Sari la conținut

George M.

Super Membru
  • Număr conținut

    1.362
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de George M.

  1. -mers solo dar cu bagaje multe, ritm lent (tandem cu un gs500) consum 4.9%

    - mers normal cu pasager si bagaje, drumuri virajate si relativ libere, fara autostrada consum 5.2-5.4%

    -mers normal cu pasager si bagaje pe autostrada , maxim 140km/h consum pana in 6%

    - mers alert cu pasager si bagaje pe autostrada, maxim 180km/h consum 7%

    Toate consumurile sunt cele indicate in bord, consumul real poate fi un pic mai mare dar nesemnificativ. La FJR e dificil de calculat consumul real din cauza formei rezervorului, e greu sa faci 2 plinuri exact la fel, defapt nu e greu doar ca dureaza prea mult si n-am rabdare :)

    Cel mai mare consum indicat pe bord pana acum a fost de 7.5% pe autostrada in turcia, mers cu pasager si bagaje 140-160km/h ,cu vant puternic.

     

    Confirm cele spuse mai sus.

    La mine consumurile extraurbane sunt cam asa, pentru FJR Gen 2, an 2007:

    - solo mers normal (accelerari normale, 20-30 peste restrictia de viteza): 5.1 - 5.2

    - solo mers la consum (accelerari usoare, respectand restrictiile de viteza): putin sub 5

    - pasager + bagaje mers normal (accelerari normale, 20-30 peste restrictia de viteza): 5.8 - 6

    - pasager + bagaje mers la consum (accelerari usoare, respectand restrictiile de viteza): 5.4 - 5.6

    - pasager + bagaje autostrada, 160 km/h constant: vreo 8

    - mers sportiv solo, pe curbe la munte: vreo 8.

    - naveta prin oras: vreo 7-8

     

    Parerea mea este, ca nu depinde neaparat de motocicleta consumul. Mai conteaza si cum tragi de gaz, cum citesti traficul, daca esti suplu sau obez, daca faci plimbareala cu portofelul sub sea sau daca faci touring cu partenera plus full bagaje, etc. etc.

    Totusi, e motor de 1.3 si 145 CP, cat sa consume? 4 litri? Nu se poate. Dar nici 10. Alea sunt povesti. Cui ii ia 10 ori trage de gaz ca apucatul (ceea ce e foarte probabil, fiindca motocicleta te indeamna), ori are vreo problema (ceea ce se intampla cam rar la motoreta asta, daca ii faci intretinerea corect si la timp).

     

    Ca idee, eu cu un plin fac lejer minimum 400 km, cu motocicleta full-full.

  2. "Adrian Dumitru Salutare , am fost primul la accident , vinovat este taximetristul (tataie cu cămașă roșie Din poza) a tăiat linia continua încercând sa facă la stg în momentul respectiv moto a intrat direct în partea dr fără frână fără nimic , a fost fracțiune de secunda . I am acordat primul ajutor , victima stabila , contuzie bărbie, mana stg suspiciune fractura , în rest este ok , ma bucur ca am fost la locul respectiv , timp ,moment , cei care erau de fata vroiau sa l miște și sa i scoată casca . Oamenii buni rugăminte sufleteasca , umana ,medicala,nu dați oameni afara din mașini( se dau afara doar dacă mașină a luat foc ) și nu mișcați motocicliști, se ridica doar vizeta , casca rămâne pe cap ,se face testul coloanei , se pune victima dacă cooperează sa miște degetele și picioarele pt suspiciunea de fractura de coloana ,casca se scoate doar de cadre medicale , suspiciunea de fractura cervicala și doi fracturi craniene , mulțumesc, sănătate multa , restul cumpărați, vara frumoasa sa aveți dragii moto"

     

    Aur curat! :10:

  3. Canci. Si eu urmaresc internetul de prin toamna pentru o oglinda stanga de '07. O sa incerc sa o repar. Daca nu reusesc... una noua e scumpa in draci, si mi se pare ca nici nu vine la culoare. Vine data cu ceva grund pregatita pentru vopsire.

  4. Salut, iti recomand sa citesti acest topic. Aici este explicat foarte bine ce ai de facut ca sa iesi ok. Eu am folosit informatiile de aici si mi-au fost de ajutor. Tot de la Euroins am avut si eu de recuperat dauna.

    /index.php?/topic/704171-carpatica-despagubeete-aplicabil-tuturor-asiguratorilor/

     

    Daca intarzie cu plata, trimite un email la sediul central din Bucuresti care sa fie formulat ca in acest model (m-am inspirat din link-ul de mai sus), cu detaliile care te privesc pe tine. La mine au intarziat cu plata aproximativ un an, au raspuns la sesizare in 3 ore si au facut plata in cont a doua zi.

