3. desfaci si cureti. daca vrei doar sa scapi de ulei e de ajuns un litru de benzina sa speli tot. daca vrei sa scapi si de calamina (fii sigur ca are multa) arunci toba in foc. ma rog, saxofonul. nu glumesc!

     

    Mda... murdara treaba... dar daca fac un amestec mai sarac de 20 ml la L si ii dau o forja de cativa km, chiar daca ma stropesc ca oricum am geaca patata acum, se duce macar tot surplusul de ulei din esapament ?

  4. alt motiv care sa fie? de unde alt ulei in afara de cel ce il pui in benzina? daca zici ca motorul merge bine si e relativ nout ,daca era mai vechi hai sa zic ca este dus semeringul care nu lasa uleiul din cutie sa fie absorbit in carter. si astfel ar manca uleiul din cutie dar la tine nu cred ca e cazul.

     

    Am citit acum pe un bidon de ulei de amestec care l-am cumarat ieri (MX5 Syntetic Off Road 2 Stroke Oil de la Putoline) si intradevar recomanda amestecul in proportie de 2%-4%. Eu i-am pus varful de gama de la Putoline MHX 100% Syntetic 2 Stroke Competision Oil, nu scrie pe bidon amestecul recomandat dar presupun ca este cel putin egal cu cel din urma sa (MX7) la care proportia este de 1%-4%.....deci cat am pus eu cam 3% (31 ml ulei la 1000ml benzina)ar fi in regula.....sa fie oare de la toba necuratata? sa se fi imbibat elementul silencer din toba cu ulei?...

  5. bidonul nu are treaba cu manualul! pe bidon scrie minimul. cantitatea difera de la motor la motor. repet: toba a fost vreodata curatata?

     

    Sincer nu cred, iar primul proprietar cred ca a pus si mai mult ulei in amestec pentru ca atunci cand i-am facut proba am pus combustibil nou iar cel scos din rezervor era mai inchis la culoare decat cel preparat de mine la fata locului desi a fost folosit acelasi ulei de amestec si i s-a parut putin cat ulei am folosit eu (1:32 si nici nu citise cat este amestecul recomandat in manual)

  6. 1:50 inseamna 1 litru ulei la 50 l benzina , adica 20 g la litru repet mi se pare f mult 32grame la litru

    tre sa te uiti si pe bidonul de ulei ce recomanda ,exista uleiuri performante care se amesteca si 1:100 adica 10 grame la litru

     

    Pe bidon nu scrie nimic in acest sens si nu cred ca ar scrie pe altele deoarece raportul de amestec difera de la la un producator la altul (spre ex la KTM am inteles ca este 1:60) iar asta care-i folosesc eu este unul dintre cele mai performante....altul este motivul....

  7. motoru' ca motoru' da' toba de cand e? :laugh:

    Motorul este ca si nou, nu are nici 20 de ore de functionare....nu cred ca este nici o problema cu toba...

    Mesaj completat

    Sigur ca esti virgula cartea Recomanda 01:30 ?????? 01:50 poate, 01:30 mie mi se Pare enorm, in plus conteaza si CE Ulei bagi, incearca amestec ONU pt fullsintetic, MOTOREX,, Castrol Motul,, Fuks ..

    Mesaj completat [/ b]

     

    Sigur ca esti virgula cartea Recomanda 01:30 ?????? 01:50 poate, 01:30 mie mi se Pare enorm, in plus conteaza si CE Ulei bagi, incearca amestec ONU pt fullsintetic, MOTOREX,, Castrol Motul,, Fuks ..

    [/ Quote]

    Mai exact 1:32 recomanda cartea adica la 1l benzina se pun aproape 31ml ulei...si bag ulei 100% sintetic Competition Oil Putoline

    Mesaj completat

     

    Mai exact 1:32 adica la 1l benzina pun 31ml ulei 100% sintetic Competition Oil Putoline

  8. nu ma la dyno....la aia de le rup pe coclau ,nici nu maintereseaza dyno pi mini ca de ex o motoreta de 100 kile si 60 de cai o sa fie muult mai infipta si distractiva ca una de 200 de kile si100 de cai....lasa tu teoria si vezi practica.

    .....dar un kx250 (2T, 97kg) fata de un kx450f(4T,114kg), acelasi an si cam aceasi putere insa cuplu mai mare la ultimul si livrata mai liniar... :D

  9. io am Rm 250 ...ca sa fie clar de la inceput...

