Jump to content

pemotoare.ro

Membru
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.pemotoare.ro

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

386 profile views

pemotoare.ro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 1. Mulțumim! În acest moment lucrăm la al doilea episod - Peru. Probabil că va fi gata săptămâna viitoare. » Post actualizat in 23 Feb 2018 06:43 Bună dimineața, prieteni. Tocmai am publicat episodul numărul doi din seria Go South. Suntem în Peru, unde stăm mai bine de două săptămâni. Din Lima la Machu Picchu, de la Machu Picchu la Titicaca, unde dormim pe o insulă plutitoare (frig și umezeala). Peru este una dintre cele mai colorate și diverse țări pe care le-am văzut. Deșert și junglă, ocean și vârfuri de 6.000 de metri, mahalale sărace și cartiere coloniale cu arhitectură superbă. Urmărește al doilea episod al călătoriei noastre în America de Sud. Poate fi văzut pe YouTube: Călătoria noastră începe în Chile (vezi episodul de mai sus) și continuă în Peru, Bolivia și Argentina - o tură de cinci săptămâni și 11.000 de km. Pentru fiecare țară avem în pregătire câte-un film, așadar povestea continuă. Dacă vă place ce vedeți, abonați-vă la canalul nostru de YouTube pentru a fi la curent cu toate filmele pe care le facem. » Post actualizat in 23 Feb 2018 06:44 Bună dimineața, prieteni. Tocmai am publicat episodul numărul doi din seria Go South. Suntem în Peru, unde stăm mai bine de două săptămâni. Din Lima la Machu Picchu, de la Machu Picchu la Titicaca, unde dormim pe o insulă plutitoare (frig și umezeala). Peru este una dintre cele mai colorate și diverse țări pe care le-am văzut. Deșert și junglă, ocean și vârfuri de 6.000 de metri, mahalale sărace și cartiere coloniale cu arhitectură superbă. Urmărește al doilea episod al călătoriei noastre în America de Sud. Poate fi văzut pe YouTube: Călătoria noastră începe în Chile (vezi episodul de mai sus) și continuă în Peru, Bolivia și Argentina - o tură de cinci săptămâni și 11.000 de km. Pentru fiecare țară avem în pregătire câte-un film, așadar povestea continuă. Dacă vă place ce vedeți, abonați-vă la canalul nostru de YouTube pentru a fi la curent cu toate filmele pe care le facem.
 2. GoSouth | Călătoria noastră în America de Sud a început din Chile. Valparaiso, mai exact, locul unde ne-am trimis motocicletele cu vaporul. A urmat mai bine de-o săptămână în care-am urcat de la nivelul oceanului la 5.000 de metri, am traversat deșertul Atacama și-am văzut locuri ce par de pe altă planetă. Tura noastră a durat cinci săptămâni, în care-am făcut 11.000 de km. Traseul: Chile, Peru, Bolivia, Argentina. Se spune că o fotografie face cât 1.000 de cuvinte. Dar ce spuneți de-un film? Planul nostru a fost să realizăm câte-un film pentru fiecare țară. Primul dintre ele e gata. Tocmai l-am încărcat pe YouTube și poate fi urmărit accesând linkul de mai jos.
 3. Salutare prieteni, Că tot e iarnă și nu mai putem ieși pe "teren", zilele trecute am deschis cutia cu bruturi si am rescris povestea aventurii PeMotoare in Georgia. Recapitulare: Calatoria a avut loc vara trecuta. Am plecat din tara pe 1 iunie, iar traseul a fost Moldova - Bulgaria - Turcia - Georgia - Armenia. In total, trei saptamani si 8.500 de km. Am filmat in fiecare tara, iar dupa ne-am intors, am publicat cate patru filme, in Romana si in Engleza. Motociclete: BMW R1200GS, BMW R1200GS Adventure. Dar sa revenim. E iarna, iar noi am intrat in studio, ne-am apucat de lipit cadre si a iesit un film nou. In limba engleza. De ce in engleza? Pentru ca vrem sa ajunga la cat mai multi oameni si pentru ca a fost produs cu ajutorul DriveMag Riders, echipa infratita cu PeMotoare. Le multumim celor de la Rompetrol - KMG International pentru ca datorita lor am realizat acest proiect. De asemenea, daca aveti intrebari/curiozitati privind datele tehnice, traseul si planificarea, am fi bucurosi sa va raspundem.
