Sari la conținut

joohn

INACTIV
  • Număr conținut

    48
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de joohn

  1. Salut!

    Am un benelli pepe de 49 cc si am acum cateva zile firul de + de la baterie a facut masa cu cadrul.

    La prima verificare nu mai am scanteie,bobina este arsa.Este posibil sa se fi ars si restul de componente electrice(magnetou,cdi etc)?

    Cam ce preturi sunt la electricele astea?

    Inlocuieste siguranta principala! cauta pe net sau in manualu deservice daca ai unde este pozitionata. Mi s-a intamplat si mie. bafta!:rolleyes:

  2. Păi să-ți spun altfel. Scuterul meu are 200km, l-am luat din reprezentanță săptămîna trecută. Ce părere ai, s-au uzat saboții pe spate? E cazul să-l desfac să mă uit?

     

    lol. scuter nou de 200 de km si deja iti pui probleme mecanice? eu la aprilia rs 50 , de la ultima revizie completa ( ca deh.. sh si nu am incredere in fostu proprietar ) cere doar benzina si ulei. si are 3500 facuti de la inceputu sezonului!! :bigstar: parerea mea e ca nu trebuie sa iti pui probleme acum de mecanica sau consumabile. bucurate si fa cati mai multi km! Adik nici alea chinezesti nu cred ca s-ar strica sau uzura mare dupa 200 de km.. sa ma corecteze cineva daca gresesc!!:friends:

  3. ok ms mult pt sfaturi ! o singura intrebare mai am....la tine la aprilia trage la fel in timpul turatiilor? adica la 5-6 mii trage la fel ca la 8-10 ? Stima :cheers:

     

     

     

     

     

    Chiar daca nu am power valve. e si normal sa traga mai bine in ture inalte. Stai calm , motoreta ta e ok!!

  4. la 50 cc am power valve? si daca e asa cum o fac sa deschida mai devreme? si am mai citit pe net ca daca ai miscora camera de ardere ar avea compresie mai mare si ar fugi mai tare....Stima :D

     

     

    cea mai mare prostie sa micsorezi camera de ardere doar pentru compresie. compresie mare se poate obtine cu segmenti facuti la comanda. In fine, ideea e ca din ce inteleg eu tu vrei mai multa putere . Pune mana fa scoala , ia-ti carnet si cumpara-ti ceva mai mare . Ti-am spus ; fumul il scoate doar cand e rece si e normal, segmentii sunt buni altfel nu mai pornea motorul . 50 cc nu merita "tunat" decat pentru competitii unde te intreci tot cu 50 cc si scoti si banii investiti daca reusesti sa castigi. salutare!

  5. Nu e scump. e un pret rezonabil pentru un 80 cc . Pe mine 88cc m-a costat 350 de euro ( doar setu motor) . Iar in legatura cu acceleratia dupa 7000 ture ai power valve. si valva aia se deschide dupa 7000. :)

  6. salut tuturor ! am o honda nsr 50 in 2 t si asi vrea sa ai pun un set de 80 cc dar nu stiu de unde sa il iau si ce s-ar potrivii....si mai am cateva nelamuriri ...in caz ca ai schimb setul cu unul de 80 va trebui sa ai schimb si carburatorul? ...momentan vreau sa ai fac doar o segmentare la motorul de 50 pt ca nu prea trage cum trebuie si cand il pornesc la rece da un fuuuuuuuum albastru.....dupa isi revine...dar nu trage prea bine decat de la 8 mii pana pe la 10 mii asa pana acolo e puturost tare...ma gandesc ca sunt uzati segmentii avand in vedere ca are la bord 60.000 km si nu stiu daca proprietarul a schimbat segmentii...astept pareri Stima! :grinbandit:

     

    salutare!

     

    Situatia sta in felu' urmator: e normal ca un 2 timpi sa scoata mai mult fum la pornire la rece , pana se incalzeste. De exemplu eu detin o aprilia rs 50 din 2009 set motor schimbat la inceputul sezonului ( aprox 3000 km de atunci) si la fel scoate fum la pornirea la rece. Probleme cu segmentii nu ai . Daca ai avea nu ar mai porni , sau ar porni foarte greu..

