Sari la conținut

sorin25

INACTIV
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de sorin25

  1. Iti multumesc pt. sfaturi!!! Dupa cum scrii tu aici imi dau seama ca inca nu ai avut de aface cu motociclete cu ABS sau C-ABS in situatii critice! Apropo Google search vezi aici( din pacate in germana) http://de.wikipedia.org/wiki/Antiblockiersystem_f%C3%BCr_Motorr%C3%A4der La motocicletele cu ABS franarea brusca in caz de pericol se face cu amindoua frane la maximum!!! Sistemul de ABS controleaza blocarea rotiilor pina la 3000 de ori pe secunda(daca si tu poti sa faci asta atunci jos palaria, esti maestru). Se franeaza cu amindoua frane complet pt. ca in felul acesta se stabilizeaza motocicleta optimal. Lucrurile astea le-am invatat teoretic la scoala de soferi, iar practic pe poligon si la Safety kurs. Asta ne-au invatat Instructorii, ma gindesc ca sunt destul de instruiti pt. a spune asta. asfalt uscat!
  2. Acum citeva zile am facut un Saffety curs si astea sunt concluziile. Franare brusca: 30KM/h fara ABS 6,5m cu ABS 5m 50KM/h fara ABS 17,5m cu ABS 14m 70KM/h fara ABS 25m cu ABS 18m Datele aste sunt medii In grupa am fost 3 motociclete cu ABS si 6 fara. Concluzia!!!! Viata mea e mai pretioasa ca orice pe lumea asta!!!!!!!! Sper ca si a ta e la fel de pretioasa. La o franare brusca cu 70 KM/h fara ABS, viteza de impact este de ca. 40 de KM/h fata de cea cu ABS. Sa nu vorbim de treaba ca motocicleta se controleza mult mai usor!!!!!!! Nu ai probleme cu dozarea franei de fata/spate. Roata nu se blocheza!!!!! Ai cit de cit posibilitatea de a ocoli obstacole. Motocicleta fara ABS e KAMIKATZE!!! Cel mai bun e cu Integral ABS sau Combineded(Honda)ABS. Asta e experienza mea!!!!
  3. Astea sunt pisicile mele. Cleo- culoare gri si Arni- tarcat.
  4. Da iti dau absoluta dreptate in cea ce spui!!!!!! Pe la noi se spune ca primul an ai grija mare, al doilea ai mai mult curaj ial al treilea musti in asfalt. Mi-am luat unul de 1000cm³ nu ca sa fac sport ci sa ma plimb cu el si sa il pastrez mai mult timp. Din fericire in Austria ca incepator trebuie sa faci neaparat un Safety curs dupa 4-9 luni duupa ce ai luat permisul. Costa 190Euro. Cursul asta o sa-l fac pe 25 Aprilie, sunt foarte curios!!!
  5. Salut Dan Junior, Si eu sint motociclist incepator. Motocicleta mea este un CBF 1000 si este prima mea motocicleta!!!! Carnetul cat. A l-am facut in sept. 2010 si pina acum am 3000km cu motorul. Stiu sunt foarte multi care vor spune ca sunt nebun sa incep imediat cu 1000cm³. Intre un CBF 600 si CBF 1000 sunt 30 de kg si 26 cp diferenta. Scoala de soferi am facut-o cu un CBF 600 si din experienta de pina acum pot sa spun ca diferenta nu se simte. Dupa parerea mea este foarte inportant comportameltul pilotului. Nu cu frica ci cu respect!!!! Si cu o motocicleta mica poti sa faci o gramada de prostii. Tu trebuie sa te simti bine pe ea. Asta e parerea mea Aderenza maxima!
×
×
  • Creează nouă...