Sari la conținut

puya123123

Super Membru
  • Număr conținut

    1.684
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de puya123123

  1. Din pacate nu cunosc toate detaliile impactului ca sa pot sa ma pronunt sigur. Oricum, am vazut ca multa lume confunda viteza pe care o avea motocicleta in momentul in care a inceput franarea (daca a existat) cu cea in momentul impactului. Daca ai 80-90 si putin timp de reactie ca sa mai scazi din ea pana pe la un 40-50 poate scapi ... daca, in schimb, viteza in momentul impactului este de 90 km/h (nu ai apucat sa reactionezi deloc sau ai scazut viteza de la un ipotetic 150km/h) atunci nu prea mai ramane nimic din tine.

     

     

     

     

    Mai elaboreaza si tu putin ideea ca nu prea am inteles cum vine treaba:

    - suntem prosti ca avem motoare puternice si ne e frica sa le forjam = precauti

    - suntem prosti ca avem motoare puternice si gonim ca nebunii prin orase = kamikaze

    - suntem prosti ca ne dam cu parerea pe forum cand un om a murit dar defapt, cand iesim in trafic nu schimbam absolut nimic

     

    Deci, care dintre ele e?

     

    Prosti sunt aia care dupa ce cad o data..dupa ce cad si a doua oara..ei tot insista..in loc sa renunte..prosti sunt aia care isi dau cu parerea aici pe forum, desi eu n au nicio treaba cu mersul pe 2 roti..prosti sunt aia care , desi aici a murit un om, lor le arde sa faca pe intelectualii in loc sa-si vada de treaba :) Motociclismul NU e pentru toata lumea..MOTOCICLISMUL NU TINE DE NOROC , cum credeti majoritatea din voi aici..eu la 17 ani mergeam pe hayabusa , merg de peste 8 ani si n am avut nici macar un incident minor. EU HABAR NU AM SA MERG CU MOTOCICLETA, O FOLOSESC STRIC PENTRU DEPLASARE , nu sunt vreun pilot si totusi sunt foarte in siguranta cand ma urc pe ea.. DUPA CE CAZI O DATA, E CLAR CA URMEAZA SA CAZI A DOUA OARA..parerea mea e ca multi dintre voi nu sunteti facuti pentru asta..am prieteni/cunostinte care merg de peste 20 ani cu motocicleta si mai mult de o cazatura in parcare nu au avut parte.

    BAGATI LA CAP , MOTOCICLISMUL NU TINE DE NOROC , cu o atitudine adecvata in trafic , putina experienta si 2 degete tinute tot timpul pe maneta de frana sunt foarte mici sansele sa patiti ceva .

  2. Limita este de 100 pe portiunea respectiva. Nu se stie exact viteza cu care se deplasa sper sa aflu astazi o estimare dar eu CRED ca undeva pana in 130-140.

     

     

     

    Motorul este al lui personal (actele pe numele lui) si l-a cumparat acuma 3 luni.

    ..cumparat de la un prieten de-al meu.Incepator cu motor prea dificil de manevrat pt el si mult prea puternic.

  3. Era vorba de motocicleta veche, fara a fi specificat tipul ei, erai ironic cu faptul ca nu exista cauciucuri de iarna pe moto, desigur, pt ss nu exista, dar pentru moto in general da.

    Bine ca nu ati comparat Motocicleta cu atas,cu cauciucuri de iarna,cu un R1 2011 cu slickuri,pe ninsoare.Forumistilor.

  4. http://www.anvelopeimport.ro/produse/155--anvelope-moto/filtru-%5E%5E4%5E1%5EIarna

     

    Incercai sa fii ironic banuiesc. atata timp cat sunt persoane care merg si pe zapada este clar ca nu merg cu slick-uri de SS.

     

    Citeste la "sezon" si vei vedea exact. dar cum ai fost pe langa tot topicul era imposibil sa nu fii si acum.

    Cine merge cu SS pe zapada e (cuvant urat). Pentru alte modele or exista,dar sa pui pe supersport anvelope de iarna e aberant,inutil.Iar topicul este despre o motocicleta supersport,deci alte tipuri gen enduro and shit nu ne intereseaza.