     

     

    In legatura cu schimbarea setului motor: Nu stiu ce tip de motor ai pe ea. Dar din ce m-am uitat pe net au fost 2 tipuri de nsr ( unu de 70 cc si unu de 50cc cutie automata). Iti recomand sa cauti pe ebay pentru ca vei intalni preturi muuult mai bune. La trecerea de la 50 la 80 cc este recomandat sa se mareasca si capacitatea carburatorului insa mai mult de atat conteaza reglajele! Iti recomand si schimbarea bujiei cu una cu 2 sau 3 electrozi cu o putere a scanteiei un pic mai mare. Eu pe rs-ul meu am bujie de pe logan cu 2 electrozi.

     

    De unde esti?

  7. are shoc manual ..il inchid si nimic

     

     

    pai la setul motor ma gandesc si eu ... dar vroiam niste pareri ca sa nu cumpar set motor degeaba

    daca nu dispui de finante suficiente poti realeza cilindrul la o cota mai mare si cu un strungar bun , un piston nou si segmenti noi te-ai scos :cheers:. acum depinde si la ce bani gasesti set motor, de exemplu pentru al meu fiind fabricatie foarte noua ma costa un set motor stock 800 ron. asa cu 150 ron m-am scos . sa auzim de bine! :rolleyes:

  8. daca tin palma la carburator dau cateva pedale si porneste ... o singura data ii de'ajuns sa porneasca sa mearga motoru 10 sec si dupa porneste fara probleme, dimineata daca dau la pedala gasesc bujia uscata ...nu'i vine benzina deloc

     

    eu zic sa te duci la un mecanic sa vezi cum stai cu compresia. cu pornirea la cald cum stai ? cald insemnand vara la 40 de grade la regim de mers in oras, atunci se incinge cel mai rau. asa a fost si rs-ul meu tot 50 2 timpi. nu pornea nici la rece nici la cald ( extreme) adica 10 grade in jos si daca incercam sa il pornesc imadiat dupa ce il opream dupa o sesiune de mers vara la 40 de grade. si s-a dovedit a fi cilindrul ovalizat.= compresie mica..

  9. salut !! Am o problema cu un yamaha mbk ovetto , nu porneste motorul cand ii rece .. doar daca ii bag benzina cu seringa in "cap" ..desi lam segmentat acum recent .. anul trecut cand lam segmentat pornea la rece la prima pedala nu aveam treaba cu el ...dar acum nu porneste la rece ...ce poate sa aiba ? de tras trage motoru. ajutatima si pe mine va rog !!

     

    la orice segmentare trebuie verificata in primul rand starea cilindrului din punct de vedere al ovalizarii. asta e unul din motivele pentru care nu ar porni la rece, mai exact nu are compresie buna( pierde compresie). a 2-a cauza ar fi reglajul carburatorului.. incearca sa acoperi cu palma fanta de admisie de la carburator si sa dai la automat, sau la pedala sa vezi daca porneste. bafta!

  10. Salutare tuturor scuteristilor

     

    Sant nou posesor de scuter peugeot looxor 50 cc 2002

     

    Am o problema cu el si anume la kilometrajul digital 1.Cum reusesc sa il setez din mile in km; 2.De ce nu imi inregistreaza distanta parcursa desi acul vitezometrului functioneaza

    Cine ma poate ajuta cu un manual de utilizare sau cu o informatie

     

    Va multumesc anticipat pentru ajutor.

     

    Tind sa cred ca nu se poate schimba din mile in km. ca la masini. poate a fost fabricat pentru o piata in care distantele/viteza se masoara in mile si tu sau altcineva l-ati adus aici. cred ca cel mai simplu ar fi sa cauti la dezmembrari un bord kilometric si sa functioneze si ceasul de distante parcurse.

  11. Tocmai m-a sunat maicamea care este acasă (Mosilor, aproape de intersectie cu Carol) sa-mi spună ca a fost un accident in care a fost implicat un motociclist.

    Din câte si-a dat seama de la geam era destul de grav. Motociclistul a rămas întins pe asfalt fara sa miste pana la sosirea ambulantei. :(

    Se pare ca a fost o faza clasica de neacordare a prioritatii din partea soferului. :(

    Are cineva mai multe detalii?

     

    Este inceput de sezon si inca soferii nu s-au obisnuit cu reaparitia noastra in trafic . Beliti ochii de 4 ori innainte sa faceti o manevra!! .asteptam mai multe detalii despre motociclist . sper sa nu se umple topicu de r.i.p.. Doamne ajuta!

  12. Normal ca se impinge mai usor in viteza. Cutia are rol de reductor, nu? Asta nu indica lipsa de compresie. E un 125 pana la urma. Ce compresie credeti ca are?

