Sari la conținut

poK

Membru
  • Număr conținut

    40
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de poK

  1. Si Honda as fi un CBR 600 F4i ? Sau ceva pe acolo nu?
  2. Buna ziua. Urmeaza sa incep cursurile pentru categoria A avand deja de 2 ani A2 si am zis sa incep si cercetarile si cautarile unei motociclete dupa finalizarea Scolii. Asa ca m-am uitat in stanga si in dreapta si am hotarat ca dorinta de aspect si buget poate ( 2000 Euro ) , sa aleg intre Yamaha R6 si Kawasaki Ninja. Acum si pretentiile...nu vreau o motocicleta foarte puternica 800> cmc, dar nici un 250 sa ma chinui sa trag de el...iar astea in limita bugetului aferent. In mare parte va fi folosit in oras ( Brasov ) si poate ceva iesiri mai lungi...nu foarte dese. Ceva sfaturi si pareri argumentate? Multumesc de timpul acordat.
  3. Am revenit. Am terminat cu inscrierea , am primit si numerele la 2 ore dupa ce am depus actele ( chiar m-am mirat ), costurile totale au fost urmatoarele. RAR: 555 RON ( ITP pe perioada de 2 ani de zile ) Fisa de Inmatriculare: 18 RON Asigurarea: 206 RON ( Pe numele meu pe durata de 6 luni ) la Astra Asigurari. Taxa talon: 37 RON ( La CEC Bank ) in incinta Politiei. Taxa Inmatriculare: 60 RON ( la Fisc ) in incinta Politiei , unde se plateste taxta de examinare pentru sala. Taxa Numere: 17 RON ( Nu am luat preferentiale ) Total: 900 RON. Asfalt uscat va doresc si sa ne vedem in trafic.
  4. Buna ziua. Am fost la RAR astazi ( Brasov ) cu programare la ora 12 , bineinteles ca am intrat abea la ora 1:30, toate bune si frumoase, franele foarte inregula , becurile inregula, cauciurile marimile bune desi a avut de comentat putin la cel de pe roata de fata ca este uzat si a zis sa-l schimb, dar factura ma cam dat pe spate. Cu totul a fost 555 RON, iar cartea va iesi abea luni. Este vorba de modelul Suzuki GS500 E ( 1995 ) pentru cine doreste sa stie, m-am dus doar cu programarea , cererea pe care am primit-o la poarta si Brieful Mare netradus. O zi buna si asfalt uscat.
  5. 1 saptamana pentru o carte de identitate? mi se pare exagerat de mult, pana la urma e o motocicleta, ar trebui sa mearga lucrurile mai usor...
  6. Salutare baietii. Miercuri am obtinut programarea la RAR. Imi puteti spune faptic ce acte mai am nevoie pentru a merge cu dosarul la politie ? Dureaza mai mult de cateva minute sa o trec pe impozit , adica ma refer daca dureaza 1 zi sau 2 pana intru in baza lor de date. Am momentan contractul de vanzare-cumparare si brieful mic / mare care se vor schimba la rar. Va multumesc frumos.
  7. Ok am inteles, stii cumva exact ce acte sunt necesare la rar ? Si daca trebe traduse briefurile ?
  8. Este adevarat ce spui. O sa merg dupa ce o inmatriculez , sa ii fac o revizie sa fiu sigur ca este buna de alergat. O intrebare legata de rar daca ma poate ajuta cineva. Care sunt actele necesare cand mergi la rar ? Motocicleta este adusa din Germania de la cumparatorul care am luat-o. Contractul de vanzare cumparare este intre mine si neamt , am brieful mic si brieful mare, maine merg sa o trec la impozit, mai este ceva de facut inainte de a merge la rar ?
  9. Cunoaste cineva vrun service moto in brasov ( bun ? ) . Vreau o revizie complecta la Suzuki GS 500E, si care ar fi costurile in mare.
  10. Aici ai dreptate, nu ma pricep deloc la mecanica. In afara de acel ulei scapat, nu are nici o problema, merge foarte bine, fum negru sau ceva de genul nu scoate, practic e ok.
  11. Buna ziua. Am achizitionat un GS 500 E din 1991, si am intampinat o problema sa zic asa ( nu este inmatriculata motocicleta, deci doar in parcare a mers ). O pornesc cu socul ON , o las 1-2 minute, dupa care opresc socul , sta in 1000 de rotatii , eh acum problema este ca daca vreau efectiv sa o misc dp loc impingando ( pe liber ) se inneaca, daca incerc sa o bag in viteza si sa plec doar din abreiaj se inneaca, nu moare motorul dar se inneaca foarte tare, in viraje la fel in viteza 1. Este posibil sa fie ceva de la reglaj sau ca nu este motorul incalzit? L-am lasat 10 minute, pornit la relantiu si tot asa se comporta. A 2-a problema ar fi , deasupra la chiuloasa scapa putin ulei la acele 2 suruburi imbus ( nu stiu exact daca asa se numeste dar din ce am auzit asa cred ) cand se tureaza la peste 6000 ture. Intreb pentru ca urmeaza sa merg la rar sa nu am vro problema cu ea...