 4. Filmul l-am făcut exclusiv pentru prezentarea Transalpinei. Pentru motocicletă va ieși altceva.
 5. Salutare. Sunt Cristi. Ăla din film care vorbește ruso-engleză. Mulțumim mult pentru mesajele de încurajare, dar și pentru criticile constructive. Până la urmă ele ne fac să fim mai buni. Despre culori nu vă pot spune prea multe, nu e zona mea de activitate, dar sunt sigur că Adi - colegul de la montaj, a avut un motiv bun să le facă așa. Despre vorbit, știu că nu-s cel mai bun vorbitor de engleză dar atâta timp cât oamenii pricep mesajul, pentru mine e suficient. Nu sunt nativ și îmi asum asta. Ba chiar dă o notă de originalitate. Am mai primit astfel de critici și la alte filme și am observat că de obicei vin din partea românilor. Nu o spun la modul răutăcios, pentru că probabil și eu aș fi zâmbit puțin la filmul altuia care ar fi vorbit ca mine în engleză. Dar am mai observat că n-aș avea aceeași reacție la accentul unui polonez. Sau la accentul unui sârb. Cum australienii vorbesc engleza în felul lor, o voi vorbi și eu în felul meu și sper să devin din ce în ce mai bun. Deci, vor mai urma astfel de filme Vară frumoasă și vă invit în continuare să urmăriți filmele PeMotoare și Drive Mag Riders. P.S. Drive Mag Riders este un proiect separat de PeMotoare, dedicat pieței .com, cu sediul în România. În curând se va lansa și site-ul.
 6. Salutare prieteni, Săptămâna trecută am fost pe Transalpina, cu noua Honda Africa Twin DCT. Motivul? Să testăm Africa Twin și să facem un film scurt despre Transalpina. Filmul a fost făcut pentru Drive Mag Riders, o platformă în limba engleză și ne propunem să le-arătăm motocicliștilor din Europa cum e pe șoseaua din munții Parâng. De altfel, în zilele în care-am filmat, erau mai mulți motocicliști din Cehia decât din România. Scuze, n-am știut cum să punem codul de embeed, așadar lăsăm link-ul de YouTube.
 7. Marele Caucaz îți taie răsuflarea. Vârfurile înzăpezite pe care dansează norii și turnurile mute îți îngheață bătăile inimii. Apoi sângele susură ca un râu, mișcat de aroma unui pahar de Saperavi. Fiecare kilometru este un prilej de bucurie. Fiecare răsuflare îți dă viață. Simți pistoanele cum bat sub tine, cauciucul cum mușcă din asfalt și valsezi pe viraje ca la un bal de la curte nobilă. Caucazul te copleșește. Povestea noastră începe în orașul viu Tbilisi, pe ritmuri de jazz și arome de saperavi. Poate fi urmărită pe canalul nostru de YouTube, apăsând link-ul de mai jos. Vizionare plăcuta! Dacă aveți întrebări cu privire la traseu, ori plănuiți o călătorie în zonă și aveți nevoie de informații, nu ezitați.
 8. Salutare prieteni, La 01 iunie, echipa PeMotoare a plecat într-o aventură de 8.500 de km și trei săptămâni în Moldova, Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia - Great Caucasus Ride. Ne-am întors de-acolo cu patru filme de călătorie - câte unul pentru fiecare țară, mai puțin Armenia. În Armenia nu am avut timp suficient, deci o sa povestim doar prin cuvinte și fotografii. Primul film - Pe Ape Tulburi în Republica Moldova - este gata. Inițial credeam că va fi un episod banal. Dar ne-a prins o ploaie ca-n potopul biblic, iar noi nu eram pe Arca lui Noe, ci călare pe motociclete. Filmul poate fi văzut pe canalul nostru de YouTube, accesand link-ul de mai jos. Urmează Georgia.
 9. Salutare prieteni, Azi am dat o tură pe la SMAEB. Per total, este mai bine ca-n alți ani. Piața a crescut, iar asta se simte. Honda și Suzuki au revenit după o absență de câțiva ani, Yamaha a adus întreaga gamă MT la test, iar parcarea de la Romexpo era plină încă din această după-amiază. Noi am făcut un scurt reportaj. Te invităm să-l urmărești
