Sari la conținut

pemotoare.ro

Membru
  • Număr conținut

    47
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de pemotoare.ro

  1. Mulțumim! În acest moment lucrăm la al doilea episod - Peru. Probabil că va fi gata săptămâna viitoare. » Post actualizat in 23 Feb 2018 06:43 Bună dimineața, prieteni. Tocmai am publicat episodul numărul doi din seria Go South. Suntem în Peru, unde stăm mai bine de două săptămâni. Din Lima la Machu Picchu, de la Machu Picchu la Titicaca, unde dormim pe o insulă plutitoare (frig și umezeala). Peru este una dintre cele mai colorate și diverse țări pe care le-am văzut. Deșert și junglă, ocean și vârfuri de 6.000 de metri, mahalale sărace și cartiere coloniale cu arhitectură superbă. Urmărește al doilea episod al călătoriei noastre în America de Sud. Poate fi văzut pe YouTube: Călătoria noastră începe în Chile (vezi episodul de mai sus) și continuă în Peru, Bolivia și Argentina - o tură de cinci săptămâni și 11.000 de km. Pentru fiecare țară avem în pregătire câte-un film, așadar povestea continuă. Dacă vă place ce vedeți, abonați-vă la canalul nostru de YouTube pentru a fi la curent cu toate filmele pe care le facem. » Post actualizat in 23 Feb 2018 06:44 Bună dimineața, prieteni. Tocmai am publicat episodul numărul doi din seria Go South. Suntem în Peru, unde stăm mai bine de două săptămâni. Din Lima la Machu Picchu, de la Machu Picchu la Titicaca, unde dormim pe o insulă plutitoare (frig și umezeala). Peru este una dintre cele mai colorate și diverse țări pe care le-am văzut. Deșert și junglă, ocean și vârfuri de 6.000 de metri, mahalale sărace și cartiere coloniale cu arhitectură superbă. Urmărește al doilea episod al călătoriei noastre în America de Sud. Poate fi văzut pe YouTube: Călătoria noastră începe în Chile (vezi episodul de mai sus) și continuă în Peru, Bolivia și Argentina - o tură de cinci săptămâni și 11.000 de km. Pentru fiecare țară avem în pregătire câte-un film, așadar povestea continuă. Dacă vă place ce vedeți, abonați-vă la canalul nostru de YouTube pentru a fi la curent cu toate filmele pe care le facem.
  2. GoSouth | Călătoria noastră în America de Sud a început din Chile. Valparaiso, mai exact, locul unde ne-am trimis motocicletele cu vaporul. A urmat mai bine de-o săptămână în care-am urcat de la nivelul oceanului la 5.000 de metri, am traversat deșertul Atacama și-am văzut locuri ce par de pe altă planetă. Tura noastră a durat cinci săptămâni, în care-am făcut 11.000 de km. Traseul: Chile, Peru, Bolivia, Argentina. Se spune că o fotografie face cât 1.000 de cuvinte. Dar ce spuneți de-un film? Planul nostru a fost să realizăm câte-un film pentru fiecare țară. Primul dintre ele e gata. Tocmai l-am încărcat pe YouTube și poate fi urmărit accesând linkul de mai jos.
  3. Marele Caucaz îți taie răsuflarea. Vârfurile înzăpezite pe care dansează norii și turnurile mute îți îngheață bătăile inimii. Apoi sângele susură ca un râu, mișcat de aroma unui pahar de Saperavi. Fiecare kilometru este un prilej de bucurie. Fiecare răsuflare îți dă viață. Simți pistoanele cum bat sub tine, cauciucul cum mușcă din asfalt și valsezi pe viraje ca la un bal de la curte nobilă. Caucazul te copleșește. Povestea noastră începe în orașul viu Tbilisi, pe ritmuri de jazz și arome de saperavi. Poate fi urmărită pe canalul nostru de YouTube, apăsând link-ul de mai jos. Vizionare plăcuta! Dacă aveți întrebări cu privire la traseu, ori plănuiți o călătorie în zonă și aveți nevoie de informații, nu ezitați.
  4. O întâlnire de gradul III cu cămilele, o vizită în cimitir, un camion în flăcări, o discuție cu poliția… Nu mai puteam spune că mersul prin stepă e plictisitor. După 4.000 de km, călătoria noastră se apropia de final. Acesta este ultimul episod din seria 550 Khanate Ride, aventura PeMotoare în Kazahstan. Călătoria a durat două săptămâni, iar în tot acest timp ba ne-am bucurat apusuri magice, ba n-am văzut soarele două-trei zile la rând și am tremurat de frig. Am văzut peisaje fabuloase, dar și locuri aride, în care până și celui mai pesimist om îi dispare zâmbetul de pe buze.
  5. Foarte bine pe coclauri, foarte incomod la drum lung. Și cei mai mulți km i-am făcut pe șosele drepte, pustii, unde am fi preferat măcar doi cilindri ca să putem merge cu 120 fără să simțim că se dezmembrează.
  6. Luna coboară peste oraș. Este foarte frig. Copacii n-au apucat să crească și te lasă să vezi linia orizontului, brăzdată de forme ciudate. În depărtare, o piramidă solitară îți dă un sentiment straniu. Betonul, oțelul și sticla nu s-au amestecat perfect cu stepa. Încă simți pustietatea, amplificată de vântul rece care suflă peste oraș. Astana, capitala Kazahstanului.