  5. Eu cred ca ai o problema cu alcolul sau cu etnobotanicele. Ceea ce nu-i un rau in sine numai ca nu ti-ai gasit locul sa-ti defulezi micile iesiri de glorificare. Mai Comisare chiar lasam asa pe toata lumea sa faca pe maimuta aruncand cu rahat printre gratile de la zoo ? Chiar si aici o ardem pe audienta ?

    Taci ma,Isus vine

  6. puya amice, la varsta ta si la cei 40000 km pe 2 roti (care fie vorba intre noi nu e o experienta extraordinara) ar trebui sa dai dovada de un mai mult respect fata de oameni mult mai experimentati decat tine atat in viata cat si la ghidon. intelegem toti ce vrei sa spui dar modul si aroganta in exprimare pe un topic unde tocmai a murit un om nu fac cinste nimanui. e un sfat prietenesc, ia-l ca atare.

     

    Despre colegu decedat, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si condoleante sincere.

    Ai dreptate,imi cer scuze,e varsta de vina probabil.Important era sa imi fie inteles mesajul,nu atitudinea.Tot respectul pentru cei care au tras o concluzie si o sa ia atitudine in privinta asta,vor fi mult mai in siguranta in trafic.Atentie mare pe viitor pentru toata lumea.

     

    La 50 la ora daca-ti ei o portiera-n freza, iti rupi gatul intr-un mare fel!

    La 50 la ora daca-ti ei un stalp in brate, acolo-ti canta popa!

    Sunt jdemii de situatii in care poti sa mori la 50km/h complet echipat! Au fost draq atatea cazuri si, din pacate, vor mai fi!

    Puya, nu mai vorbi din ceea ce auzi la prostTV caci realitatea te contrazice!

     

    PS: numai de-al dreaq si sa le fac in ciuda "veteranilor" am mers si azi cu moto! Dap, pe 0 grade!

    nu vorbim aici de impact la 50 km/h,vorbim de viteza de deplasare.Daca am 50km/h si in 1metru jumate am masina in fata,am toate sansele sa franez si probabil nici sa nu cad,poate doar sa l tamponez pe idiot.Asta vroiam sa punctez.

  7. sa zicem, dar daca cu totii am stii cand vine pericolul am circula cu 20 km/h nu?sau tu vrei sa o ti mare si tare ca in ''40.000' mii de km ai tai ai fost idealul motociclistului in viata? cu siguranta ai avut si tu 80-90 km/h cel putin prin unele intersesctii sau mai stiu eu pe unde....ce te face pe tine diferit ca nu ti-a iesit una in cale care vb la telefon? pur si simplu...norocul!

    Pe temperaturi in care motocicleta nu reactioneaza cum ar trebui,sau in cazul in care conditiile meteo sunt nefavorabile,incurajez din tot sufletul folosirea motocicletei in limitele legale prevazute de legislatie.Nu degeaba sunt puse acele limite.La 50 la ora,chiar si daca e polei pe jos si esti pe 2 roti,cazi,dar sunt foarte mici sansele sa si mori daca porti echipament.Daca ai 70 la ora,ceea ce totusi inseamna o viteza foarte mica,sunt convins ca ti au crescut sansele de deces cu cel putin 50%..conteaza mult fiecare km in plus,fara de viteza legala.In cazul in care asfaltul iti permite sa exploatezi la maxim motocicleta,da-i bice fratioare,dar ai grija sa stii ce calaresti inainte sa faci asta.Ca o concluzie,motocicleta,indiferent cat de bine o cunosti,in conditii nefavorabile,pe temperaturi nefavorabile,nu o sa se comporte cum te astepti tu sa se comporte.Mereu o sa te fure..D-asta si zic ca nu e tocmai un anotimp favorabil pentru mersul pe 2 roti.Cine are creier cat de cat,o sa bage la cap si probabil o sa evite accidentele cum le-am evitat si eu pana acum.Cu putin creier orice necaz poate fi evitat.

