Sari la conținut

avb

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de avb

  1. Tocmai, ca nu stiu la ce deformare mai discutam de indreptat. Sau daca indreptate mai sunt sigure si, mai ales, drepte 100%. De asta am intrebat aici.

    poti sa le indrepti ,eu am indreptat cateva zeci de perechi.nu eu personal ,le duceam la un atelier de tratamente termice .baietii erau profesionisti in indreptat axe ,tuburi arbori ,ghidaje etc.pretul varia de la 150 pana la 250 lei in functie de timpul de lucru .Primele le am verificat si aveau ovalitate si rectilinialitate sub 5 sutimi de mm.Pe urma am avut incredere in ei si nu le mai verificam.

  2. Salut,

     

     

    Aveti idee daca rotile de la KTM 400exec sau 525exec se potrivesc la un LC4 640 - 2005?

    trebuiesc facute mai multe ajustari ,dar se poate!diametrele axelor s-ar putea sa difere .Distanta dintre telescoape respectiv bascula spate ,sa nu fie la aceeai lungime cu ansamblul rotii!aliniamentul discului de frana sa fie decalat fata de etrier,A trebuit sa imi fac o groaza de distantiere de diferite grosimi pana am reusit sa le alinii pe toate.(roti sm de exc 2007,montate pe Lc4 din 1999)

  3. Va rog sa-mi spuneti de unde pot strange cablul de ambreiaj la al meu ktm 690 sm.

    Pe unde iese cablul din maneta nu are piulita de reglaj, are una pe interiorul manetei dar parca are cursa foarte scurta si imi trebuie mai strans. S-a slabit destul de tare incat nu mai sta pe loc cu maneta stransa, nu se comporta ca si cum este total debraiat (adica nu cred ca s-a rupt).

    Daca este 690 sm,este cu ambreiaj hidraulic.Poti regla putin din maneta ,Dar cel mai probabil ,nu mai ai lichid de ambreiaj (foloseste lichid de ambreaj,total diferit de lichidul de frana),Ai competat cu lichid de frana ,ceea ce a dus la distrugerea garniturilor .sau ai vreo placa de ambreiaj fisurata .Ulei neadecvat in motor .Oalele ambreajului sau sistemul antihopping cu grad mare de uzura!

  4. Pai, poti sa opresti in 10m maxim de la 60kmh dar nu stii ca motoarele de stunt au mai multi etrieri pe fiecare disc? Interesant.

    @zahei:am 2 intrebari. Si sunt pe bune, fara mișto.

    1)Folosesti tehnica de franare cu ambreiajul actionat, pt oprirea in cei 8m?

    2)de ce nu postezi distantele de franare cu rs-ul? De curiozitate.Stiu exact cum e sistemul de franare pe o motocicleta de stunt ridding Am vrut sa arat ca exista motociclete care pot frana sub 10 m.La fel de bine poate frana si un super moto!Si in paranteza spus ,o suspensie buna si REGLATA BINE ,iti reduce distanta de franare cu vreo 2 metri !

    » Post actualizat in 27 Jun 2017 21:11

     

    Pai, poti sa opresti in 10m maxim de la 60kmh dar nu stii ca motoarele de stunt au mai multi etrieri pe fiecare disc? Interesant.

    @zahei:am 2 intrebari. Si sunt pe bune, fara mișto.

    1)Folosesti tehnica de franare cu ambreiajul actionat, pt oprirea in cei 8m?

    2)de ce nu postezi distantele de franare cu rs-ul? De curiozitate.

    .Stiu exact cum e sistemul de franare pe o motocicleta de stunt ridding Am vrut sa arat ca exista motociclete care pot frana sub 10 m.La fel de bine poate frana si un super moto!Si in paranteza spus ,o suspensie buna si REGLATA BINE ,iti reduce distanta de franare cu vreo 2 metri !