  7. Dimineața a început greu. Ne-a luat două ore să ne echipăm și să legăm bagajele pe motocicletă. Afară ploua și erau 3-4 grade. Aveam pe noi toate hainele posibile. Eu purtam costum cu Gore-Tex și strat termic, două bluze de tip first layer, un polar, izmene, șoseste de schi, supra-costum de ploaie. Și tot era frig. Adevărul e că după câteva zile de oboseală și ploaie, când ți-a intrat frigul în oase, nu mai e așa de ușor să reziști. Ne aflam în Ayagoz, un orășel mic și ciudat din centrul Kazahstanului. Iluminatul public era cam indecis, dar foarte multe clădiri (de la blocuri de locuințe la instituții) erau dotate cu tot felul de instalații luminoase, așadar aveai un feeling de Las Vegas în miniatură, fără lux, cazinouri și hoteluri de multe stele. Aveam un plan măreț: voiam să facem 720 de km, cât ne rămăsese până în Karaganda, într-o singură zi. Doar că socotelile nu s-au potrivit. Ce s-a întâmplat, poți vedea Urmărește și:
  8. Bună dimineața. A fost o noapte lungă. Scurtă, de fapt, pentru că la ora 5.00 eram în picioare, dar a trecut greu pentru că ne-am trezit din oră în oră. Ba vuia vântul așa de tare c-aveam impresia că ne ia pe sus cu tot cu cort, ba se auzeau sunete ciudate. Iar atunci când dormi în cort, iar mintea-ți lucrează, orice zgomot poate declanșa o frică, iar cu ochii minții deja vezi lupi înfometați dându-ți târcoale. Desigur, în realitate sunt niște frunze care foșnesc singure, sau vreun câine care a mirosit pachetul tău de biscuiți și vrea să vă împrieteniți. În fine, dincolo de vânt și frica de pârși turbați, ne era frică să nu ne ia pe sus „rangerii“ din parcul național. Pentru că ne spuseseră că n-avem voie să campăm pe buza canionului, iar noi am campat… ghici unde? Evident, pe cea mai frumoasă dintre buzele canionului. La un moment dat, am visat că se strânseseră și stăteau cu puștile întinse spre noi. Cum începusem? Ah.. da. Bună dimineața. Pentru că după o așa noapte, chiar avea să fie o dimineață grozavă. De aici începe povestea celui de-al treilea episod sub marca 550 Khanate Ride. Dac-ai ajuns pe aici mai târziu, îți explicăm și contextul: la sfârșitul lunii septembrie, „Brigada Diverse“ din cadrul PeMotoare a plecat într-o frumoasă aventură în Kazahstan. Numele aventurii este 550 Khanate Ride, iar povestea o vom spune în șase filme scurte.
  9. Mulțumim. Da, a fost frig-rău. Pe buza canionului bătea un vânt în cort de ne simțeam ca pe o corabie. Și nici zilele următoare n-au fost mai călduroase.
  10. Ploaie, drum greu, frig. Ceața acoperea munții, picăturile acopereau viziera. Eram doar noi și motocicletele, fiecare cu universul lui, căutând ieșirea către soare. Muzica din cască se amesteca în ritm de jazz cu sunetul picăturilor de ploaie și cu bătaia motorului. Din când în când, un claxon asigura partea de improvizație. La un moment dat, concertul s-a terminat și a început un altul. Mai cald, omenesc și plin de culoare. 550 Khanate Ride este o aventură marca PeMotoare. Am început-o la sfârșitul lunii septembrie. Ajungeam în Kazahstan, unde ne așteptau peste două săptămâni de munți, stepă și oameni. Ne-am întors, între timp, iar acum ne-am pus pe povestit. Iar povestea va fi compusă din 6 filme. Primul episod a ieșit săptămâna trecută. Urmărește-l aici.
  11. Salutare din nou. Ca să nu mai pornim alte topicuri, voi posta aici și episodul al doilea. Aventura continuă! Cum n-am reușit să-i dăm embeed, vă dăm link-ul de YouTube:
  12. Am închiriat din Almaty - Kazahstan. Asta pentru că un drum pana în Kazahstan și înapoi + tripul din Kazahstan, ne-ar fi luat vreo două luni. Nu știm dacă e greu sau ușor, pentru că n-am încercat, deocamdată, să închiriem în Romania.
  13. Salutare prieteni. La sfârșitul lunii septembrie, echipa PeMotoare a plecat să descopere Kazahstanul. Timp de două săptămâni am stat în șa, de unde am văzut munți, stepă, orașe și oameni. Ne-am întors de acolo cu imagini și povești. Ne-am tras puțin sufletul, iar acum începem să vă povestim cum a fost și ce-am văzut. Totul a început în Almaty, fosta capitală a Kazahstanului. Locul unde am aterizat cu ochii cârpiți de somn, în așteptarea aventurii (timpul nu ne-a permis să facem drumul pana acolo pe motor). Acest oraș ne-a luat puțin prin surprindere. Este asemănător Bucureștiului, dar cu bulevarde mai largi și mai drepte. Cu mai puține monumente și clădiri istorice, dar cu munții Ile Alatau care veghează deasupra lui. N-am poposit prea mult în oraș, pentru că ne așteptau două săptămâni de munți, stepă și peripeții. Vom așeza poveștile cronologic, în șase episoade. Șase filme scurte, pe care le vom încărca pe site-ul nostru și pe YouTube. Primul dintre ele a apărut săptămâna trecută. Mulțumim.
  14. Eu (Cristi), dar ajung mai târziu. Pe la 10.00 voi ieși din București.
  15. Pleacă cineva mâine dimineață din București?
  16. Salutare, prieteni. Și noi vom fi la Bikes on Ice. Pentru toți cei care vor pleca la drum cu motorul, am pregătit un articol despre condițiile de aderență și despre presiunea indicată pentru roți: http://www.pemotoare.ro/anvelopele-moto-iarna-ce-presiune-sa-ai-pentru-o-aderenta-buna/ Sper să fie de folos și ne vedem sâmbătă dimineața!
×
×
  • Creează nouă...