Sari la conținut

rollandstich

Membru
  • Număr conținut

    54
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Targu Mures
  • Carnet moto din
    1997
  • Motocicleta
    CBF 600 SA

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Cbr600,dr650,cbr600rr,cbf600sa

rollandstich's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Si cum ti-au dat seama ca ai probleme la stator ? Care au fost simptomele?
  2. Problema este ca 14.7-14.8 inseamna supra incarcare. Maxim 14.6 ar trebui sa fie si minim 13.6 volti . Dupa ce ai schimbat releu cat ai avut incarcarea ?
  3. Va salut , In zilele acestea m-am apucat sa fac niste verificari ca imediat incepe sezonu de mobre. Punind mina in dreapta si in stanga am facut si masurarea tensiunii de incarcare .La relantiu am avut 13.8 care zic eu ca e ok, la 3000 de ture 14.7-14.8 aici m-am socat , peste 3000 de ture 13.6 -13.8 . Intrebarea ar fii si la voi la fel se manifesta sau eu am probleme cu releu de incarcare ? Tot asa cum cresteam turatia de la 3000 de ture in loc sa fie stabil incarcarea tot mai putin incarca . Adica la 4000 de ture 13.9 la 4500 13.85 la 6000 13.7 volti. Inainte sa am CBF-ul am avut un RR si acolo ca eram in turatie ca la relantiu incarcarea era stabil la 14.4 volti
  4. Dar la masina de spalat ai o greutate mare iar in functie de greutatea hainelor si forta centrifuga este alta Parerea mea este ca in canal sa nu pui o-ring .Canalul acela era facut pt ungere in plus canalul are si rol si de etansare . Perna de ulei care se formeaza nu lasa sa comunice apa si uleiul (sistemul care este folosit si la utilajele CNC .Practic deplasarea masinii se produce pe perne de ulei ca sa elimine fortele de frecare) . Materialul care iti recomand ar fii bronz grafitat cum a mai mentionat un coleg mai sus iar axul pompei trebuie sa fie cementat la 60-65 HRC (duritate Rokwell).Un alt lucru important este ca jocul permis intre ax si bucsa maxim 0.02mm are voie sa fie si cilindricitatea piselor ax+ bucsa 0.01 mm pe toata lungimea ghidarii.Altfel ori se blocheaza ori va bate si distruge axul la pompa dupa care iarasi incepe distractia.
  5. Trebuie sa vezi ce iti da in documentatie .Eu am scris doar ca fara simering exista inca o varianta de etansare care a fost folosit de producatorii de Jawa.
  6. Bronzul folosit este un bronz cu grafit care rezista la uzura. Ai si un canal care are rol si de ungere si de a forma o pelicula de aer care iti face si inchiderea.sistemul a fost folosit si de Jawa 350 ccm la cutia de viteze. pur si simplu nu au pus simering ci era cu bucsa de bronz si avea doua canale.Insa jocul intre bucsa si ax este foarte mic.in plus cilindricitatea atat la ax cit si la bucsa poate sa fie maxim 0.02mm,altfel bucsa se va ovaliza .
  7. Ia un dorn si loveste puternic surubul cel putin 4-5 ori dupa care cu o surubelnita normala tot asa o lovesti ca sa-i faca un canal (sant) si o desfaci . De obicei se gripeaza surubul in aluminiu si inainte de demontare este bine daca se lovesc suruburile ca sa se alungeasca usor filetul dupa care se desfac usor
  8. Va salut! Doresc sa fac o aprindere electronica pt CBF ,tranzistorizata care primeste o tensiune de 700-800 volti direct pe bobina dar cu amperaj mic.Avantajul ar fii ca distanta la bujie se poate marii la 2mm ,arderea se imbunatateste si bineinteles si puterea la motor .Deoarece nu sunt la prima abatere de genul (am mai facut pt VW, Skoda,si Opel unde lucreaza fara nici o problema), vreau sa fac si pt CBF . Asadar cine ma poate ajuta cu o bobina pt a demara acest proiect? Va multumesc!
  9. Si eu am avut aceasta problema, si am gasit atat la demaror contact oxidat cat si la mufa care intra sub bord (culoare albastra)
  10. rollandstich

    Oferte garaje

    Va multumesc, am gasit.
  11. Ok .O stiu pe Mirela e incepatoare si stiu ca de multe ori a comis-o, iar la anul de fabricatie iarasi a gresit. Dar varianta cea mai ieftina, zic eu este sa-si ia de la dezmembrari ,ori daca are bani multi si isi permite bineinteles si eu sunt de acord cu tine ca sa-si cumpere piese noi.De aratat stiu cum arata, ca am vrut sa o cumpar eu motoru
  12. @Adam nu fii carcotas si mai bine ai ajuta-o cu solutii. Uite am facut niste verificari si piesele de la CBR600F3 sunt la fel cu CBF-ul pina la anul de fabricatie 2006 inclusiv. Raportul de transmisie de la cutie este la fel ,in schimb ce este diferit este axa cu cama de la motor. Succes Mirela !
  13. Ai dreptate in legatura cu diferenta de la dilatatie. Aici am doar un sfat si anume , chiar in partea de sus a busonului trebuie sa ai o garnitura de cauciuc care iti inchide etans.Vezi sa nu fie distrus aceasta garnitura (daca e distrus o schimbi doar garnitura). Iar tot la buson ai si sistemul cu arc care lucreaza ca o supapa,vezi si pe acesta daca nu e blocat. In mod normal presiunea din sistem nu poate depasii 1 bar . Daca se intimpla sa depaseasca inseamna ca ai garnitura de chiuloasa strapunsa. succes!
×
×
  • Creează nouă...