Sari la conținut

B60cmb

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de B60cmb

  1. DE VANZARE Motocicleta care mi-a incantat ultimii 3 ani Este vorba despre Suzuki Freewind, 1999, manere incalzite cu 2 trepte, cric central, priza 12V, parbriz MRA touring, handguards, buton avarii, semnalizatoare tunning, sa modificata de Darian. Motocicleta este fabricata in 1999 iar in 2013 am facut o revizie generala in care am vopsit cadrul si multe piese electrostatic, am schimbat toti rulemtii (jug, furca, roti...), am gresat toate locurile posibile, am schimbat uleiul si simerigurile la furca, bujiile, bateria, filtrul de aer... PRET: 1700 EURO
  2. Salutare, Impulsionat de iesirea voastra si profitand de doua zile la Campulung cu motorul am incercat sa-mi duc calutul pe crestele Iezer-Papusa. Sambata am urmat traseul: http://goo.gl/maps/FPwk7 dar dupa un sat de tigan si dupa ce am ocolit un pod rupt am ajuns la un dead end, lipseau 15-20 m din drum si nu se putea ocolii. Asa ca dupa o ora, o ora si jumatate a trebuit sa fac cale intoarsa. » Post actualizat in 10 Aug 2014 19:05 Duminica insa a fost cu noroc. Am mers prin Leresti, pe barajul lacului de acumulare, prin dreapta lacului, si dupa vreo ora eram sus pe creasta. Drumul e practicabil pentru orice soft-enduro iar peisajele de sus merita efortul. In total am facut vreo 20km de creasta si daca nu apareau ceva nori negri nu cred m-as mai fi oprit nici acum. Peisajul si linistea a fost bruiata doar de cainii ciobanesti care m-au alergat putin dar Freewindul a invins. E o tura care merita facuta daca aveti timp si va place muntele Pozele sunt facute cu telefonul pentru ca legea lui Murphy s-a aplicat f bine. Cum am ajuns sus bateria de la GoPro s-a terminat:).
  3. Placutele sunt ceramica iar la disc o sa ma uit diseara mai atent, dar nu cred sa fie tocit excesiv in partea din mijloc ca l-as fi schimbat .
  4. Salut, Am si eu o problema si poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. Frana fata tine foarte jos, trebuie sa fie lipita de maner ca sa actioneze. De cand am cumparat motorul frana era un pic elastica. Anul trecut am facut o revizie generala am schimbat furtunasul de frana cu unul metalic, am curatat etrierul cu cilindrii si pompa si parca tinea un pic mai sus. In weekeend am schimbat si placutele si de atunci insa frana tine f f jos. Am vazut ca sunt niste kituri pentru reconditionat pompa de frana in care sunt garniturile de schimb, dar nu stiu daca asta ar rezolva problema. P.S. De aerisit am aerisit-o pana n-am mai putut .
  5. Cum a ramas pana la urma? Se mai pleaca k as veni si eu.
  6. Vreau sa fac si eu traseul de pe malul Argesului maine daca vremea e ok. O sa merg pe la 10:30-11 si daca se mai baga cineva va astept.
  7. Din pacate eu nu am apucat sa o testez prea mult. De tras mi se parea ca trage mai bine dar consumul nu am apucat sa-l fac. Sper totusi ca in cateva saptamani sa o repar si sa vad daca chiar merita diferenta de putere raportata la consum si daca chiar e o diferenta. In service mi-au facut un deviz de 13900 ron+TVA, asa ca sigur va fi dauna totala. Acum astept sa vad si care este valoarea de despagubire pentru dauna totala.
  8. Azi am fost la asigurare si urmeaza acum sa merg si in service pentru deviz iar in functie de valoare se va stabili daca mi-o repara sau ma despagubesc. Oricum daca o repar cred ca o voi face in regie proprie. Apropo la motorul nostru pentru un boost gratis de putere trebuie doar sa decuplam un senzor. In viteza 2 si 3 avem un senzor de viteza care transmite automat la CDI informatia si asta prin valva respectiva limiteaza prin vacuum acceleratia. DR-ul nu are asa ceva, doar XF (desi au acelasi motor) si este pentru control emissions only, ca sa poata fi vanduta si in Elvetia si cateva tari cu norme mai stricte de poluare. Eu mi-am scos doar mufa din "galma neagra de sub carburator" si mi s-a parut ca motorul tragea mai bine si raspundea mai promt. In prinipiu nu se transforma intr-o bestie dar folosesti toate puterea motorului, nu gatuit. Oricand prin punerea mufei inapoi devi la varianta initiala. Pagina de unde am preluat informatia: http://web.archive.org/web/20110823135045/http://ccmriders.co.uk/?page_id=428 Cadrul e ok. Dar furca, roata, displayul, carenela si destule altele nu.
  9. Dupa o iarna cu multa munca la mobra ... acum doua saptamani am reusit sa o repornesc si eu prima data dupa o revizie generala. I-am sablat si vopsit cadrul si toate piesele metalice, am schimbat rulmentii de la roti/jug, am curatat si reglat carburator, verificat si curatat piston, reglat supape, reconditionat sa. I-am mai adaugat manere incalzite, priza 12V, buton avarie si ar mai fi urmat un parbriz mai inalt si side caseuri. Saptama trecuta am facut o plimbare Bucuresti-Breaza-Lacul Paltinul-Campina-Bucuresti si s-a comportat f bine. Dar cum ceea ce e frumos nu tine si mult ieri cand am vrut sa o scot din nou la o plimbare (din fericire de data asta singur, fara sotie) nu am reusit sa merg decat vreo 500m si un batran care venea din sens invers (cu un frigider de jeep) fara sa se asigura a intrat direct in fata mea. Rezultatul din fericire este ca eu am scapat doar cu cateva zgarieturi si spatele blocat dar vor trece. Motorul in schimb cred ca va fi dauna totala. Are furca strabata, carenele si capacul de motor sparte, roata cu discul decentrate, display spart, pedala schimbator, far.... Maine ma duc la asigurari sa vad ce o sa-mi zica si ce variante am.
  10. Arata bine parbrizul. Sper sa-mi iau si eu ceva de genul asta cat de curand. Primul pas este insa sa-mi fac caprita din nou functionala. Pana acum am schimbat rulmentii de la roti si jug, am curatat carburatorul si multe piese unsuroase si am pregatit cadrul si cateva acesorii pentru vopsit. Nu stiu daca o sa am timp sa desfac si motorul ca deja m-am lungit destul de mult si pana in martie as vrea sa am totul gata. Am atasat o poza cu ce am curatat pana acum si una cu ce urmeaza sa vopsesc.
  11. Maine seara o sa ma apuc sa verific rulmentii si probail doar o sa-i curat si o sa pastrez pentru ca nu "sunau". Avantul meu a inceput atunci cand am vazut un inceput de rugina pe la imbinarile cadrului si m-am hotarat sa-l sablez si sa-l vopsesc din nou. Cu ocazia asta oricum o sa si verific/schimb cam tot ce se poate pentru a nu avea probleme in viitor.
  12. Am inteles ca la DR650 e o problema comuna cu senzorul pentru martorul de neutru care e prins in doua suruburi si care de la vibratii se mai desfac si pot cadea in baia de ulei. De aici pot ajunge in piston si la revedere motor. La freewind stiu ca este acelasi motor si as vrea sa deschid capacul de la motor sa verific cum este prins senzorul. Pana acum a avut cineva problema asta? Ca si garnituri ma gandeam sa le schimb pe cele de la capacele motorului, simeringurile si uleiul din amortizoarele fata, poate sa reincarc cu azot amortizorul spate. La roti as vrea sa scot si sa verific rulmentii si sa-i inlocuiesc sau doar sa-i ung depinde cum arata. Sa curat carburatorul, filtru de aer si sa schimb bujiile si uleiul. Cum ai zis si tu in functie de cum arata fiecare piesa o sa vad daca trebuie sa si schimb ganituri, simeringuri, rulmenti sau doar sa le curat. Pai si cum pot vedea daca dau semne de oboseala... daca nu desfac
  13. Din ciclul ce am mai facut in weekend ... eu m-am apucat de o revizie generala. In prinipiu vreau sa curat toate piesele, sa schimb majoritatea rulmentilor si garniturilor. Cu ocazia asta voi sabla si revopsi electrostatic cadrul si probabil voi retapita si saua. Ca upgrade ma gandeam la manere incalzite, o priza de 12V, un voltmetru si probabil un parbriz mai inalt. Daca mai imi puteti da sfaturi cu ce ar fi bine sa mai verific si sa schimb cu ocazia asta sunt binevenite. Dezasamblarea mi-a luat cam 5-6 ore si sper ca in doua trei luni sa o am din nou functionala si pregatita pentru drumetii .
  14. B60cmb