 10. O întâlnire de gradul III cu cămilele, o vizită în cimitir, un camion în flăcări, o discuție cu poliția… Nu mai puteam spune că mersul prin stepă e plictisitor. După 4.000 de km, călătoria noastră se apropia de final. Acesta este ultimul episod din seria 550 Khanate Ride, aventura PeMotoare în Kazahstan. Călătoria a durat două săptămâni, iar în tot acest timp ba ne-am bucurat apusuri magice, ba n-am văzut soarele două-trei zile la rând și am tremurat de frig. Am văzut peisaje fabuloase, dar și locuri aride, în care până și celui mai pesimist om îi dispare zâmbetul de pe buze.
 11. Foarte bine pe coclauri, foarte incomod la drum lung. Și cei mai mulți km i-am făcut pe șosele drepte, pustii, unde am fi preferat măcar doi cilindri ca să putem merge cu 120 fără să simțim că se dezmembrează.
 12. Luna coboară peste oraș. Este foarte frig. Copacii n-au apucat să crească și te lasă să vezi linia orizontului, brăzdată de forme ciudate. În depărtare, o piramidă solitară îți dă un sentiment straniu. Betonul, oțelul și sticla nu s-au amestecat perfect cu stepa. Încă simți pustietatea, amplificată de vântul rece care suflă peste oraș. Astana, capitala Kazahstanului.
 13. Dimineața a început greu. Ne-a luat două ore să ne echipăm și să legăm bagajele pe motocicletă. Afară ploua și erau 3-4 grade. Aveam pe noi toate hainele posibile. Eu purtam costum cu Gore-Tex și strat termic, două bluze de tip first layer, un polar, izmene, șoseste de schi, supra-costum de ploaie. Și tot era frig. Adevărul e că după câteva zile de oboseală și ploaie, când ți-a intrat frigul în oase, nu mai e așa de ușor să reziști. Ne aflam în Ayagoz, un orășel mic și ciudat din centrul Kazahstanului. Iluminatul public era cam indecis, dar foarte multe clădiri (de la blocuri de locuințe la instituții) erau dotate cu tot felul de instalații luminoase, așadar aveai un feeling de Las Vegas în miniatură, fără lux, cazinouri și hoteluri de multe stele. Aveam un plan măreț: voiam să facem 720 de km, cât ne rămăsese până în Karaganda, într-o singură zi. Doar că socotelile nu s-au potrivit. Ce s-a întâmplat, poți vedea Urmărește și:
 14. Bună dimineața. A fost o noapte lungă. Scurtă, de fapt, pentru că la ora 5.00 eram în picioare, dar a trecut greu pentru că ne-am trezit din oră în oră. Ba vuia vântul așa de tare c-aveam impresia că ne ia pe sus cu tot cu cort, ba se auzeau sunete ciudate. Iar atunci când dormi în cort, iar mintea-ți lucrează, orice zgomot poate declanșa o frică, iar cu ochii minții deja vezi lupi înfometați dându-ți târcoale. Desigur, în realitate sunt niște frunze care foșnesc singure, sau vreun câine care a mirosit pachetul tău de biscuiți și vrea să vă împrieteniți. În fine, dincolo de vânt și frica de pârși turbați, ne era frică să nu ne ia pe sus „rangerii“ din parcul național. Pentru că ne spuseseră că n-avem voie să campăm pe buza canionului, iar noi am campat… ghici unde? Evident, pe cea mai frumoasă dintre buzele canionului. La un moment dat, am visat că se strânseseră și stăteau cu puștile întinse spre noi. Cum începusem? Ah.. da. Bună dimineața. Pentru că după o așa noapte, chiar avea să fie o dimineață grozavă. De aici începe povestea celui de-al treilea episod sub marca 550 Khanate Ride. Dac-ai ajuns pe aici mai târziu, îți explicăm și contextul: la sfârșitul lunii septembrie, „Brigada Diverse“ din cadrul PeMotoare a plecat într-o frumoasă aventură în Kazahstan. Numele aventurii este 550 Khanate Ride, iar povestea o vom spune în șase filme scurte.
×
×
 • Create New...