Sari la conținut

florică

Membru
  • Număr conținut

    103
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de florică

  1. Salve! Sunt proaspat posesor al unui ST 1100 din 2001 și mi-am lungit gatul cautand pe net un manual  de reparatii dar fara succes.

    Ar fi super daca are cineva un asemenea manual sa-l puna si aici.

    Multumesc anticipat!

    P.S. Am vazut ca la franari bruste la viteze mici se aprinde si se stinge f repede indicatorul de ulei si mi s-a spus ca ar fi ceva normal.

     

    pan.jpeg

    Am gasit eu manualul  si e bine pentru cine il cauta sa lase o adresa de mail sau sa dea un mesaj.

  2. Am cautat o gramada si se pare ca nu reusesc sa mai dau de schema electrica a nenorocitului de CDI TA 600 (cel cu 2 RD03 cred). Daca il aveti uitat intr-un colt de PC....faceti-va o pomana si o postati !!! Multumesc anticipat !


    » Post actualizat in 24 Nov 2016 06:21

    Am cautat o gramada si se pare ca nu reusesc sa mai dau de schema electrica a nenorocitului de CDI TA 600 (cel cu 2 RD03 cred). Daca il aveti uitat intr-un colt de PC....faceti-va o pomana si o postati !!! Multumesc anticipat !

    Chiar nimeni care utilizeaza acest forum nu are o fituica cu schita electrica? :-)

  3.  

    n-are nici o treaba distributia.

    daca nu ai desfacut distributia ar trebui sa mearga bine. tre sa ai jocuri de intra lingura de lemn sa nu mai functioneze.

     

    chestii clare care influienteaza in modul cum ai zis :

    diafragmele vacumative- daca le-ai inlocuit sa ai grija sa le pui bine pe scaunul lor si sa nu se rupa la asamblare.

    cdi - poti sa cauti cu altele.. modelul din 93 nu are 2 cdiuri? din 96 parca e shcimbat cu 1 unitate tci.

    si montarea gaturilor de cauciuc pe carburator - sa fii sigur ca nu trage aer fals. pune niste WD pe gaturi cand le montezi si cand strangi colierele apasate cu mana bine bine pe cutia de aer de deasupra carburatorului sa se aseze pana la capat , ca din ce am observat daca nu ma apas bine pe cutia de aer nu se aseaza guma bine pe gatul carburatorului.

     

    la cdi incerca sa il pornesti cu cate 1 cdi individual sa vezi daca e vreo diferenta intre ele - ar fi greu sa se strice amble in acelasi mod, ai putea sparge carcasa de plastic sa vezi daca ai lipituri desfacute, asa am facut la a mea din 89 si a mers fara probleme apoi.

    ...bujii noi, verificat fisele sa dea scanteie, compare scanteile intre ele sa nu fie diferente de intensitate.

    filtru nou

    Cam tot ce ai scris mai sus am verificat...mai putin cdiurile. Inainte sa ma apuc sa le desfac as face o proba cu unele bune.
  4. Sa stii ca nu toata lumea se obisnuieste cu ele. Chiar daca baiatul le facea profesionist, se mai gaseste cate unul caruia nu ii pica bine, fara a avea 'producatorul' vreo vina, asta ca sa nu zici ca esti singurul :)

     

     

    motorul se aude la fel? Verifica sa fie la punct, sa nu cumva sa iti fi sarit vreun dinte distributia, dar intai verifica mansoanele de la carburatoare (gaturile de la admisie), cele de cauciuc sa nu fie fisurate, eventual da-i cu niste spray pe acolo si vezi daca creste ralantiul. Carburatoarele le ai sincronizate?

    Carbu sincronizate, galerii impecabile, iar treaba cu pusul la punct nu exista pt ca este tci si are cititor care nu poate sari
  5. Probleme vacuta!

    Am un Ta din 93, de care sunt f multumit, pana cand din senin a inceput sa ”dea in nas” la 120km/h” si sa consume cam 6-7/100 km

    - initial am spus ca ramasesem fara gaz, sau ca am sita infundata, ...,am mutat pe rezerva si a facut la fel.

    Mentionez ca indiferent de treapta de viteza, ,fix la 120km/h face acelasi lucru.

    VERIFICARI FACUTE DE MINE:

    -Verificat bujii

    -Am verificat tot traseul de alimentare pana in carburatoare (era curat)

    -Verificat filtru de aer (curat si acesta)

    -Desfacut carburatoare (curate) schimbat membrane, erau fisurate si bucuros ca am descoperit cauza, ma sui pe moto si...SUPRIZA.....FACE FIX LA FEL.

    -CE DRACU ARE ????????

    -Am banuit ca ar fi de vina CDI-urile, desi nu are logica, pentru ca ele ar restrictiona doar turele (a mea se tureaza in rosu fara nici un fel de problema)

    -Singura verificare care as mai putea sa o fac e sa dau de un Transalpist binevoitor din zona mea si sa pun CDurile lui pentru o proba.

    DACA A PATIT CINEVA LA FEL, SAU AVETI VREO IDEE, DATI UN SEMN !

     

  6. Salut,

     

    Aneeke 2: 35.000 km. e adevarat ca la final nu mai era urma de profil. Acum am Aneke 3 si am facut vreo 5.000 km. Prefer Aneke 2 :)

     

    K60 scout: la mine profil au avut pana la 10.000. Vorbim aici de 130 sau 140 pe spate? E mare diferenta.

