Sari la conținut

giucu

Membru
  • Număr conținut

    185
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de giucu

  1. Hai ca nu e chiar asa, las-o in k.k. La cum il descrii tu filtrul K&N e facut din niste vata pusa intre niste sarme si amandoi stim ca nu e asa.

    N-are nici pe dracu, l-a spalat l-a uscat, l-a dat cu ulei, e bun.

    Plm, aia de la K&N normal ca au tot interesul sa vanda cat mai multe kit-uri de curatare asa ca o sa scrie CAT CASA pe cutie sau in manual ca se curata numai cu spray K&N, se unge numai cu K&N, se spala cu apa K&N cu detergent K&N folosind manusi K&N, fumand tigari K&N, band bere K&N si dand basini K&N.

    Hai sa ne K.K&N pe noi!

    :10: total deacord..

     

    Ce zici tu n-are nici o legatura cu problema in discutie, si anume filtrul de aer K&N pe care unii nu stiu sa-l foloseasca corect. Eu unul nu pot sa cred ca poti sa dai gauri in filtru cu aer comprimat.

    Apoi omul a zis ca l-a spalat cu detergent si apa, ceea ce e corect.

    De la asta pana la ce probleme ai insiruit tu e cale lunga. Problemele alea apar in general in romania pentru ca majoritatea nu isi permit sa cumpere piese originale sau consumabile de calitate, ghici de ce, din cauza nivelului de trai scazut. Carpeala faci cand nu ai bani, cand ai bani dai si nu te uiti. Sau poti sa ai tu bani dar dai de mecanici care fac carpeala (tot pentru a stoarce un ban in plus) si iarasi iese "ca in romania".

    Daca o sa faci un studiu intr-o tara cu nivel scazut o sa observi exact acelasi stil de "merge si-asa" aplicat in tratarea autovehiculelor de catre posesori.

    N-are nici o legatura cu "romanul s-a nascut inventator". Orice om improvizeaza ca sa se descurce, daca nu face asta e chiar prost. :D

    :10:

  2. Daca l-ai sulfat cu compresorul si l-ai spalat cu pur poti sa te pisi pe el. Daca iei un filtru KN, sau alt filtru de bumbac si te uiti prin el la soare sau la bec o sa vezi ca lumina trece prin el. Totusi nu sunt gauri, sunt niste fire mici de bumbac prin gaurile alea.

    Cand il sufli cu compresorul sau cu jetul de apa cu presiune o sa-l umpli de gauri si trece mizeria prin el. De asta scrie mare si clar si pe site-ul lor si pe cutia filtrului si pe kitul de curatare ca se da cu solutie de curatat care inmoaie mizeria si uleiul, se spala cu apa de la robinet la presiune joasa dinspre partea curata spre partea murdara, cand e curat se lasa sa se usuce natural si apoi se unge cu uleiul ala rosu lipicios de la K&N care nu pleaca din filtru.

    Eu prefer kitul cu spray de ulei pentru ca e mai usor de aplicat uniform. Nu se unge foarte tare sa curga ulei din el. Cine l-a cumparat nou stie cum trebuie sa arate dupa ungere.

     

    De asta au aparut atatea zonuri ca strica debitmetrele si lasa mizeria sa treaca, pentru ca oamenii nu citesc instructiunile de folosire. RTFM!

    Cand l-am dat jos l-am suflat cu aer comprimat (am zis sa-l curat)dar am vazut ca nu rezolv nimic si atunci m-am apucat sa-l spal cu pur de vase(fery),am pulverizal pe partea murdara si l-am lasat 15min,dupa care l-am clatit la jetul de la robinet si pus la uscat la temperatura camerei,iti zic eu ca nu are ABSOLUT NIMIC!

  3. cumetre daca nu te pricepi nu mai da si sfaturi altora :)

    1. exista spray special pentru curatat filtrul. asta nu face decat sa inmoaie mizeria, in rest filtrul se spala cu apa calduta si se lasa la uscat normal. daca ii dai cu aer comprimat...risti sa-l cam fu.ti .

    2 dupa ce se usuca il dai cu uleiul pentru filtre de la KN .

    http://youtu.be/PpXyOPVfvfE

    Daca nu ai nici de unele, faci cum zice Cesar!

    ...daca tot ai filtru KN rupe-te in dos si cumpara un kit de curatare/ungere

    vad ca nu esti din bucuresti, ca iti dadeam eu si solutie de curatat si ulei

    Sergiu_Q cat m-ar costa un kit dinasta?...oricum multumesc ;)

  4. Pana la urma o sa dau cu ulei pt mecanisme fine `pulverizand cu tub de curatat geamul(bag uleiul in tub si il pulverizez in filtru)+ inauntru dau si cu pensula!intrebare dau doar pe exterior sau si pe interior?ms(cesar da`i niste informati foarte ultile si corecte pe forumul asta,sper sa-ti facem statuie...o meriti din plin!nota 10!)numa bine