  8. Copil nu mai sunt, inconstient poate. Dar, mestere, de adaptarea vitezei la conditiile de trafic, de drum si meteo ai auzit? Ce treaba are aderenta pe asfalt rece daca mergi suficient de incet incat sa compensezi?

    Scuze de reply la un post asa vechi, n-am putut sa ma abtin.

     

    Ozzy, ai legatura. :)

    Daca mergi suficient de incet/atent poti sa eviti orice accident,sau daca ,prin absurd, nu reusesti sa il eviti,in mod sigur nu mori decat daca intra unu cu foarte mare viteza in tine.In cazul de fata vina a aprtinut in totalitate soferitei,nu neg asta,dar daca in locul baiatului implicat(dumnezeu sa-l ierte) era altcineva,in mod sigur nu se termina in felul asta.Norocul si-l face fiecare,nu exista nimic intamplator.Cand vezi oameni care merg pe motocicleta de 10-15-20 ani si nu au accidente,iar apoi te uiti la 5accidente pe saptamana,in care 99% din persoane sunt la inceputul carierei de motociclist,incepi sa nu mai crezi in noroc,reflexele conteaza in majoritatea dintre situatii,conditiile meteo,motocicleta calarita.Tot respectul pentru motociclistii cu capul pe umeri.

     

    off topic: puya daca iti spuneau 2-3 ca gresesti cum gandesti, cel putin in situatia de fata , mai era ceva...Dar se pare ca toata lumea se contrazice cu tine. ''40.000'' de km ar trebuii sa te fi invatat ca ghinionul cand e sa vina vine...indiferent ca e iarna, vara , ca ai un an pe permis sau 10. si ma refer la genul de ghinion la care tu mergi regulamentar, echipat si tot o musti, nu la genul : bai frate aveam 150 in intersectie si proasta aia care are de ex. cedeaza trecerea nu ma observat la timp.

     

    on topic: R.I.P si sincere condoleante familiei

     

    strumfy are f mare dreptate iar ar fi foarte frumos ca cei care au posibilitatea maine si nu se tem de ''asfaltul rece'' sa ii duca un ultim omagiu baiatului!

    Ai perfecta dreptate aici,dar ghinionul nu venea asa de urat,daca viteza era mai mica,nu mori la 50km/h echipat,nu ai cum.de la 50 la 0 km franezi instant,cel putin cu o motocicleta cat de cat decenta

  9. Puya ... esti prost omule ...esti prost rau de tot . Am citit tot topicul asta si nu imi vine sa cred cat de batut in cap poti sa fii ... din toate punctele de vedere .

    Iti arat eu daca o sa am ocazia personal un punct de vedere din care nu sunt prost.

     

    1. Ce-i aia iesire fara sens ?

    2. Ce ti-au spus amicii ?

    3. Cine a stabilit viteza motociclistului ca fiind neadecvata ?

    4. Ce legatura are sistemul de franare si anul de fabricatie al motorului ?

    5. Cu se putea evita fara probleme accidentul ?

    1 Iesire fara sens=iesi iarna cu motocicleta,fara sa fie cu adevarat nevoie,la o plimbare cum s-ar zice

    2. Ca a iesit sa si ia gagica de nush unde,cu motorul,desi se putea si altfel

    3. Accidentul,faptul ca a murit,faptul ca nu a evitat coliziuna,chiar daca avea prioritate,erau multe benzi pe sens.

    4. O motocicleta din 95 franeaza mult mai prost ca una din 2011 de exemplu.Evolutie se numeste

    5 Statea in casa,iesea cu masina,lua un taxi,astepta primavara si iesea atunci

  10. Eu nu sint de acord cu nici una dintre timpeniile de mai sus. Am mers pe canicula , am mers pe ploaie , am mers pe un frig de ajungeam acasa si nu puteam sa ma dezbrac ca aveam degetele inghetate. Bun , si ? Sint inca barbat bine , nu m-a desfigurat nici o frinare timpita , sau ce mai zic aia de mai sus. Normal , am mers mai usor , dar am avut si noroc , ca daca intra o conserva in mine o sugeam si la 20 la ora. In concluzie , nu mai bateti cimpii , nu mai cautati vinovatul in persoana victimei. Auzi , cauciucuri tari !!! Eu am mers aproape fara frine si uite ca nu am mai murit.

