Sari la conținut

Tralfast

Membru
  • Număr conținut

    79
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Tralfast

  1. Zidu - intre 1983 si 2003 :D

     

    gpz900 are tci cu 2 pick-ups.

     

    Ai putea sa incepi cu curatarea cu spray de contact sau ceva similar de mufele prin instalatie, mai ales cel de la modul de aprindere. Masoara si voltajul pe bobinele cand e contactul pus. o alta incercare rapida ar fi si sa faci o proba cu o modula de aprindere care functioneaza.

    Modul de aprindere se desface usor si nu e turnat un rasina, daca cauza e acolo sunt sanse mari ca se poate repara. La al meu am remediat niste lipituri mai slabe.

    Daca ai nevoie de piese, era un anunt pe olx de cineva din zona campina parca care avea la dezmembrat 1 sau 2 exemplare.

     

    Unde ai motorul? Daca nu esti prea departe de militari, Bucuresti, poate pot sa trec cu a mea si facem o proba cu modulul meu de aprindere.

     

    -edit-

    Verifica si intrerupator de la cric, gpz900r are o buba comuna acolo, ba merge, ba nu. Eventual o eliminezi.

    Ignition3.jpg

    stau aproape de tine , in Varteju, daca Ai putea Sa treci AR FI super
  2. Da, daca pun contactul am doar o scanteie apoi nimic, daca iau SI pun iar contactul iar am doar o scanteie

    » Post actualizat in 24 Sep 2015 04:37

    Daca dupa singura scanteie astepti un pic fara sa iei contactul, si apoi incerci iarasi, nu mai face nici o singura scanteie?

    daca astept un pic SI dau iar nu da nici o scanteie
  3. Contactele la bo(m)bine. Posibil ca una din ele sa fie oxidat/desprins.

    Am spus Mai sus ca au scanteie toate 4 SI ca am probat SI cu alte bobine SI......la del!

    » Post actualizat in 16 Apr 2015 03:56

    Revin ca tot in ceata sunt, privitor la tranzistori am sunat aseara un prieten electronist SI a spus ca nu sunt o problema, in caz de nevoie II schimba cu altii bu806, Dar SI el a spus ca daca era tranzistorul dus 2 SI 3 nu porneau atunci cand Scot fisele la 1 SI 4. Probabil ca duminica o Sa am timp Sa vad CE de intampla.

    Multumesc tuturor pentru sfaturi SI idei, daca Mai aveti spunetile ca sunt binevenite.

  4. Da, dar la noi nu este cazul , la noi se distruge bujia in interior ( afara nu are depuneri , nu se albeste de la combustibil sărac ) , am tăiat o bujie pe lungime cu flexul si fata de alte bujii care au un rezistor si un arc asta are un cărbune fix care după o ora de lucru nu mai ajunge la electrod rămâne o distanță care opreste continuitatea, ramân la ideea ca sunt facaturi de bujii

  5. Incearca cu alta bobina de inductie...

    am schimbat bobinele

     

    Am avut o Husqvarna TE610 care manca bujii. Adica, dupa 100-200 km dadea scanteia din ce in ce mai slaba, si automat pornea din ce in ce mai greu la rece (si am incercat mai multe marci de bujii). Era de la aprindere, si am inteles ca era o buba a modelului, am mai intalnit o persoana care avea acelasi model si cumpara bujii la 2 saptamani, cu aceleasi simptome ca si la mine.

    E la fel? Moare bujia pe masura ce merge? Sau dintr-o data nu mai da nimic?

    moare dintr-o data, cred ca arde rezistoarele la bujii

  6. are cineva vreo idee de ce la un bandit de 400 ii pun bujii noi si nu rezista mai mult de 50 km.

    nu va ganditi la benzina , calamina ,etc. bujiile le scot bec de curate , dar moare bulia in interior, nu mai transmite curentul, am patit cu 2 randuri de bujii.

    astept pareri (serioase)

  7. Pai cheia nu arata deloc a fiind cu cip . Eu vroiam sa aflu daca cumva pot cumpara un cdi normal , fara a fi nevoit sa ii schimb contactu , butucu de la sezut si cel de la baterie degeaba ca sa ii pun cu sistem de cip , cum mi-a zis "mecanicu" ca este original si sa stiu concret daca este sau nu prevazut acest scuter cu sistem de cip? Eventual pot atasa o poza cu cheia de la scuter sa va dati si voi cu parerea daca este sau nu cu sistem cip.

     

     

    Pana la urma am lamurit treaba . Da , intr-adevar , acest model de scuter are sistem cu cheie cip. Deci ca sa pot avea din nou scanteie trebuie sa cumpar cdi cu tot cu contact (si cheie) cu sistem cip. Deci trebuie sa ii schimb si cele 2 butucuri , cel de la sezut si cel de jos dintre picioare de la baterie. In cazu asta , are careva asa ceva de vanzare? + stator si volanta bineinteles.

     

    Cumperi un cdi pentru scuterul tau ( care este prevazut pentru cheie cu cip ) , nu trebuie sa schimbi butucul dar când cumperi cdi-ul sa îl cumperi cu tot cu antena ( o antena rotundă care se pune in jurul butucului ) , nu este chiar un cip in cheie este mai mult o unda magnetica. Dar vezi sa pui bine antena , eu am un x9 care nu mai pornea datorită acelei antene. Cdiul este pereche cu antena, si așa se cumpara.

     

    Statorul e poveste , nu are legătura cu cheia. Si dacă te uiti atent pe partea metalică a cheii ai sa vezi un simbol gen wifi la tel

×
×
  • Creează nouă...