  5. Salutare,am o Honda cbr f4 din 1999 si m-am hotarat sa-i curat filtru de aer,eu am pe ea filtru K&N(sport)...deci ma apuc dau jos rezervorul scot filtrul(era plin de mizerie)incerc cu aer comprimat dar nu iese,pana am alat ca filtrele astea se `spala\curata` cu un kit special de la K&N,dar eu neavand acest kit m-am apucat sa-l spal cu pur de vase.l-am spalat,l-am lasat sa se usuce la temperatura camerei dar nu stiu cu ce sa-l ung pt ca nu am spray de filtru,intrebarea mea la voie e cu ce sa-l ung???m-am gandit sa-l dau cu spray motorex de lant,sau mi`a zis cineva sa dau cu ulei de transformator(ulei fin),Cu ce sa dau?multumesc

  6. S-ar putea sa te tina, sau s-ar putea sa nu. Depinde cat sunt de consumate pe circuit. Pe mine un set de cauciucuri ma tineau 3-4 zile in functie de cate sesiuni ieseam. Dupa care erau bune de aruncat. Altii mai 'agresivi' pot sa le termine si intr-o zi. O zi inseamna 5 - 6 sesiuni de 20 minute fiecare.

    Cauciucul mentionat de tine insa e race tire aprobat de DOT (Department Of Transportation in USA). Este in fapt un cauciuc pt. track si se comporta diferit fata de cele pt. strada.

    Sunt facute sa suporte un numar redus de cicluri de incalzire/racire, dupa care nu mai ofera aderenta buna. Si se incalzesc un pic mai greu pe strada, pt. ca trebuie rulate agresiv ca sa genereze caldura. Practic, in regim de strada nu vor functiona normal, pt. ca nu se vor incalzi suficient si nu se vor 'exfolia' ca sa expuna un strat de cauciuc proaspat, aderent.

    Plus ca-s facute pt. uscat, chiar daca au canale pt. evacuarea apei, dar n-au compozitia necesara ca sa ruleze pe ud.

    Daca-ti iei cauciucuri rulate pe circuit fii foarte prudent in trafic, mai ales in primele minute pana se incalzesc un pic (daca nu cumva sunt deja coapte de caldura). Nu spun ca nu poti sa mergi cu ele pe strada, dar daca nu mergi si pe circuit n-are rost sa-ti cumperi cauciucuri facute pt. racing.

     

    Cauciucurile de strada au o compozitie diferita, se incalzesc mai repede si sunt facute sa reziste la multe cicluri de incalzire/racire. Si rezista si mai bine la uzura.

    Daca vrei sa-ti alegi un cauciuc bazat pe recomandarea fabricantului mergi la Dunlop pe site si vezi ce se potriveste pt. tine.

     

    Cheers,

    sunt total deacord cu tine,dar un cauciuc de strada nu e la fel de aderent k unu de pista(excluzand pe ploaie)..nuh?..chiar daca tine mai putin :cheers:

  7. Salutare, m-am hotarat sa-mi cumpar cauciucuri pt motoreta dar nu stiu ce sa aleg,eu pe ea am dunlop D211gp ,multi dintre voi spun k aceste cauciucuri nu sunt pt strada....,mie mi se par foarte bune,ai o aderenta buna pe curbe si te ajuta si la franare fiind un cauciuc moale, dar problemele apar pe ploaie.Problema mea e ca nu stiu ce sa aleg sa-mi iau iara anvelope date pe pista(second hand d211) sau sa optez pt ceva nou din magazin?...Ce sa aleg?...care sunt plusurile si minusurile?ms :unsure::bigstar:

  8. Salutare,chestia cu folie pe viziera nu prea se poate deoarece viziera este bombata si raman cute ,am incercat si eu(am stricat 2m de folie),am zis k sunt eu idiot si nu stiu si am mers la un servis unde se aplicau foli auto,mi-a zis baiatu de acolo k nu poate sa-mi puna deoarece trebuie incalzita ,si nu poate s-o incalzeasca pt k o topeste!...beer.gif

  9. Daca te uiti in imaginea de mai sus si pui in mintea ta intinzatorul la maxim spre partea de nou ca sa zic asa ai sa observi ca o sa ajunga prima linie de pe intinzator fix la buza de terminare a basculei, deci, dupa mine tu mai ai pana sa iti ajunga la capat chit-ul de lant. Linia de pe bascula poate sa fie doar un semna suplimentar care te ajuta sa centrezi roata bine stanga dreapta, nu neaparat semnul de baza. Under mai pui ca sevede inca gaura in care trebuie sa culiseze bascula in spate, deci mai ai lejer pana sa se termine chit-ul.

     

    Bineinteles ca (tipic forumului) lumea a inceput deja cu contradictii pe tema asta da nici unu nu spune ca nu i-a ajuns omului inca lantul la capat.

     

    da....loc ar mai fii,probabil proprietarul care a avuto ia pus un lant mai mare sau cine stie?....nu bate si nu zornaie!merge bine in general

    :unsure:

×
×
  • Creează nouă...