  5. Eu ma intreb cum cei ce fac stunt ridding opresc motorul de la 60 de km la ora in 5 m,si de multe ori in stopie.Eu ma intreb daca distanta de franare la un motor de supermoto (110kg)poate fi aceiasi ca si la un honda goldwin (200+++ kg)Da ,eu puteam sa imi opresc motorul de la 60 de km la ora in 10 m ,maxim!

  6. Intrebare pentru cei care s-au mai intalnit cu situatia. Ce se intampla daca ai anvelopele in stare buna (indicatorul si dot-ul si profilul corespund) insa sunt alta dimensiune. Exemplu: in loc de 120/60/17 ai 120/70/17. Cade la mila legiuitorului si apoi o dai in procese pe parte civila cu experti si altele?

    Pai cam are ...indicatorul de viteza o sa te cam insele cu vreo cativa km la ora ...in minus ...Eu mi-am pus un 80 in loc de 70 si nu am inteles de ce curbele care le luam lejer cu 100 inainte abia le mai luam dupa...tot timpul am dat vina pe cauciuc ...dar defapt viteza reala era undeva la 11o .Si am inteles ca e nasol cand te inseala un pic vitezometru ,mai ales atunci cand iti testezi limitele pe curbe sau pe franare ...!10 km in plus de care nu stii, pot insemna oase rupte !

  7. Io,zac sa il legi bine de tat ,intr-o noapte .Si il duci in granita cu Ucraina si ii dai omor poi il lesi acolo .Si lasa-l sa mearga la militie ,ca doara nu era nisi in Romania ,nisi in Ucraina cand i-ai dat omoru.Tu she zici ,La care militie o mere ?Ase ca intre ardeleni iti dau povata .

  8. mie mi-a parut constient, dar in stare de soc.

    Auto iesise din strada laterala fata sa se asigure, impact in lateral, ceva gen cot la cot.

    Sper sa fie bine, erau acolo niste colegi de la munca ce i-au luat telefon, portofel, etc.

    attachicon.gifimage.jpeg

    » Post actualizat in 22 Jun 2016 17:03

    Ce nu inteleg este de ce inainte cu cateva minute sa ajunga ambulanta a ajuns o autospeciala de stingere incendii (care a plecat de la mall Plazza) si abia apoi o ambulanta? Mai important de atat, de ce inainte sa ajunga ambulanta se apuca pompierii sa scoata casca motociclistului (intr-o maniera nepotrivita si nesigura) atunci cand sirenele ambulantei se auzeau, deci nu mai dura foarte mult. Apreciez foarte mult munca celor de la SMURD, insa ei nu sunt calificati pentru asa ceva.

    Gandind asa,atunci nici asistentele de la maternitate,nu trebuiau sa intervina in cazul Colectiv.Nu era de compententa lor ,si se puteau alege cu dosar penal daca ceva le mergea rau .Capetele patrate cautau si cauta si acum un tap ispasitor .

  9. confunzi rolul testului si anume acela de minimum de standard. ca si la crash test euroncap, sunt facute la 60 si ceva la ora, asta inseamna ca peste nu se stie? se stie, se fac teste si pana la cedarea fizica a subiectului testului. este evident ca o casca din rasina n-o sa reziste la fel ca si una din kevlar/carbon sau compozite. ele pot trece testul, ca doar e minim acceptat. si nu, diferenta intre o casca de 150e si alta de 600e nu e doar greutatea. de ex o casca de circuit are si viziera mult mia rezistenta, se fac teste si pentru asta.

    deci nu, nu e garantat nimic pana la 30. acele teste nu au menirea sa garanteze pana la 30 ci sa impuna un minim acceptabil. asta inseamna ca o casca de top poate suporta si pana la dublu. oricum discutia e aberanta pt ca iti poti rupe gatul la 10km/h.