     

    per total (finetea cutiei de viteze,amortizoare,felul cum trage,cum da puterea pe toata plaja de turatii,etc) YZ 250 e cel mai tare...trage incepind imediat de relentiu..depinde si ce vrai tu de la motoreta...CR-u sare cel mai repede in ture,rupe aderenta prea mult,cuplul(nu prea se poate zice de cuplu la 2T dar sa zicem asa) RM-ului e intinsa aproape pe toata plaja de turatii...adica la aparitia unu obstacol imediat in fata la simpla deschidere a gazului YZ -u te arunca peste elegant pe cind CR-u daca nu esti f atent cu gazu in loc sa te impinga el patineaza...RM a fost din totdeauna cel mai manevrabil in curbe,derapaje,padure,portiuni tehnice.SX-u ,nu am mers cu unu,se zice ca fata de japonezi e mai bun doar la frine si atit...cauta pe saituri americane teste facute de ei pt ca teste facute ca ei nimeni nu mai face.nu tine nici cu unu nici cu altu.

    cel mai bine sa mergi pe fiecare in parte si te convingi singur ce iti trebuie.

    M-am uitat pe testele dyno facute de americani pe mai multe marci si toate au cam 47-49 CP reali cam in aceasi plaja de turatii insa difera modul de livrare, kx-ul fiind cel mai "dezordonat" :) deci cel mai greu de controlat....

  10. Va salut cu respect! As vrea daca se poate cateva opinii ale utilizatorilor referitoare la aceasta mobra despre care nu cunosc mai nimic in afara faptului ca este cam cea mai puternica din clasa ei cca 60 CP, ca dispune de o serie de imbunatatiri semnificative fata de modelul anterior:sasiu nou, suspensie Kaiaba . Am gasit un exemplar care arata impecabil la 1400 euro si trebuie sa ma hotarasc repede dar pentru asta imi trebuie cateva elemente de cunoastere comparativ eventual cu alte marci din aceeasi clasa (Yamaha250YZ, Suzuki RM, KTM SX, etc).Multumesc!

  11. Daca BMW sau Husqi au ales sa-si puna sigla pe el, de ce nu?

    Nu vreau sa fiu carcotas, dar pe criza asta, ca sa se mai vanda ceva trebuie preturi mai mici si calitate mai buna...cam greu de realizat asa ceva, de obicei nu prea se pupa cei doi factori si cum pretul celor doua modele recent scoase pe piata este cam acelasi iar tehnologia si dotarea de pe 449 este superioara fata de 310.....ma gandesc ca motorul mai ieftin ar putea fi explicatia....

  12. Ia incearca si alti dealeri pt drive-test, nu numai in Bucuresti . Chiar de mergi la Carei pt asa ceva tot merita tinand cont de banii care vrei sa ii dai. Si poate ca te pot indruma mai bine decat textele scrise.

    Ai mare dreptate dar singurul importator de Husqvarna care a mai ramas este Paneuro...si nu are asa ceva la test drive, aduc numai la comanda ....deh criza asta...

  13. atunci pune mana si fa probe la coclau adevarat si-o sa te convingi de ce majoritatea sunt pentru 310.

    Asta ar fi solutia ideala dar cum sa fac acest lucru ca in Bucuresti nu cunosc vreun dealer care sa aibe asa ceva la test drive, nici macar la vanzare numai la comanda, iar prieteni cu motoare macar de aceasi capacitate...nu am... :)

    Mesaj completat

    Asta ar fi solutia ideala dar cum sa fac acest lucru ca in Bucuresti nu cunosc vreun dealer care sa aibe asa ceva la test drive, nici macar la vanzare numai la comanda, iar prieteni cu motoare macar de aceasi capacitate...nu am... :)

    Se pare ca motorul de pe 449 care este o varianta imbunatatita a BMW 450GSX (putin mai comprimat si furnizeaza cca. 8 hp in plus) este defapt o unitate Kimko produsa in Taiwan (care produce in principal scutere)...fapt care nu prea place nimanui...

  14. Eu n-am mers pe 449. In schimb am mers pe-un 310, am 71 de kg si nu m-am putut plange de forta unui 310....are destula.

