Sari la conținut

nikel1992

Membru
  • Număr conținut

    419
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de nikel1992

  1. Salutare, vin cu vesti despre RideSafe. Baietii sunt in precampania de crowdfunding. In urmatoarele 2 saptamani o sa inceapa campania de crowdfunding de unde o sa puteti efectiv achizitiona produsul. Las linkul catre precampanie. https://www.indiegogo.com/projects/the-world-s-most-innovative-device-for-motorcycles/coming_soon?fbclid=IwAR1k0MG9AFYuhClGPUFCm-lcQe8tGcElr5mikDd0LPo983j5PXZewxdRNPI

  2. Salutare, am cumparat un scuter Vespa iar proprietarul mi-a dat si un cilindru malossi de 78 cc , diametrul interior al cilindrului fiind de 49. As vrea sa cumpar un piston pentru acest cilindru. Presupun ca pistonul o sa il cumpar cu diametrul 49mm. Am cautat si cred ca pot gasi de la malossi dar sunt oarecum cam scumpe. Este vreo sansa sa gasesc un piston de la un alt fabricant la un pret mai bun ?

     

     

  3. https://www.realrider.com/ sau https://play.google.com/store/apps/details?id=at.bikersos ca idee, de ce sa nu folosesc mobilul pentru asa ceva?

    Una din calitatile pe care dorim sa le atingem este sa fie impact proof, in cazul oricarui accident dispozitivul sa mearga. Acest lucru nu este asigurat de telefon. Al doilea lucru este alarma. Al 3-lea este trackerul pentru cazul in care iti este furat, sau pentru orice alt caz. Al patrulea, noi oferim date in plus (acceleratia , unghiuri de inclinare) si mult mai precise datorita calibrarii dispozitivului atunci cand este montat.

  4. Suntem in Romania. Iar pe site nu vad decat limba printului Charles! Serios vorbind, sunt multi care nu stiu engleza ... de ce naiba ati facut site-ul in engleza? Care e faza, ca nu pricep!

    Am facut site-ul in engleza deoarece in toate locurile in care am prezentat produsul erau mai mulți străini decât români, iar una din conditiile de participare era ca prezentarile sa fie in engleza. O sa facem si site-ul in limba romana.

  5. 10mA in standby e cam mult pt un acumulator moto, senzorul de inclinare e un mare +.

    Are si baterie proprie. Calculată, alarma ar trebui sa reziste peste o lună fără să obosească bateria motocicletei.

    » Post actualizat in 23 Dec 2017 10:39

    Cred ca va prinde si la automobilisti, Crash alert, GPS, etc...

    Luam in considerare si optiunea aceasta.

    » Post actualizat in 23 Dec 2017 10:39

    Cred ca va prinde si la automobilisti, Crash alert, GPS, etc...

    Luam in considerare si optiunea aceasta.

  6. Ce dimensiuni preconizezi ca o sa aiba?

    Cat consuma in modul stand by/armat/dezarmat/gps/etc ?

    Alarma are senzor de inclinare/perimetru?

    GPS-ul/senzorii sunt integrati in dispozitiv sau foloseste senzorii telefonului?

    Pentru moment dispozitivul are 9 x 4 x3 cm. În condițiile în care are doar silent alarm.

     

    În modul stand are undeva la 10mA, cu posibilitatea sa mai reducem putin.

     

    Are senzor de inclinare. Senzorul de perimetru ă fost implementat, dar am renuntat la idee deoarece aducea un consum suplimentar. Nu ni se părea foarte folositor.

     

    Senzorii sunt dedicați. Telefonul doar afișează datele . Toate datele sunt adunate cu ajutorul senzorilor aflați pe dispozitiv.

     

    Pentru a lămuri, dispozitivul este unul hardware, iar telefonul are rol doar de a afișa datele.

    » Post actualizat in 22 Dec 2017 15:53

    O idee indrazneata ce are nevoie de curent de la baterie si o aplicatie ce poate fi conectata cu calculatorul mobrei (daca are asa ceva)

    Parerea mea e ca adevaratele teste pe care vreti sa le faceti se vor face pentru inceput pe o pista care sa i ofere unora cu un skill level mai bun sa-si corecteze greselile. Testul de pe Cheia va fi relevant intr un mod touring, dar o parere mai buna o poti cere unora care merg la maxim si vor sa faca un improve alaturi de voi/tu.

     

    Ce mi se pare dubios la aceasta idee/afacere este faptul ca din start se cer bani pentru un produs ce inca nu stim daca/cum functioneaza. Nu ai nicio filmare pe youtube?

    Pentru inceput iti propun sa ceri pretul materialelor pentru ca feedback-ul sa-l ai gratuit si sa dezvolti solutia. Ulterior se pot cere preturi la pachetele de update. (in functie de ceea ce vrea fiecare)

    Bafta cu dezvoltarea!