    Fata deja putrezește,si voi vorbiți despre motor ,despre viteza ,despre reflexe,si care sunteți mai deștept decât celălalt ....de parca nu ați căzut niciodată sau parca nu ați avut noroc ...
  10. Asta m am gandit si eu dar toti imi spuneau ca sunt nebun ca nu are cum sa se incalzeasca lantu asa tare.» Post actualizat in 20 Oct 2014 19:24In fine.multumesc pentru sugestii.sanatate maxima la toti.

    cauta pe net.la 18 zale trebuia sa ai max 171 de mm .existe un tabel cu dimensiunile,pentru toate modulele de lant.in privinta decementarii nu iti fa probleme,deoarece are tratament in profunzime.ca si camasile de rulment.adica materialul e tratat integral.si in privinta. Ruginii ,e ceva normal.poate sa fie de la condens ,de la ploaie.si cel Mai bine este sa il gresezi.cu Mai multe ore inainte sa te dai.durata de viata o scurteaza Mai degraba.proasta intindere a lantului,sau pinioane destul de uzate
  11. Baga putina vaselina de spray la pistonul de la pompa dupa ce-i dai garnitura de protectie jos si apesi maneta..asta pentru franarea in trepte.

    Pentru ineficienta franari..schimba placutel!

    Din ce vad vred ca ai niste ferodo..si acesta marca pe moto.nu prea "stie sa franeze"

    sant 2 garnituri.,una pt etansare,si una pt presiune,daca ai ciupt o pe cea.de presiune.la montaj,nu o sa ai frana dar nici nu o sa iti curga,si incearca sa spelling discurile si placutele,pt ca din poza par murdare
  12. Maneta e tare , se apasa destul de greu . Dar in mers , daca pun frana se blocheaza undeva la 3 sferturi . Nu stiu cum sa zic . Apas un sfert din ea , nu se intampla nimic , dupa trebuie sa apas ceva mai tare si pleaca dintr-o data .Are o retinere. Iar dupa un sfert , tot nu tine . La viteza mica mica am incercat sa strang fata tare , franeaza , dar nu cum trebuie . Deci mai exact, merge intrerupt cand apas maneta .

    ai uzura la pistonas si ar trebui sa iti cumperi kit ul de reparatie .dar inainte verifica si maneta.sa nu aiba uzura,sa nu fie indoita sau sudata.daca ai discurile de frana uzate,si ai schimbat recent placutele,efficienta la franare o sa ai dupa vreo 100 de km.mai ales daca ai placutele de duritate mare
  13. Eu cred ca-s EBC HH. In continuare, tot parerea mea e ca nu a facut aerisirea bine.

    daca inca iti e moale maneta,da jos capacul de la bazinul de lichid,apasa maneta.de vreo cateva ori si vezi daca scoate blue mic I de aer in bazin.daca da ,atunci apasa maneta usor timp de cateva minute incontinuu pana nu Mai apart bule de aer.pe urma aeries esti etrierele.daca nici Asa nu ai resolvat problema.verifica furtunele sa fie originale,caci s ar putea sa fie elastice.pe pompa de Frana e trecuta o dimensiune in inch.gen 1/2,3/4.verifica dupa manual daca are debitul corect.daca ai o pompa cu debit Mai mic ,nu o sa fie efficiently presiunea.exercitata.pt franare
  14. Am cautat Putin pe net,dar din pacate nu pot access orice de pe tel.cauta manual ul de reparatii pt el .pt ca din ce am reusit sa vad .ala nu e un arbore contra balansor.pare sa fie un. Power valve,si daca e Asa atunci e posibil sa loveasca us or piston ul,sau contra greutatile vibrochenului .nu am intalnit pana acum pe 2 t sa se monteze arbori contrabalansori

  15. Vine si pe autonet kit-ul de reparatie, nu are rost sa se complice cu ebay, etc ...

    cum se numeste piesa asta? ce cod are, sau ce cod are kitul de reparatie(membrana...)?

    ce ai pus in poza,pare sa fie robin ethyl automated de benzina.daca este Asa,un fur tun vine de la reservoir la el ,unul de aceeia si gross me pleaca la carburator si al treilea Mai subtire este comanda vacuumatica si vine dintre cilindru si carburator.problema ta nu are cum sa fie de la el.mai degraba ,o membrana fisurata,sau carburatoarele montate incorect
  16. muahahahaa! am zis suflanta, nu feohn. doua lucruri diferite. n-au nici pe dracu' nici semeringurile, nici pasta, nici tolerantele vietii. ca sa futizezi tolerantele trebuie sa decalesti materialul, la 200 de grade n-are nici pe dracu'... dar tu zbate-te, zbate-te.