    Reparatii sei

    Ca model as vrea ca cel din poza. Am vazut ca asta e facut pe un GS650 dar saua seamana destul de mult si cred ca s-ar potrivi si la mine. Ma gandeam sa facem cu carbon doar partile marcate cu rosu dar asta oricum ar ramane sa mai vorbim daca o aduc ca poate mai ai si tu idei. Astept sa-mi zici un pret sa stiu la cat sa ma astept. Merci.
  15. B60cmb

    Reparatii sei

    Salut, La jucaria mea (Suzuki Freewind) as vrea sa-i modific putin saua. As vrea sa o inaltam un pic (am 1.95m inaltime), si cu ocazia asta probabil va fi si mai moale desi acum e ok dar inca nu am facut drumuri foarte lungi. Culoarea as vrea sa fie neagra sau carbon. Intentionez sa colantez/vopsesc tot motorul negru pana in primavara. Merci.
  16. A incercat cineva si manere noname de genul: http://www.ebay.com/itm/2012-ATV-Motorcycle-Motorbike-Hotgrip-Hot-Grip-Heated-Handlebar-Grip-22mm-/271090293353?hash=item3f1e3d9a69&vxp=mtr La modelul asta imi place ca intrerupatorul e pe maner si nu trebuie sa mai montez comutatorul aparent pe ghidon. Credeti ca pot aparea probleme la ele fata de cele de la Louis?
×
×
  • Creează nouă...