     

     

    Subject: Notificare de plată Ref: dosar daună: EJ00000000

    CĂTRE:

    S.C. EUROINS ROMANIA S.A.

    Șoseaua București Nord Nr. 10, Global City Business Park, Clădirea O23, Voluntari, jud. Ilfov


    În atenția domnului Președinte al S.C. EUROINS ROMANIA S.A.

     

     

    Ref: dosar daună: EJ0000000

    Nr. Înmatriculare: IS -- ---


    Subsemnatul,XYZ, domiciliat în Municipiul Iași, Județul Iași, str. ----, posesor al C.I. seria XX nr. 000000, având în vedere faptul că:

    • la data de 28.04.2014 am fost implicat într-un accident rutier în Municipiul Iași, conform procesului verbal - Anexa 2, seria CP nr. 0000000, întocmit de către Poliția Rutieră a Municipiului Iași;
    • conducătorul auto răspunzător de producerea accidentului avea poliță RCA valabilă, întocmită la S.C. EUROINS ROMANIA S.A.;
    • nu există nici un fel de suspiciune de fraudă, aspect dovedit fără echivoc prin documentele incluse în dosarul de daună;
    • la data de 11.02.2015, la solicitarea inspectorului de daune al S.C. EUROINS ROMANIA S.A. sucursala Iași, domnul Burlacu Dănuț, am completat în prezența dumnealui Cererea de despăgubire, aceasta reprezentând ultimul act necesar încheierii dosarului, act în care a fost menționată valoarea despăgubirii propusă de către S.C. EUROINS ROMANIA S.A., în cuantum de 3043 RON, în legătură cu care mi-am explimat acordul.

    Având în vedere faptul că au trecut 335 de zile de la data producerii evenimentului rutier și 40 de zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei și, de asemenea, ținând cont că dosarul conține toate elementele necesare dreptului la despăgubire, vă solicit:

    Prin prezenta notificare să procedați la plata sumei de 3043 RON, asumată de către dumneavoastră prin inspectorul de daune al S.C. EUROINS ROMANIA S.A. sucursala Iași, domnul Burlacu Dănuț, într-un termen rezonabil de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea prezentei notificări. Datele mele bancare necesare efectuării plății se gasesc în extrasul de cont atașat acestui email.


    Vă aduc la cunoștință faptul că, până în acest moment, în speța în cauză, ați refuzat să vă îndepliniți obligațiile ce vă revin în conformitate cu prevederile art. 26. alin. (1) lit. B) din Ordinul CSA nr. 14/2011 și ca vă mai aflați și sub incidența prevederilor aceluiași Ordin:

    • Art. 36. alin. (1) lit. a);
    • Art. 36. alin. (5) și (6);
    • Art. 50. alin. (14);

    în baza cărora sunt îndreptățit să mă adresez instanțelor competente pentru soluționarea litigiului creat, în cazul în care nu va fi respectat termenul de plată mentionat în prezenta notificare.

    Cu speranța că intârzierea plății despăgubirii ce mi se cuvine este doar rezultatul unei erori întâmplătoare și regretabile, aștept într-un termen rezonabil, de 3 zile, soluționarea pe cale amiabilă a litigiului astfel creat.

    În condițiile în care, până la primirea prezentei notificări ați procedat deja la plata daunelor, vă rog sa nu luați în considerare cele mentionate mai sus.

    Vă mulțumesc!

    Data: 23.03.2015

     

  5. Petre, lucrurile nu stau asa cum crezi tu, in viata normala. Aia care te amana atata timp pentru o reparatie nu respecta clientul. Ori zici ca nu te bagi, ori dai un raspuns clar privind pretul, data inceperii lucrarii si timpul de manopera. Daca nu faci lucrurile astea, esti un service neserios, motiv pentru care inteleg ghilimelele din prima postare.

     

    Ce, la doctor te duci mai intai cu o zgarietura ca sa te rezolve mai tarziu de doamne-fereste nu-sh-ce boala?

  6. Intrebare.De ce pui 20W50 cand producatorul recomanda 10.

    Stii ca fjrul are un mic defept de fabricatie si in treapta 1 si 2 ,nu este lubrefiat suficient ambreiajul?

     

    Nu stiam, si le cunosc cam toate problemele, poti da mai multe detalii, un link?

    Pun vascozitatea asta din cauza temperaturilor pe unde circul cu un propulsor si cutie de 91.000 km. 10W40 merge la 30 de grade afara cand ies din fabrica si pana ce le vinde Sermoto&co.