     

    Vorbim discutii daca vorbim de segmenti. Trebuie sa verifice mai intai cauzele mai simple pana se apuca sa desfaca motorul. Daca e o bobina de inductie sau CDI sau alimentrea cu benzina nu e mai simplu de verificat? Il punem sa desfaca motorul? Motoreta mergea, a tras abreiajul si brusc s-au dus segmentii? Sa fim seriosi. Nu vorbim de o Mobra. Totusi e o Aprilia.

     

    Eu as pune o bujie noua, as verifica cu ea scoasa daca da scanteie, as curata carburatorul si filtrul degetar din rezervor sau pe unde il are, contactele electrice.

     

    Prietene, vorbesti in necunostiinta de cauza. 1 la mana ar trebui mai intai sa citesti toate posturile anterioare ca sa iti dai cu parerea. Omu a zis ca a schimbam bujia si a verificat daca da scanteie, si nimic. Iar in alta ordine de idei, ce compresie poate sa aiba?? vorbim de un motor in 2 timpi, unde compresia este vitala. de ce? pentru ca atunci cand pistonu se duce in jos neavand compresie nu trimite amestecu din camera ambielajului in camera de ardere. la motoarele in 4 timpi atunci cand se duc segmentii doar consuma ulei, insa la motoarele in 2 timpi e alt principiu de functionare. Eu mi-am schimbat segmentii acum o saptamana,tot la moto in 2 timpi, in conditiile in care atunci cand l-am bagat la iernat functiona. Pornea greu la rece dar functiona. Nu zic ca nu ar fi bine sa verifice tot ce poate innainte sa intre in motor, dar simptomele sunt clare.

  13. Dupa cum ai aflat, problema ta sunt segmentii. Iti recomand ca pana o sa demontezi motoru ca sa ii schimbi, sa nu mai incerci in nici un fel sa pornesti mobra(ma refer ca pistonul sa nu se mai miste deloc in cilindru). Si iti mai recomand sa ii schimbi cu unii de calitate si la un service specializat, ca sa nu ai surprize mai tarziu. Iti spun din proprie experienta.

    Din simplu motiv ca exista posibilitatea sa strici si setu ( adica peretii blocului motor) :scratch:

  14. E un mod de a spune...cel mai sigur e cu ajutorul unui compresmetru!

     

    corect. insa mai mult ca sigur daca a apelat la sfaturile de pe forum rezulta ca nu e mecanic. iar un compresometru este o scula care nu se gaseste la oricine. si in alta ordine de idei cineva priceput nu are nevoie de compresometru ca sa te informeze ca s-au ( cuvant urat) segmentii . :cheers:. Bafta

  15. serios? sau ai chef de glume???

     

    benzina am:( impinsa da doar rateuri...am schimbat si bujia...nimic....:(

    din ce zici tu..pare a fi innecata. scoate bujia da-i putin la automat sa scuipe ce are acolo. las-o asa putin sa se evapore benzina care eventual a ramas acolo, atentie sa nu intre mizerii, apoi dai la automat cu acceleratie 0! . ar trebui sa o ia. daca nu, incearca sa scoti capu de la filtru de aer din carburator si pune palma acolo in timp ce dai la automat ( amestec mai bogat) daca o ia asa las-o la relantai putin si scoateo la drum intins . ai grija ca daca a doua zi iar nu porneste decat daca apelezi din nou la metoda cu palma la carburator inseamna ca nu mai ai compresie ( ti s-au dus segmentii) . si eu am avut problema asta. tot rs 2 timpi. Bafta si asfalt uscat!! :cheers:

  16. A murit topicu asta?? Nu mai e nimeni care sa aiba 50 cc (caroserie sport) ?

     

    In orice caz hop si eu : rs din '08 .

     

    Poze de cand am luat-o: ,post-67176-0-75156200-1330927654_thumb.jpgpost-67176-0-57504800-1330927661_thumb.jpg, apoi poze in curs de modificare ( am profitat de iarna luunga) : post-67176-0-07669600-1330927722_thumb.jpgpost-67176-0-48296300-1330927736_thumb.jpgpost-67176-0-49851500-1330927756_thumb.jpgpost-67176-0-15828000-1330927767_thumb.jpg

     

    Poze cand e gata.. cand o fi gata, sper eu maxim 2 saptamani , aici includem si nou traseu de evacuare custom made, kit 80 cc ,carb debit mare, cooler racire suplimentara.

