Sari la conținut

Old Timer

Membru
  • Număr conținut

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    1982
  • Motocicleta
    Yamaha RD 250 (1976)
  • Numar Moto
    B-250-YAM

Informații profil

  • Motociclete detinute
    CZ 125 (1961) K 125 (1959) Simson SR2 (1959) Simson SR2E (1962)
  • Interests
    Restaurare / reconditionare moto; Informatii moto - tehnice / istorice.

Old Timer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Old Timer

    CZ

    Salutare! E posibil ca problema sa se regaseasca pe forum, dar personal n-am gasit-o. Asadar intrebarea: cum curat cel mai bine cutia de vitee la CZ125 tip 453 (model 1961) dupa ani buni de nefunctionare a motorului? Multam anticipat pentru raspuns(uri)!
  2. Old Timer

    CZ

    Salut! Asta primavara am achizitionat si io ceva piese dela jawamarkt.cz, in final totul a fost okay insa intr-adevar omu' se misca tare greu. Ori piesele vin greu si tipul temporizeaza special, ori are reumatism / guta si percuteaza mai greu (desi pare tanar...), cert e ca a trebuit sa-l sun de fr'o 2 ori ca sa-l mai "dinamizez". In plus acum e si perioada concediilor... In orice caz, cum ziceam, pana la urma totul a fost ok, inclusiv calitatea pieselor livrate. Bafta si rabdare!
  3. Nu am avut efectiv timp sa ma ocup de el, din pacate. Probabil ca mai spre toamna sa-mi fac ceva timp.

    Precizez ca motocicleta NU ESTE DE VANZARE.

    Numai bine!

  4. in ce stadiu mai este cz-ul.daca doresti sa-l vinzi vrea sa stiu un pret.am cautat un cz cat mai aproape de cel care il ai si nu am gasit unul care sa-mi placa.majoritatea le-au modificat si nu au pastrat originalul.

  5. Vreau sa stiu daca te tenteaza o jawa 350 pe acest CZ

  6. Din pacate n-am prea avut timp sa ma ocup de el. I-am cumparat baterie si ceva piese (maruntisuri) de care se pare ca voi avea nevoie. Momentan ma ocup de o Simsoneta din 1959, e functionala dar mai trebuie putin "bibilita"...

  7. este frumos CZ-ul.In ce stare se mai afla.Am o IFA rt 125 din 1955 in stare de functionare dar necesita vopsire(asta referitor ca initial ai vrut MZ rt 125)

  8. Old Timer

    CZ

    Salut! Schema electrica (daca asta te intereseaza) o gasesti mai jos. Rezolutia nu e fabuloasa da' merge... Am si eu un CZ125 / 453 la care trebuie (printre altele) sa refac instalatia electrica. I-am cumparat deja baterie dar trebuie sa-l "eviscerez", sa vedem ce minuni mai gasesc prin el... Elektro.pdf
  9. Old Timer

    CZ

    Merci pt. info. Motocicleta deja o am. Pana in 2009 n-aveam decat biciclete si anul trecut m-am 'pricopsit" cu CZ-ul asta + 2 Simsonete... ca sa vezi... Initial doream un MZ125 RT2 sau RT3, dar n-am gasit nimic (cu acte) care sa-mi placa. Cum da caldura m-apuc (din pacate in limita timpului disponibil) de ea. In weekend o sa fac niste poze cu "dansa", o sa le postez. Ref. la piese, am cautat pe site-uri din Cehia si Germania si intr-adevar am vazut ca pt. modelul asta nu au pistoane si cilindri, restul se mai gasesc. Mi-am comandat "preventiv" cateva flecustete (platina, condensator, sigurante + suport, niste becuri, broaste ca nu le mai are, ceva elemente de cauciuc etc.). O parte deja au venit, altele trebuie sa apara zilele astea. Mi-a intrat microbu', cam tarziu ce-i drept, ca anu' asta cu voia lui D-zeu voi fi semicentenar, dar asta e Mesaj completat Atasez cateva poze cu CZ-ul, le-am facut sambata. E, in principiu, complet. Cu siguranta ca mai trebuie destul umblat la el, bineinteles ca nu numai la aspect (evident mai are putina rugina, in special la jante, iar vopseaua mai e pe alocuri sarita - deh, juma' de secol). Printre lucrurile cu care vreau sa incep: reconditionarea instalatiei electrice si curatarea cutiei de viteze. La aceasta din urma cum ar fi bine sa procedez? Doar sa schimb uleiul (D-zeu stie ce o mai avea acolo dupa atatia ani) sau sa "aplic" o curatare? Stiu ca la masinile astea vechi recomandau un ulei mai subtire, de curatare, intre 2 schimburi (sa mearga cu el cateva minute). Asa ceva nu cred sa mai existe. Daca las cateva zile in cutie motorina, sa zicem, si dupa aia o scurg bine, e ok sau se pot deteriora garnituri, simeringuri etc? Voi ce sfat imi puteti da?
  10. Old Timer

    CZ

    Salut! Sunt nou pe aici si in cautare de cateva sfaturi utile. Dupa 30 de ani de condus masina (si 40 bicicleta...) am ales provocarea de a deveni si motociclist, asta cu ceva fabricat chiar in anul in care am fost si eu... "fabricat" Este vorba de un CZ125 (model 453) din 1961. Masina e in stare buna zic eu, are (in ciuda varstei) f. putini km insa evident dupa o asa de mare perioada de "abstinenta" trebuie muncit un pic la ea. As vrea sa stiu in primul rand daca pot beneficia de sfaturi din partea voastra pt. problemele care cu siguranta vor aparea pe parcurs (nu sunt chiar expert in domeniu) si in al doilea rand ce stiti / ce parere aveti de aceste masini? Au fost reusite, fiabile sau mai putin, puncte slabe etc. Multumesc anticipat!
×
×
  • Creează nouă...