    » Post actualizat in 06 Jul 2017 20:42

    Cineva care are un fjr prima generatie poate pune o poza cu blocul de sigurante sau o poza cu schema instalatia electrica mai detaliata?

     

    Multumiri anticipat.

     

    Poze n-am, dar scheme o droaie.

     

    http://www.journey.cz/moto/navody/Yamaha%20fjr1300_Service_Manual.pdf

     

    http://www.fjr1300.ru/_fr/2/S5JW1AE5.pdf

  7. Posibil, dar eu am folosit si Mortul 7100 in FJR si n-a fost bun. In Deauville era ok, doar 7100 puneam. In FJR merge bine Yamalube semisintetic 15W50 sau 20W50.

     

    Or fi ele facute in aceeasi fabrica, dar Poiana face si ciocolata cu lapte, si ciocolata cu alune, ceea ce nu inseamna ca sunt ciocolate identice. :)

  8. Asa, ca fapt divers, de ce ar merita motociclistul bataie?

    In primul rand ar trebui sa nu ne mai dam cu parerea, atata timp cat nu stim exact ce s-a petrecut acolo.

    Nu stiu care cum si pe unde a facut scoala de motociclete, dar pe mine m-a invatat instructorul, in cazul unui accident, sa verific daca s-a spart rezervorul, sa nu explodeze, In al doilea rand, am tipat la sofer sa nu mute masina, iar ceea ce nu se aude pe filmare este ca eu deja tipam dupa pasagera, nestiind exact pe unde a "aterizat".

    Sa nu mai mentionam faptul ca toate treaba asta s-a petrecut in 3 secunde, si nu stiu cati dintre voi nu ar fi fost in starea in care ma aflam eu atunci.

    PS. Daca nu aveam pasager, nu cred ca mai aveam puterea sa ma ridic.

     

     

    Si daca era rezervorul spart, spune si mie ce faceai? Ce puteai face, tu, acolo? Cautai trusa de scule sa deconectezi bateria? Cautai kit de reparat rezervorul? Ce faceai? Eventual trebuia sa verifici si mersul trenurilor, nu cumva sa explodeze alea 10 kile de plutoniu din rezervorul tau, tocmai cand trecea personalul de Buzau pe acolo. Las-o moarta.

     

    Intai te verifici pe tine sa fii intreg si apt pentru a acorda ajutor, apoi mergi la pasager sa verifici daca este ok, apoi suni la 112.

     

    Cum plm sa te intereseze pe tine mai intai motocicleta, iar al doilea lucru sa nu mute ala masina, nu cumva sa pierzi banii de asigurare??? Abia al treilea lucru care a contat pentru tine a fost femeia din spatele tau. Ti-ai ales gresit prioritatile, din pacate, intai fierul, apoi omul. Trist.

     

    Bine ca sunteti sanatosi si intregi, ce mai conteaza de-acuma? Bafta.

  9. Poate daca avea farul aprins, ar fi fost totusi observat...
    Motociclistul asta

    Salut, eu sunt „norocosul”. A fost contact. Am evitat cat am putut, frânând cu ambele roti. L-am atins totuși cu geanta din dreapta. Nu aveam viteza pentru că am plecat de la trecerea de pietoni. Mi-am ridicat motocicleta singur și plecat în căutarea mașinii. I-am gasit in curte la urgente. Erau doi bătrâni de 75+, soț si sotie. Nu va mai spun continuarea, pentru că vă veți enerva cu siguranță. Important e ca sunt ok.

     

     

    Motociclistul asta

    L-am văzut așteptând, urma să virez la dreapta pe următoarea strada, m-am asigurat in oglinda și am schimbat banda. M-am trezit cu el în fața…

     

     

    Motociclistul asta

    Am găsit doi bătrâni care păreau că nu știu despre ce este vorba… Erau din Agnita, doamna trebuia sa vina zilnic la pansat. Au spus că ei nu m-au văzut și nu au simțit izbitura. Le-am arătat aripa lovita, suportul meu de bagaje rupt. Păreau surprinși, speriați dar sinceri. Nervos fiind, am hotărât să merg cu el la politie. Pe drum m-am calmat. Am realizat ce noroc am avut… I-am făcut educație rutieră de fata cu agentul de politie. Mi-a spus că circula foarte rar cu mașina, în tinerețe a fost motociclist. I-am urat sănătate, lui și doamnei…
    Trebuie să mărturisesc că nici eu nu sunt prea tânăr. Nu știu dacă am procedat corect, dar mă simt impacat

×
×
  • Creează nouă...