     

     

     

     

    Haideti baieti ca vine primavara si suntem decat 3 care detinem 'sport mopeduri' :grinbandit:

     

    Asteptam noi coechipieri de bantuit bucurestiul si poate si imprejurimile. !! Sa auzim de bbine! :cheers: :cheers:

     

     

  17. pana in aprilie chiar :)

    sa ghicesc? ti-ai facut in aprilie anu trecut pentru un an..

     

    Iar in legatura cu craterele si zapada . DA DA DA!! acele persoane care dau zapada pe mijlocul drumui sunt efectiv inconstiente! La masina se simte cum pierzi aderenta , la moto deja cred ca te imprastie instant. Iar problema cu craterele o vom avea ceva timp de acum in colo. Bucuresti-u e praf , pulbere, zob!! multa grija

     

     

     

     

    Dar eu tot fac o tura de cartier in week asta cu moto ala vechi, ca nu mai poott..

     

     

     

  18. Nu ai de ce ,oricand beer.gif

    avand treaba zilele trecute nu am avut timp sa ma mai ocup de robinet. aseara cand am apucat sa trec pe acolo , si in urma raspunsurilor voastre am o noua nelamurire. Nu sunt sigur care e furtunul de benzina si care este cel de vaacum , in sensul in care unul este negru si mai gros si altul transparent , mai subtire decat cel negru . cel subtire are pe el ceea ce cred eu ca este filtrul de benzina. insa mai mullti useri au afirmat ca cel de benzina ar trebui sa fie mai gros si cel de vaacum mai subtire . Toare raspunsuriile sunt binevenite. [ Cel mai frustrant este faptul ca la alte lucruri mai complicate m-am descurcat , asta mi-a pus capac. ]

  19. Trebuie sa faci wheelie minim 50 de metri sau rolling stoppie minim 100 de metri. Altfel nu te primesc baietzii :))

     

    OFF TOPIC

     

    daca tu faci wheelie de 50 + metrii cu un 50 cmc stock cred ca esti superior forumului astuia. iar intrebarea mea era una cu scop comunicativ. Avand in vedere ca atunci cand va iesi din barlog rs'-u meu se va lauda cu un 88 cmc T.C.R .

     

     

    In profilu tau observ ca mergi pe un yzf r 125. care se lauda cu maxim 18 cai. in timp ce kitu cristofolini se lauda cu peste 20 cp , analog am mai mult cuplu pentru a face un wheelie decat tine. Iar in alta ordine de idei , un grup se bazeaza pe comunicare. daca nu crezi ca ar putea existe un grup doar cu , criteriile scrise de tine te inseli, important este ca toti avem o pasiune comuna, mersul pe 2 roti, indiferent ca vorbim despre scutere/carenate/naked/cross/ s.a.m.d .

     

    Si totusi nu inteleg in ce calitate ai raspuns , de initiator? nu esti. de membu? nici atat, esti din constanta.

     

    Nu pot decat sa iti urez asfalt uscat si bafta la exersat wheele si stoopie .

     

    Onn topic: ati stabilit o zona unde sa ne intalnim?. data o sa se stabileasca in functie de vreme banuiesc.

     

    propun sa stabilim un loc unde sa aiba loc toate intalniriile noastre. a .. juniorilor, daca ne putem numi asa. iar daca suntem multi la numar am putea organiza si intalniri saptamanale.

     

    Numai bine!!

     

     

  20. Salutare tuturor!. Fiind iarna m-am apucat de o reconditionare completa la noua motoreta achizitonata. Am desfacut-o in proportie de 80 % sters, degresat , uns,etansat si montat la loc. Aproape de final am intampinat o mica problema, cand sa conectez furtunele de la robinetu /pompa de vaccum de benzina de la rezervor am realizat ca nu stiu care unde vine. In sensul in care am 2 iesiri, una lateral si una in jos , si 2 furtune ( cel de benzina si cel de vaacum ) ambele intrand in carburator. Stiu care este furtunul de benzina si care este de vaaacum deoarece cel de benzina are filtrul pe el. Intrebarea mea este : Furtunu de benzina vine montat la iesirea din lateral a robinetului si cel de vaacum jos sau invers ?

     

    Am atasat o poza cu pompa de vaacum pentru a va face o idee despre ce e vorba. multumeesc!!

     

     

     

     

    Este vorba de o APRILIA RS 50!

     

     

    post-67176-0-64502300-1330541330_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...