     

    "Narko", nimeni nu a spus ca 310 nu ar avea forta suficienta, sunt convins ca are mai multa decat am eu nevoie, dilema era daca diferenta de greutate de cca 7kg dintre cele doua, brutalitatea mai mare si manevrabilitatea mai scazuta a lui 449, ma va face sa aleg 310-le in ciuda tehnologiei mai avansate a lui 449( pe care am prezentat-o mai sus). Pana acum cu exceptia lui "Razxrr" (care a fost categoric in favoarea lui 449 dar nu a binevoit sa ne spuna si de ce) toate parerile sunt in favoarea lui 310, chiar si a unui proprietar de 450!. Astept in continuare si alte pareri...tot nu sunt convins :) :P :)

  15. ca sa le raspund si lui aurelro si lui alegros:

    450 dezvolta putere si cuplu mai mari decat 310, disponibile instantaneu. in anumite situatii asta poate fi un impediment daca tehnica si experienta sunt mai reduse. ma refer la urcari dificile, noroaie, etc, unde ruperea aderentei poate da batai de cap, sau forta nedozata corect poate ridica fata excesiv, si atunci te dai peste cap. repet: in cazul lipsei de experienta si tehnica. totdata 450 este mai greu decat 310 si asta o s-o simti dupa vreo ora de harcoreala.

    Sa presupunem ca tehnica si experienta ar exista iar daca nu exista inca, se dobandeste pe parcurs :) , ramane ca inconvenient major diferenta de greutate cca.7 kg (106 fata de 113) care in mod evident este semnificativa si se simte in teren dar oare este suficient acest lucru pentru a renunta la o tehnologie mult mai avansata si dotarile mai bune si complexe ale lui 449? (ma refer la sistemul pinion- cutie, suspensia spate Kayaba inovativa, seaua lunga pana la ghidon, evacuarea Akrapovic si nu in ultimul rand motorul BMW cu cilindrul inclinat care imi inspira mai multa fiabilitate si performanta)

  16. salut, poti sa ne spui totusi de ce recomanzi 310-le cand tu ai 450,

    si eu am aceiasi dilema, 310 sau 450, pentru hobby care e mai bun, neuitand fiabilitate, intretinere etc

    Pai practic deocamdata nimeni nu ne poate spune acest lucru pentru ca cele doua modele sunt aparute deabia de doua luni pe piata iar 450-ul pe care il are domnul, chiar daca este pe injectie, nu are nici o legatura cu te449 (motorizarea este luata de la BMW G 450X-ul din 2009 cu cilindrul foarte inclinat si putin modificat, evacuare Akrapovic din titan, sistemul de suspensie este total nou de la Kayaba dar alt sistem mai performant decat cel de pa Yamaha si nu mai exista pe alta moto de pana acum, rapoartele in cutie sunt altele, pozitionarea maselor este altfel realizata prin doua rezervoare, ciclistica este altfel, tractiunea este altfel datorita pinionului direct din cutie, sasiul si prinderea motorului de acesta este diferita si realizata prin doua legaturi, etc)

    Mesaj completat

    Pai practic deocamdata nimeni nu ne poate spune acest lucru pentru ca cele doua modele sunt aparute deabia de doua luni pe piata iar 450-ul pe care il are domnul, chiar daca este pe injectie, nu are nici o legatura cu te449 (motorizarea este luata de la BMW G 450X-ul din 2009 cu cilindrul foarte inclinat si putin modificat, evacuare Akrapovic din titan, sistemul de suspensie este total nou de la Kayaba dar alt sistem mai performant decat cel de pa Yamaha si nu mai exista pe alta moto de pana acum, rapoartele in cutie sunt altele, pozitionarea maselor este altfel realizata prin doua rezervoare, ciclistica este altfel, tractiunea este altfel datorita pinionului direct din cutie, sasiul si prinderea motorului de acesta este diferita si realizata prin doua legaturi, etc)

    Aveti aici cam ce inseamna te 449: http://www.mcnews.com.au/2011_bikes/husqva...9_511_intro.htm

  17. Pe cuvant ca nu am inteles care sunt "situatiile in care una este mai potrivita decat cealalta"...Daca le-ai descrie, desi nu sunt detinator de model din 2011, poate te pot indruma cu ceva.

    Pai in albiile de rau cu pietre, stanci si denivelari ca si pe poteci de padure inguste si serpuite cu stanci si busteni ai nevoie de manevrabilitate si greutate mica in principal nu neaparat de cuplu mare, deci 310-le ar fi mai potrivita (adica hard enduro) iar pe portiuni deschise drepte, camp unde ai nevoie de viteza sau urcari abrupte drepte unde uneori cuplul mic dezavantajeaza si te opresti la jumatate daca nu-ti iei avant de jos si nu ii dai gaz suficient, cred eu ca 449 ar fi mai potrivita. Asta nu inseamna ca nu poti face fata cu brio in toate situatiile cu ambele motoare doar ca, poate, 310 face fata mai bine decat 449 sa zicem, asta nu stiu poate imi spuneti voi.

×
×
  • Creează nouă...