Sari la conținut

Invatacelu'

Membru
  • Număr conținut

    69
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Yahoo
    backfromfuture@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Craiova
  • Carnet moto din
    2014
  • Motocicleta
    Pegaso
  • Numar Moto
    Alb cu Negru

Invatacelu''s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Recunosc ca nu mi-am prea facut temele referitoare la pegaso strada pentru ca nu prea aveam sperante la unul ). Dupa aspect si dupa monocilindricul de sub sa imi dadea impresia ca duce mai departe mostenirea categoriei de la GA (si succesorii). » Post actualizat in 02 Jul 2015 14:27 Recunosc ca nu mi-am prea facut temele referitoare la pegaso strada pentru ca nu prea aveam sperante la unul ). Dupa aspect si dupa monocilindricul de sub sa imi dadea impresia ca duce mai departe mostenirea categoriei de la GA (si succesorii).
  2. Nu am zis ca ai renuntat la aprilia, cu atat mai putin de proasta ce e, doar faptul concret ca ai renuntat la pegaso. Shiverul e in alta clasa , deci nu se poate spune ca ai dat pegaso-ul pentru altceva mai bun.. E o schimbare de categorie si spiritul aprilist se vede in fidelitatea marcii. Cand am zis ''greii formului'' ma refeream la cei mai activi prin zona , sunt sigur ca mai sunt pe aici aprilisti ( motociclisti) cu destula ''greutate'', doar ca mai tacuti
  3. Deja pot spune ca greii formului au renuntat la pegaso-uri ..mai e Alin pe care nu l-a lasat sufletul la momentul crucial si cred ca thread-ul o sa adoarma putin » Post actualizat in 01 Jul 2015 17:28 P.S. este de ras si de plans pretul.. Un pegaso cu atatea investitii la 600 e mi se pare o afacere grozava pentru urmatorul cumparator
  4. Al meu e putin mai insetat, a consumat 8.5l /100km . E calculat pe 500 km, mare parte prin oras ,cu porniri dimineata si mers normal.. Urmaresc forumul si chiar as vrea sa vad ce setari am prin carburatoare ,dar am un bac si o admitere care vin tare, asa ca pegasoul sta cuminte si mai asteapta cate un plin din cand in cand..dar si cand il primeste il soarbe repede, cam prea repede
  5. Nu cred ca se prinde cu ce cauti tu acolo (5 si 6 ). La mine , modelul din 95, este o piulita intr-o bucsa de cauciuc care se fixeaza in gaura de la grila radiatorului si un surub care trece prin gaura carenei si se infileteaza in pilita aia. A mea are joc (se roteste in gaura de la grila radiatorului) probabil ca a imbatranit cauciucul si s-a mai intarit. La tine probabil a iesit bucsa aia cu totul si iesita a ramas
  6. Nu vreau sa ma bag aiurea, mai ales ca ai facut deja treaba si a iesit chiar bine, dar nu mergea cumparata o sea din dezmembrari ? Modelul dupa 94 sau 95 are altfel de sea, confortabila zic eu si CRED ca baza aia de plastic e la fel..Oricum, felicitari, arata foarte bine .
  7. Vechimea permisului si capacitatea cilindrica nu sunt luate in considerare de unele firme de asigurare. Am folosit calculatoare online de rca (dupa ce am vorbit cu doi brokeri, 348 este cel mai mic pret primit) in care am introdus un cnp al cuiva peste 30 de ani. Surpriza, de la 348 de lei a scazut 129 lei.. M-am mai jucat cu capacitatea cilindrica, vechimea permisului, dar nu s-a modificat nimic.. Cea mai buna(si legala) metoda e trecerea motocucletei pe numele cuiva mai in varsta.. Asta inseamna plimbare la anaf, permise,rar,permise si iar anaf.. Cel putin 200 de lei autentificare la rar + taxe la care se mai adauga si noua asigurare.. Pretul de 348 de lei este la rca cu B3.
  8. 348 lei. Asta este numarul magic.. Atat costa rca pe 6 luni la Pegaso pentru noi astia sub 30 de ani. Din 13 februarie s-au majorat preturile la rca pentru categoria asta de varsta. Anul trecut a fost 220 lei ( care mi s-a parut tot mult, dar inghitibil).
  9. Cauciucul din futunele de benzina e inselator, sau cel putin la mine a fost. Am avut nevoie de o garnitura la robinetul de benzina al unei aprilii mai mici(predecesorul Pegasoului, Tuareg pe numele lui) si negasind nimic asemanator a trebuit sa fac una. Am luat o bucata dintr-un furtun (rezistent la benzina, luat de la my moto, verde usor transparent) , am taiat longitudinal si m-am ales cu o foaie de cauciuc din care am decupat discul cu trei gauri de care aveam nevoie. A mers bine pana cand am lasat robinetul inchis doua zile. Dupa ce l-am deschis a inceput sa curga benzina din corpul robinetului. Cauciucul pe care l-am folosit eu era nou, si prima oara cand a atins benzina a fost in robinet. A atins-o , probabil s-a umflat putin (fara sa faca probleme) si cand a ramas pe uscat doua zile s-a micsorat mai mult ca atunci cand era nou si s-a facut mai tare, motiv pentru care trecea benzina pe langa. Nu garantez ca asa se intampla la toate furtunele, clar depinde de material, dar furtunul asta e de calitate, acum 3 ani cand l-am luat (tot atunci am facut si treaba asta cu robinetul) a fost in jur de 5 lei metrul in conditiile in care celelalte erau cam 2-3 lei mertul. » Post actualizat in 25 Feb 2015 06:30 Aa si dupa ce curgea putina benzina pe garnitura, o lasam jumate de ora si se mai umfla putin, cat sa nu mai curga din corpul robinetului, dar nu revenea la dimensiunea initiala, un pic mai mica.
  10. Bateria mea scoate 13.0 V . Ca regula generala am inteles ca peste 12.8 este bine. Ar mai trebui totusi pusa la incarcat? E un Saitos 12v 14Ah.
  11. Problema mea cu cheia s-a rezolvat, am gasit la un service tubulara potrivita (18mm) .Din momentul in care am impins-o pe poarta si pana am iesit calare pe ea au trecut cam 10 minute. Bujia se poate scoate fara a mai da rezervorul jos, trebuie capul tubular de 18, o articulatie mai lunguta si preferabil o cheie cu clichet.
  12. Deci important este sa aiba buza subtire inteleg... Eu am luat deja una de 18 si am polizat-o dar tot nu prinde piulita si nici nu vad exact in ce tine pentru ca incerc sa fac toata operatiunea asta fara sa dau jos rezervorul. Am impresia ca s-a udat bujia (s-a oprit la prima pornire dupa ce am tras socul si dupa nimic...)
  13. Am cumparat deja o cheie de bujii pe care am polizat-o la exterior crezand ca loveste in chiulasa si nu ajunge pana la piulita. Pana la urma ce este atipic la Pegaso ? De ce nu merge cheia normala ?
×
×
  • Creează nouă...