    Nu cerem bani pentru dispozitiv înainte de a fi realizat. Ideea acestui tipic este de a înțelege mai bine necesitatea pieței si de a vedea potențialul in piata.

  7. Excelenta ideea! Semnul de intrebare ramane asupra prețului de vanzare. 100 de euro este un pret pe cât de atractiv pentru clienți pe atât de ambițios pentru voi. Tot ce pot spune este că daca vă mențineți promisiunea prețului(+/-25%), îmi asum promisiunea de a-l cumpăra. Si vorbesc serios, puteți sa ma puneti pe lista de așteptare la lansarea produsului. Va așteptăm pe forum cu informații noi. Mult succes!!!

     

    Cat privește sistemul de alertare ISU...imi mențin, ca și alți colegi de pe forum, părerea că...e mai dificil cu unii operatori. Insa chiar si un sms cu niste coordonate + apel la o ruda sau prieten de baza...ne dă oricum o sansa in plus...Poate suna el și dacă e grav, conteaza. Pentru ca, sigur, pe drum te mai vede lumea dar Doamne-fereste, daca te duci intr-un lan sau rapa si nu te vede nimeni... As introduce un buton de panica pentru cazurile de conflicte sau amenintari, care sa trimita deasemenea coordonate la cineva de încredere. Va doresc succes maxim!

     

    Unul din lucrurile care ne-a împins sa facem acest dispozitiv, a fost întocmai un pret mai mic. Vrem să creăm o comunitate de aceea pretul este unul pe care si-l poate permite oricine.

  8. Cum anume se transmit datele catre 112? Sms aprobat de ei si in momentul in care il primesc se activeaza “din oficiu”.

    Nu de alta, dar atu sunat vreodata la 112 sa reclamati ceva? Suni...ii dai datele unei doamne....aia te redirectioneaza catre politie, pompieri sau ce vrei tu si apoi o iei de la capat cu explicatiile privind numele, adresa, telefonul etc si dupa 2-3 minute (daca ai noroc) se ajunge la subiect.

     

     

    Probabil va folosi sistemul SMS 113

     

    Colaboram cu cei de la ISU care se ocupa de serviciu si incercam sa gasim niste alternative cat mai bune. Vrem sa oferim mai multe metode de contactare a serviciului de urgenta. Pentru moment legislatia nu ne permite sa folosim 113, urmand sa gasim o cale sa rezolvam acest lucru. Notificarea sistemului de urgenta se va face prin intermediul apelului.

    » Post actualizat in 21 Dec 2017 14:56

    Eu de exemplu sunt sceptic/realist si pot sa zic sigur ca nu as folosi niciodata asa ceva.

    In schimb o alarma simplu de legat la baterie m-ar coafa.

     

    Detaliaza te rog. Se poate folosi si ca o simpla alarma. Capabilitatile sunt selectate de voi. In cazul in care vreti doar alarma , ramane doar alarma.

  9. La nivel declarativ, mi se pare foarte tare ideea. Nu cred ca aveti cum sa il faceti in 100 euro, sa faca ce spuneti pe site. Si alarma, si monitorizare , si apelare, etc. Conectare, 2 fire la baterie. Pai, alarma aia antiefractie, daca e atat de simplu sa o rezolvi...nu e tocmai ideal.

    Subiect de urmarit oricum. Va urez succes, si hai cu prototipul!

    Prototipul a fost testat si feedbackul a fost bun. Incercam sa il ținem la un pret care sa fie convenabil pentru oricine.

  10. Misto ideea, felicitari pentru efort, nu e tocmai usor sa lansezi ceva de genul.

    De curiozitate, crowdfunding-ul* pe ce platforma va fi facut?

    Alertarea va fi integrata in device**, sau va trebui sa tinem conectat un telefon prin Bluetooth***?

    Ai spus ca alerta poate fi anulata, cum putem face asta? E vreun buton care poate fi instalat pe ghidon sau cu ajutorul unei aplicatii de pe mobil?

    Dispozitivul trimite automat mesaj la serviciul de urgenta. In momentul de fata incercam implementarea apelului audio. Indiferent daca esti sau nu conectat cu telefonul dispozitivul va trimite mesajul de urgenta.

     

    Pentru anulare, pe ecranul telefonului va aparea, indiferent de situatie, un buton cu care poti da dismiss. In momentul de fata este cea mai usoara solutie, avand ca a doua optiune implementarea unui buton fizic ce are rolul de a anula.

     

    Campania se va desfasura pe indiegogo. Incercam sa adunam sustinatori astfel incat atunci cand lansam campania sa avem deja sustinere.

  11. Salut. Deschid acest topic pentru a va cere parerea despre un produs dedicat motociclistilor la care am lucrat impreuna cu un grup de motociclisti in ultimii 2 ani. Este vorba despre un dispozitiv care inglobeaza mai multe functii de siguranta pentru motociclist si motor.