    Da,dar daca mergi aproape fara frane si o mierlesti,nu tre sa te planga juma de tara,e ca si cum ai plange un sinucigas.E o mare diferenta intre necesitate si prostie.Pentru unii motocicleta e o necesitate,neavand cu ce sa se deplaseze,dar sa iesi sa dai ture pe o asa vreme,in asa conditii,cu traficul existent,soferii romani etc etc...asta e prostie:) Spor la mers fara frane in continuare.

     

    Sunt de acord partial cu ceea ce zici. Inainte sa impui restrictii de circulatie unei anumite categorii de autovehicule, trebuie impuse niste testari serioase la bostan pentru oameni care considera linia dubla continua, linie discontinua si culoarea rosie a semaforului culoarea verde. Sa nu uitam de baiatul cu VFR-ul care a murit in cotroceni...da? Si era in plina vara.

     

    Daca in cazul de fata tipa de la volan ii intorcea in fata iar el punea frana->bloca roata->se pravalea pe jos iti dadeam dreptate 100%. Dar in anumite accidente nici nu iti dai seama cand te-ai proptit de ala din fata, tu ai avut vrun accident pana acum?

    Merg de la 13 ani pe motocicleta,iar prima motocicleta cu adevarat puternica am avut o la 17 ani(hayabusa) si nu,nu am avut niciun accident in peste 40.000km facuti,majoritatea in oras.De ce nu am facut accident?Poate pentru ca nu am fortat nota,am tinut cont intotdeauna de conditiile asfaltului,de motocicleta pe care o conduc,de capacitatea ei de franare si accelerare.Linia dubla continua,culoarea rosie a semaforului si alte marcaje rutiere NU te proteajeaza de nimeni,trebuie sa te comporti ca si cum nu ar exista,altfel nu ai sanse sa supravietuiesti in tara asta.Se intampla accidente similare si vara,dar acest accident a fost in mare parte cauzat de prostie(a fost o iesire fara sens din partea baiatului,nu era ceva ABSOLUT NECESAR din ce am inteles de la cunostiintele lui),viteza in mod sigur nu era adaptata pentru motocicleta pe care o conduce,sistemul de franare existent pe ea si conditiile meteo,iar NESIMTIREA soferitei a cauzat ca acest eveniment sa se intample.Pacat,dar imi sustin parerea ca daca avea putin cap pustiul,accidentul putea fi evitat fara probleme si acum nu mai dadeam cu RIP-uri..pacat !

  11. Da bro, pe pielea ta si constiinta mea. Tu ai gumele ca de plastic, eu gume noi de iarna. Franez puternic din diverse motive si tu iti proptesti mobra in portbagaj si teasta in luneta. Sau ma eviti si te versi. Sau iei curba la dreapta, derapezi si te calc cu roata pe cap. Si cate si mai cate.

    bRAVO !! Cel mai inteligent punct de vedere l-ai expus aici !! Bravo ! Bagati la cap ce zice baiatul asta,ca are dreptate 100% !! Rip baiatului,nu ma intelegeti gresit,eu doar incerc sa descurajez mersul pe motocicleta la asemenea temperaturi pentru a evita noi accidente;tinand cont ca pentru unii este singurul mijloc de locomotie,pe acei oameni ii inteleg,dar trebuie evitate iesirile fara sens cu motocicleta pe asemenea temperaturi.Iesiti doar daca e absolut necesar,e periculos.Bafta tuturor si scuze daca am fost inteles gresit.

  12. O mobra veche cu consumabilele schimbate la zi franeaza aproape la fel ca o mobra noua, asa ca nu cred ca trebuie sa ne dai tu lectii de franat pe frig.

    Si in plus de asta nu ai inteles prea clar nici cum functioneaza blonda telefonista care iese de dupa duba si blocheaza practic tot drumul...

