Sari la conținut

c0zmin

INACTIV
  • Număr conținut

    456
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de c0zmin

  1. Am si eu o problema destul de urata cu un motor de kawa el 250: nu se tureaza nicicum mai mult de 10000 rot/min.Daca trag tare de acceleratie da inapoi de la aprox 9500, daca o iau usor merge pana in 10000.

    Producatorul zice ca are puterea maxima la 11800 rot/min, deci ar trebui sa merga usor in 12000.

    Orice idee este bine venita.

     

    ps: Bujiile sunt maro-rosiatic,exact cum trebuie, carburatoarele sunt curatite recent...

  2. L-am uns/imbibat cu ulei de motor (nu cu SAE30 ci cu SAE 10W40).

     

    Acum ca a dat si vremea buna, o sa mai trag ceva ture sa ma obisnuiesc cu mobra. Pacat ca nu am inmatriculat-o inca si trebuie sa dau cercuri in jurul casei :bounce:((.

     

    Si inca ceva. Am remarcat ca nu se incalzeste repede(un lucru bun de altfel). Am vrut sa o ambalez pe loc sa creasca temp in roshu sa vad daca pleaca ventilatorul. Da de unde..ca nu vrea neam sa treaca acul ceasului de temp de juma'. Nici nu am insistat mult ca a ieshit un vecin ca suna la politie daca nu opresc utilajul :P))). Aveti idee daca are cumva o termo-valva intre circuitul intern de racire si radiator ?? sau e pe direct?

     

     

    pe la jumate incepe ventilatorul.... si acolo sta temperatura...

     

    asta-vara la 40 grade in oras nu trecea de jumate...

  3. Daca la tine era de la bujii, eu tocmai am luat bujii noi (o saptamana au) . O sa le desfac sa ma uit la ele, poate am nimerit una defecta din fabrica :bounce:(((.

     

    Merci.

     

    Cat va reglati distanta la electrozi ? In carte scrie ca la benzina cu plumb 0,7 si la fara plumb 1mm. Benzina cu plumb nu prea cred ca mai exista.

     

     

    eu cu a mea sub 5000 rpm nu pot sa merg... iar dupa 7000 se comporta ca un 4 linie :P

     

    o problema aveam cand trageam tare de gaz... pe la 10500 dadea innapoi. Totusi cred ca problema mea era de la volanta...

  4. Dupa cum arata filtrul pare ca s-ar potrivii.

    Cadrele de la motoarele voastre sunt negre pentru ca asa au venit sau le-ati vopsit? Al meu este culoare gri .

    A incercat cineva cu gume mai late? (macar pe spate)

     

    @cozmin -descrie te rog pe scurt instrumentul de sincronizat , poate ai si poze . Am tot citit despre concepte, dar nu am vazut unul care sa si mearga.

     

     

    un furtun transparent, cotit la 360 grade umplut cu ulei atf. Poze reale nu am, dar fac o schitza

    post-7769-1268388946_thumb.jpg

  5. Merci C0zmin,dar daca dau carburile jos si scot cele 2 saibe de pe galerii de care spui,mai trebuie sincronizate carburatoarele?Merci inca odata si Asfalt Uscat tuturor!

     

     

    teoretic nu.... nu are nici o treaba una cu cealalalta dar sigur nu sunt sincronizate :wacko:.

    Eu mi le-am sincronizat singur cu un aparat "home made". Era un topic in rubrica service cum sa-ti faci aparat de sincronizat.

     

    ps: sincronizarea consta in reglarea clapetelor de la carburatoare astfel incat sa fie presiune egala in ambele. Daca vrei mai multe detalii vorbim pe mess (c0zmin1@yahoo.com).

  6. Salutare,am si eu un GPZ 500 limitat la 34 HP.As vrea sa stiu in ce consta piesa sau pisele ce limiteaza si cum o dau/le dau jos si daca in urma scoaterii acesteia/acestora vor trebui sincronizate carburatoarele.Va multumesc si Asfalt Uscat!

     

     

    sper sa nu fie prea tarziu dar doar acum am vazut post-ul... asa a fost si a mea cand a venit

     

    dai carburatoarele jos si ai acolo 2 limitatoare pe galerii(2 saibe ce limiteaza admisia). Le scoti pe alea, montezi carburile la loc si vei observa o diferenta mare.... foarte mare :)

  7. Eu zic ca ar fi bine sa cureti si carburatoarele si mai ales sa le sincronizezi...., de fapt cine sincronizeaza tot el le si curata,,,,,,,,Sal :D ut!!!

    am sinc si carburatoarele... dar problema era de la aprindere(mi-au cazut magnetii de pe rotor). Oricum mersi pt sfat.

  8. Mai verifica si debitul de benzina,daca e ok.Schimba bujiile si verifica filtrul de aer.Daca nu merge nici asa masoara compresia sa ai o idee ce e pe acolo.Daca e diferenta mare intre pistoane ai probleme la supape(uzura mare) si poate si la segmenti.

     

     

    debitul e ok, bujiile sunt noi. Compresia am sa o masor dar nu cred ca are ceva pt ca am reusit sa sincronizez carburatoarele(acum 1000 km cand tinea relantiul)...

    Mesaj completat

    Ai incercat sa maresti relantiul? Sub rezervor, intre carburatoare, ai robinetul care face asta. Ai acces la el prin partea stanga a motocicletei.