     

    Dezvoltarea a inceput de la necesitatea unei alarme ieftine, dar care ofera calitate. Alarmele de la branduri mari ofereau calitate dar putin cam scump pentru ,,orice motociclist”. Am realizat o alarma sigura, complexa si care iti permite sa afli locatia motocicletei tale oriunde te-ai afla.

     

    Alta functie si poate cea mai interesanta este Automatic Emergency Call, dispozitivul fiind capabil sa detecteze un accident si sa trimita locatia acestuia catre un set de numere de telefon (112, familie, prieteni, etc.). Dinamica accidentelor moto fiind foarte diferita de la caz la caz, adica poti avea un accident grav la 20 km/h sau poti avea accident la 100 km/h din care sa iesi doar cu zgarieturi, ne-am gandit ca cei dragi noua sa nu fie alarmati degeaba sau sa se ingrijoreze in cazul unui accident minor, asa ca am lasat posibilitatea ca rider-ul sa poata sa respinga transmiterea accidentului mai departe.

     

    Unul din dezvoltatori merge des la circuit si vazand cantitatea de date pe care noi o prelucram pentru a caracteriza accidente, a venit cu o idee super interesanta pe care am numit-o noi ,,Self improvement of motorcycle skills”, la vremea aceea. In fapt noi oferim datele pe care le utilizam in detectia accidentului, motociclistului. Acesta este capabil sa vada unghiuri de inclinare, viteze, acceleratii pe mai multe axe, etc. Ceea ce am reusit sa obtinem a fost un sistem de telemetrie pentru motociclistul de zi cu zi. Vreau sa merg pana la Brasov si vreau sa vad viteza, unghiul maxim de inclinare , etc., atunci activez datele telemetrice si acestea sunt inregistrate, impreuna cu intregul traseu pe care l-am parcurs pe telefon.

    Ca mod de instalare l-am gandit cat mai simplu, nu am vrut ca cineva sa umble la motocicleta sau sa trebuiasca sa taie chestii. Dispozitivul se monteaza prin intermediul a doua fire rosu si negru, care merg pe bornele bateriei.

     

    detalii la www.ridesafe.eu

    Asteptam parerile voastre

     
  12. Caut sa cumpar o pereche de roti de teren de LC4, acestea cu care este echipat fiind de strada. Daca este posibil as vrea cei care au facut asta sau au idee despre aceasta modificare sa mai imi dea niste sfaturi. Motocicleta este a unui prieten, iar eu o sa il ajut sa modifice.

  13. Găsești cric lateral aftermarketurile

    Am o curiozitate.cati bani te a costat mizeria cu istorie?

    » Post actualizat in 09 Aug 2017 17:53

    La dracu cu autocorectul

    La ce anume te referi?

     

    Nu este prevazut din ce stiu eu cu cric lateral , deci nu stiu unde sa montez cricul si arcul.

  14. Dupa nenumaratele probleme cu Vespa prietenei mele, am intampinat una noua. I s-au rupt toate urechile de pe motor in care era prins cricul central. Problema era mai veche, urechea principala fiind rupta de cand l-am cumparat. Este cineva care ma poate ajuta cu sudarea sau crearea unui suport pentru un cric lateral, sau sudarea cricului principal direct pe blocul motor?

  15. Și a condus strict legal pana acasă, cu escorta moto?

     

    Nu are absolut nici o importanta, cum a condus pana acasa. Rahatii astia, individualisti, trebuiesc arsi cu fiecare ocazie.

    Banuiesc ca nu ti-ar fi placut sa fi facut asta stanga in fata ta, la Romana. Asa cum probabil nu i-ar fi placut nici colegului nostru, care acum e la spital, ca cineva sa-i taie calea.

    Daca mergem pe principiul ca ce efect are actiunea mea minora, alegand sa nu luam actiune, nu ajungem nicaieri. Nu toata lumea e educata, chiar daca are bani, nu toata lumea e empatica astfel incat sa se gandeasca si la binele omului, respectiv oamenilor din jur.

    Asa ca lasa gargara asta ieftina. Doamne fereste sa te trozneasca vreun rahat de asta, obosit, care nu a avut rabdare sa stea 2 minute la semafor.

     

    Din punctul meu de vedere trebuie atrasa atentie oricand ai ocazia. La orice, la trecut pe rosu (daca mai traiesti si nu te-a lovit jipanu`), la neasigurare , etc. Da, e posibil sa nu vezi rezultate intr-un timp scurt, dar daca am aplica asta, in masa, e posibil ca viata tuturor sa fie mult mai linistita si, cel mai important, mai lunga.

     

    Stai linistit colegul Xael este unul din colegii care poate discuta despre absolut orice subiect. Nu exista problema de etica sau orice alta problema ce tine de societate pe care sa nu o discute el. Daca dadea avionul peste colegul, el spunea ca de ce se plimba cu motocicleta. Atunca o privire peste posturile lui si o sa ajungi la concluzia ca atunci cand vezi nickname-ul nu trebuie sa citesti.

×
×
  • Creează nouă...