    Asta e aspectul esential, daca nu-l intelegi pana la urma ti-o furi si tu si o sa ajungi sa-ti dea unii cu RIP pe aici.

    Eu dau cu RIP doar pentru cunoscusti, in rest sunt doar groparul. Si am ingropat cel putin virtual ingrozitor de multi motociclisti in ultiumul timp, si de cele mai multe ori s-au urcat in pomi de obicei fara permis. Dar au fost si cazuri flagrante in care blonda telefonista "nu l-a vazut", de genul lui Raducu pe care practic il stiam cam toti pe forumul asta...

    "mobra veche cu consumabilele schimbate la zi franeaza aproape la fel ca o mobra noua, asa ca nu cred ca trebuie sa ne dai tu lectii de franat pe frig."

    Esti tu asa sigur prietene?Inseamna ca nu ai mers pe mobre noi,si apoi pe mobre vechi,sau invers.E IMENSA DIFERENTA !! IMENSA !

  13. ba ce papagali ma, adica daca e vremea mai rece nu ai voie sa iesi sau ce? asta e sora cu faza cu tipa care nu de mult dupa ce la dat de pamant pe baiat ii zice ca ce cauta acolo, ca nu sa inchis sezonu.

     

    si eu am plecat din bucuresti in neamt in bucuresti cand am plecat erau 7grade, in neamt cand am ajuns erau 1-2grade. asta e o problema? doar nu sa dus omu pe circuit sa faca performanta. dumnezeu sa-l ierte, ma gandeam ca numai sunt de acuma, dar uite ca proastele inca is in viata si conduc. cata prostie genereaza unele. nu mai vine era in irak sau pe acolo unde femeile nu au voie sa conduca.

    Pai si tu esti prost daca ai iesit pe vremea asta cu motoru.Bine ca n-ai murit ca baiatul asta.Ai grija

     

    Credeam ca s-a curatat forumu,dar tot wannabe d-astia posteaza in forta:))) Calmati-va ,adunati km si ani de experienta si dup-aia incurajati mersul la 5 grade pe 2 roti. Spor

  14. Conteaza si mobra..iar a lui era una veche...Imaginati-va cat de prost franeaza o motoreta veche,pe temperaturi scazute,in situatii critice.e clar ca ai cele mai mari sanse sa blochezi roata si sa te versi..asta este...eu zic sa stati acasa,macar incepatorii,sa nu se umple iar forumul de rip-uri.M-am retras,bafta tuturor !

  15. Ai vazut ce trafic avem in Bucuresti,noi ,ca motociclisti,trebuie sa ne adaptam la el,nu sa facem pe eroii si sa ne f**em in c*r pentru ca a calcat unu linia continua.Nu avem loc pe strazi,e o tara de tot rahatu,si tocmai din aceasta cauza mor incepatorii pe capete.Nu au reflexe si acum nu exista nici aderenta.Din ce am auzit i-ar fi taiat cineva calea,presupun ca daca erau 30 grade + si cauciucuri incalzite avea timp de franare si nu mai derapa sau ce a facut el acolo(nici nu m-am obosit sa citesc). Ideea este ca nu aveti ce cauta cu motocicletele pe vremea asta,motocicletele sport nu sunt concepute pentru temperaturi de genul asta,nu se incalzesc cauciucurile,iar tara in care traim ne forteaza sa avem nevoie maxima de aderenta pentru a frana in cazul in care ne taie unu calea.Rip baiatului,dar parerea mea este ca si-a cautat-o,incepatorii,bagati la cap si stati in casa pan la anu,lasati motoarele !

  16. Stati dracu acasa pe vremea asta,nu va mai dati voi mari zmei cu motoare la 5 grade si asfalt rece,ca asa o mierliti. Cine si-o cauta ,si-o gaseste. Daca nu s macar 15 grade afara nu ai ce sa cauti cu motoreta,nu cu una sport cel putin,nu mai dati vina pe soferi,ca sunt si terminatii astia care au aparut anul asta,n-au reflexe dar o ard zilnic pe asfalt lipsit de aderenta cu 150 prin oras. Copii inconstienti.

×
×
  • Creează nouă...