    Anakee 2 le-am avut pe un tdm, care este mai greu.

    legat de k60 eu am comandat de 130. E mai bun 140pe asfalt ? pt ca in off sigur sunt bune oricum!!!

  7.  

    Ma bag si eu in seama: K60 Scout, instalate in februarie 2015 (aprox), rulaj 12.000 km, ma astept sa ma duca pana la 20.000.

    cum se comporta pe asfalt? Sunt ok pe curbe?

    » Post actualizat in 30 May 2016 08:49

     

    Tin sa te contrazic cu Anakee. Am avut Anakee 3 si m-au tinut 21.000 daca imi aduc aminte bine si am un mers agresiv, le-am tocit repede in conditia in care unii au scos si 30.000! Acum am k60 scout m+s de un an si 2 luni si 14700 km si din felul in care se prezinta mai tin 3.000 km

    greseala mea...am uitat sa specific ca era vba de anakee 2

  8.  

    Subscriu la cele de mai sus. Sta foarte bine pe asfalt, am trecut noroaie cu ele, macadam, sunt ok. Dar, apar prematur fisuri la baza pseudo cramponului, se uzeaza repede, in 6000km le-am tocit, cred ca mai merg aprox 2000-3000, si le pot arunca. Eu iau in calcul ca circul cu bagaj si pasager, dar si atunci, eu cred ca ar trebui sa tina mai mult. Urmatorul schimb nu stiu ce va fi. Haidenau k60 am avut. Poate Anakee, nu stiu. Am sa fac poze la cauciucuri si le postez.

    Eu imi iau k60 scout. Daca acesta este modelul folosit de tine, as dori ceva impresii. Multumesc! P.s. Anakee sunt excelente pe strada si super ok in offroad...singura lor problema e ca sunt prea scumpe si tin undeva in jurul a 6-7000. Asfaltu' din Romanica si pietrisul le papa destul de prematur.

  9. Destul de ok preturile, vezi numai ca poate ti-o dau si tie cu: momentan fabrica... stocul... bla-bla... putem sa vi le aducem cam intr-o luna,care se fac vreo 2 si cand sun sa anulez: vineri le puteti avea,au ajuns... pai nu,ms, nu le mai vreau.

    Am impresia ca din ce citisem Karoo se tocesc mai greu,dar sunt o idee mai slabe pe offroad. Ia in calcul si Mitas e09 Dakar ca au pret bun si la alea. Depinde mult ce vrei sa faci cu ele,cat off si gradul de dificultate, mai cauta pe google ca sunt ceva comparatii pe modelele astea,fiind destul de utilizate prin lume.

    merci de sfaturi!

  10. Multi din cei cu africane o folosesc si sunt multumiti de ele (personal n-am apucat sa folosesc), sunt ca Mitas E09,dar cica mai bune pe ud, poate la transalp se duce si o idee mai greu spatele. De curiozitate, la ce bani ai gasit?

    http://www.anvelopemoto.eu/set-continental-tkc80/ si sunt in mare dilema cu Metzeler Karoo 3 care sunt un pic mai scumpe http://www.anvelopemoto.eu/set-metzeler-karoo-3/

  11. multumesc pentru raspuns

    releu nu prea am de unde lua - o sa il consider bun pana mai elimin din posibilele cauze

    am sa verific masele si instalatia electrica plus alternatorul

    acum dimineata a luat-o la sfert , cu incarcare 14,8

    nu am mers efectiv pe ea, doar am incalzit-o in garaj si nu mi-a facut probleme

    Nu te culca pe o ureche (asa am facut si eu si m-a lasat in mijlocul drumului).....eu zic ca e clar alternatorul, asa ca profita de ocazie acum ca functioneaza si dute de urgenta la un electrician. :-)

  12. releul incarca

    14,6-14,8

    sa zicem ca merge pe baterie

    am pus baterie noua (12,8 v),am pornit-o si imediat a murit si m-a lasat fara curent(fara becuri in bord)

    am masurat bateria imediat, am 12,8 v

    si inca o chestie

    de ce am mers fara probleme 25 km? se tura si mergea normal....daca releul nu incarca nu s-ar fi oprit ?

    sa am masa proasta?

    prea brusc imi taie curentul

    Eu banuiesc 3 motive:

    1. Releu (fa o proba cu altul)

    2. probleme cu masa (verifica tot ce e parte electrica atasata, gen priza 12 v, sau orice alt loc pe parte electrica in care ai umblat de curand)

    3. Alternatorul (problema asta am avut-o eu, si aveam aceleasi simptome pe care le ai tu), era un fir care se mai tinea in cateva spire. Pe relanti totul era Ok, dar dupa ce se incalzea apareau problemele. Dute la un electrician(nu neaparat moto) si in 5 minute iti da verdictul.

    In cazul in care e alternatorul si nu va merge reparat, sa nu te grabesti sa iti cumperi neaparat de TA, ..., eu am cautat dupa diametru si am gasit de yamaha TDM mult mai ieftin.

    Sper ca ti-am fost de folos si sa gasesti problema. O zi buna!

×
×
  • Creează nouă...