  12. Salut. Categoria B pe care o ai de 10 ani iti da un + in anticiparea participantilor la trafic la ce vor sa faca si atentia ta la toate obstacolele carosabilului, dar nu te ajuta in viziunea soferului din masina care nu se uita in oglinzi cand faci o depasire ( tinand cont ca bucurestiul pe asa ceva se bazeaza datorita faptului ca traficul este infiorator ) . Trecand la subiect, si eu eram in dilema pana acum ceva vreme de achizitia motocicletei pe care o voi conduce cand voi lua permisul. Insa cu ajutorul prietenilor cu experienta raspunsul a fost simplu: maxiscooter pentru oras. Dar bineinteles ca nu am fost deacord cu sfatul lor pentru ca vreau motocicleta nu scooter. Ei bine si am inceput sa caut. Sunt foarte multe modele de oras , mai vechi ca si fabricatie , cu motor mare 400+ care te va ajuta la inceput cu schimbatul de viteze si subturatia acestuia, pentru ca fiind incepator si eu si tu, nu putem schimba ca unul care merge de 5-6 ani. In legatura cu CBR-ul de 125 am auzit si eu ca te vei plictisi, nu neaparat ca are motorul mic, dar imagineaza-ti daca vrei sa iesi din oras la un drum lung de 100-200km cum vor fi depasirile tale fata de un TIR sau orice alt autovehicul. Iar chestia cu imi scapa mana in acceleratie, eu unul tind sa cred se poate intampla persoanelor care nu sunt constiente in momentul in care se urca pe o motocicleta si care au pasiuniea vitezei. Te pot indruma la modelele naked sau enduro. Suzuki GS 500 (naked) , Aprilia Pegaso ( Enduro ) , Suzuki GPZ ( nu stiu exact in ce clasa se catalogheaza, dar cred ca touring ). Daca dispui de banii necesari pentru a schimba mobra dupa 1 - 2 sezoane atunci iti poti la orice iti place la inceput.
  13. Stiu ca este scris in acest topic probabil de 10 ori dar nu am gasit, ori nu am citit foarte atent. Am pus ochii pe un motor adus din Germania, neinmatriculat. Care sunt actele necesare in aceasta situatie pentru inmatriculare.
  14. Buna ziua. Urmeaza sa cumpar o motocicleta din Bucuresti ( inmatriculata in Bucuresti ), proprietarul avand toate actele , fiscalul, cartea , talonul. Care este procedura prin a aduce motocicleta in Brasov ca sa o pot inmatricula pe numele meu si sa fie toate actele inregula. Este prima oare cand inmatriculez.
  15. Salutari. As avea nevoie de un sfat din partea celor mai experimentati sau in masura sa-l dea. Doresc sa achizitionez de la o cunostiinta un Aprilia Pegaso 600 ( 1991 ) si sunt curios daca este compatibil cu permisul de conducere A2. Dupa calculele mele se incadreaza, si de ce spun asta? : KW: 32.8 Greutate: 172 KG Dupa formula matematica 32.8 / 172 = 0,190 , practic raportul este sub 0.2 kw/kg . Daca gresesc undeva corectati-ma . Asfalt uscat. » Post actualizat in 20 Jul 2014 18:51 Nu stie nimeni ? Ma grabesc putin, scuzati-mi double postu...
  16. Aceste 2 modele se pot conduce cu A2 nu e asa ? http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&act=view&src=db&ID=564120&selpic=0&zoom=1#foto http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&act=view&src=db&ID=558306&selpic=0&zoom=1#foto
  17. Buna ziua si bine v-am gasit. Luna aceasta voi incepe orele de legislatie cat si cele de practica pentru categoria A2 , intentia mea este de a lua din prima permisul chiar daca am antecedente cu sala pentru B. Avand nebunia asta in cap cu motocicletele ( nu stiu de unde a rasarit dar de jumate de an o am in cap ) , doresc sa achizitionez imediat dupa ce termin scoala o motocicleta. Ca si utilizare o voi folosi de mers in fiecare zi la servici ( 5 - 10 km ) si iesiri in weekend in exterioru' orasului ( Brasov ). O problema ca de altfel la toti incepatori cred, ce sa cumpar ? Imi plac foarte mult motoarele sport ( adica tot ce are carene, arata splendid sau asa le vad eu cel putin , ma atrag mult ), o alta problema ar mai fi motorul, toata lumea spune ca la inceput sa iei ceva mic dar dupa cum bine stiti , bani sunt o problema , poate intr-un an sau doi doresc sa-l schimb si atunci poate va fi prea tarziu. Ca un exemplu de model ar fi Honda CBR , sau Kawasaki Ninja , inca odata , ca model. Daca exista putin timp si umpic de inclinatie sa ajutati un incepator va astept cu raspunsurile dumneavoastra. Am ~1,80 inaltime si 60kg , nu foarte corpolent dar fac munca fizica zilnic deci nu cred ca va fi o problema greutatea. Va multumesc frumos pentru atentie.
×
×
  • Creează nouă...