    si la ce ii spui tu suflanta? Si cat de stransa este legatura intre cotele tolerate ale uni piese si proprietatile mecanice ale materialului din care este facuta?este oare este afectata conditia de paralelism sau perpendicularitate a doua axe,de duritatea materialului?
  17. 648 se descompune la 80 de grade? muahahahahahha!

    » Post actualizat in 13 Oct 2014 10:15http://www.loctite.co.uk/loctite-4087.htm?nodeid=8802627682305

     

    lucrezi degeaba din 2004 cu gama loctite...

    pai ,vezi?ti am spus ca citesti prea mult pe net.cu phoenul nu treci ,Mai mult de 100 si ceva de grade,sigilantul verde ca sa il rupi ,tre sa ajungi undeva,pe la 200 de grade.oare ce se intampla cu semeringurile ,cu pasta cu care sant lip iti magnetii,cu toate tolerantele de sutime de mm ale arborelui cotit.cunosc o fata care si a reconditionat singura suspensia fata la un BMW f 650 .a gresit doar cantatatea de ulei.nu cred ca esti tu aia.si culmea,e blonda
  18. loool, tot anaerob e si 243. dar continua, mai zi...

    si eu stiu cauta pe google.dar prefer informatiile provenite din proprie experienta.lucrez cu gama loctite din 2004.ce incercam sa ii explic omului ,ca nu de la elementul de blocare I se trage lui problema,dar ai deviat subiectul.temperatura motorului in zona aceeia depaseste 80 de grade c,in concluzie piulita se va desface din nou
  19.  

    altu' care s-a trezit. in aceleasi instructiuni scrie ca se slabeste la cald. o suflanta si 5 minute si se rezolva problema. ala albastru (243) nu e pentru fixat volante...

    .alta care s a trezit .tocmai ca ala albastru este recomandat pt filete.si nu reactioneaza in lipsa aerului.ci doar cand se exercita presiune a supra lui.
  20. Bafta la desfacut .daca o sa trebuiasca vreodata.trebuia sa il asculti pe vanzator .loctite verde,este pt fixari definitive,gen prezoane.are priza la 24 de ore

    » Post actualizat in 13 Oct 2014 09:13

    Ar fi bine sa mergi la un lacatus montator sa iti rodeze volanta impreuna cu axul,altfel nu ai strangere pe con.pana este nu ai pentru pozitionaread corecta a aprinderii.altfel in Frana de motor o sa se foarfece pana .o sa it se mute aprindera,si o sa se desfaca piulita

  21. Nu exista "rulment de 1100XX". La un magazin de rulmenti serios te intreaba pt. ce aplicatie sint si daca spui ca-s pt. jug iti recomanda cu role. Am impresa ca sint cu bile si stock.

    DACA TE UITI ATENT UNA DINTRE CAMASI E MAI MICA CU CATEVA ZECIMI DE MM .ESTE UN STANDARD PT RULMENTII DE PRESIUNE ,VA TREBUI SA MASORI CU SUBLERUL COTA INTERIOARA DIN SASIU .SI SA POZITIONEZI CAMASA CORESPUNZATOARE..CARE O SA SE DUCA PANA LA CAPATUL ALEZAJULUI UNDE ARE SI O SUPRAFATA DE ASEZARE.CEALALTA AREDIAMERTUL INTERIOR PUTIN MAI MARE ,ADICA ARE UN USOR JOC PE PIVOT ,CA SA PERMITA BILELOR SA SE ASEZE PERFECT PE CALEA DE RULARE.STRANGEREA O FACI SA I II PERMITA GHIDONULUI SA PIVOTEZE USOR .SI APOI ASIGURI STRANGEREA CU CONTRAPIULITA

×
×
  • Creează nouă...