     

    da... il maresc si nu tine relantiul decat la 3000 rpm... si nu prea scade acceleratia(se deschid prea mult clapetele)

  9. Salut, am o problema destul de urata cu gpz-ul... rece nu porneste decat impins si nu tine relantiul deloc(cum iau mana de pe acceleratie moare instantaneu).La cald porneste cu acceleratia trasa, se tureaza bine dar treaba cu relantiul e aceiasi. Am curatat toate jicloarele din carburatoare si nu s-a vazut nici o diferenta.

    Precizez ca, carburatoarele sunt sincronizate recent si nu-mi uda bujiile deloc(chiar de-i dau la automat pana nu mai poate bateria)

     

     

    Mai este ceva de curatat pe langa jicloare ? Sau problema este din alta parte ?

  10. salut, am si eu o problema cu al meu:cand e rece nu porneste decat inpins si apoi nu tine relantiul deloc(cum las acceleratia moare instantaneu).Cand e cald porneste la automat dar tot asa cu relantiul.Am curatat toate jicloarele si degeaba...

     

    orice sfat e binevenit.

  11. ti-am gasit eu http://w3pro.info/roshop/index.php?menu=li...id=130#it_58722

    pistonul se poate comanda de pe site este un baiat aici in Timisoara si eu am comandat de la el, aduce orce piesa de pe acest site. Vb detalii pe mess sau PM. Bafta :(

    Mesaj completat

     

    ti-am gasit eu http://w3pro.info/roshop/index.php?menu=li...id=130#it_58722

    pistonul se poate comanda de pe site este un baiat aici in Timisoara si eu am comandat de la el, aduce orce piesa de pe acest site. Vb detalii pe mess sau PM. Bafta :D

     

    ok, mersi mult : :cheers:

  12. Avand in vedere ca m-am mutat si am interdictie sa mai aduc acasa fiare, si stau in fata blocului cu o completa dar fara acte Jawa TS 638, o dau sa nu o mai tin degeaba in soare, pt ca nici pana acum n-am reusit sa fac rost de acte...

     

    Asadar, spuneti si voi o suma modica pt un asa agregat, veniti cu banu, si luati-o....e buna atat de piese, cat si daca aveti ceva cadru cu acte, motoreta fiind completa si avand chiar si un far si o sa mai sexoase...

     

    Am la ea si doua cauciucuri de strada(d'alea de reisareala), impreuna cu o janta fata, din diverse donatii, si alte piese de rezerva :rock:

     

    Bubele sunt la instalatia electrica si mai trage si aer fals, desi motorul e facut bine, iar telescoapele furcii fata sunt ruginite, dar am pe acasa si doua semeringuri noi pt furca...Tre mentionat si faptul ca are doua tevi de esapament de Minsk...

     

    Va astept sa ma scapati de certurile cu familia, vecinii, administratora, etc :laugh:

     

    PS: ca o alternativa, primesc si o janghina de moped, d-ala cu pedale, nu cine stie ce, sa ma deplasez de la cei 8 km de Bucuresti unde ma voi muta, in oras, dar sa aiba acolo niste acte...Nu conteaza aspectul lui, doar sa mearga

     

    PPS: nu fac licitatie ca nu imi sade in fire sa vand sau sa fac afaceri din asta, dar vr sa o dau cat mai repede, asa ca propuneti voi suma, cat credeti de cuviinta...Poze n-am cu ce sa fac pt ca nu mai am aparat foto, dar e completa si intr-o stare destul de buna(in special motorul, care sade inecat in ulei)

     

    LE: e asamblata

     

     

    am inteles ca ar fi o solutie cu cadrul acela de la mine... daca vrei vorbim si ma interesez mai departe...

  13. Am gasit pentru furca.

    fab. pana in 93 287ml ulei 10W

    fab. dupa 93 350ml ulei 10W

     

    Ulei ptr. furca am gasit pe www.bbmoto.ro la 48 lei MOTUL.

    Drum bun.

    Am o carte teh. pentru GPZ pana in 93 fab. PDF in germana.

     

     

    eu o am in engleza... cine o vrea sa dea add pe mess ca e prea mare pt a o pune pe forum

  14. stie cineva cat ulei se baga mai exact la Gpz? eu am bagat aprox. 2700 ml si este la semn dar vroiam sa fiu sigur!

     

    Si inca ceva... aveti idee unde pot gasi un filtru de aer prin bucuresti? ca placutze de frana si semeringuri pt furca fata am facut comanda...imi mai trb doar ulei pt furca, si maine cred ca il iau!

     

     

    2.8L fara filtru si 3.4L daca schimbi si filtrul

  15. am si eu o posibila problema cu al meu gpz si anume: vibreaza urat cand il turez pe liber pana trece de 4500-5000 rpm, apoi urca bine pana la 9-10000 unde incepe sa dea innapoi.In mers nu pot sa merg sub 5000 rpm cu treptele 4-5-6 din cauza aceluiasi vibrat.

     

    intrebarea este: e bulit el sau asa trebuie sa fie?

  16. caut trike tula.imi trebe la tara,sa car balegaru pe camp :laugh: poate sa fie si defect, sa ii lipseasca motorul.chiar nu is curios de motorul ala.

     

     

     

    daca ai alt motor s timp lber dc nu iti faci unul ? sau mai bine dc nu incerci cu un tractoras dinala mic 2t ?

×
×
  • Creează nouă...